McLaren de KERS'in Daha Erken Kullanılmasından Yana

yazar:

kategori:

FOTA sistemi yeniden spora kazandırmak için çalışırken,Ferrari ve Renault’nun ardından Williams’ın da sistemin temel destekçileri olduğu haberleri yer alıyor basında.

McLaren’in şef mühendisi Tim Goss da takımın KERS’in geri dönüşünü desteklediğini ancak en kısa zamandakesin kararın alınması gerektiğini söyledi.

“KERS’in geri dönmesi için çalışan FOTA’yı ve FIA’yı tamamıyla destekliyoruz.

“Ancak açıkça belli ki sistemi gelecek sene kullanmak için bugün karar vermek biraz geç olur. Ama bu konu üzerinde çalışan çok fazla insan var.”

“Yol araçları teknolojisi için KERS’in önemini farkındayız ve sistemi geri getirmenin doğru iş olduğunu düşünüyoruz. FIA’nın ve FOTA’nın kararını destekleyeceğiz.”

Goss, KERS’in geliştirilmesi konusunda alınan derslerden sonra sistemin artık daha ucuz ancak etkili olacağını söylüyor.

Ayrıca Goss, Formula 1’in 2013 için yeni ve çevreci motorlar konusunda da anlaşması gerektiğini belirtiyor.


Yorumlar

  1. kers ve kimi…ne kullanıyordu kersi bu pilot:)

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    açıkçası ben KERS in sadece tek bir takımdan diğerlerine pazarlanmasından yana değilim bu hiç adil olmaz , geçiş ve seyir zevkinede herhangi bir katkısı olamaz. eğer geri gelecekse herkes kendisinin ürettiği kersle gelmeli yoksa anlamsız olacaktır.

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    En iyi kers Mclaren deydi.Bu bir gerçek.Ancak ben Kers in f1 in ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum.

  4. sevgili burak böcek KERS konusunda en çok Williams çığırtkanlık yaptı evet doğrudur ama geçen sene Ferrari demedimi KERS için paralarımız boşuna gitti diye.Ben gelmesini istemiyorum.Herkes F kanal gibi birşey bulsun mesela ferraride jantlar farklı lastik değiştirme avantajı sağlıyor mesela motoru yere açılı yani mühendislik buluşlara her zaman evet derim kim olursa olsun neyse canım şunu anladım KERS bize TERS

  5. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Kaldırırken oy birliği nasıl sağlandı önce onu sorgulamak lazım,McLaren den önce Williams istemiyordu. Benim tahminim sadece ertelensin dediler, geri geleceği belliydi

  6. burak bocek avatarı

    Aynen öyle Minardi katılıyorum yorumuna.Özetlemişsin.Herşey ekonomi artık yani kers gelmemeli bencede.+1 benden sana:)

  7. Bu büyük takımları anlamak cidden güç. Geçen sene aman çok masraf oluyor şöyle böyle falan filan deyip kaldırttılar kersi, şimdi de geri istiyorlar. Geçen sene yavaş kalmalarının sebebi kers değil, aracın kendisiydi. Kersin etkisi yoktu. Tabii o kadar para harcadılar bu kers olayına, bir şekilde bu paranın karşılığını almak istiyorlar. Ondan bu muhabbet, aman geri dönsün biz aslında çok seviyoruz onu kıymetini bilememişiz demeleri. Kersi standartlaştırıp küçük takımlara satacaklar. Hem para kazanacaklar, hem teknolojide önde oldukları için daha hızlı olacaklar, hem de onlara maliyeti daha az olacak. Yoksa bu yol aracı teknolojisi olması, çevreci olması falan işin kamuflajı gibi geliyor bana.

  8. burak bocek avatarı

    Buyur Nurettin bey arkadaşım.Senin takımında kersi istiyor.Sizin f kanala karşı bahane değil yani bunlar çok önceden konusu atılan konular.Lütfen şimdi objektif bakalım olaya.Ecu sistemi Mclaren sağladı ve herkes kullanıyor.Takımlar ortak karar alıcak kim tedarikçi olursa bir rakibide olacaktır ihale yapılacaktır yada herkes istediğinden alacaktır.Neticede herkes kendisini pazarlıyor bu arenada.Ama ben kersi pek sevemedim boşuna masraf olarak düşündüm sezonun 2.yarısından itibaren.Ve bence olucaksa hep olmalı bir kural yada zımbırtı olmayacaksa hiç olmamalı.Demekki takımlar fikir briliğinde hareket ediyor yani Ferrari'nin borusu ötmüyor birtek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir