F1 Takımları ve Pirelli 2017 Kuralları İçin Yarın Bir Kez Daha Toplanacaklar

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, 2017 F1 kurallarının son gün gelmeden belirlenmesi için yarın bir kez daha bir araya gelecekler.

Pirelli yarın Milan’da Bernie Ecclestone, Jean Todt, pilotlar ve takımlarla gelecekteki lastikleri görüşmek için gayri resmi bir toplantı planlamıştı.

Ancak 2017 için araçları 5 sn hızlandırması planlanan değişiklikler büyük ölçüde rafa kaldırılınca yarınki toplantı daha fazla önem kazandı.

Haberlere göre Strateji Grubu’nda yer alan 6 takımın patronu yarın Todt ve Ecclestone’la o toplantıda yer alacak.

2017 için planlanan değişikliklerin lastikler üzerinde çok fazla aerodinamik baskı yapacağı gerekçesiyle rafa kaldırılmasının ardından takımlar hala kurallar üzerinde anlaşamadılar ve 1 Mart tarihine kadar kuralların belirlenmesi gerekiyor. O tarihten sonra alınacak kararlarda tüm takımların onay vermesi gerekiyor.

Takımların anlaşamamasındaki sebep, aerodinamik downforce seviyesi açısından takımların farklı isteklerde bulunması.

Geçtiğimiz cuma günü Heathrow’da teknik toplantı gerçekleştirildi ancak o toplantıdan da bir sonuç çıkmadı.

F1 içerisinden isimler, Ecclestone’nun yarın Pirelli ile yapılacak toplantıda ilerleme kaydedilmesini istediğini söylüyorlar.

Yarınki toplantının ardından 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek Strateji Grubu toplantısında artık kesin önerilerin masaya yatırılması bekleniyor.

Sorunun ana kaynağı downforce ile araçların hızlanması hedeflenirken Pirelli’nin o baskıya uyacak lastikleri üretemeyecek olması gibi görünüyor. Pirelli, planlanan downforce seviyesine uygun lastikleri yapmaları halinde yol tutuşunun düşeceğini bu yüzden downforce kazancının etkisini yitireceğini belirtmişti.

Motorsport.com’a konuşan önemli bir isim “Pirelli, tur başına 5 sn hızlanmak için Strateji Grubu tarafından belirlenen kurallara uygun lastik üretemeyeceğini açıklaması ile bu planların kalkmasına neden oldu.”

“Bunun yanında uygun lastikler üretebilseler bile, onları pist üstünde test etme şansımız yok.  Onları test edebilmenin tek yolu 2017’nin planlanan yüksek downforce seviyesine uygun araç.” dedi.

Pirelli, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Milan’daki toplantı için sabırsızlandığını çünkü takımlar ve pilotlardan gelen geri bildirimlere göre lastik üretmek istediklerini söyledi.

 


Yorumlar

“F1 Takımları ve Pirelli 2017 Kuralları İçin Yarın Bir Kez Daha Toplanacaklar” için 2 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    ya aptal mı bu adamlar geçişin artması ve araçların hızlanmasını sağlamak için mekanik tutuşu arttırın diyor herkes daha neyin downforce’un dan bahsediyorlar anlamıyorum F1’in mevcut yönetimi saçmalamaktan başka bir bka yaramıyor

  2. F1 deki en buyuk haber. maldona kesin olarak koltuksuz kaldı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir