Renault, Chris Dyer ile Anlaştı

yazar:

kategori:

Renault, eski Ferrari Yarış Mühendisi Chris Dyer ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Ferrari’de Michael Schumacher ve Kimi Raikkonen ile şampiyonluklar kazanan Avustralyalı mühendis, İtalyan takımda mühendislik bölümün başına getirilmişti.

Ama Dyer, Fernando Alonso’nun 2010 sonunda Abu Dhabi GP’de belki de şampiyonluğuna engel olan strateji hatasının ardından Maranello’da yol otomobilleri bölümüne kaydırılmıştı.

Daha sonra tamamen işi bırakan Dyer’ın adı, Mercedes ve Force India gibi takımlar ile anılmış ancak anlaşma gerçekleşmemişti.

2012’nin kasım ayında BMW’nin DTM ekibinde Şef Mühendis olarak görev almaya başlayan Dyer, 2016 yılından itibaren Renault’nun F1 takımında görev alacak.

Öte yandan Lotus’un Mühendislik Başkanı Ayao Komatsu Haas’a geçti.


Yorumlar

“Renault, Chris Dyer ile Anlaştı” için 3 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Her sene yıl içinde olmasa da en azından sezon öncesi heyecan yaşardık. Kim araç tanıtmış? Hangi aracın rengi güzel? Hangi aracın arkası iyi paketlenmiş? hangisinin burnu kısa vs. diye tartışmalar olurdu.

    Hepsini geçin. Şu aracın şu günde tanıtılması bekleniyor, ismi şu olacak diye haberler çıkardı. Şimdi bakıyoruz testlerin ilk günü tanıtacam diyen takımlar var. Red Bull hariç adam akıllı tanıtım günü veren takım yok. Araç tanıtımına dair de içimizde heyecan kalmadı yani.

    Bu aralar tek heyecan ve merak uyandırıcı takım Renault. Bunun da sebebi 2010’dan sonra tekrar geri dönmeleri. Alonso’yu 2010 şampiyonluğundan ettikten sonra alelacele Lotus’a devrolmuşlardı. Sezon sonu sanırım Alonso bırakacak ki bu Renault geri döndü.

    Renault’dan beklenti arkada Sauber ve Manorla sonuncu olmama savaşı vermesi. Onun dışında heyecan uyandıracak tarafları da yok. Şaka maka Renault haberleri olmasa yabancı siteler olsun, burası olsun yapacak haber yok. Sezon öncesi bu durgunluk hayra alamet değil. Galiba F1’in sonuna doğru yaklaşıyoruz.

    Tüm bu sessizliği ve gelişmeleri Ferrari totemi olarak algılayıp; her sene konuşurlardı icraat olmazdı, bu sene sanırım icraat var ki konuşmuyorlar diye düşünmekten başka çare yok. 5 şubat olmuş, Ferrari’nin yeni aracının ismi ne olacak medyaya yansımış değil. Böyle bir sezon başı daha hatırlamıyorum.

    Mercedes olsun yeni aracının ucunu; burnunu falan gösterse de konu olsa, tartışmalar olsa. Bu burun iyi downforce vermez diye iddialı yorumlar yapsak 😀 Onlardan da ses yok. Bu sessizlik sanırım Formula 1’in ölümden önceki son sessizlikleri.

    1. Bunun asıl sebebi kış testlerinin bir hafta kısaltılması oldu. Takımlar bu dönemde genelde Jerez’de test yapıyorlardı ve sonraki Barcelona testleri biraz daha geç oluyordu. Doğal olarak bu döneme kadar bir çok araç tanıtılmış ve bu civarlarda testler başlamış oluyordu. Aktiflik oradan geliyordu. Şimdi normalde olan ilk test haftası olmadığı için takımlar da doğal olarak yeni araçları tanıtmak için erken davranmıyorlar.

      Ben de sevmedim bu seneki bu olayı.

  2. Ne cok renault haberi var.Gundem ferrariden renaulta gecti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir