Mercedes’in 2016 Şasisi de Kaza Testini Geçti

yazar:

kategori:

2016 Formula 1 sezonu öncesi yeni aracı kaza testini geçen takımlar arasına Mercedes de girdi.

Bu sene kaza testi daha da sertleşti ve henüz tüm takımlar bu teste katılmadı. Art arda 3. şampiyonluğunu kovalamak isteyen Mercedes kaza testini geçtiğini açıkladı.

Mercedes’in Teknik Patronu Paddy Lowe, yeni testlere uygun şasi hazırlamak için bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını söylemişti.

Yeni testlerde pilotların kafa bölümünün daha iyi korunması hedefleniyor. Bu yüzden kokpit kenarlarına daha fazla test uygulanıyor.

 


Yorumlar

“Mercedes’in 2016 Şasisi de Kaza Testini Geçti” için 15 yanıt

  1. Açıkçası ben 2016 araçlarındaki en önemli değişimlerden birisinin sidepodlarda olacağını düşünüyorum.Bunun 1.nedeni araçların soğutma sistemi yapılarının iyileştirilmesi ve bir miktar sidepodlarda daralmaya gidilmesine imkan verilmesi.Ama en önemlisi 2.neden olan “Sidepodlar ile Coanda Etkisi” yaratılmaya çalışılması.

    Bildiğimiz gibi “Coanda Egzoz” ; sıcak ve hızlı hava akımı difüzöre yönlendirilerek daha fazla yerebasma gücü kazanılmasına ve/veya arka lastikleri ısıtılması-arka lastiklerin türbülansını azaltılmasına yardımcı olunması amacıyla kullanılıyordu.Ancak coanda egzoz tasararımı şu anki tek egzoz ve 1-2 wastegate ile pek mümkün değil.

    Ancak Redbull ve Ferrari mühendisleri farklı bir çözüm bulmuş olabilir.Paylaştığım 2 resimde de görülebileceği gibi sidepodların üstünden geçen hava akımı eğimli bir tasarım ile sidepodların altından geçen hava ile birleştirilip daha hızlı bir akım yaratılarak difüzöre gönderiliyor.Bu hava akımının daha sıcak olduğunu ve izlediği yolu Redbull’un aracında gözle görebiliriz.Bunun bir nevi coanda egzoz ile benzer bir çözüm olduğu düşünülüyor.

    Mercedes’in de buna benzer bir sistemi araçlarına optimize edebilir mi? Neden olmasın?

    http://www.f1technical.net/development/470

    http://www.trf1.net/kose-yazilari/31108-coanda-egzozlar-cozumlu-deneme-kitapc%C4%B1%C4%9F%C4%B1.html

    1. Bu da Redbull’un çözümü.

    2. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

      Bizimkilerden haber varmı sn ondan haber ver 🙂 @Mert_son

      1. Haber mi desek söylenti mi bilemedim 😀

        “Çılgın” bir düşünceden bahsediyorlar.Söylentiye göre Ferrari 2016 için 2 farklı şasi üretebilirmiş.Birinci şasi kısa dingil mesafesine sahipken,ikinci şasi uzun dingil mesafesine sahip olabilirmiş.

        Kısa dingil mesafeli araç,yavaş ve orta hızlı virajlarda daha iyi çalışıyor ve bu nedenle Monako,Singapur,Macaristan gibi pistlerde kullanılabilirmiş.

        Uzun dingil mesafeli araç ise orta ve yüksek hızlı virajlarda daha iyi çalıştığı için Spa,Silverstone gibi pistlerde kullanılabilirmiş.

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Geliyoruz uleyn 🙂 Ferrari bu sene şu dayanıklılığı nasıl halledecek acep ? Çok şey değiştiriler. McLarenin yaptığı hata gibi olmaz umarım .Gerçi onlar geri adım attılar biz ileri adım atacak gibi duruyoruz. Tek fark dayanıklı olmayabilir. Bu arada Ferrari ve Haas, resmi araç lansmanından öcne 21 Şubatta bir filming day altında reklam çekimi yapacaklar

        2. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

          Oh oh maşallah da iki dingilli aracı geliştirmek zaman kaybı değilmi ya 🙂 Burak hala eski heyecanını kaybetmemişsin 🙂 Mührü vuracağız 🙂

          1. Her şeyden önce bunun bir söylenti olduğunu unutmamak lazım,doğru da olabilir asparagas da.Ama James Allison’un 2013’te Lotus’ta benzer uygulamaya gitmesi doğru olma ihtimalini arttırıyor.

            Kısa ve uzun dingil mesafesine sahip 2 araç yapmak neden zaman kaybı olsun ki? 2013’te de Lotus takımı Monza ve sonrasındaki yarışlar için uzun dingil mesafesine sahip E21 aracını getirmişti ve iyi puanlar-podyumlar almıştı.(Suzuka,G.Kore,Hindistan gibi )

            Kısa ve uzun dingil mesafeli araç birbirinden tamamen zıt,her parçası farklı bir tasarım değildir.Genelde ön süspansiyon kolları daha ileri bir pozisyona alınarak mesafe uzatılır tabi bunun sonucunda ön kanat, burun ve aracın tabanı bir miktar uzatılır-değiştirilir.Böylece uzun dingilli araç frenleme ve virajlarda denge ve istikrar sağlar.

            1. Bu da Lotus’un Uzun dingil mesafeli aracına dair güzel bir video.

              https://www.youtube.com/watch?v=7udk-oBvD-U

              Bu da zamanında @xtrabit-racing Günay abinin hazırladığı güzel içerik :

              http://www.trf1.net/sizin-koseniz/33523-raikkonenin-gizli-silah%C4%B1n%C4%B1n-s%C4%B1rlar%C4%B1.html

              1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

                Sağol paylaşımların için Mert kardeşim.Aslında çokta kötü bir fikir değil.Bize puanlar değil galibiyetler lazım bu uzun dingil bize galibiyet getirebileceğine inanmıyorum.Daha doğrusu ikna olamadım.Tahminimce böyle bir şey yoktur. 🙂

  2. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    Bence kesinlikle iyi

  3. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    Mclaren naptı ya şasiyi bile son günekadar güncelliyecekler herhalde hırslı ve istekliyiz bu sene galiba

    1. Ne bir resim ne bir bilgi paylaşıldı. Son güne kadar çalışacaklar sanırım. Bu iyiye işaret olabilir. Kötü de olabilir.

      1. iyi de lansman kadar zaten bir bilgi çıkmaz ki

        1. Ferrari’de tahmini resimler ve bilgiler paylaştılar bazı siteler. Burun şöyle olacak motor şöyle olacak vs. Bundan bahsediyorum zaten. Yani söylenti çıkmadı fazla.

          1. Yeni araç tanıtımndan aylar önce çıkan o tahminler çoğu zaman fos çıkıyor ve genelde Ferrari’de oluyor bu. Fos çıkmasa bile bu Ferrari’nin takım içerisinde namahremi koruyamayan elemanları var demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir