Cowell: Mevcut Motorların Gücü 900 Beygiri Geçti

yazar:

kategori:

Mercedes’in motor patronu Andy Cowell, mevcut güç ünitelerinin 900 beygir gücüne sahip olduğunu söyledi.

Formula 1’de 2014 yılında V8 motorlardan V6 turbo motorlara geçilmiş ve motorların sesi ve performansı hayal kırıklığı yaratmıştı.

Andy Cowell “Günümüzdeki en güçlü motoru biz üretiyoruz ve toplam gücü 900 beygirden fazla. Bu rakam 1.6 litrelik kompakt bir motor için çok iyi. Ancak bu rakamlar verimlilik artışı ile elde edildi.”

“2016 motorları her bakımdan daha verimli olacak. Çünkü motorların modernleşme süreci sürüyor. Bu yıl 2014’e göre büyük bir adım attık. Muhtemelen 2016 yılında bu süreç devam edecek ve limitlere ulaşılana kadar da sürecek”

“Bu durum bazı alanlarda daha fazlasını yapmanızı zorlaştırıyor. Bazı alanlardan hemen hemen maksimumu alıyoruz ve daha fazlasını almak çok zor. Elbette bazı alanlarda da büyük kazançlar elde ediyorsunuz ve yüzünüzde bir gülümseme oluyor” dedi.


Yorumlar

“Cowell: Mevcut Motorların Gücü 900 Beygiri Geçti” için 9 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

    2016’da devam edermi bilmiyorum ama haberler Ferrarinin motorda Mercedesi yakaladığı yönünde.
    Mercedes çarpışmadan geçtikten sonra çıkan haberde Mercedes aracın burnunu daha dar hale getirmiş.Aracı biraz yükseltmiş.Aero kazancı olabilir.
    Bir diğeride Ferrari Yanma odalarındaki performafans farkınıda kapatmış.
    Ayrıca Mercedes 19 şubatta 100 km test yapıcakmış 2016 aracı ile.

    1. Reklam çekimi var 19 şubatta.
      Bu arada Mercedes başlangıçta sadece 7 token kullanıyormuş.Kalanları sezonun ikinci yarısı için saklıyorlarmış.
      Yeni sezonda dayanıklılık çok önemli olacak.Fazladan iki yarış daha var.

      1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

        Hadi ya az token kullanmış olacaklar.

  2. Geçsin çok mu önemli. Arkadaşın dediği gibi kaç nesil öncekini daha geçmiş felan değil. Bu mudur yani mükemmellik. Rekorların birçoğu halen V10 dönemine ait (geçmişte sonrakiler hep öncekileri alt etmiştir) muazzam aero artışı ile küçültülmüş dayanıklılaştırılmış V8’ler sadece bazılarını aşabildiler.
    Mr Andy amca çok güveniyorsa kendine Bar Honda’nın yaptığı gibi ürününü çıkarsın bakalım tuz çölüne ne yapabiliyor herkes görsün 🙂
    Battery dünyası fazlaca ağırlaştırıyor karşılığında getirdikleri tolere edici yada mükemmel değil…
    Rakamlar, istatistikler farklı söylüyor, yalanları abartıları mı çıkarıyor acaba ortaya…
    17,5k rpm 810hp, 18k rpm 880hp, 19k rpm 940hp, 19,8k rpm 960+hp (bmw p85)….
    zaten dyno lab da 22k rpm de 220-230 bar manifold pressure ile (default max 180 bar) 1100 hp’leri yakalayabildiğini de okuduk (cosworth/bmw)… Rakamların elimizde olmadığı nasıl bi verimlilik artışı ki bu.. 🙂
    Bu harika denilen motorlar ERS ve turbo charge’ı söktüğünde 320 yada 333 litre başına gücü (V10’s bhp/liter) yakalayabiliyor mu ki bmep yani bize verimliliğinin muazzam olduğunu söylüyorlar 🙂 Var mı kimsenin elinde birşey yok ama bak 4400rpm de 180 HP diye araba satmayı iyi biliyorlar.
    “bmep” te bildiğim kadarıyla halen rekortmenler 60’s DFV gibiler, 2000’s V10 F1’ler, turbolarda 80’s 1,5’luklar… V8’ler başkası felan değil ha… natural asp. yol ve GT’lerde halen ve halen Mclaren F1/LM hani imzalarımızda halen atmosferik en hızlı yol makinesi yazan şeyler. bmep ne kadar rekortmense o kadar dayanıksızdır yani gerçek dünya da işimize o kadar az yarar. bmep düşecek ki ucuz olacak diğer dünya hemencecik daha fazla faydalanacak onlardan. 🙂 Lafta turbo, yenilikçi, verimli ama 1,5 turbo’ların yanında esamesi bile okunmuyor bize göre. Hani 1,6 compact dan çok iyi verimlilik artışı ile elde edilmiş:)
    Bu motorların gelişi, belirlenişine en baştan karşıyım gerçek maksatlarını görebildiğimi düşünmem den sebeple. Aynı durumu kimse V10->V8’lerde hissetmedi bunu da görebiliyoruz. V6 sözünü halen ettikleri dünya için fazlaydı yakın, uzak gelecek için fazla olduğu da görülüyor kaç tane V6 new ve re production binek motoru görebildik ki… gerçekte istenenleri V6 değil daha azı karşılıyor yakın ve uzak gelecek için böyle yani 20 ila 55 bin $ aralığında ki gerçek çoğunluk dünya. Ancak I4’den vazgeçtiler değil mi F1’in ne hale geleceğini bildikleri için işte tüm mesele bu.. verimlilik, üretim katkı payı vs değil.. KDV yine bize girdi 🙂 öyle istiyor beyefendiler. Onlar halen garajlarda kulak tıkacı kullanıyor ama biz tv önünde sesi kıs be oğlum diye duymuyoruz.
    Düşündüm biran bernie’nin istediği bir yönüyle gerçeğe dönse eski V10’lara hiç pildir ers dir ağırlaştıran şeylere girmeden quad turbo max 4 bar ile aynı 80’lerin kafasıyla girişseler yakıt ikmaliyle de 1700+ HP’lerin gerçekleşmesi içten bile değil tek haftasonluk ünite desen 2000hp uzun koşucu desen 1500+ hp ‘lik şeyler olurdu sonra gör tribünleri, soluk benizle terli inen pilotları… 🙂 İşte o zaman biz Pagani’e de motor veriyoruz dediğinizde haklı görürdük be mr. patron 🙂
    Adrian’ın X2010 hayali işte o zaman gerçeğe döndürülebilirdi bizde buna wouv derdik.

  3. Araçlar 100 kilogram daha ağır olduğu için beygiri ne kadar artırsanız da pek önemi yok.

  4. Bu sene Ferrari ile çok yakın olacaklarını umuyorum ve düşünüyorum. Bu mühendislik işi onun sınıra geldiklerini düşündüğü yerde başka biri kendisini potansiyelin yarısında görebilir. ( öyle olmaya da bilir) Gelişim kısıtlaması ve bütçeler işi bozsa da…

  5. Son Mercedes V10 938 HP idi.Adam bazı röportajlarında ondan bile güçlü olduklarını iddia ediyor.

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes için iyi diğerleri için kötü haber denebilir

  7. Yani bu sezon da dahada güçlenerek geliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir