Smedley: Massa 2008’deki Kadar İyi

yazar:

kategori:

Williams’tan Rob Smedley’e göre Felipe Massa, şampiyonluk savaşı verdiği 2008’deki kadar iyi.

Massa yedi yıl önce kariyerinin ilk şampiyonluğuna çok yaklaşmış ancak şampiyonluğa 1 puan farkla Hamilton ulaşmıştı.

2009’da talihsiz bir kaza geçiren Massa, 2014 yılında Williams’a geçti ve burada adeta ‘yeniden doğdu’.

Autosport’a konuşan Rob Smedley “Felipe şimdi de çok iyi. Hiçbir şey kaybetmedi. Hatta şimdi daha iyi. Çünkü daha fazla deneyimi var”

“2008’de lastikler nispeten daha iyiydi. Lastikleri korumanıza çok fazla gerek yoktu. Ancak Felipe yeni Formula 1 için önemli olan lastik kullanımını çok geliştirdi”

“Meksika’da her iki sürücümüz de orta lastiklerle uzun turlar attı. Felipe’nin lastiği Valtteri’ye göre biraz daha erken bozuldu ancak ikisinin de hızı son derece iyiydi”

“2014’deki performansı muhtemelen tüm padoğu şaşırttı. Sonuçlar gelmeye başladı ve ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdi”

“Valtteri büyük bir yetenek ancak Felipe karşısında zor durumlara düştü. Dürüst olacağım. Onlar kesinlike aynı seviyedeler”

“Felipe kariyeri boyunca hep iyi oldu. Williams’ta parlamasının sebebi burada daha rahat olması. İnsanlar ona saygı duyuyor. Değerli olduğunu hissediyor” dedi.


Yorumlar

“Smedley: Massa 2008’deki Kadar İyi” için 2 yanıt

  1. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    massa’nın ferrari’de düştüğü utanç verici durumların 2 sebebi var ;

    1) 2009 macaristan
    2) ferrari’nin massa’yı ‘yok sayması’.

    (bakın üvey evlat bile demiyorum, çünkü üvey evlat muamelesi gören pilot dediğimizde aklımıza direk barrichello-trulli-webber gibi pilotlar geliyo. onlar gününde olduklarında önlerinde ki 1.pilotu yok edebiliyorlardı.)

    1. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      ben massa’yı çok severim o ayrı ama ferrari’nin alonso ile massa’ya aynı aracı vermediği konusunda bile benim gibi bir çok insanın şüphesi var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir