Resmi: Wehrlein, Manor ile Anlaştı!

Pascal Wehrlein uzun bir bekleme sürecinin ardından Manor koltuğunu kapmayı başardı.

2015 yılında DTM’de şampiyonluğa ulaşan Wehrlein, aynı zamanda Mercedes F1’in test ve yedek pilotluğunu yapıyor.

Mercedes Wehrlein’i Formula 1’de yarıştırmak istiyor ve tek seçenek Manor. Ancak Manor koltuk için 15 milyon euro isterken Mercedes 5 milyon euro verebiliyor.

Alman Bild’e göre Pascal Wehrlein’in sözleşme sorunu çözüldü ve resmi açıklama az önce takımın Twitter hesabı üzerinden yapıldı.

Wehrlein’in takım arkadaşının Rio Haryanto ya da Alexander Rossi olması bekleniyor.


Yorumlar

“Resmi: Wehrlein, Manor ile Anlaştı!” için 16 yanıt

  1. Süper bir haber büyüksün mercedes rambo sana iki konuda katılıyorum dtm deki sürüşü süper ve şuan 4 5 çizgi üstü sürücü hariç gridin hepsini tokatlar aynı araçla (tartışmak için söylemiyorum başka taraflara çekilmesin mercedes ve hamiltonu tutuyorum ama alonsoyada saygım var) şuan aynı araçla 2007 mclaren hamilton alonso misali kafa tutamayacagı kimse yok çok sürmez verstapeninin başta olmak üzere tüm çaylakların balonunu patlatır bu çocuk keşke şimdiden mercedese geçseydi rosberg efendinin yerine

  2. Pascal Wehrlein’ın ne kadar iyi olduğunu bilmiyoruz,bunu zaman gösterecek ancak bildiğimiz bir şey varsa o da Manor’un Mercedes’in Haas’ı olduğudur.Bu adamı önce Force İndia’da yarıştırmak istedikleri ancak bunun karşılığında Mercedes’in yapacağı indirimin-ödemenin Force İndia’nın Hulk veya Perez’i bırakmasına değmeyeceği bu nedenle orada yarışmadığı söyleniyor.Aynı zamanda Pascal’ı 2017 için Williams’a,2019 için de Mercedes’e hazırladıkları söyleniyor,tabi bunlar spekülasyondan öte bir şey değil ve Manor ile anlaşması 1 yıllık.

    Bana kalırsa Haas takımını “yüksek ücret teklif ederek” kaçıran ve bunun pişmanlığını yaşayan Toto ve Mercedes,benzer bir ilişkiyi Manor ile kurmuş gibi.Çünkü anlaşma kapsamında Manor,Mercedes’in 2015 güç ünitesini ve en önemlisi Mercedes’in rüzgar tünelini kullanacak.

    Daha doğrusu Mercedes,Manor üzeriden kendi parçalarını rüzgar tünelinde deneyecek,tıpkı Haas ve Ferrari gibi.

    Bu ilişkiyi ne kadar ileri götürebileceklerini 2015 Eylül ayında cevabının gizli kalmasını isteyerek FIA’ya sorular sorarak öğrenmek istemesi bu durumu doğrular nitelikte gibi.

    Yanlış bilmiyorsam şu an kurallar ;
    -Haftalık 60 saat rüzgar tüneli kullanımı veya 30 teraflop CFD kullanımı veya bu ikisinin orta noktasının bulunması şeklinde.
    -Ayrıca haftalık en fazla 65 deneme yapılabiliyor.

    Yani Mercedes,2016’da Manor ile beraber olası bir Ferrari tehdidine karşı yardımlaşacaklar.

    Ferrari de benzer sistemi Haas ile yaptı,yani Mercedes’e laf söylerken Ferrari’ye söylememek olmaz.İkisi de avantaj sağlamak için kurallardan yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor.

    Formula 1’in aerodinami savaşında CFD ve Rüzgar tüneli kullanımının kısıtlanmasının sonuçlarını yaşıyor gibiyiz.Araçlar sadeleştirilmediği müddetçe de böyle olmaya devam edecek gibi.

    Olan Manor’a oldu.Küçük bir garaj takımından uydu takımına dönüştü.

    Ne diyelim,Toto Wolff’ün dediği gibi “Burada olmamızın nedeni kazanmaya ihtiyacımız olması”

    1. Manor 2016 motorunu kullanacak diye biliyorum.

      1. Manor’un Mercedes ile anlaşmasında “mevcut yıl(current year)” ibaresi vardı.Bu 2015 anlamına da gelebilir 2016 da.Ama anlaşma 2015’te imzalandığına göre ben buradan 2015 anlamını çıkarmıştım,yanılıyor da olabilirim.

        Tam bir kesinlik yok ancak Andy Cowell konuşma arasında 2016 ünitesini kullanacaklar demişti ancak bugünkü Autosport sitesinde 2015 olarak bahsediyorlar,Motorsport.com’da da 2016 ünitesi diyordu,kesin cevabı testler başladığında öğrenebiliriz.

  3. xtrabitracing avatarı

    Hayırlı olsun. Yetenekli bir genç.

  4. vw-tdi-power avatarı

    Haryanto gelir bu arkadaşın yanına da olay kapanır. Manor Sauber’in rakibi olacak gibi bu sene bakalım 🙂

  5. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Endonezya hükümeti duymasın yada duysun adamlar o kadar para verdi de manorda giremedi Derik nedir yanii 🙂

  6. Sürpriz oldu.

  7. Pascal’ın olayı aynı Ricciardo’nun HRT’de yarışmasına benziyor. Mercedes bünyesinde olduğuna göre kumaşı iyi bir genç, Manor akıllı takım bence güzel iş yaptı, umarım hem Pascal hem takım orta gruptan yavaş olmazlar.

  8. Pascal Wehrlein geleceğin Sebastian Vettelidir. DTM yi geçen sene NTV den takip ettim.Sürüş sitili on numara alt serilerde destan yazmış. Şu an griddeki çoğu pilotu tokatlar.

    1. Rambo sen diyorsan doğrudur :))

  9. Doğrusu hiç beklemiyordum bu kararı. Sponsor ve parasal sorunlar yüzünden gerçekleşmez sandım. Mercedes motorunun anlaşma maddesi olsa gerek.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Belki de motoru bedavaya getirdiler bu anlasmayla.

  10. Wehrlein başarılı olursa Rosberg’in suyu ısınabilir.Kontratı bu yıl bitiyordu galiba.Mercedes bir şeyler görüyor ki bu çocuğu destekliyor.

  11. Mclaren için kötü bir haber 🙂

  12. Hayırlısı olsun bu sene destekleyeceğim takımlar arasına adımını attı Manor. Ama bizimle fazla uğraşmasınlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir