Villeneuve, Formula 1 Kariyerinde Bazı Hatalar Yaptığını Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

1997 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Formula 1 kariyeri boyunca birkaç hata yaptığını söyledi.

Fransız dergisi Auto Hebdo’ya konuşan Villeneuve “Yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim ancak bazı hatalarım oldu. Örneğin 2002’de Renault’dan teklif gelmesine rağmen BAR ile sözleşme yeniledim. Bu benim en büyük hatamdı” dedi.

Renault 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon oldu.

Villeneuve, 1997 sonrası yine bir hata yaptığını söyledi.

Villeneuve “Şampiyonluktan sonra aslında McLaren’den bir teklif aldım. Adrian Newey BAR’a gitmememi bunun yerine kendilerine katılmamı istedi. Williams ile neler yapabileceğimi görmüştü. Beni seviyordu ve aramızda büyük bir saygı vardı” dedi.

McLaren 1998 ve 1999’da dünya şampiyonluğuna ulaştı.


Yorumlar

“Villeneuve, Formula 1 Kariyerinde Bazı Hatalar Yaptığını Kabul Ediyor” için 10 yanıt

  1. xtrabitracing avatarı

    Bazı pilotlar vardır, çaylaklıklarında iyi savaşırlar, aracı sayesinde de iyi işler yaparlar ve şampiyon olurlar. Sonra düşüş başlar. Nasıl oluyorsa ezik takım arkadaşlarına bile geçilmeye başlarlar. Bu niye oluyor bilmiyorum ama JV de bunlardan birisiydi.

  2. Zati o hataları da yapmayabilenler ismini tarihe sağlamca yerleştiriyor nerede nasıl ne zaman olacağını bilebilmekte beceri gerisi tevafuk beklersin olur yada daha geç olur bu kadar beceriyle aynı fernando’nun tarihe yerleşemediği gibin. 🙂 çok var böyle 70-80’lerdekileri pek hatırlamıyoruz misal..

  3. Müdür valla sonra Renault’ya yine gittin de Briatore yolladıydı seni…

    Ben F1’i tam sezonu, bütün yarışları izleyerek takip etmeye 2002’de başladım. Villeneuve’u de 5 sezon falan seyrettim herhalde. Bu konuda otorite elbet değilim ama bir dünya şampiyonu pilot sürüşü, ışığı bir kere bile görmedim.

    Olivier Panis falan amiyane tabirler “tokatlıyordu” seni, öyle izledik hep.

    Ne desen boş…

    1. Adamı gömmüşsünüz. Ama bu yorumları hak etmiyor.Nerede ise girdiği ilk yarışlı kazanıyordu.İkinci yılında şampiyon oldu.Sonrasında (2013 yılında Hamilton’un suçlandığı gibi) parayı seçti.

      1. O Williams’la 1996’da çok daha zayıf olan Ferrari aracıyla Schumacher’in yağmurda slick lastikle yarışmasına rapmen yağmur lastiği kullanırken geçtiği Damon Hill’de şampiyon oldu be hocam 🙂 Bana göre bugünün Mercedesi gibi domine eden Willams aracının başarısıdır başka birşey değil… Schumacher gibi bir faktör olmasa bugünün Mercedes’i gibi rahat rahat domine de ederlerdi zaten. O zaman pilot faktörü çok önemliydi şimdikine nazaran, gözükmüyordu bence bu yüzden Williams aracının baskınlığı. Bkz aktif süspansiyonlu, hertürlü elektronik sistemle donatılmış Nigel Mansell’ın, Prost’un Williams’ına göre çok daha ilkel kalan McLaren’ıyla kafa tutan Senna..

        Yıllar önce F1 Racing dergisinde pilotların gaz kullanımının karşılaştırıldığı bir analiz okumuştum. En uzun gaz pedalı oranını MSC kullanırken, JV’nin gaz pedalını açma kapama butonu gibi kullandığı yazılıydı. Sürüş yeteneği de burada çıkmıyor mu zaten ortaya 🙂

        JV parayı seçip BAR’a gittiyse de takım arkadaşlarına karşı çok öyle baskın da olamadı. Raikkonen’e atak yapacağım diye sağa sola uçan, 2004’te Trulli’nin yerine Renault’ya geldiğinde de Alonso’dan tur başına ortalamada en az 0.5 saniye yiyen bir pilottu Villeneuve.

        1. İnsanların zirvede olduğu dönemler ve artık akşam olsa da eve gitsek dediği dönemler vardır.Raikkonen 2005 yılında kahvaltıda Alonso yiyordu.O dönemde bizdeki lakabı Balonso idi. Mclaren ve Mercedes el birliği ile Montoya’nın da katkıları ile kendisini zorla şampiyon yaptılar. 2014 yılında rezil oldu Alonso karşısında.Zamanla bir şeyler değişiyor.Belki evcilleşiyorsunuz. Belki başlangıçtaki açlığınız kalmıyor.Birazda profesyonel olmakla ilgili. Şuminin yarış akşamları dokuzda yattığını okumuştum bir zamanlar.

    2. Epey izlemişsiniz ama Jacques ‘ın asıl dönemini izleyememişsiniz adam asıl 90’larda acayipti 2000’lerde nasıl o hale düştü bizde hayret ettiydik. Kimisi şampiyonluk/larla çok bozuyor kendini şaşırıyor hayatı herhal bunu Rush filminde bir yönüyle iyi anlatmışlardı.
      Böyle başka isimlerde var aslında Jack tek değil Jacq biraz da gridin psikolojiyle baş edemiyordu galiba Michael’la meselelere felan çok takılıp kaldı.:) Misal Rubens 90larından çok umut vaad eden biriydi bazı arkadaşlar bilir söylemişliklerini de görmüşlüğüm var. Zati ferrari’e de o sebeple umutla geldi ama sonra küçüldü durdu adam.
      Misal Kimi aynı adam mı değil nerde 2000’lerin başında ki Kimi nerde şimdi ki ben aynı adamı göremiyorum.
      Büyük bilinir 3-4 isimde olduğu gibi bazı isimlerde böyle kopukluklar yok.

    3. xtrabitracing avatarı

      96’da F1’e girdiğinde takım arkadaşı tecrübeli Damon Hill’di ve adam neredeyse ilk yarışını kazanıyordu. O sene Hill’i epey zorladı, Hill şampiyon olup bıraktı gitti. 97’de çoğu yarışta hatasız sürdü, hızlıydı ve Schumacher’in önünde şampiyon oldu. Aracı da iyiydi tabi ama yanında Frentzen gibi de takım arkadaşı vardı, onu da ezdi.

      Sonra işler nasıl değişti hiçbirimiz anlamadık ve senin şahit olduğun hale geldi adam.

  4. Sayende hayatını kaybeden o pist görevlisini, o ahmakça geçiş manevrasını bir hata olarak görmemene şaşırmadım zaten. McLaren seni ne yapsın. Newey demiş olabilir, sende hiçbir ışık yoktu ve Ron bunu görmeyecek kadar kör değildi. Coulthard’a bile değişmezlerdi seni bunun ezikliğiyle bu açıklamaları yapıyorsun.

    Müzik yapman gerekirdi sen yarışmaya kalkıştın en büyük hatan bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir