Ricciardo “Red Bull’da Tek Soru İşareti Motor”

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Red Bull için 2016’da tek soru işaretinin Renault motorunun performansı olacağını düşünüyor.

Red Bull’un diğer bütün sorunlarını aşarak tekrar en iyi haline döndüğünü düşünen Ricciardo, kendilerini sadece motorun alıkoyacağını düşünüyor.

Ricciardo “Şampiyonluğu kazanacağımızı düşünerek sezona girmiyorum. Bu yanlış bir şey olur.”

“İşe yararsa harika olur. Yeterli platforma sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

“Takımın geçen seneki aracı geliştirme şekli, sadece çalışanlarımızın kalitesini değil, aynı zamanda takım içerisindeki motivasyonu ve açlığı da kanıtladı.”

“En umut verici şey buydu: şüphe duyan ya da motivasyonu kaybolan kimseyi görmedim. Herkes her zaman olduğu gibi aç.”

“Ne yazık ki her zaman muhtemelen hangi motora sahip olduğumuza bağlı olacak ve başarıyı bu belirleyecek.”

“Ancak mekanik olarak 2016 için iyi bir araç kesinlikle üretebiliriz.”

“Motor ne kadar iyi olacak? Soru işareti bu.”

“Beklentilerden bahsedersek geçen sene hiç birisine ulaşamadık. Gerçek bu.”

“2014’te 3 yarış kazanmamızın ardından geçen sene en az 3 tane daha düşünerek başladım. Bu doğal bir şey.”

“Renault bir sene daha motoru geliştirmişti ve kışın testler yaptık. Bu yüzden tabi ki beklentilerim vardı.”

“İlk yarışların ardından tüm beklentileri pencereden aşağı atıp sıfırlandım.”

“Ancak buna rağmen her şeyi büyük ölçüde tersine çevirdik.”

“Motorda zorlansak da, ilk yarışlarda şasi de ortada yoktu.” dedi.

 


Yorumlar

“Ricciardo “Red Bull’da Tek Soru İşareti Motor”” için 18 yanıt

  1. riccardo vetteli yenmiş . dany kvyat riccardoyu yenmiş neymiş efendim riccardo yolda kalmış hep bakın hele . vettel o sezon yolla çıkamadı testlere çıkamadı motor çalışmadı bu mazaret değil vettel için ama riccardo hep yolda kalmış onda dany kvyat,a yenilmiş yoksa yenermiş . sizde biliyorsunuz eşit şartlarda riccardonun hiç şansı yok vettelin karşısında . tıpkı Vitantonio Liuzzi tpkı Sebastian Bourdais . Mark Webber isterseniz birde riccardonun torro rosso yarışlarına bakın takım arkadaşına üstünlüğü varmı yokmu bi bakın

  2. cumhur yanılmaz avatarı
    cumhur yanılmaz

    Tek sorun motorsa motorsuz yarış abiciğim ya… Fred Çakmaktaş model..
    Zaten zor bela motor buldunuz. Sezon başlamadan motora laf atmak da neyin nesi?
    Renault’yu kızdıracaklar, hepten aerodinami ile yarışmak zorunda kalacaklar bu gidişle.

  3. Bu adamı Ferrari’ye almazlar Vettel’in başına bela olur diye. Mercedes’te almaz arkadan bir sürü pilotu geliyor Ocon, Wehrlein falan. Yazık yani. Redbull’un tekrar domine bir araç üretmesini bekleyecek.

  4. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

    4 Sene şampiyon olduktan sonra ağlak bebe gibi mama mama mama diye dolaştınız durdunuz 🙂

  5. Size teşekkür ederim sizin sayenizde Renault tekral takım olarak döndü

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Ricciardo için ilk kez bir yorum yapmak istiyorum. Ne kadar 2014 te vettel’i yenmemiş olsa da hiç bir zaman dünya şampiyonluğu karamayacak. Mercedes te yarışsa bile. Çünkü dünya şampiyonluğu kazanabilecek yarışçı gömleğinin 1 tık altında vettel ki yarışlarının yüzde doksanını 1.başlayıp 1.bitiren bir yarışçı ve 4 kez dünya şampiyonluğu kazanmış bir yarışçıyı yenip kvyat’a yeniliyorsa şampiyonluk kazanabilecek bir yarışçı değil demek. Bu yüzden motoru tartışma ve çık takım arkadaşını yen.

    1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

      2014’te yendi Vetteli 🙂 Heralde yenmiş olsada demek istedin.
      Dur öyle deme araç yüzünden yenildi derler 🙂

      1. evet araç yüzünden yenilmedi mi ? vettel riccardoya ezilip kaçmadı mı ? yeni degişiklikleri hep ricardo kullandı ve aracı patladı göz var nizam var vettele göre daha yetenekli bir pilot. Kvayt yanına bile yaklaşamaz bunu amerikada gördük bu yıl yagmur altında kvayt mercolara atak bil yapamazken arkadan gelip hepsini geçti.

        1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

          Bu tür polemiklere girmiyorum çünkü kimin gözünde kim iyiyse o değişmiyor.Ama benim gözümde Vettel ondan kat kat iyi.Bunun dışında
          Vettel-Ricardo karşılaştırması yapıldığında elinize klavye almış bekliyorsunuz bunları yazmak içinki sazan gibi atladın.Vettele o lafları sokmadan kvyat meselesini yazsan hiç bir sıkıntı olmayacak ama sen hadi bu lafıda bi sokayım da içimde kalmasın demişsin.
          Ben orada Ricardo Kvyat’a araç yüzünden yenildi derler öyle söyleme demek istedim.Vettelle ilgili en ufak bir yorumum yok ki yukarıdaki arkadaş zaten genel olarak Ricardo Vettel karşılaştırması yapmamış.Buda elinde klavye almış sazan gibi atlamayı bekliyormuşsun gibi bir izlenim bıraktı bana neyse hadi biz neler gördük.

          1. Ben zaten alonso taraftariyim o yuzden diger pilotlar hakkinda yaptigim tum yorumlari tarafsiz bakarak yapmaya calisiyorum. Vettelide sana yazmadim ustteki arkadasa yazdim onada bildirim gidiyor çünkü 😉

            1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

              Görebiliyorum Alonso taraftarı olduğunu.”vettel riccardoya ezilip kaçmadı mı ” Bu cümlen bile ne kadar tarafsız olduğunu kanıtlıyor.
              Üstteki arkadaşa yazacaksan onunkinin altına yaz benim yazdığımınkinin değil.

              1. Tarafsiz bakmak gerekiyor dostum evet ezildi ve kacti. Ben alonsoyu bile elestiriyorum 2007 de takimi yanina cekemedi ve kacti diye.

              2. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

                Bir kere Vettelin Ferrariye geleceği %99 kesindi ne kaçması ? Boşunamı Redbulla sözleşme uzatmadı.2014 te geliyordu hatta bir sürü haberleri çıktı.Kaçma gibi bir durum yok yani.Ricardoylada alakası yok.Elinde sonunda gelecekti aksine idda eden olmaz.

        2. Kadem Yasin Semiz avatarı
          Kadem Yasin Semiz

          Bana cevap yazmışsın. 2mizde Alonso’cuyuz. Alonso cular birbirleriyle tartışmaz. Ama madem bana cevap yazdın bana da bir cevap hakkı doğdu. Ben Ricciardo vettel’i yenmiş olsada hiç bir zaman dünya şampiyonluğu kazanamayacak dedim çünkü dünya şampiyonluğu kazanan yarışçılardan 1 gömlek altta dedim. Kvyat’a yenilmesi kabul edilemez. Çünkü 1 yıl önce öyle ya da böyle 4 kez dünya şampiyonluğu kazanmış Vettel’i yenip Kvyat’a yenildi. Sadece bunu söyledim. Ricciardo için 2011 de formula 1 girdi. Ama Macaristan ve Almanya 2014 hariç pek te iyi yarışlar çıkardığını hatırlamıyorum. Kanada ve Belçika galibiyetlerini bilerek örnek vermiyorum. Bu yüzden Ric. Daha sezon başlamadan motoru yine suçlayıcı açıklamalar yapacağını belli ediyor. Bu yüzden çıksın kvyat’ı yensin yoksa koltuk gider :))

          1. Tartismiyoruz alonsocu arkadasim bizimki fikir alış verişi 🙂 kvayttan daha cok yolda kaldi o yüzden geride kaldi gibi gözüküyor ama bu yil mutlaka yenicektir kvayti 🙂

    2. Adam 3. kere 3. giderken aracı kaldı. 45 puan demek bu. Ayrıca takım yeni Renault motorunu sadece Ric in aracına koydu son yarışlara son sıralarda başladı adam. Kvyata yenildi demek haksızlık. Adam 2014 aracıyla vettel in söndüğü sezonda 3 yarış kazandı bu küçük bir şey değil. Ham ve Alonso ile iyi ve dayanıklılık sorunu olmayan araçlarda olsalar geri kalacağını düşünmüyorum. Neyse yavaş yavaş sezon yaklaşıyor Ric in başarısının tesadüf olmadığını göstermesi gerek, merakla izliyoruz bakalım.

      1. Hay agzinla bin yaşa ya bende bunu anlatmaya calisiyorum işte yeni motoru hep onda denediler ve adam hep patladi.

  7. Motor kadar kafanıza taş düşsün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir