Marko: Günümüz Sürücülerine Çok Fazla Para Ödeniyor

yazar:

kategori:

Eski F1 pilotu ve Red Bull’un Danışmanı Helmut Marko, günümüz sürücülerine çok fazla para ödendiğini söyledi.

Günümüzde Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel en iyi pilotlar olarak kabul ediliyor ve sezon boyunca milyon dolarlar kazanıyorlar.

Marko “Bugün sürücülere kesinlikle çok fazla ödeme yapılıyor”

“Bunun iki sebebi var. Birincisi; ciddi birr kaza veya küçük de olsa bir ölüm riski var. İkincisi ise Verstappen veya Wehrlein gibi  genç yetenekler 100 tur içinde aracı kolayca kullanabilirler”

“Sürücüler artık daha az iş yapıyor ve bu araçları sürmek çok kolay” dedi.

Niki Lauda ise katılmıyor.

Lauda “Sürücüler çok fazla kazanmıyor. Her yıl Formula 1’de neler olduğuna bakmalıyız. Sürücülerin bu olaylara ne kadar kakı yaptığını görmeliyiz” dedi.


Yorumlar

“Marko: Günümüz Sürücülerine Çok Fazla Para Ödeniyor” için 6 yanıt

  1. İkisi de haklı. Biri devamlı düşündüğümüz, söylediğimiz şeyi çocuklar bile sürüyor bunları diyor. Ekseriyetinin bireysellikleri daha az diyor.
    Diğeri dönen meblağlara göre az bile diyor eskiden de çok kazanılıyordu diyor Ayrton ve Michael örneklerinde ki gibi. Niki’nin döneminde niki kadar kazanabilen kaç tane yarış pilotu var.
    O dediğim ikisi global sporting top list’in tepesine çıkabildiler he onlar gibisi elbette yok ama bunlar ilk 10’a zor giriyor. Bunlar ortamın, platformun toplam büyüklüğüne göre topculardan, basketçilerden daha az mı kazanmalıydı işte öyle yürüyor. Özellikle bu yaşını almış adamların bireysel kondisyon hayatı, sportif hayat sıkılığı Ronaldo’dan daha mı düşük. 🙂

    Motorsporları golf’e vs yatırılan paralar ile birlikte en pahalı dal. Yürütmek, yarışmak aşırı maliyetli salt insan üzerine dönmüyor malum. Takım sahipliği, pilotluk için iş bu şekilde. İleri akıl mühendisleri de öyle başka yerlerin menejerlerinden fazla kazanmıyor. Takım patronluğu iyi bi bileşen tutturabilirsen çok para harcarsan çok kârlı olabiliyor ki yapanlar parasından değil aslında merağından, hastalığından yapıyor. Kulüp başkanlarına göre ceplerinden daha çok para harcıyorlar tabi sahiplik kendilerine ait oluyor. Dahil olmak için ise alalade birşey için bile her bir yıl için sezonluk (6 ila 12 yarış) en az 100 bin $ yatırmak yada yatıranı temin etmek gerekiyor. Bir sınıfa kadar yatırmadan kazanmak neredeyse mümkün değil bu yüzden golf, tenis gibi zengin sporu. Bir statüye kadar da öyle accayip bir lüks, gelir hayatınız olmaz Kenan, Volkan Işık buna güzel örnekler. Bunların yarısı kadar hardcore statistics koyamamış topçular ferrarilerle geziyor dünyada. Bu yüzdendir ki bir gün superlig de oynayacam diyen çocuğa istersen olur… yarışçı olacam diyen çocuğa şimdiden zıplamaya başla anca… diyoruz 🙂
    Böyle de ek bilgiler verem 😛

  2. Alonso.ElNano avatarı

    Listenin ilk 4-5 sırasındakiler haricinde diğerleri o kadar da çok para kazanmıyor.

  3. Pilotlarin yarisi zaten parali pilot 😀

  4. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Fazla para ödeme kısmında haklı ama şimdi gridde 3 tane süper yıldız pilot var. (Hamilton, Alonso, Vettel) Bir ayrıcalıklarının olması gerekiyor.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Süper yıldız derseniz RAİ de o listeye girer. Popülarite, taraftar, magazin açısından ancak yukarıdaki haber gibi günümüzdeki en iyi pilotlar derseniz kabul ederim. Yıldız olmayla şu anki en iyiler arasında olmak farklı şeyler.

      1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
        14Sulonso (MP4-31)

        Raikkonen de o listenin icerisindedir tabii ki. Haberde o üçünden bahsettigi icin ben de bu dogrultuda yorumumu yaptim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir