Marchionne “Alfa Romeo F1’e Kendi Takımını Kurarak Döner”

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, kendi bünyelerinde yer alan Alfa Romeo’nın Formula 1’e ancak kendi takımını kurarak dönebileceğini söyledi.

Geçen sene çıkan haberlerde Ferrari’nin Red Bull’a motor vermeyi teklif ettiği ancak motorların Alfa Romeo olarak adlandırılacağı söylenmişti.

Marchionne “İsimlerini tekrar kazanmak istiyorlarsa Formula 1’e dönüşü düşünmek zorundalar. Muhtemelen Ferrari ile çalışabilirler.”

“Alfa Romeo kendi şasisini yapabilecek yeteneklere sahip. Aynı şekilde kendi motorlarını da yapabilirler.” dedi.

 


Yorumlar

“Marchionne “Alfa Romeo F1’e Kendi Takımını Kurarak Döner”” için 2 yanıt

  1. 30 milyon euro ayak bastı harcı var. F1 e girmek kolay değil. üstelik bir sürü saçma kısıtlama varken girmeleri mantıklı değil. BMV bile dayanamadı f1 deki ayak oyunlarına. F1 tarihinin göreceği en dürüst takımdı bence BMW. Ne oldu? O kadar çok ayak oyunları var ki F1 de. En kıvrak dansöz bile yarışamaz F1 deki kural değişiklikleri ile …
    Ça ça dansı ile başlıyorsun bir bakmışsın salsa.. tam alıştım diyorsun kurallar çiftetelli’ye geçmiş…

  2. Doğru olan da asıl reklam da budur böyle olmalı ama mevcutta mümkünatı yok derdim.
    Grupta neredeyse tek ileri yarış grubu Ferrari de herşeyin desteği o yüzden onlarda. Alfa mevcutta Maserati den iyi durumda olmakla birlikte ne tek başına şasi toplayabilir nede motor planlayabilir. Alfa yollarda halen büyütülmeye, oturtulmaya çalışılan bir marka. 4/8C de dahi ferrari’nin dahiliyeti var prim yapacak yeni sedanlarının perf. motoru ferrari’ye ait. Zaten bu yüzden başka bir platformda önünde ki handikapının da uzun dayanıklılık ve maliyetlendirme de bu olabileceğini söylemiştik. Alfa’nın hazırladığı cup araçları basit yarış araçları nispeten bunları her marka yapabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir