Massa: "Zor Bir Yarış Oldu"

yazar:

kategori:

Felipe Massa – 6.: Zor bir yarıştı.İyi bir start aldım ama sonrasında hep diğer otomobillerin gerisinde kaldım, hiçbir zaman sabit bir hıza ulaşamadım. Bugün bir kez daha, yaşadığımız temel zorluk özellikle üçüncü sektördeki tutunma eksikliğiydi, Button’a her yaklaştığımda pistin bazı bölümlerinde benden uzaklaşıyordu.”

“Otomobilin performansını geliştirmek için çalışmalıyız, buna kuşku yok. Eve güzel puanlarla dönüyor olsak da bu hafta sonu işlerin bu şekilde şekillenmesinden memnun olamayız. Birine arkadan dokunduğumda ön sol kanat hasar aldı ama aracın kontrolünü çok fazla etkilemedi. Eğer kanadı değiştirmek için pite girseydim en az üç sıra kaybederdim. Bu yüzden pistte kalma kararımız doğruydu.”

“Şimdi hemen bir hafta sonra Monako var. İkinci evimdeki yarış, pistten birkaç yüz metre ötede yaşıyorum. Orada farklı lastikler kullanacağız ve umarım en azından benim açımdan kendimizi daha iyi bir durum içinde bulabiliriz.”


Yorumlar

  1. Dostum benim meselem desteklemesinde değil ama yani yazılarına bak demek istediğimi anlarsın.Massadan pilot olmazda demedim ama Massayı Rai yerine Ferraride tutan şey Raide hırs yoktu Massada vardı.Şimdi oda yok ve oda yoksa Massanın ekstra bi özelliğide kalmıyor ben sadece bunu dedim.İnsanlar istediklerini sevebilir fakat onları menejeri gibi konuşmamalı.Sanki biz burda Montezemoloyuzda arkadaşta Massa'yı koruyor gibi oluo resmi yazılar vs vs.Neyse kendisi bilir sadece uyardım.Zaten buda benim görüşüm

  2. "Can kaya” , Massathebest’in yaptığı gayet normal. Desteklediği pilotun iyi birşey yapacağına inanıyor ve bunu çok da iyi bir üslup ile beliritiyor. Sen de ona Massa'dan umudunu kes diyorsun. İyimser olma diyorsun. Kusura bakma ama sen de kötümsersin. Massathebest’in yorumlarını beğeniyorum ve hep te okumak istiyorum. İzin verde herkes inandığı şeyleri özgürce söylesin.

  3. Massa senin gerçek adın ne?

  4. sana hayırlı işler can kaya. yarışı türk filmi izler gibi izlemeyen arkadaşlarla tartışmayı tercih ederim.

  5. Önce yazılarına bak Massabest yok araçtan maksimum aldı yok performansından memnunum vs vs.Menejeri olsa bu kadar laf üretemez basına.Massa açıkça çok daha yavaş Alonsodan.Her yarışta bu fark açık şekilde belli oluyor.Massanın vasat pilottan farkı yok.Button a 1 kez bile atak deneyemedi denemeyi geçtim deneme girişiminde buluncak duruma gelemedi hemde hangi Button'a Alonsodan 40 sn geride olan Schuminin yavaşlattığı Button'a.Massa resmen hiç bişey yapmadı arkasında kaldı ve kabul etti aracım kötüde demesin tabi istediği kadar iyide olmayabilir ama bu kadarda kötü deil biz Alonsonun ataklarınıda izledik şu yarışa kadar ya Massanın hiç bi etkinliği yok Alonso debriyajsız araçla Button'u Massanın zorladığından daha çok zorladı Malezyada.Ve sonunda riskede girmek gerekse girdi Massa ise 10 turdan fazla arkasında sadece zaman geçirdi.Çindeki farktan bahsetmek zaten ayıp olur Alonsonun cezasına rağmen geldiği yerle Massanın yeri her yarışta böleydi.Bu yarışta böle oldu.Massayı anca kurtarcak olan şey eğer bi ihtimal bi şans varsa sıralamalarda 1. olcak ve defans yapacak başka hiç bi türlü atak yapamıor.Tek turdada Alonsodan hep 0.2 en az fark yiyerek arkasına düştüğünden Massadan pek bişey beklemek zaten doğru deil.Massanın belkidesorunları senin gibi hayranları olabilir şu haline destek vermenin hiç bi mazareti yok.Schumiye destek verenleri anlıorum 3 yıl sonra 41 yaşında F1 sürmek ve Mercedes gibi öndeki 3 araçtan kötü araçla olmak zor ve örneğin bugün yaptığından ötürü saygıyı hakeder ama o bile dediki doru dedi 60 turda 60 sn fark yiosan bunda mutlu olcak bişey yoktur.Durum Massa için daha kritik altındaki ferrariyle takım arkadaşının 40 sn fark attığı adamı geçemiosan atak 1 kere bile deneyemiosan ve elinden gelen bu kadarsa belkide Ferrarinin yeni pilot bakması gerekir.Massayı sevmeme rağmen bu sezon performansı çok düşük kabullenmek gerek

  6. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    kesinlikle katılıyorum. bu araçlar potansiyel tehlike olmaya başladılar. vettel-hamilton pit çıkışı geçişinde virginlerden birisi kendini çimene kadar attı nerdeyse tur bindirme esnasında.

  7. Allah acısın monaco'da bu araçlara tur bindirecek pilotlara.. saatli bombalar monaco'da kime patlayacak bakalım.

  8. kingofspain avatarı

    Massathebest bir yerde yorumunu okudum.Baya güldüm.Komik.Ama traji-komik.Dediğin gibi eğer Monacoda böyle birinci giden veya iddalı konumdaki bir pilotun yarışını bu heyecan fırtınası adındaki tanklar mahvederse,o andaki sinirle neler olur,büyük bir soru işareti.Pek sempatik olmayacağına iddaya girerim.Massa bugün o sorun olmasa,belki daha iyi bir sonuç alabilirdi.2 sıra atlar demiştim startta yaptı.

  9. Bir şeyler benim istediğim gibi gitmiyor bu yüzden istediğim tur zamanlarını ya da sürüşü sergileyemiyorum.''

    ''Bunun nedenini anlamamız ve gelişmemiz gerekiyor. Yarın benim için çok zor olacak çünkü aracı değiştirme şansımız yok. Önümüzdeki yarışlar için bir şeyler yapmaya ihtiyacımız var.''

    "Sıralamalarda, en yavaş virajlardan oluşan özellikle de ikinci ve üçüncü sektörlerde doğru tutunma seviyesini bulma konusunda çok fazla sorun yaşadım. Kendimi ralli yapıyormuş gibi hissettim, daima önden kayma yaşıyordum."

    Zaten daha dün bunun kolay bir hafta sonu olmayacağını fark etmiştim.

    Bugün bir kez daha, yaşadığımız temel zorluk özellikle üçüncü sektördeki tutunma eksikliğiydi, Button'a her yaklaştığımda pistin bazı bölümlerinde benden uzaklaşıyordu."

    bugünkü yarış, massa'nın sürüşü ve sonuç için neden böyle konuştuğumu anlayabildin mi? ara sıra haberleri de takip edin.

  10. Bu yarış neredeyse en iyi sonuçla bitti. Belki kanadı hasar görmeseydi Button ve Schumiyi zorlayabilirdi. Sonuçta böyle kötü yarışlarda bile alınan puanlar hayati önem taşıyabiliyor.

    Monaco'da araçlar birbirine çok yakın olacak, önemli olan sıralamalarda iyi bir tur atmak. Bu yeni puan sisteminde kolayca fark açıldığı gibi kolayca da kapanabilir. Fazla kötümser değilim ; ama daha iyisini de bekliyorum.

  11. Bu yazımı özellikle sadece bir pilot açısından bakarak yazan arkadaşlar için yazıorum şimdilik bu Massa için ama Alonso Hamilton Schumi ve eskiden Raikonen içinde geçerli.1 adamı tutmakta fanı olmakta suç yok ama massabest arkadaşın yazdığı gibi sanki menejeri gibi konuşmaktanda vazgeçmeniz gerekir.Şimdi 1 tanede alonso demeç verir altına gene alonsocu arkadaşlar yazacaktır elinden geleni yaptı zaten böleydi şöleydi falan.Gerçekleri göremicek kadar derin bi aşkla sevmek yorum yapmaya engel oluosa bence sevdiğiniz adamla ilgi yazılarda yorum yapmayın.Tabi bana kalmamış kimin yorum yapıp yapmıcağı ama sürekli aynı şey oluyor.Massanın elinden geldiğini yaptığnı söleyebilirizde iyi start aldı diyebiliriz veya eleştirebilirizde atak imkanı vermesede bu pist en azından Button un Schumiye yaklaştığı gibi düzlükte yaklaşabilirdi Button'a.1 kez bile atak girişimi olmadı üstüne üstün Schumide Button u engellerken ferrarinin top speedde en üstte olduğunu sölemeye bile gerekyok pistin hiç bi yerindede zorlayamadı çok çabuk razı oldu ve yarışı bitirdi.Button yerinde Hamilton veya Massa yerinde Alonso olsa bu şekilde bitmeyeceğine eminim en azından bişeyler denediklerini ve sonunda öle böle belkide biraz sert şekilde centilmenliğe aykırıda olsa geçeceklerini söleyebilirdik.Massaya noldu bilmiorum ama geçen seneki en azından agresifliğinden eser kalmamış hiç atak yapamaz olmuş nedenide bilmiorum her pistte alonso sürekli atak yapıp geçerken massa birinin arkasında takılınca çok fazla zaman kaybediyor.Umarım düzelir ama şuan elindeki en iisi buydu diosa yorum yapanlar o zaman Massa hiçte büyük pilot değil demekte yanlış olmaz

  12. mevcut problemin içerisinde 8 puan almış olmak gayet güzel. haftasonunun başından bu yana işler berbat gitti. yine de felipe'nin her zamanki harika startı, geçişin çok zor olduğu bu pistte değerli puanlar kazandırdı. sıkıntılı bir günde hatasız yarıştı ve düne göre performansı iyiydi. genel olarak haftasonuna baktığımızda sonuçtan memnunum. artık önümüze bakmalı ve neler yapabiliriz araştırmalıyız. domenicali felipe'nin aracında lastiklerin çalışması ile ilgili araştırma yaptıklarını söylemiş. inşallah sorunun nedeni bulunur, monaco'da super yumuşak lastikler felipe'ye yardımcı olacaktır. bu arada sorunu çözecek kadar zaman da bulabilirler istanbul'a kadar.

  13. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    karun chandhokla temasına kadar iyi gidiyordu aslında. buttonla arayı da kapatmıştı. tur bindirme esnasında da biraz zaman kaybetti. umarım monako'da daha iyi olursun felipe. çünkü seni podyumda görmeyi istediğimiz 3. evin istanbul'da bekliyoruz

  14. Ertan Akkaş avatarı

    Bugün Massa'nın elinden geleni yaptığına inanıyorum. Yarış içinde pozisyon kazanamıyacağını bilerek harika bir start aldı. Diğer yarışlar için daha motive olmasını diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir