2016 İsveç Rallisi’nde 1. Gün – Ogier Lider

yazar:

kategori:

2016 İsveç Rallisi’inin ilk gününde Sebastien Ogier en hızlı isim olurken en yakın rakipleri Kris Meeke ve Andreas Mikkelsen sorun yaşadılar.

Günü 1 saat 3 dk ile zirvede tamamlayan Ogier’i, önündeki sürücülerin sorun yaşamasıyla 2. sıraya yükselen Hyundai sürücüsü Haydon Paddon takip etti.

Citroen sürücüsü Meeke, 7. etapta en hızlı zamanlarla Ogier ile aradaki farkı kapatıyordu ancak 8. etapta bir kayaya vurmasıyla ralliye erken veda etmiş oldu

 

M-Sport sürücüleri İsveç’te ilk günü 3 ve 4. sıralarda tamamlarken onların arkasında Dani Sordo yer aldı. Kayarak zaman kaybeden Mikkelsen 7. sıraya kadar geriledi.

Özel giriş yapan Henning Solberg gün boyunca Craig Breen ile mücadele etti ve günü 7. sırada tamamladı.

Volkswagen’den Latvala sorunlu bir gün geçirdi. Şaft ve süspansiyon sorunları yaşayan Latvala son etapta durmak zorunda kaldı.

Bu arada WRC pilotları İsveç’te ilk etabı güvenlik sorunları nedeniyle boykot etmeyi planlıyordu ancak hem fikir olamamaları sonucu bu protesto olmadı.

Takımlar ve sürücüler, ilk etabın güvenli olmadığı; FIA’nın, organizatörlerin ve yarış organizatörlerinin güvenlik konusunda kendileriyle yeterli iletişimi kurmadıklarını belirterek ilk etabı protesto edip 2. etaptan başlamaya niyetlendiler.

Ancak Hyundai’den Haydon Paddon’un buna karşı çıkması sonucu ralli planlandığı gibi başladı. Paddon prensipte pilotlarla aynı düşündüğünü ancak uygulamada bunun doğru fikir olmadığını düşündüğü için protestoya dahil olmadığını belirtti.

 

Pos Driver Team Car Gap
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 1h03m10.6s
2 Hayden Paddon Hyundai Motorsport Hyundai 26.9s
3 Mads Ostberg M-Sport World Rally Team Ford 33.7s
4 Ott Tanak DMACK World Rally Team Ford 34.8s
5 Dani Sordo Hyundai Motorsport N Hyundai 38.2s
6 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 42.0s
7 Henning Solberg Adapta Motorsport Ford 1m36.9s
8 Craig Breen Abu Dhabi Total WRT Citroen 1m38.8s
9 Eric Camilli M-Sport World Rally Team Ford 2m43.5s
10 Lorenzo Bertelli FWRT s.r.l. Ford 3m08.6s

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir