Ferrari Monako'da F- Kanalı Kullanmayacak

yazar:

kategori:

İtalyan takım uzun çalışmalar sonucu İspanya’da sistemi kullanmış ve düzlüklerde çok büyük hıza ulaşmıştı.

Ancak takım patronu Stefano Domenicali bu hafta sonu Monako’da sistemin kullanılmayacağını çünkü bu pistte sadece en yüksek seviyede downforce’a ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Domenicali, Felipe Massa’nın F10 ile yaşadığı sorunların 2011’de koltuğunu kaybetmesine yol açacağını görüşüne de katılmadı.

“O harika bir pilot ve onu yeniden otomobilin içinde rahat ettirmemiz gerekiyor.”

İtaltan patron lastik tedarikçisi sorunun ise Monako’da çözülmesini beklemiyor.

“Monako’da yine konuşacağız ama birkaç hafta daha alacaktır.”


Yorumlar

  1. kerim sisman avatarı

    kullanmak zaten saçmalık. yere basma gücü lağzım. bence monacoda komple söksünler sistemi.

  2. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    tam gaz dönülen virajlar ne olcak 😀 ayrıca seneye çift katmnalı difüzör yasaklancakki bu bütün tasarımda büyük bir değişim demek oluyor. Ağustostan sonra şampiyonluk şansı zayıflarsa durdurulabilir bence gelişim.

  3. şöyle bir fikrim var f duct sisteminin çalışması ellerle kollarla değilde ayaklarla yapılsa güç pedalı üzerine monte edilse mesela pedalın %60 ından sonra devreye girse çok daha verimli olmazmı?

  4. burak bocek avatarı

    Bu f-duct hikayesi yÜzÜnden sanırım biz aracın genel gelişiminden çok,f-duct'i geliştirmeye odaklandık ve Cuma bütün bir gun boyunca bu sistemi optimize etmeyle karşılaştırmayla geçti.O yüzden genel performansi tam geliştiremediler.Yeni yapı dolayısıyla arka kanadın çalisma şekli değşti,o yüzden de aracı setup'ini yapabilmek biraz daha zorlaştı.Hatırlarsanız Mclaren bütün kış testlerinde bu sistemi optimize edebilmekle geçirdi ve hatta Bahreyn'de de tam anlamıyla doğru şekilde kullanamadilar.Tam performans almak birkaç yarış alabilir ama Redbull'da benzer bir sistemi uyguladiginda muhtemelen ayni sikintilari yasayacaktir.Bu yarıştaki en büyük sıkıntı bir türlü uygun grip düzeyini bulamamalari,bu yüzden de ozellikle ikinci sektörde çok yavaş kaldılar.Ama şuda ortya cıktiki lastiklerini yarış temposunda en iyi kullanan takim yine bizdik,o bölumde sıkıntı yok gibi görünüyor.Şimdi yapılmasi gereken tek turda yumuşak lastiklerden en iyi performansı alabilmek.
    Monacoya gelirsek,f-ductin etkisi çok az olacaktır.Mclaren'in hızı büyük ölcüde bu sistemle birlikte ortaya cıkıyor ve bunun eksikliğini hissedeceklerdir,ayrica aracları hem daha uzun hemde viraj çıkışlarında çok başarılı değil.Ferrari muhtemelen Redbull'a daha yakin olacaktir ama Mercedes'te daha kısa olduğu için burda daha iyi durumda olabilir.Ayrıca kullanılacak lastiklerde Ferrariye en uygun lastikler,o yüzden ben Monaco için umutluyum,Türkiye'de biraz daha optimize edilmiş bir f-duct ile yine iyi durumda olabiliriz.Ayrica Domenicalli çok agresif bir geliştirme çalismasının sürdüğünü ve bunun sonuçlarının Canada yarışından sonra görüleceğini soylemiş.O yüzden o paket gelene kadar fırsatları en iyi şekilde değerlendirip yarıştan kopmamak sonrasında da Redbull'u iyice zorlamak lazim.Her ne kadar çok hızlı görünüyor olsalarda şimdi hala dayanıklılık konusunda çok yol katetmeleri lazım.

  5. ferrari geri kalan monza, spa (belki türkiye gibi nispeten) hızlı pistlerde başarılı olacaktır. macaristan ve monako gibi yavaş virajlı pistlerdede başarılı olacaktır diye düşünüyorum.

    burak bocek ve kingofspain arkadaşlarım, acaba bunların dışında mevcut halimiz ile başarılı olabileceğimiz pistler varmı?

  6. kingofspain avatarı

    Bu kadar yakın giderken dururacaklarını sanmam.Seneye çok büyük bir değişim olmayacak teknik olarak.Diğer yarışlarda Redbull'un bu kadar üstün olmayacağını umuyorum.2001 den beri kazanamadık bu pistte,bu sene kazanalım.

  7. burak bocek avatarı

    Ya aracı farklı alanlarda çözümler bularak geliştirsek ve Redbull gibi kullanmadan başarılı olabilsek keşke.Tek bir dublemiz var sezon başından beri yani 2 aydır hasretiz.Sıralama perfonmansını geliştirmek lazım.Sözlerimizi gerçekleştirelim Stefano bu sezonuda tek galibiyetle kapatıp gelişimi durdurmayın yılın ortasında

  8. gayet mantıklı bir karar olur. yavaş virajlarda en güçlü takım ferrari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir