Lada’nın 2016 Kadrosu Açıklandı

yazar:

kategori:

Lada Sport Rosneft, 2016 FIA WTCC sezonunda yarışacak pilotlarını açıkladı.

2015’e Rob Huff, James Thompson ve Mikhail Kozlovskiy ile başlayan Rus takım James Thompson’ın yerine 4. ayak Nordscheliefe’dan itibaren Jaap van Lagen’i, Mikhail Kozlovskiy’in yerine ise Nicky Catsburg’u getirmişti. Farklı serilerde yarışan van Lagen, Asya ve Orta Doğu yarışlarında koltuğu FIA WEC’te yarışan Niclos Lapierre’e devretmişti.

12 ayakta 3 aracında 6 sürücü yarıştıran Lada, dayanıklılık sorunları ve aracın her piste uymaması ile 2014’ün aksine galibiyet alamadan sezonu tamamladı. Takımın en büyük başarısı kendi evleri Moscow Raceway’de Huff’un kazandığı 2. lik olmuştu.

2016’da yeni bir sayfa açmak isteyen Lada, Rob Huff’ın Honda’ya geçişiyle gridin en tecrübeli pilotu Gabriele Tarquini’yi transfer etti. FIA serilerinde 46 yaş ile en yaşlı şampiyon ünvanına sahip 2009 şampiyonu İtalyan sürücü Seat günlerinden sonra pekte umduğu gibi gitmeyen 3 yıllk Honda macerasının ardından Lada’da şansını deneyecek. Griddeki 2 şampiyon Tarquini ve Huff, koltuklarını değiş tokuş yapmış oldular.

Nicky Catsburg takımdaki yerini korurken 3. aracı Campos Racing ile sıralamalarda iyi, yarışta geriye giden ve istikrarsız performans gösteren fakat çoğu zaman Chevrolet araçları içerisinde en hızlısı olan Fransız Hugo Valente kullanacak. Geçtiğimiz sezonu 9. tamamlayan Valente, 3. tam sezonunda ilk kez fabrika takımı aracı kullanmış olacak.

WTCC’de ayrıca takvimde ilk yarış olan Rusya, Portekiz’in takvimde yer değiştirmesiyle arada boşluk olmaması için Haziran ayına geri döndü. 20 Mart’ta Rusya’da başlayacak olan sezon, bu değişiklik ile birlikte 3 Nisan’da Fransa – Paul Ricard’da başlayacak.


Yorumlar

“Lada’nın 2016 Kadrosu Açıklandı” için bir yanıt

  1. xtrabitracing avatarı

    Şu Tarquini’de ne görüyorlar anlamış değilim. Tamam eğlenceli bir tip ama hızlı değil aga… Ama Lada’ların güçlü olmasını isterim. Bakalım Citroen’lere yetişebilecekler mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir