Bridgestone, F1'in Hâlâ Önemli Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Şuandaki duruma göre Japon üretici, sezon sonunda spordan ayrılacak ve yerine Michelin, Pirelli, Avon, Kumho ve ufak da olsa diğer üreticiler aday.

Ama takımlar, Bridgestone’nin kalmasını istiyorlar ve bu kapsamda Bridgestone Avrupa’ya bir mektup yazıp durumu bildirdiler.

Markanın F1 Sorumlusu Hiroshi Yasukawa: “Talep onur verici.”

Barselona’dan ayrılmadan önce Yasukawa, bir bildiri yayınlamış ve Formula 1’in Bridgestone için hâlâ önemli olduğunu belirtmişti.

Yasukawa: “Amerika ve Brezilya’nın yanı sıra Avrupa pazarımızdan konuklarımızı ağırladık, iş kolu açısından Formula 1’in önemini ifade ettiler.”

“Satış şirketlerimiz, Formula 1 çalışmalarımızı desteklemeye devam ediyor, işimize olan katkısını gösteriyorlar”

“Bu muhteşem sporda takımların tamamının desteiğini almak gurur verici.”

FOTA Başkanı Martin Whitmarsh da takımların 2011 lastikleri için Monako’da çözüme ulaşmayı umduğunu söylemişti ama Domenicali, bunun biraz daha zaman alabileceğini ima etmişti.

Whitmarsh: “Ortada 4 teklif var ve belki de başları da olacak.”

Michelin’in lastiklerde mücadele istemesi, küçük takımların ucuz lastik istemesi ile Whitmarsh, gelecek sene F1’de birden fazla lastik markasının olmasının pek mümkün olmayacağını düşünüyor.

Whitmarsh: “Eğerbirden fazla tedarikçi olursa, test ve gelişimi kontrol edilmeli”


Yorumlar

  1. Umarım yeniden güzel bir lstik rekabeti görürüz.Çünkü F1 de gelişim yapılacak noktalar çok azaldı.Ben artık f1 patronlarının da heyecan konusundaki samimiyetlerine inanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir