Vettel, Raikkonen ile Şampiyonluk Mücadelesi Vermek İstiyor

Sebastian Vettel, 2016 sezonunda Kimi Raikkonen ile şampiyonluk mücadelesi vermek istediğini söyledi.

Ferrari bugün yaptığı açıklamada 2016 aracını cuma günü tanıtacağını açıkladı.

Takımda genel beklenti 2016’da şampiyonluk için savaşmak ve sezon sonunda şampiyon olmak.

Vettel “Henüz olmak istediğimiz yerde değiliz ve gelişmemiz gereken şeyler var. Nerede olduğumuz hala bir  sır. Ama bunun üzerinde çalışıyoruz ve 2015 doğru yolda olduğumuzu gösterdi” dedi.

Vettel, gelecekte Mercedes gibi bir takıma “Belki. Ancak sürekli değişiklik yapan bir insan değilim. Hayatımın her alanında bu böyle oldu. Şuanda kendimi çok rahat hissediyorum ve hepimizin ulaşmak istedi ortak bir amaç var”

“2016’da neler olacağını tahmin etmek zor. Ama tabi ki her herşeyimizi vereceğiz” dedi.

Şampiyonluk yolunda rakibinin kim olacağı sorusuna Vettel “Umarım Kimi olur. Durum böyle olursa en güçlü araç bizdedir demektir” dedi.


Yorumlar

“Vettel, Raikkonen ile Şampiyonluk Mücadelesi Vermek İstiyor” için 39 yanıt

  1. Arkadşlar yazmayayım yazmayayım dedim de saçmalamışsınız cidden. Şunu iddia ederim aranızda benden daha Raikkonen’ci çıkmaz, yarışamazsınız bile de, Vettel kötü bişey dememiş, “Mercedesleri geçmek istiyoruz” anlamında Şampiyonluk mücadelesi “Kimi ile olsun isterim” demiş bir tercüme hatası yoksa. Büyütmeyin bu kadar. Schumi 91’diye bir arkadaşa da ekstra parantez açardım ama şimdi klavyeye basmaya değmez böyleleri için “Raikkonen bugüne kadar ne yapmış?” Nicki Schımi falan ama Herhalde Schumi’nin Mercedes Döneminden itibaren Formula 1’i takip etmeye başlamış

  2. Şu adam alın size pilotluk diyip çekip gitse keşke son senesinde ciddi manada bıktırdınız schumi91 kardeş ve diğerleri

  3. [FORJUSTICE]^Last 4 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 4 #ForzaFERRARİ

    Vettelin ne çok seveni varmış öyle:)

  4. Fazla zekâ iyi değil ya. Arkadaşlar dünyayı yeniden keşfediyorlar sanırım. Yine vettel ne demiş sonradan görmeler nereye çekmiş..

  5. zekeri sayin avatarı

    hadi oradan bay parmak.arkandaki lobi olmasa anncak webberi gecerdinnya nneyse.samimiyetsiz direksiyon pilotu.

  6. neyi nasıl anlıyorsunuz

  7. FERRARISCHUMACHER avatarı
    FERRARISCHUMACHER

    Bu arada bu siteyi 2012 den beri takip ediyorum dün üye oldum Arkadaşın biri provakör lükten bahsetmiş ama arkadaş sana sormazlarmı bu sitenin en büyük provokatör ü sen değilmisin diye ? Eleştirmeyi seviyosan eleştirilmeyide bileceksin

  8. FERRARISCHUMACHER avatarı
    FERRARISCHUMACHER

    Arkadaşlar kimse kendini kandırmasın Ferrari en iyi aracı yapsa bile Kiminin şampiyonluğa oynamasına asla göz yummazlar. Çünkü bu takım Vettelin üstüne kurulu

  9. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Uzun süreden beri takip etmekteyim yorumları. Ferrari sevenler- Ferrariden Nefret edenler- seviyo gözüküp düşerse bir tekmede ben vursamcılar- nötr kalmaya çalışanlar-Nötr gözüküp hangi takım sepatizanı olduğu belli olmayıp her takıma laf giydirenlerden oluşan güzel bir topluluk var buralarda. Ha birde Ferrari den nefret eden ve hiç kimseyi beğenmeyen alonsocular var. Şimdi kızarlar afaroz ederler beni onları da anayım da sorun büyümesin. Şimdi burada Ferrari pilotu olarak Vettel in bir yorumu var. Takım arkadaşımla şampiyonluk savaşı vermek istiyorum. Bunda ne varda yaygarayı kopardınız. Biliyormusunuz belki yeni kurallarla Mercedes 0.5 sn yavaşlayacak Ferrari de lastik avantajıyla beraber 1 sn kazanacak tur başına. Bence birbirimizle saygı ve centilmenlik çerçevesinde tartışalım. Burada araçta bulunan MGU-K ,MGU-H, INTERCOOLER, KALİPERİN ne olduğunu bilmeden laf yarıştıean nice yiğit var. İlk once düşünün sonra yazın bence. Bende yarışlara tat gelmesi için mesela Manor un podyum yapmasını HAAS takımının en hızlı tur zamanı yapmasını Alonsonun 25 tur lider gidip yarış kazanmasını isterim. Cine5 li yıllarda ondan sonra RTL den almanca yarış seyrettiğim zamanlarda tek isteğim sonucun belirsizliği idi. Belçika yarışında Schumi nin 1.liğini beklerken köşebent çeneye arkadan çarpıp yarış dışı kalmasını özledim. Bir takımın digerlerinden once kurallar ve motor planlarını bilip sonraki 2 sene milleti silip süpürmesini hiç sevinemeden izledim. Son 3 senedir işin suyunun çıktığını yakıt tüketimi çevre vs. kaygıları dile getirilip FORMULA 1 in sıradan bir seriye dönüştürülmesinin bende nasıl bir nefrete yol açtığını ve son 3 senedir 1 tane yarışı a seyretmemiş olmamı arabanın sesinden tutunda benzin ikmalinin yasaklanmasına borçları yüzünden batan takımlara Alonsoya vettele kadar herkes yuzunden bu hale gelmesine çok üzülüyorum. Zamanında 2 yarıştan 15 er 20 şr sn seyretmek için beklediģim Marlboro Motorsporlari programini ozledim NOKTA

  10. MARLon BROndo avatarı

    vettel, umarım aracımız en hızlı araç olur gibi bir temennide bulunmuş işte bu kadar basit.

  11. Mercedesleri geçtin Kimi’yi kolay lokma görüp onunla mücadele etmek istiyorsun yani ne güzel 😀

  12. Geçen sene Mercedes’lerin anasını ağlattın, tam şampiyon oluyordun da 1 puanla kaçırdın, bu sefer kendime rakip olarak Rai’yi isterim demeye başladın artık.

    Önce bi Mercedes’leri açık ve net bir şekilde geçelim de Rai ile şampiyonluğa oynarsın, kimse tutmaz merak etme. 🙂

    1. hayırdır zoruna giden ne
      geçen sene üç yarış kazanan senmiydin
      bir rahatsızlığınmı var

      1. Evet üç yarışı ben kazandım, çok rahatsızım hiç sorma ya. Valla karnımda bir ağrı var ki Allah düşmanımın başına vermesin, hayattan soğudum. Kazandığım yarışları bile kutlayamıyorum öyle bir ağrı düşün yani.

  13. xtrabitracing avatarı

    Haber başlığı hoş bir temenni. Bunun olması için aracın en az 1.5 sn hızlı olması gerek.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Ya da Rosberg’in Hamilton’ı biraz sıkıştırması da yeterli. İkisi ciddileştimi cidden kavga boyutunda yarışıyorlar. Bakarsınız bu sene yarış dışılar olur ara ara da Ferrari alır yürür (iyi niyet lvl 9000 :D)

  14. raikonen ve şampiyonluk çok uzak birbirine
    sen yine bu işi tek başına yapıcan raikonen,den bişe çıkmaz
    o yine arıza çıkarır yarışlarda heleki sıralama turlarında
    tam bir sıralama özürlüsü raikonen

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Bütün RAİ haberlerinde bitiveriyorsun. Nasıl bir kuyruk acın var anlamadım hep hakaret, kötü söz. Eleştirebilirsin ama hakaret edemezsin(özürlü) MSC gibi sportmen ve centilmen birinin adını yazmışsın kullanıcı ismine ama yorumlarının bu vasıflarla alakası yok. Ferrari nin son şampiyonuna saygı duymayı öğreneceksin.

      1. FERRARISCHUMACHER avatarı
        FERRARISCHUMACHER

        Kardeş bütün Rai haberleri demişsin ama bu benim bu sitedeki 2. yorumum hey Allahımya nasıl takip ediyorsunuz anlamadım

        1. FERRARISCHUMACHER avatarı
          FERRARISCHUMACHER

          Dur kardeş bana dememişsin kusura bakma boşu boşuna günahını aldık

          1. hey Allahımya nasıl takip ediyorsunuz anlamadım!!!!!

            iyiydi.

      2. raikonen ilk çıktığından bu yana ne yaptı
        ne yaptıysa ferraride başka yok ilerisi gerisi karanlık
        kuyruk acım ne olucak kardeşim raikonenin kariyerini herkes biliyor
        ferraride nasıl şampiyon olduğunuda
        bana raikonenin şöyle iyi yarıştığı kaç yarış sayarsın en fazla 10,dur

        1. vw-tdi-power avatarı

          Ne yaptıysa Ferrari’de? McLaren’da yarıştığı seneler 2002-2006 arasında mağarada mıydınız acaba?

        2. kanka kafanı açık arttırmaya çıkar hemen alalım …güzelmiş ….

        3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Aynen karanlıktı o yüzden 2002 de McLaren e Hakinen in varisi olarak geldi. O yüzden 2007 de Ferrariye MSC nin varisi olarak geldi. Tarihin en büyük iki markasını yönetenler kör olmalı gerçekten. Üstteki arkadaşın mizahına katılıyorum almak lazım senin kafandan bir tane.

  15. Ohooo.Şıracının şahidi bozacı.Kendi şampiyonluk mücadelesi verdi.Sıra kimiye geldi.Gel şunu üçüncülük mücadelesi yap anlaşalım.
    :Ö)

  16. Vettel geçen sene saygımı kazandı ama bir türlü sevemedim umarım rai bizi şaşırtır da 2007 deki gibi bir sonuç çıkar

    1. Mclaren de bizi şaşırtır umarım 🙂

  17. inşallah mübarek beklentimiz o yönde 🙂 ama hamilton ve alonsoyuda isterim.

  18. Ben en azindan mercoyla denk olmanizi isterim ki zevkli yarislar görelim. Ayrica umarim kimi seni tokatlar 😀

    1. Dostum seni 1 haftadır takip ediyorum radarıma girdin.Surekli olarak ferrari haberlerinde provakatorluk yapmaya calisiyon.Seni uyariyorum tokatlamak.2. Pilotluk yok kayirma bu tarz yorumlarla buraya gelme. Alonsonun ratingi dustu. Vettel tavan hemen buraya gelin.La siz alonsocular yok mu.

      1. Yav kardeşim adam umarım güzel bir mücadele olur diye temennide bulunmuş ve kimi’nin seb’i yenmesini istediğini dile getirmiş. Bu nasıl bir tahammülsüzlük sendeki anlayamıyorum, futboldaki holiganlığı fanatikliği pistlere taşımayın lütfen, millet bu sporu hem zevk hem rekabet için takip ediyor “koyduk geçirdik hoplattik” tarzı muhabbetler yapmak için değil.

      2. Vala bende seni takip ediyorum senin yorumlarini okurken egleniyorum, guluyorum ama gelme buralara falan tarzi yorumlar hic hos degil hocam. Yasinizi falan bilmiyorum bir terbiyesizlik yapmak istemem ama isine gelmiyorsa engellersin arkadasim. ben vetteli sevmiyorum redbulldan beri sevmiyorum saygi duymayi ogren once.

        1. Koray senin yorum 10 uzerinden 9 sadece tokatlamak sozu yanlis ben button alonsoyu tokatlar tarzi yorum atsam hosuna gider mi. Alonso haberlerine cok az yorum atarim. Dedigin gibi saygi duyalim no problem

          1. Yapabilirsin benim hic zoruma gitmez senin dusuncen saygi cercevesinde tartismaktan zevk bile alirim. Sen yorumlarina devam et bende vetteli elestirmelerime 🙂 ben alonsoyuda elestiriyorum bu arada .D

    2. Rambonun radarına girdin ya dostum iflah olmazsın artık 😀

      1. Saygi cercevesonde olursa cok daha zevkli bile olabilir hocam bence ama ramboda o yok gibi duruyor 😀

  19. Gerçekten iddialı bir açıklama olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir