Yeni Opel Astra Hatchback İncelemesi

yazar:

kategori:

Yeni sportif görünümü, yeni motorları ve LED Matrix farlarıyla Opel Astra artık sınıfının en iyilerinden birisi haline geldi.

Astra incelemesine başlamadan önce Yeni Astra’nın sınıfındaki çoğu rakibinden daha dolu olduğunu söylememiz gerekiyor.

İncelememize aracın dışından başlayalım. Yeni Astra’nın selefine göre daha küçük olması sebebiyle daha atletik durduğunu söyleyebiliriz. Yeni Astra eskisine göre 5 cm daha kısa, tavanı ise 2.6 cm daha alçak.

Ön tarafa baktığımızda bizi daha büyük bir logo ve uzatılmış ön panjur bekliyor. Tampondaki tasarım ve kaputun üzerindeki çizgiler aracın daha dinamik görünmesini sağlamış. Ayrıca paket ile birlikte opsiyonel olarak gelen LED Matrix farlar aracı ayrı bir kimliğe büründürmüş. Bu LED matrix sistem, aydınlatma menzilini ve ışık dağılımını otomatik ve sürekli olarak her trafik koşuluna göre ayarlıyor.

Arka tarafa baktığımızda bizi keskin far hatlarının yanı sıra led aydınlatmaların beklediğini görüyoruz. Ayrıca iki farın arasında yer alan çıkıntı aracın arka tarafının daha aerodinamik görünmesine yardımcı olmuş.

Aracın yan profiline gelirsek, ön çamurluktan arkaya doğru yükselen omuz çizgisinin aracın sportif görünmesine yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. Yan profilde gözümüze çarpan en büyük değişiklik ise tavan ve arka camın bitiminde yer alan siyah parça. Bu parça tavana sanki havada duruyormuş hissi katmış.

Bagaja baktığımızda 360 litrelik bir bagaj hacminin olduğunu görüyoruz. Arka koltukları yatırdığınız zaman bu değerin 830 litreye kadar çıktığını söyleyebiliriz.

Aracın içerisine ilk bindiğiniz andan itibaren ön konsoldaki kalite artışını çok net görebiliyorsunuz. Hatta ön konsolun tamamen yenilendiğini söylersek yalan söylemiş olmayız.

Özellikle konsol tasarımının göze hoş geldiğini ve kullanılan parçaların araca daha elit bir hava kattığını söyleyebiliriz. Konsolun en üstünde 8 inç’lik dokunmatik multimedya ekranı mevcut. Opel, bu dokunmatik ekran sayesinde bu bölümdeki gereksiz tuş kalabalığının önüne geçmiş. Bu multimedya ekranına telefonunuzu bağlayabilir, navigasyonu açabilir veya müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca bu ekranın dokunmatiğinin çok iyi olduğunu ve kullanımının oldukça rahat olduğunu söylemek mümkün.

Araçta eşyanızı koyabileceğiniz iki farklı alan mevcut. Bunlardan ilki vitesin arkasında yer alan sürgülü bardak alanı. İkincisi ise bu sürgülü bardak alanının hemen arkasında yer alan kol dayama. Bu kol dayamayı kaldırdığınız zaman içine çeşitli eşyalarınızı koyabilirsiniz.

Masaj fonksiyonlu sürücü koltuğu aracın tüm paketlerinde olmasa da opsiyonel olarak satın almak mümkün. Bu koltuğun ısıtma, soğutma ve mesaj yapabiliyor olması, yine opsiyonel olarak araçta direksiyon ısıtmanın yer alması Astra’yı sınıfındaki rakiplerinden kolayca ayırıyor.

Aracın boyutları küçülmüş olabilir ancak aks mesafesinin 2 cm uzatılması sayesinde aracın iç tarafının eskiye oranla 3.5 cm daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Arkadaki diz ve baş mesafesi ise yeterince iyi görünüyor. Özellikle tavan döşemesinde yer alan oyuk, başınız için ekstra bir alan yaratıyor.

Yeni Astra’da otomatik park, park ikazı, trafik işaretleri tespit sistemi (kaç kilometre ile gideceğiniz gibi) şerit koruma asistanı, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi donanımlar da opsiyonel olarak alınabilir.

Aracın performansına baktığınızda hızlanmalarda aracın oldukça iyi davrandığını ve çekiş açısından yeterince iyi olduğunu söylemek.

Yeni Astra’nın vites geçişler oldukça iyi ve sarsıntı yaratmıyor. Süspansiyon ise oldukça konforlu ve şehir içindeki pek çok çukurun yarattığı etkiyi azaltıyor. Son olarak aracın yalıtımının iyi olduğunu söyleyelim. Rüzgar ve dışardaki çoğu ses içeri girmiyor.

Jant seçeneklerine gelirsek, aracın donanıma göre 16 veya 17 inç’lik jant seçeneklerine sahip olduğunu görüyoruz.

Gelelim en can alıcı noktaya yani aracın motoruna. Aracı alırken 110 ve 136 beygir olmak üzere iki tane 1.6 litrelik dizel motor seçeneği sunuluyor. 136 beygirlik dizel motorun 320 Nm’ye kadar tork üretebildiğini hatırlatalım.

Benzinli motorlar ise 105 beygirlik 1.0 ve 150 beygirlik 1.4 turbo beslemeli motor olmak üzere iki seçenekten satışa sunuluyor.

Tüm motorlar manuel şanzıman seçenekleriyle sunulurken, 136 beygirlik 1.6 dizel motorunu otomatik şanzıman seçeneğiyle de alabilirsiniz.

Son olarak aracın fiyatları hakkında biraz bilgi verelim. Yeni Astra, Design, Enjoy, Dynamic ve Excellenge olmak üzere 4 farklı paket olarak satışa sunuldu. Design paketi 78.150 tl’den, Enjoy paketi 68 bin tl’den, Dynamic paketi, 74.500 tl’den ve Excellenge paketi ise 81.950 tl’den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

Sonuç olarak Yeni Astra’nı konforlu sürüş özellikleri, güçlü dizel motoru ve artan kalite özellikleriyle beraber sınıfının en iyilerinden birisini olduğunu söyleyebiliriz.

www.youtube.com/watch?v=-DPhEwcWCrk&feature=youtu.be


Yorumlar

“Yeni Opel Astra Hatchback İncelemesi” için 10 yanıt

  1. ya komik gelebilir ama bizim McLaren’in Opel’le bir alakası yok değil mi? Özellikle J kasadaki farların içerisinde yer alan ışıklar McLaren logosunu anımsatıyor hep 🙂

    1. Opel GM’nin. GM ile Can-Am yarışlarında kullandıkları Chevrolet motorları dışında bir bağlantıları olmadığını düşünüyorum.
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/8/8d/McLaren_logo_%28original%29.gif
      http://i.hizliresim.com/w1lDZY.jpg
      http://imganuncios.mitula.net/mertel_den_siyah_c180_amg_1340119451423481999.jpg

  2. Arka tarafa bakınca Alfa Romeo havası var gibi geldi bana. 😀

  3. [FORJUSTICE]^Last 3 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 3 #ForzaFERRARİ

    Opel mi cıkkk.Ama araç güzelde bu araca o kadar para vermem.

    1. Fiat Linea bile 57 binden başlarken Opel Astra bence çok pahalı değil.

      1. [FORJUSTICE]^Last 3 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 3 #ForzaFERRARİ

        Fiata o kdr parayi veren kimki ona gore pahalo olmayan opele o miktari verim 🙂

        1. Sen vermezsin, ama veren insan çok. Dışarı bir bak her yerde var 🙂

          1. [FORJUSTICE]^Last 3 #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Last 3 #ForzaFERRARİ

            Onlar beni irdelemiyo:) Hiç kendi kazandigim parayla arac almadim.Eger alcak olsaydim bu Ferrari olurdu 😛

  4. şimdi bana diyeceksiniz ki “sen de hiç bir şey beğenmiyorsun” ancak ben bu aracın içerisine bindiğimde pek beğenmedim. Dışarıdan da baktığında Corsa’nın çok az büyüğü gibi. eski kasa daha güzel bence. Ha full donanımı alırsak illaki güzel olur ama ona da para yetişmez.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Bu arabaya da binmedim ama yorumum oluyor konu araba olunca 😀 en beğendiğim kasasıdır J kasa Astralar, ama tam bir fiyaskoydu o araçlar ağırlık olarak. Yeni kasa 200 kg civarı hafifledi. Bu araba tutabilir, donanım ve motor seçenekleri çok iyi. Ama fiyat işte.

      Ayrıca artık araçların hepsi kompaktlaşma yolunda abi normal bence büyük Corsa olayı. Polo’yu da minik Golf yaptılar olayın tam tersi de çalışabilir. Yani mantıken. En azından benim için 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir