Formula 1 Büyük Yarışçılar

Formula 1 sizce tutku mu ? hız mı ? heyecan mı? Doğru karar alıp zafer kazanmak mı? ya da agresif bir sürüşle ter kokup emek harcamak mı?
Formula 1 hız,heyecan,doğru karar almak yarış sonunda emeğini boşa çıkarmamak her pilotun en büyük isteğidir.Konuya şöyle başlıyayım;
Formula 1’de Ayron Senna,Alain Prost,Gilles Villeneuve gibi usta pilotlar aradan onca sene geçmesine rağmen şuan Formula 1’de yarışan sürücülerden daha tanınıyor ve seviliyor? Çünkü bu saydığım sürücüler Formula 1’de sırf adamı geçeyim kazanayım demiyor,bunlar ne yaparsam daha zevkli olur,daha heyecanlı olur,nasıl bir geçiş yapabilirim diye düşünen pilotlar.Bu sürücüler Formula 1’i bir spor olarak değil bir tutku,bir aşk olarak görüyorlardı.
O efsaneler son büyük yarışçılardı…
Bir kere bu pilotlar hata yapınca suçun kendisi olduğunu görünce ben yaptım diyordu.Bir sonraki yarış daha azimli çalışıyorlardı.Ellerinde olan imkanları çok iyi değerlendirip geçiş anını çok iyi analiz ederlerdi.Senna agresif bir sürüş ama bir o kadarda arabasına yumuşak davranırdı,prost doğru zamanı bekleyip yerinde rakiplerini avlardı,bir Gilles Villeneuve vardı ki o hem agresif sürebilir hemde prost gibi akıllıca davranırdı.
Şuan Formula 1’e bakıyorum da eski tat eski heyecan kaybolmuş.Sürücüler bir hata yapınca hata yaptığını bildiği halde “araç piste uymadı” “aracımızda önden kayma,arkadan kayma yaşadık” diyip geçiştiriyorlar.Halbuki sorunun ne olduğunu analiz etmek için suçu araca değilde biraz kendilerinde görmeleri,Eskisi gibi tatlı düelloların yaşanması Formula 1’i ayrı bir boyuta taşır.Prost,Senna,Gilles onları kelimelere dökmek imkansız,hele üçünüz de yazıda olunca sizleri ifade etmek için kelime bulmada zorlandım.Formula 1 hızın,tutkunun ve sorunu analiz edip azimle çalışmanın sınanması için kurulmuş dev bir arenadır.Yazıma Prost ve Senna’dan seçmeler ve onlar hakkında söylenenlerle tamamlayayım;

Gilles Villeneuve son büyük yarışçıydı.Geriye kalan bizler sadece bir grup iyi profesyoneliz”(Alain Prost)

“Biliyorum,hiç bir insanoğlu mucizeler yaratamaz,ama Gilles bazen bize sürprizler yapabiliyordu.”( Jacques Laffite)

“Tekerlekli sandalyede yaşlanmak yerine 300km/h ile duvara çarparak ölmeyi tercih ederim”(Ayrton Senna)

“Kazanan bir pilotun neler hissettiğini asla anlıyamazsınız.çünkü kask anlaşılmaz duyguları içersinde saklar.”(Ayrton Senna)

“bu turda en iyiyim ve bunu size kanıtlayacağım.bir dahaki turda da kanıtlayacağım ve ondan sonrakinde de kanıtlayacağım.”(Ayrton Senna)

“Ben bu takımda yarıştığım sürece düz yolda senna beni geçer.senna yarış sonrası şampanyala ıslanır,ben ise sadece ter kokarım.”(Alain Prost)

“Ona karşı yarışabildiğim için kendimle gurur duyuyorum,bi profesyonel olarak saygı duyduğum tek pilot,sennanın onuruna bidaha asla f1 koltuğuna oturmayacağım.”(Alain Prost)

“İkinci bitiren sadece birinci kaybedendir”(Ayrton Senna)

“Problemsiz kazanmak çok güç. Savaşmak, Zaman HarCaMaK zorundasın bütün inancın, idealin bu olmalı eğer savaşamıyorsan baştan kaybetmişsindir ve sen bir hiçsindir bütün bunlar için mücadele etmelisin”(Ayrton Senna)

“Yarış herkes için zor şartlarda geçti ama zor benim hırsımı hırsımda azmimi tetikliyor.Bugün bizim çocuklara yarışmayı öğrettim bir sonraki yarış ise uçmayı öğreteceğim”(Ayrton Senna)

F! Sever Saygılar…


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir