Muhabirler Schumi'ye Rascasse'yi Unutturmuyor

yazar:

kategori:

Schumacher son olarak Monako’da 2006 senesinde, Alonso ile büyük şampiyonluk mücadelesi geçirdiği sezonda piste çıkmıştı. O sene Alman pilot, hakem kararına göre, Ferrari ile rakibi Alonso’yu engellemek amacıyla sıralama seansında Rascasse virajında aracını durdurmuştu.

Hakemler Schumacher’i suçlu görmüş ve cezalandırmıştı ama Alman pilot her zaman hile yapmadığını belirtmişti.

Çarşamba günü İngiliz bir muhabir ” ‘Üzgünüm’ün, söylenmesi en zor kelime olduğunu söylerler. Dört sene öncesi için ‘üzgünüm’ diyememek için bir nedenin var mı?’ şeklinde bir soru yöneltti.

Schumacher, biraz çekimser bir cevapla ne durumu kabul etti, ne de karşı çıktı, Formula 1’in geleceğe bakması gerektiğini belirtti.

Schumacher: “Denemeye devam edebilirsiniz, kesinlikle, ama önceden de söylediğim gibi ben artık 2006’da değilim.”

O yaptığı hareketten pişmanlık duyup duymadığı sorusuna ise Schumacher: “Oraya geri dönmemiz bir şeyi değiştirmeyecek”

Alman pilot tepkisini sadece, basının uzun ve başarılı kariyerinde burasını en kötü noktası olarak niteledikten sonra gösterdi.

Schumacher: “Evet, bu siz (en kötü noktası) yaptınız, siz muhabirler. Sizden bazıları. Önümüze bakalım, ardımıza değil”

Artık daha da ileri giden bir BBC muhaberinin, 2010’da aynı şeyi yapıp yapmayacağı yönündeki sorusuna ise “Sıkıyorsunuz’ cevabını verdi.

Ayrıca Çarşamba günü Alonso da 2006’daki tartışmaları yeniden canlandırma niyetinde olmadığını belirtti.

2006 için Schumacher’i affedip affetmediği sorusuna Alonso “evet” dedi.

Alonso: “Kafaya takılacak gerçekten bir şey yok. Küçük bir olaydı, hepsi bu.”

Lewis Hamilton da medyanın bu meseleyi manşete almasını önemsemiyor.

Hamilton: “Bu, çok uzun zaman öndeydi. Benim de ilgim yoktu. Önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Arkadaşım,Fernando ile ne alıp veremediğin var anlamadım.Kaç tane yarışını izledin ki kıyaslıyorsun.F1 tarihinde massanın hatırlanacak sadece yol verme olayları baki kalacaktır.İstatistiksel hiçbir durumu yok.2007 macaristanı diline dolamışsın aynı şeyi tekrar edip duruyorsun.O olay tamamen Ron dennisin marifetiydi.Normalde Fernando en kötü ikinci olacakken üstüne birde 5 sıra ceza aldı.Mekanikerlerin lastik battaniyesini çıkartamamasının sebebi sana göre Fernando dur.Ama bana göre ron dennis dir.İkimizde orada değildik.Ne Fernando ne de Ron bize gerçeği anlatmadılar.O yarıştan sonra da bir daha konuşmadılar.İşte karanlıktan kastım budur.düşünsene köklü bir takımda patron ve sürücü birbiriyle konuşmuyor.Demekki olayın vehameti oldukça büyük esrarengiz ve de sır.Şumi için cezasını çekti ve bitti derken aynı şeyi sıra cezası alan Fernando için de söyleyememenin nedeni nedir anlamadım.2007 brezilyadaki olay, massanın sürekli yaptığı yada alıştığı olaylardan birazcık daha farklıydı..Mclaren pilotlarından birinin şampiyonluğunun katledilmesiydi ki senin rezillik diye sıraladığın listede bu olay yoktu..Anlaşılan aklın hala 2007 nurburgrigte kalmış.

  2. schumi rascasse'de alonso'nun kendisini geçecek dereceyi yapamaması için aracını stop ettirdi. 07 macaristan'da alonso hamilton'un kendini geçecek dereceyi yapamaması için pit stopta bekledi. 09 avustralya'da hamilton ve mclaren, yarışı daha yüksek puanla bitirebilmek için yarış hakemlerine yalan söyledi. 08 singapur'da renault, alonso'ya galibiyet alabilmesi için bu iğrenç rezaleti tezgahladı. gördüğün gibi quva, "sebebi ve oluşumu karanlık olan" şeyler söylemiyorum ben. bunlardan hiç biri, birbirinden aşağı kalır rezillikler değil. unutuyorsak hepsini unutalım; hatırlayacaksak diğerlerini hatırlatanlara kızmayalım. ayrıca bu olaylara 07 brezilya ve 08 çin'i eklemek, bu tür geçişleri ile ünlenen alonso'nun takım arkadaşı fisichella'nın şahsına yapılmış büyük bir hakarettir.

  3. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ya bırakın bu ıslerı her fırsatta alonso ya saldırıyosunu zo bıkere takım emrıydı yanlıs hatırlamıyorsam zaten alo 1 dı yanı nıye bekletsınkı hamıltonu ayrı yetten sen bana 18 yarısta kac kere once pıte alonso gırmıs kacında sonra gırmıs ve pıte sonra gırdıgı yarıslarda hamıltonu ne yapmıs bunu acıkla spa da rusda hamıltonu gecerken rıondenıs arkasını donup tavır yapıyo bana bunlardan bahsedın hala 2007 den bahsedıyosunuz ve hamılton gıbı 2 tane pılot alonsonun yanına yaklasamaz buda busene acıkca ortada anlayın artık ve alonsoyu rahat bırakın artık

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    2007 macaristan gp'si daha beteri.

    schumi rakip takıma karşı bu akıl almaz hareketi yapıyor.

    alonso ise takım arkadaşına.

    alonsonun schumiye tepki koyması çok zor çünkü beterini kendi yaptı.

  5. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bukadar yıl sonra boyle olayın ortaya cıkması ılgınc ve alonsoyu burada durdurmak ıcın yaptıgı bırsey cunku alonso burda en ıyılerden bırı kesınlıkle

  6. görüldüğü gibi ne basın;ne pilotlar;nede taraftarlar schuminin kırdığı cevizleri unutmuyor.tabi adamın kırdığı cevizler 40 ı geçti unutmak ne mümkün.say say bitmez.

  7. Bu arada geçmiş zaman için bir şey ekleyeyimde.
    Evet Michael bir şekilde hatalıydı, cezada aldı zaten, iyide oldu, ihtimal ki verilmeseydi kıyamet kopardı o zaman. Ama şunu diyeyim ki bazılarının düşündüğü gibi kasıt telemetride ispatlanamadı. FIA o gün bilimsel veriye göre değil, hissiyata olması gerekene göre verdi cezayı…

  8. Massathebest bırak da basın da görevini yapsın.Piotlar bu tür tuzak ve polemik çıkaracak sorulara her zaman maruz kalırlar.Önemli olan profesyonelce en iyi cevabı onları ittirmeden verebilmektir.Sanki çok temiz f1 izliyormuşuz deyip birkaç yıl önceki sebebi ve oluşumu hala karanlıkta olan bazı olayları sayarken 2007 brezilya yarışının 2.pitstopunu ve 2008 çini unutmuşsun ben eklemek istedim.

  9. bu basının rascasse kadar başına taş düşsün. avustralya'da mclaren'in (sonradan eline yüzüne bulaşan) çevirdiği dümen, singapur'da renault'un cümle aleme rezil oluşu, 2007'de ferrari-mclaren arasındaki casusluk olayı, 07 macaristan'da alonso'nun hamilton'u sıralamada katledişi…. sanki çok temiz bir f1 izliyormuşuz gibi davranmaya çalışıp schumi'nin üstüne gitmek, art niyetten başka bir şey olamaz. öyle ya da böyle, suçlu görülüp cezalandırıldı ve cezasını çekti. utanmadan üstüne özür beklemek de neyin nesi?

  10. Schumacher'in F1 tarihinin en iyi pilotlarından birisi olduğunu kabul ederim, çok büyük bir isimdir sayısız şampiyonluklar elde etmiştir, ama bunun gibi tarihte pek çok etik olmayan hareketleri var, onun için fazla sevemiyorum.Benim için şampiyonluklardan önce insanın kişiliği ve karakteri önde geliyor. (kişisel görüşüm kimseyle polemiğe girmek için yazmadım sadece fikrim)

  11. bişey demesine gerek yok basın toplantısında suratındaki kızarmayı dün gibi hatırlıyorum.

  12. burak bocek avatarı

    Tipik İngilzi basını işte işleri güçleri çamur atmak yada birileri ile uğraşmak psikolojik yıpratma.4yıl olmuş ne özür dileyecek tüm pilotlar unutmuş olayı ama birgün o muhabire mektup yollar belki Schumi:)Boş beklentiler boş laflar bunlar.Mercedes araç tanıtımında yine hile hurda yaptın tarzı çirkin saldırılarda bulunmuşlardi.Ne diyelim zor gerçekten basınla uğraşmak.Efsanenin kimseye kanıtlayacak birşeyi yok bunlar geçmişten gelen kuyruk acıları

  13. schuminin adı çıkmış dokuza inmez sekize

  14. İnanamıyorum o sitenin adı bile sansürleniyor !

  15. Linkte sorun çıktı ama *** olan bölüme ********* yazarsanız görürsünüz.
    Umarım sakıncası yoktur.

  16. İngiliz basınından nefret ediyorum. Hatta bir kelime kullanırdım da neyse. Bir karikatür vardı linkini koyuyorum (birçoğunuz görmüştür gerçi )2007 Monaco daki Alonso Lewis çekişmesinden sonra ingiliz basınının tutumuna yönelik. Schumi ile alakası olmasa da İngiliz basınının bazen nsıl sivrildiğini gösteriyor. Konuşma balonlarına dikkat 🙂

    http://www.turkiyef1.com/images/caricature/bigs/mon07.jpg

  17. Ejderha sen daha dur bunlar hiç bir şeydi bu senede yapıcaz yine hemde artık aracıda park etmiycek Raskasda çıkacak araçtan yatacak boylu boyunca piste. 🙂 Bakalım kim zaman turu atabilecek Schumi'nin üstüne.

    Yav bakış açılarını biliyoruz da 4 yıl öncesi için birde ingilizlerin özür beklemesine ne demeli. Bu kadar mı kafayı yemiş bu basın üyeleri. Eskiden de vardı ama bu adamlar 2006 ve öncesinde pek dökemiyorlardı kurtlarını, sebepleri malum.
    Böyle basın personeline Muhterem Ayrton gibileri lazım. Ayrton'a böyle yaklaşsalar parmak gösterip tekme tokat kovalardı bunları. Söz konusu pilotlar olunca hariçten gazel okuyanlara hangi pilot için olursa olsun ayar oluyorum. Bunlara Senna, Montoya gibi olmak gerekiyormuş demekki.
    Michael'ın böylelerine tavrınıda beyeniyorum. Lafı yapıştırıp bırakacaksın, üstüne ilgilenmeyeceksin bunlarla. İçlerinde yaşasınlar çekememezliklerini.

  18. Sucumayer'in bu ne ilk ne de son marifetiydi..
    Jack Villenue geçmemesi için çarpıp bütün puanları silinmişti..
    Mika Hakkinen'i yavaşlatmak için Erwin' ile yaptıkları pistte ki engellemeleri say say bitmez..
    Hırs iyidir ama adil omalı….

  19. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    ben bu basının warya adamlar geçmişi kurcalamaktan ne zevk alıyorlar tamam anladık ama bukadarda olmazki kardeşimm

  20. Schumii Kimi avatarı

    Alonso affetmiyorum dese nolacak bu sefer kendisine 2007 Macaristan'ı sorarlar sıralamalardayken pitte Lewis'i engellediği pozisyonu. bu yüzden her pilotun hatalı davranışları olmuştur ve böyle ufak şeyleri kafaya takmazlar. Alonso ile hamilton da güzel cevap vermişler. basın istediği kadar uğraşsın.

  21. kingofspain avatarı

    Küçük bir olay değildi,ama geçmişte kalan her olay küçük olmalı.Tek tek baktığımızda her pilotun hatası var.Ama büyük ama küçük.

  22. kingofspain avatarı

    2006 için Schumacher'i affedip affetmediği sorusuna Alonso "evet" dedi.

    Alonso: "Kafaya takılacak gerçekten bir şey yok. Küçük bir olaydı, hepsi bu."

    Lewis Hamilton da medyanın bu meseleyi manşete almasını önemsemiyor.

    Hamilton: "Bu, çok uzun zaman öndeydi. Benim de ilgim yoktu. Önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum

    İki şampiyon iki kaliteli cevap.Kaldıki bu iki şampiyonunda hataları vardır.Kendilerini sorgulamışlardır.Ama medya değilmiydi Alonso'yu yerden yere vuran,Lewis'i 2009 da aşşağılayan ve Button'a yönelen??Şimdi tabiki 2006 yı soracaklar.
    Ben belki bu videoyu 15-20 kere izledim.Bana kalırsa Schumi hata yaptı,daha sonrasında ise bir anlık sinirle bir hareketle sonuçlandırdı.Ancak o viraja girerken öyle bir düşüncesi yoktu.Medya sanırım yıldız savaşları istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir