Alonso, "Mükemmel" Sıralama Sonucunu Hedefliyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Perşembe günü yapılan her iki serbest antrenman seansında da en hızlı isim olmuş ve cadde pistinde kendini rahat hissettiğini söylemişti.

Ama tur dereleri birbirine yakınken Alonso, ön sıralarda yer almak için hatasız bir sıralama günü geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Alonso: “Elbette burası, kendinize mümkün olduğunca güvenmenizi gerektiren bir pist.”

“Araçta kendinizi iyi hissetmeli ve potansiyelin azamisini ortaya çıkarmalısınız. ayrıca iyi bir şekilde başlamak da önemli, çünkü çılgunca gitmenize, ayarları tamamıyla değiştirmeye veya Cuma için bir mucize aramaya gerek yok”

“Ayarlarda ve turlarınızı atma şeklinizde devamlılığa ihtiyacınız var. Genel olarak baştan beri iyi bir aracımız var ve sürmesi de çok kolay”

“Felipe ve ben, seanslarımızdan memnunduk. Ama sıralamada yakın olunacağını biliyoruz, antrenmanlarda gördük. 0,3 saniye içinde 7-8 araç var. Bu yüzden pilot veya ayarlar açısından herhangi bir hata yapamayız. Cumartesi günü mükemmel olmalıyız”

Alonso, antrenmanlardaki sonuçlara rağmen ayaklarını yere sağlam basıyor ve Red Bull’ların sıralama öncesinde genelde hızlarını sakladıklarını düşünüyor.

Alonso: “Barselona’ya kıyasla bir parça gelişmiş olabiliriz ve umarım Red Bull’un 1 saniye gerisinde kalmayız. Cumartesi’ye kadar beklememiz gerek”

“Bazı güçlü Cuma günlerimiz oldu ve McLaren’in de aynı şekilde. Ama sonra Cumartesi Red Bull geldi ve sıralamada kolayca 1. oldu. Bu yüzden akıllıca hareket etmeli ve Cumartesi günü iyi bir tur atmalıyız. Yapamazsak, 6-7. olabiliriz.”


Yorumlar

  1. alonso massanet virajında kaza yaptı. kendisi iyi ama ferrari'si ağır hasar aldı.

  2. Ferrari yıllar sonra ilk defa Monaco'da bu kadar iyi gözüküyor. geçen sene de fena değillerdi ama zafere pek yakın olamadılar. yüksek kerbli virajlarıyla yarışta ferrari ve mclaren öne çıkacaktır.

  3. alonso'nun burada pole alması hiç sürpriz olmayacaktır. bu haftasonu çok güçlü gözüküyor. pole alması ile birlikte yarışta galip gelmesi de çok muhtemel. zaten bu tür pistlerde de gayet başarılı bir pilot. yalnız pist üstünde dolaşan saatli bombalara dikkat etmeli diğer pilotlar gibi.

  4. kingofspain avatarı

    Monaco'da araçlar gridden 1cm hareket etmesinler yinede heyecanı tüm sezona bedeldir.Alonso dopru söylemiş.Burda 8-9 pilot birbirine çok yakın.Hata yapmamaları lazım.Geçen sene Redbull burda kötüydü,yine öyle olursa ne ala.Ama eğer f-duct olmadan araç gerçekten daha rekabetçiyse,o zaman bu muhteşem olur.Bu motorun açısı,jantlar,difizör,kanat yapıları vs.Ferrari f10'un şu ana kadarki performansından daha iyi bir araç olduğunu okudum bazı yerlede.Ama cumartesi Redbull'un bir suprizi yada darbesi olabilir.

  5. Sir Jack B.  avatarı

    Bence yarışta en güçlü araç F10 olacak. Ama polü alabilirlermi emin değilim. Tek turda RB6 lastikleri daha iyi çalıştırıyor ve muazzam farklar atabiliyor. Red Bull daha fazla downforce üretsede yavaş virajlarda bunun pek önemi kalmıyor mekanik yol tutuş ön plana çıkıyor. F10 uzun olmasına rağmen güçlü görünüyor. Bundan da mekanik yol tutuşunun iyi olduğunu çıkarabiliriz. Herşeye rağmen farklar yakın olacak ve pilotlarada önemli iş düşecek. Karışık bir sıralama görebiliriz. Önde olan avantajlı ve arkadaki için tek şans pit stoplar. Bu sene stratejiler basit ve öne geçmek için tek şans var. Oda güvenlik aracı yada geç pit ile yanabilir.

    Tabii birde yağmur riski var sıralama hem yarış. Çok farklı bir tabloyla karşılabiliriz. Umarım süpriz bir isim kazanır 🙂

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonsonun bu görüşü mukemmel ama red bull dediği gibi kendini saklıyor her şey c tesi belli olucak alonso burada araçdan memnunsa bilinki rekabetci olucaktir.Geçiş için pek uyumlu bir pist değil ama yinede gecis yerleri var 2002 de schuminin 18 baslayip podyuma cikmasi gibi mukemmel yaris izleyebiliriz araçın hızlıysa bu pistte bile onune engel cikamaz gecmen icin ama ben alonso ve schumi icin mukemmel bir yaris gecsin istiyorum schuminin de ilk 5 de kalmasini isterim alonso ise red bulla dur demesini bilmeli bence araçınzı ne kadar down force üretiyorsa o kadar iyidir ama bu 1 haftada değişicek bir sey değil bunu da dusunmek lazim ispanyadaki gibi red bullar 1 sn fark atarsa yine yarisi alirlar c tesi gunu her sey belli olucak ama bir de su var red bull dan bir aciklama gelmisdi burada cok viraj var ve red bull burada fazla hızlı olmayabilir kendileride bunu söyledi.Belkide dogrudur eger dogruysa alonso 1 ci olur yuksek ihtimal seni destekliyoruz alonso her şey Seninnnnnnnnnnnn için.

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bu pist Ferrari'ye uygun bu yüzden Alonso ve Ferrari'nin yarışı domine etmesini bekliyorum..Massa tuhaf bir şekilde aşırı yavaş

  8. Alonso polü alırsa yarışıda alır ama pol nasılsa yarışta öyle olur ve biter burası monako kaza yoksa geçiş veya heyecan yok demektir

  9. inşallah polü alır ve kazanırsın

  10. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    fernando bu sefer redbulu durduracak sanırım avustralyada çinde redbula cok yakındı şimdi ise monacoda harika sürüyor sanırım alonso polu alcak. inş alırartık redbulldn sıkıldım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir