Allmendinger: “Wilson’ın Kazasından Sonra Açık Kokpit Araç Sürmem”

yazar:

kategori: ,

2003 Toyota Atlantic şampiyonu, 2006 ChampCar 3.sü, günümüzün NASCAR pilotu AJ Allmendinger, yakın arkadaşı Justin Wilson’ın ölümünden sonra IndyCar başta olmak üzere açık kokpitli araçlarda yarışma arzusunun kalmadığını söyledi.

Wilson, 2015 IndyCar Pocono yarışında Sage Karam’ın aracından fırlayan karbonfiber parçasının kaskına isabet etmesiyle hayatını kaybetmişti.

Son olarak 2013’te IndyCar’da Penske adına 6 yarışa katılan ve Indy 500’de 7. olan Allmendinger ; ” Wilson’ın ölümü bana asla dedirtti. Test edilen ve güvenliğin iyi olduğunu düşündüğüm bir sistem olursa düşünürüm. Benim için yarışmanın tek yolu budur. ” dedi.

2015 NASCAR Sprint Cup Watkins Glen’de şu ana kadar ki ilk ve tek galibiyetini kazanan 34 yaşındaki sürücü ; ” Son 10 yılda NASCAR, çok iyi güvenlik gelişimleri kaydetti. Ama asla tehlike içermeyen bir spor olmamıştır. Yarışları güvenli hale getirmek için otomobil içinde ve pist dışında çok çalışıyorlar. Güvenlik toplantılarında ve yarışlarda görüyoruz ki bunlar işe yarıyor.

IndyCar, Formula 1 gibi her zaman açık kokpit, tekerlek ikisinden yana olmuştur. Bu riskler her zaman vardır ve bunları göze alan pilotlar yarışıyor . ” ifadelerini kullandı.

Allmendinger, bu haftasonu JTG Daugherty Racing’in 47 numaralı Chevrolet’i ile toplamda 11., tam zamanlı olarak ise 5. sezonuna başlayacak.


Yorumlar

“Allmendinger: “Wilson’ın Kazasından Sonra Açık Kokpit Araç Sürmem”” için 4 yanıt

  1. Alonso.ElNano avatarı

    Kapalı kokpite karşıtı değilim ama kapalı kokpit’in Formula 1’e yakışacağını düşünmüyorum.

  2. Kokpit kapatılacaksa en iyi çözüm Red Bull X2011 gibi bir araçtır. Hem hızlı hem gürültülü hem de güzel görünür.

  3. xtrabitracing avatarı

    HANS kullanımını da F1 uyurken Amerikalılar başlatmıştı. IndyCar’da şöyle güzel görünen bir kapalı kokpit kullanmaya başlasalar da F1 de harekete geçse… Bir şeyler yapıyorlar ama burunlardaki gibi olabilecek en çirkinini seçmeye çalışıyorlar gibi.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Nascarda bir surucu emniyet kemerinin kopmasi yuzunden 77 km hizla olmustu.Asla tam guvenlik soz konusu olamaz.Ama guvenlik once gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir