Difüzör Yasağı Araçları Yavaşlatacak

yazar:

kategori:

FIA’nın çift katmanlı difüzörleri yasal olarak onaylanmasının ardından tüm takımlar çift katmanlı difüzör sistemini geliştirme konusunda yarışa girmişlerdi.

Ancak difüzörler 2011 sezonu için yasaklanmıştı. Standart difüzörlerin geri dönecek olmasıyla otomobiller iki saniye yavaşlayacak. Bununla birlikte geçişler ise daha kolay olacak.

Red Bull patronu Christian Horner, “Temel simülasyon gösterdi ki tur başına iki saniyelik belki daha da fazla bir kayıp olacak. Bu çok büyük bir değişiklik ve büyük bir mücadele olacak. Mühendisler yaratıcı kişiliklerdir. Eminim ki kaybedilen bu zamanı bir şekilde başka yerlerden kazanacaklar ama yere basma kuvveti seviyesindeki fark edilir bir azalma olacak.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Kurallarla daha fazla oynamasınlar ve 2009 da uygulanmak istenen kurallar getirilince adam akıllı zevkli bir sezon görebiliriz.Sanırım 2009 da istenen kırallara 2011 de ancak ulaşacağız.

  2. Aslında iyi bişey bence bu çift katmanlı difizörleri kastediyorlar sanırım.Araçların birbirini geçmesine engel oluyordu.

  3. kingofspain avatarı

    Ön kanatlar küçülsün.

  4. Bu gidişle F1'de Ar-Ge ve teknolojiyi yasaklayacaklar..

    Takımların yerinde olsam (Üreticilerin) ne haliniz varsa görün deyip çıkardım F1'den..

    Gidin kurun kendi liginizi..

  5. Öyle adamlar 2009 daki tek katmanlı difizörü kullansalar 2011 de o da yeter şaka bir yanada bu redbull iyi ivme yakaladı 4-5 yıl sonra nasılki fia ferrari yi renault u mclareni durduğu gibi bunlarıda durdurmak için köklü bir kural değişikliğine gider artık .

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    lan herşey Redbull dan yana, difüzör yokkende iyiydiler, artı üzerine bu kadar gelişme

  7. İşte herkesin istediği bu.Difüzörün yarattığı kirli hava olmasa geçişler daha rahat olacak takip mesafesinin azalmasıyla.Motorlarıda 20.000 RPM e çekseler çok iyi olacak bence.Bu hız farkı bir nebze olsun azalır

  8. bi bu eksikti.
    Yakında otomobillerde tekerlek kalacak bide kokpit… gülünç:))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir