Massa: "Button'u Bilerek Engellemedim"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, sıralamanın son seansında hızlı turundayken hemen önünde yavaş kalan Massa’ya kızmıştı.

Sıralama sonrasında Button “Çok sinir bozucuydu. Tur dereceleri ne olurdu bilmiyorum ama yoluma çıkması çok sinir bozucuydu. Çünkü göz göre göre beni yavaşlattı”

Massa ise temiz bir tur atmak için yavaşladığını söyledi ve Button’u bilerek engellemediğini ekledi.

Massa: “Önümde bir araç vardı. O yavaşladı ve ben de yavaşladım. Ardından zorladım ve Jenson’un geldiğini gördüğümde zorladım. Bu yüzden kesinlikle bilerek bir şey yapmadım”

“Pek fazla şikâyet edemem. Çünkü S1’de trafiğe takılmadım. Benim için S3, S1’den daha kötüydü. Ama belki de şanslıydım da. S1’de bazılarının trafiğe takıldığından eminim ama bir şekilde bu bana olmadı”

Sıralamayı 4. tamamlayan Ferrari pilotu, kendi performansından memnun kaldı, özellikle de lastikle olan sorunlarının üstesinden gelmesinin ardından.

Massa: “Kendimi mutlu hissediyorum. Lastiklerin iyi çalıştığını kesinlikle hissediyorum. Bu yüzden araç çok daha rekabetçi ve son yarışa kıyasla sürüşü daha kolay. Bu yüzden pistte istediğim gibi sürebildiğimi hissediyorum”

Brezilyalı pilot ayrıca yarın çok şeyin olabileceğini belirtti.

Massa: “Oyun bitti mi, elbette ki hayır. Bittiğini söylemek için daha çok erken. Mücadele etmek için buradayız ve sonuna kadar, şampiyonada matematiksel açıdan şansımız kalmayana kadar savaşacağız”

“Oyun asla bitmez. Karşımızdaki hangi takım olursa olsun onlarla en iyi şekilde mücadele etmek ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için fabrikada sıkı bir şekilde zorluyoruz”


Yorumlar

  1. zaten button röportajda bu olaydan çok lastik seçimlerinden şikayet etmiş, o da o kadar üstünde durmamış..

  2. Button sıkıştıkça sağdan soldan medet ummayamı başlıyor? O hadise olduğu zamanki ekranın üstündeki zaman göstergesine bir bakın bakalım kaç saniye var ve o sırada diğer araçlar kaçar saniye hızlı gidiyorlar( Sadece Kubica hızlıydı ki ondan sonra kaç hızlı tur daha attı).Yağmur yağmadı vee herhangi bir hadise olupda en hızlı turunun o tur olduğunu söyleyemiyeceksen böyle bir itirazıda etme.2 yada 3 tur daha hızlı tur attılar sanıyorum ve bundan sonuç çıkaramadıysa kendineleri 1 sıra kazandırmak için(Ceza alınca 5 sıra geriletilebilecek Massa ile) böyle çirkefliğe gerek yok diyorum.

  3. Button sıkıştıkça sağdan soldan medet ummayamı başlıyor? O hadise olduğu zamanki ekranın üstündeki zaman göstergesine bir bakın bakalım kaç saniye var ve o sırada diğer araçlar kaçar saniye hızlı gidiyorlar( Sadece Kubica hızlıydı ki ondan sonra kaç hızlı tur daha attı).Yağmur yağmadı vee herhangi bir hadise olupda en hızlı turunun o tur olduğunu söyleyemiyeceksen böyle bir itirazıda etme.2 yada 3 tur daha hızlı tur attılar sanıyorum ve bundan sonuç çıkaramadıysa kendineleri 1 sıra kazandırmak için(Ceza alınca 5 sıra geriletilebilecek Massa ile) böyle çirkefliğe gerek yok diyorum.

  4. bende akşam seyrettim. bilerek engellediğini düşünmüyorum. kendine avantaj sağlamak için durmuş. bu arada button ın da son turu değildi o tur. 4 küsür dakika kala oldu hadise.

  5. murat levent avatarı

    Yarın ki yarışın sonunda Alonso pilotlar şampiyonasında zirvede olucak. Yada biriylen paylaşacak.

    malum oldu 🙂

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    canlı izleyemedim ama az önce tekrarını izledim ve bilerek yapmadığını düşünsem de massa burada bariz bir şekilde buttonu engellemiş,adam resmen frene basma zorunda kaldı orda ve tahminen 0,3 civarı bir zaman kaybetti,biz olsaydık ceza alırdık gibi şeyler söylemek istemiyorum zaten ceza almasını da istemem massanın ama diğer konularda olduğu gibi bunlarda da bir standartın olması lazım.

  7. Massanın buradaki performansından rahatsız olan varmıdır.Nitekim Fernando bugünkü ropörtajında Felipenin redbulların üstünlüğünü bitirmesini umarak izledim diyor.Neticede kazanan da kaybeden de Ferrari takımı olacak.Daha birkaç gün önce Ferrari takımının Fernando üzerinde yoğunlaştığını söyleyenler şimdi massanın geçen yarışlarda yavaş kaldığını ve vasat sürdüğünü itiraf edeiyorlar.Yıllardır Ferrari koltuğunda oturan bir pilotun hala uyum sürecinden bahsetmek pek hoş değil.Ferrari zor araçtır ve uyum süreci olayı geçen yıl fisichella için geçerlidir.Ferrari burada Fernando ile çok büyük ihtimalle pole alacaktı ama nasip değilmiş.İnşallah massa startta hamiltona geçilmez.

  8. 1. alonso'nun kazasına çatmadım. hatta her pilotun, böyle hata affetmeyen bir pistte hata yapabileceğini, kimsenin makine olmadığını söyledim.

    2. alonso sıralamaya katılsaydı, pole ya da (webber'in turunu gördükten sonra) 2.liği alacağını düşünüyordum hatta bunu söyledim de.

    3. alonso'nun olmaması ile massa'nın performansını tahlil etmek zor, katılıyorum. ama kıyaslama anlamından çok, felipe'nin sert ve yumuşak lastikler arasındaki sürüşünde nasıl fark yapabildiğinin belli olduğunu söyledim.

    4. massa'nın yumuşak lastiklerde başarılı olduğunu, ama sezonun tamamının yumuşak lastiklerle koşulmadığını; dolayısıyla bir şekilde sert lastiklerden de tam performans almak için mühendisi ile birlikte çok sıkı çalışması ve gereken ayarı yapması gerektiğini düşündüğümü söyledim.

    5. felipe'nin son yarışlardaki düşüşünün nedeninin kendi (sürüş) performansı değil, lastiklerden dolayı olduğunun bu haftasonunda anlaşıldığını söyledim.

    yazdıklarımız arasında pek fark yok aslında. sen böyle güzelce yazdın da ben mi çattım durup dururken?

  9. sağol power. devam et okumaya, felipe'nin rahatsız ettiği kitleler oldukça yazmaya devam edeceğim.

  10. karakter analizimi de yap, falıma da bak istiyorsan 🙂 şimdi sende şöylesin böylesin diye ortalığı çorba yapacak değilim, fikirlerimizin çarpıştığı noktada önce Alonso'nun hatasına sonra benim yazış tarzıma(!) çatıyorsun… fakat benim söylemek istediğim oldukça basit, Massanın performansını karşılaştırmamız için Alonso'nunda o sıralama turlarında olması gerekiyordu, evet Alonso yoktu kendi hatasından dolayı fakat bu otomatikman Massa'nın performans sorununu çözmüş olduğunu göstermez… Alonso açıkcası bu sezon beklemediğim kadar hata yapıyor, bu onun için kötü, Massa için kötü olan ise, Alonso hata yapsa bile bir şekilde Massa'yı hem performans olarak hemde puan tablosunda geride bırakması… bunun sebebi lastikler ise Massa bu konuda çalışmalı, bu sürüş stiliyle alakalı bir şeydir çünkü… ayrıca değişen kuralları göz önünde bulundurduğumuzda "şu senede lastik problemi yaşamadı" "şu araçta kimiyi geçti" demek bence mantıklı değil… bu lastik kullanımı konusunda paragraflarca nutukta bulunmak istemiyorm, kısaca özetleyecek olursam, button trulli gibi pilotlar lastiklerini aşırı ısıtmaz, bu onlara bazen avantaj getirir( mesela şuanki yarış sisteminde) bazende bu bir dezavantajdır( sıralama turlarında ve ilk turlarda performans kaybı)… Alonso hamilton gibi pilotlarda lastiklere fazla yük bindiriyorsa aynı şekilde bu bazen avantaj bazen dezavantajdır… Ayrıca işin teknik yönü hakkında ufak tefek fikri olan biri olarak şunu söyleyebilirimki, lastikleri kullanma konusunda ayarlar aracın karakteristiği kadar önemli…

  11. şu massalı haberleri sırf senin için okuyorum valla, acaba nedemiş bakalım yine nerden bişeyler çıkarmış diye. zevkle takip ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

  12. massathebest, "felipe yavaş, felipe süremiyor, felipe'nin pilotajı yetmiyor diyerek" duygularıma tercüman olmuşsun sağol.

  13. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Bugün Alonso sıralamalara katılamadığı için Massa'nın performansı hakkında "eski massa geri döndü" demek pek doğru değil. Dediğim gibi bunu karşılaştırabilseydik daha iyi olurdu ama yarın yarış performansına da bakmamız gerek.
    Bir de şu var; Massa'nın Alonso'dan hızlı olmasını falan da beklediğimiz yok aslında. Tabiki ikisinin de iyi olduğu yarışlar olacaktır. Ama aradaki fark 0.1 , olmadı 0.2 olmalı.. devasa farklar olmamalı. Biri birine üstünlük sağlayacak elbet….
    İnş yarın iyi puanlarla döneriz…

  14. oversteer, her zamanki huyundan vazgeçmiyorsun, ve vazgeçmeyeceksin. önce küçümseyici bir yorum, ses yoksa sorun da yok. ama biri karşı yazı yazınca başlıyorsun şu şöyle değillere..

    beni ilgilendirmiyor ama, tarzın böyle. kasmıyorum senin gibi davrananlarla tartışmak için.

  15. Massa'nın isteyerek engellediğine inanmıyorum, ama Button açıkça engellendi.

    onur'un da dediği gibi, massa'nın kasıtlı yapmadığını hakemler de kabul eder ama ortada bir engelleme olayı olmasından dolayı, massa'ya ceza gelebilir.

  16. lastiklerden verim alamamsının nedeni ayarları yapamaması. konumuzda ne kimi ne schumi nede hamilton. onlar ayrıca tartışılır. burda massa dan söz ediyoruz. 2007 de mc laren e geçtikten sonra son derece agresif sürüş stilini bir anda değiştiren alonso değil miydi? demek ki bazıları bunu bakkaldan sakız almak kadar kolay yapabiliyomuş. massa da performans eksikliği olduğu gün gibi ortada. artık sebebi nedir bilemiyorum. bahreyn de yumuşak lastikle yarıştıda ne oldu. sıralamalarda hata yapan alonso yu geçti. yarışta gene sönük kaldı. yoksa alonso mu çok parlıyor:)))

  17. mert merter avatarı

    ARKADASLAR
    Acikcasi artik eski sacma sapan cezalarin gelecegini sanmiyorum pilotlara cünki göründüki yeni FIA baskani isini düzgün yapmaya calisiyor eski F1 hakem üclüsü F1 araci kulanmamis kisilerdi ve oturduklari yerden by M nin dedikleriniine bilet keserlerdi simdi is farkli eski F1 pilotlari yaris hakemligi yapiyorlar sezon basindan bu yana hicbir sacma sapan ceza görmedik yazmistim yine yaziyorum Kasti bir hareket deyildi Massanin ki hakemlerde bunu göz önünde bulundurdu iste simdi önemli nokta AYNI seyi baska bir takimin pilotu yapsa mesela bir McLaren pilotu ne olurdu merak ediyorum ayni olaya bu sekilde yaklasilirmiydi ve birde ferari fanlari Bizim gibi olgunmu yaklasirlardi yoksa ortami iyice gererlermiydi .

  18. "Zamanında kimi ile başa baş mücadele veren massa nın, Alonso karşısında sessiz kalmasın da başka sebepler arıyorum"
    Beni ifade edebilen bir cümle. Bir şeyler var. Cevabını öğrenemediğim, anlayamıyorum şuan lastik, mastik değil Felipe'nin performansında bu sene düşüklük var. En azından benim hissiyatım öyle.

  19. Aynı şeyi perşembe Button da Webber e yapmıştı. Önünü açmak için yavaşlayan Button da Webber e yakalanmıştı. Webber de haliyle de yavaşlamak zorunda kalmış ardın da elini kaldırıp tepkisini göstermişti Buttona. O antrenman bu sırlama demeyin. Monaco da bunlar her zaman olacak. Arka arkaya iki araç sıralama turuna çıkamaz sonuçta.

  20. bir bir düşmek nasıl bir laftır? toplanıp mı düşelim? kim nerden nereye düşüyor? hayır yorum yazmamdan bahsediyorsan, biz buna yorum yazmak diyoruz bir yerden düşmek falan değil…

    Alonso olayına gelince, zaten kendisi hata yaptım demiş, sen neyin muhasebesini yapıyorsun hala? kim aksini iddia ediyor ki?

    Benim söylediğimi farklı yerlere çektiğin belli, Massa bir önceki yarışlarda yavaştı, ama neye göre kime göre? tabi ki takım arkadaşına göre, takım arkadaşının katılamadığı bir sıralama turundan sonra massa geri döndü demek ne kadar mantıklı onu bana açıklarsan sevinirim, malum perşembe gününki antrenmanlarda takım arkadaşına geçilmişti tıpkı önceki yarışlardaki gibi, fark yarım saniye falan değildi, malum pist kısa…

    Ben yinede Massa işte kötü performans gösterdi falan demiyorum, ama Alonso ile karşılaştıramadıktan sonra, neye seviniyorsunuz onu da anlamıyorum… massa kendisini rahat hissediyor olabilir araçta ve kendisine sürmeyi bilmiyor demek tabi ki ayıptır, ama massanın hafta başından beri gösterdiği performans bana açıkcası hiç bir şey ifade etmiyor, önceki yarışlardan bir farkını göremedim ben, madem o kadar iyiydi, kubica'yı geçseydi Ferrarisi ile, Webber'den vazgeçtim…

    Ayrıca her aracın bir karakteristiği olabilir, fakat lastik kullanımı pilotun sürüş stiliyle doğrudan alakalıdır, bütün suçu otomobil veya ayarlara atmak ancak sizin içinizi rahatlatır, Massa lastikleri yeterince iyi kullanamıyorsa, ayarlarını ve sürüş stilini bu konuda geliştirmek zorunda, bunu yapmazsa geride kalır, tabi sorunu buysa…

    ayrıca Massa düşmanlığı falanda yapmıyorum, ben bu şekilde düşünüyorum, katılmak zorunda değilsiniz, katılmayın 😉

  21. normal şartlar altında ceza alması gerekiyor, saolsun biz zamanında 4 metreden dolayı ceza yemiştik massa yüzünden( neymiş efendm 100 metre fark olması lazımmış, fark 96 metreye düşmüş bir yerde) Ayrıca bahsettiğim olayda kasıt kesinlikle yoktu, massa çıkıp engellendim pol'ü kaçırdım diye açıklamalar yapmış, Alonso'da ceza almıştı…

  22. Massa'nın isteyerek engellediğine inanmıyorum, ama Button açıkça engellendi.

  23. ya ben şimdi bu işi anlamadım ceza gelmicek mi :S ?? Resmen bilmeden de olsa engelledi yani hatta pist üzerinde durdu yani bu düpedüz kural ihlali.

  24. rahatsız olanlar bir bir düşmeye başladı.

    alonso da adam gibi sürüp kaza yapmasaymış o zaman. massa'nın problemi değil alonso'nun sıralamaya çıkamaması. biz de görürdük ne olduğunu.

    anlamama problemin olduğunu hiç sanmıyorum. ama art niyet için bir şey diyemem. sert lastiği f60 ile, f2008 ile ısıtıp, f10 ile ısıtmakta güçlük çeken bir pilotun "problemli" olduğunu söylemek, art niyettir.

    yarışlarda aracın lastiklerini iyi ısıtan, lastiklerine iyi davranan, lastikleri çabuk tüketen… diye anılan araçların özelliklerinden bahsedilir. bilmiyorsan bir şey diyemem.

    raikkonen'in ne kadar agresif sürdüğünü biliriz. ama ferrari'ye geçince (özellikle yağmurlu yarışlarda) bu agresifliğinden bir şey kalmadı. mclaren ile ferrari araçlarının lastik davranışlarının bunda etkili olduğu yazıldı çizildi.

    sözlerim anlaşılmıyor değil, işine gelmiyor. fazla kasmaya gerek yok.

  25. Açıkcası Alonso sıralamalara katılamadığı için Massa'nın performansını sorgulamak çok zor benim için… belkide Alonso 0.3 saniye yine hızlı olacaktı, o zaman yine Massa yavaş kalmış olacaktı, ya da Alonso geride kalacak ve massa artık neyi ispat edicekse edecekti… massa iyi hoş hızlı pilot, ama lastikleri kullanamamakta pilotajla ilgilidir, neyle ilgili olacak, şansla falan mı?

  26. güzel kardeşim, çin'de kötü sürdü. bu massa'nın o günkü performansı ile ilgili bir şeydi. bunu hepimiz kabul ettik.

    ispanya'da ise kötü sürüş yapmadı. lastiklerden dolayı istediği gibi gidemediğini söyledi.

    ikisini bir tutamazsın.

    sorunu sürüş stili yerine başka şeylerde arayıp aramaman da senin bileceğin iş.

    sendeki düşünce yapısıyla bakarsak olaya, o halde 2008'de raikkonen de kapının önüne konacaktı, kötü pilot olacaktı, performansı yetmeyen, sürüşünde problem olan bir pilot olacaktı, öyle mi?

    sorunu stilde aramayalım, bu bizim bahanemiz öyle mi?

    o halde agresif sürüşü nedeniyle lastik patlatan hamilton da kötü pilot olsun.

    araçtan memnun olmadığı için sürüşünü gösteremeyen schumi de yalancı olsun. bu da rosberg karşısında schumi'nin bahanesi olsun.

    öyle mi?

  27. Demekki başarılı olabilmesi için bu yıl o ruhuna işleyen stilini azcık değiştirmesi gerekiyor. Tabii sorun stillinin lastiklere uymamasındaysa problem. ben sorunun massa nın stilinde olduğunu düşünmüyorum. Zamanında kimi ile başa baş mücadele veren massa nın, Alonso karşısında sessiz kalmasın da başka sebepler arıyorum. Sizin de bunu “stili aracına uymuyor, lastiğine uymuyor” diye özetlemeniz çok yanlı bence. Dediğim gibi aynaya bakmakta fayda var.
    Ayrıcada ben Çin i örnek verdim. Sadece çinde kötü olsaydı derdim evet kötü günündeymiş. Ama kötü olduğu yarışlar sadece çinle sınırlı değil malesef.

  28. kötü bir yarış geçirmek başka şey, "zaten yavaş, süremiyor" demek başka şey. çin'de vasat sürdü massa, doğru. ama bu sebepten "massa problemli" demek yanlı bakıştan başka bir şey olamaz. kendin ne güzel açıklıyorsun monaco'da 2 kez kazanmış alonso diye. ama gördük ki alonso da kaza yaptı bugün. yani herkes her an aynı başarıyı gösterecek değil. herkesin iyi ya da kötü olduğu bir an'ı ya da yarışı olabilir.

    "sürüşünü değiştirsin" dediğin olay bakkaldan sigara almaya benzemiyor alonso_. sürüş stili, pilotun ilk yıllarından itibaren şekillenen ve ruhuna işleyen bir özellik. yılların efsanesi schumacher bile aracındaki sorundan bahsetti, araçta değişikliğe gidildi. ve bir anda gerçek schumi'yi izleyebildik ispanya'da.

  29. bugün rahatsız olduğum tek konu alonso nun sıralamaları kaçırmasıdır. bununda kendi hatası olduğunun bilincindeyim ama burada 2 kez kazanmış bir pilotun taraftarı olarak söylüyorum sana. Massa nın burda yarış kazanmasından bile rahatsız olmam ki sıralamalarda 4. olmuş niye rahatsız olayım? Neticede takım arkadaşımız. gelelim lastik konusuna. Stiline uymuyormuş. O zaman sitilini değiştirsin. Bunu zamanında yapan pilotlar görmüştük. Ayrıca bu lastik sorunu Felipe nin açıklaması. Çinde sert lastiklerde yoktu. Yağmur lastikleri vardı. Niye hala yavaştı? Demek ki tek kusur lastiklerde de değilmiş. E birazda aynaya bakmanın faydası vardır belki massathebest!!!!

  30. Ne kadar doğrudur yada doğrumudur bilemem ama ben Alonso nun sıralama turlarına katılamaması nedeniyle takım Felipe Massa ya oynadığını ve aracı Massanın tam istediği gibi ayarlandığını ve bu nedenle Massa da gerçek hızına kavuştuğunu düşünüyorum.Bu şekilde en azından hem takımlar şampiyonasında mümkün olan en az zararla kapatmak hemde Massanın pilotlar şampiyonasından koparmamak gibi bir stratejinin olduğunu düşünüyorum.Tabi bu benim fikrim ve aklıma ilk gelen bu oldu.

  31. mert merter avatarı

    bir McLaren ci olarak Massanin yaptigi olayi bilerek yaptigini düsünmüyorum Monoca gibi yerlerde böyle seyler olur,

    ama aynisini bir Mclaren pilotu yapsa ayni hasasiyeti gösrerceginizi sanmiyorum istisnalar kayideyi bozmaz

    Massa bilerek kasitli böyle hareketler yapmaz ama bir baskasi icin ayni seyi söyleyemem.

  32. mert merter avatarı

    bir McLaren ci olarak Massanin yaptigi olayi bilerek yaptigini düsünmüyorum Monoca gibi yerlerde böyle seyler olur,

    ama aynisini bir Mclaren pilotu yapsa ayni hasasiyeti gösrerceginizi sanmiyorum istisnalar kayideyi bozmaz

    Massa bilerek kasitli böyle hareketler yapmaz ama bir baskasi icin ayni seyi söyleyemem.

  33. felipe yavaş, felipe süremiyor, felipe'nin pilotajı yetmiyor, kazadan sonra performansını yakalayamadı diye çığırtkanlık yapanlara sözüm.

    hiç kimse stiline uymayan bir araçla ya da lastikle kendini gösteremez. felipe bu sert lastiklerle ilk kez yarışmıyor, geçen yıl da vardı bu sert lastikler, şampiyonluğun köşesinden döndüğü 2008'de de vardı. sert lastikleri f60 ile, f2008 ile ısıtırken felipe, f10 ile ısıtamıyorsa bunda elbette aracın lastiklere uyumunda ararım problemi. alonso'nun sürüş stili lastikleri ısıtmaya daha uygundur, daha az sorun yaşıyordur. bu problemin araçta olduğu gerçeğini değiştirmez.

    monaco pilotaj pistidir, herkes dün bundan bahsediyordu. pilotajını gösteren felipe olunca neden rahatsız oldun alonso_?

  34. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Tek ümidimiz sensin felipe.. Alonso en iyi ihtimalle birkaç puan alabilir. En az kayıpla atlatalım bu haftayı da.. :/

  35. selim ertan avatarı

    massathe best e kesinlikle katılıyorum..bugün eminim sorunun kendisinde olmadığını görmüşlerdir..ama kubicanın performansı karşısında bende hayretler içindeyim..ancak bugün son seansta q3 te trafiğe takılmasaydı pole felipenindi..ayrıca bu onun sucu değil takımın başında oturan insanın(!) suçu..yarın iyi sonuçlar elde ederiz umarım ..ama burası monaco..sonuncu giderken birden kendinizi podyumda görebilrsiniz.bkz:96 monaco

  36. iyide massa nın buraya geitirilen lastiklerden daha sert olan lastiklerle problem yaşadığını biliyoruz. aynı lastiklerle alonso problem yaşamıyosa evet problem kendindedir.sen sorunu kimde arıyodun acaba?

  37. 3. antrenman, s1 ve s2'deki performansı ise harikaydı. seansları 2. 1. ve 2. bitirdi. 5 gün önceki ispanya'dan sonra monaco gibi pilotaj pistinde bu kadar yükselişe geçerek, sorunun kendisinde olmadığını kanıtlamış oldu. tabi gören gözler için..

  38. "Kenson" yeni bir pilot galiba 😀

    Massa için iyi bir sıralama. Sanırım S1 de zaman kaybedenlerden bir tanesi Schumiydi. En kötü ilk sektörü yaparak geldi daha sonraki sektörlerde biraz telafi etti.

  39. son seans 10 dakikanın 6 dakikasında felipe'yi garajda oturtan yönetici kılıklı adamların ayıbıdır bu. herkes derecesini yapıp yeni lastik takmaya giderken felipe daha yeni çıkıyordu. 4 tur aynı lastiklerle gitmek zorunda kaldı. ilk 3 tur trafik yüzünden mundar oldu, son turunda önü açık olmasına rağmen, eskiyen süper-yumuşak lastikler ile ancak bu kadar olabildi işte. bu arada bir çoğumuz biliriz ama, bu lastiklere kamyon lastiği gözüyle bakıp "nooolmuş canım aynı lastikse" diye yaklaşan arkadaşlara da, süper-yumuşak lastiklerin 1 turda bile, hatta aynı tur içinde bile bozulmaya başladığını ve performansının düştüğünü söylemek isterim.

    startta vettel'i geçeriz büyük ihtimal. yeter ki kendi standardına uygun bir kalkış yapsın felipe. pit stop zamanlaması da önemli. podyum garanti gibi, sonrasında ne olur izlemek lazım.

  40. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    fransa da mclarene cezayı anında yapıştırmışlardı. massa önünü açacak tabi arkadan gelen naparsa yapsın :/ açık ve net engelleme daha ne olması gerekiyor acaba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir