"Alonso, Massa'yı Psikolojik Olarak Çökertti"

yazar:

kategori:

Uzun yıllardan beri Ferrari’de yarışan Massa, bu sezon genel olarak yeni takım arkadaşı Fernando Alonso’ya ayak uyduramadı ve bu durumu Ferrari’nin yeni aracına ve lastiklerine bağladı.

Bu konu hakkında soruları cevaplayan Davidson “Massa’nın sorununu iki kelime ile özetleyebilirim: Fernando Alonso.”

“Alonso onu psikolojik olarak yok etti. Daha şimdiden bunu başardı. Ve bu çöküş Bahreyn’de daha ilk virajda başladı.” dedi.

Alonso, Bahreyn’de ilk virajda Massa’yı dışarıdan geçmişti.

Davidson’a göre çöküşün bir diğer nedeni, Alonso’nun Massa’ya Çin’de pit girişinde yaptığı tartışmalı atak.

Davidson “Her piste çıktıklarında Alonso daha hızlı oluyor. Massa sıkı sürüyor ancak her zaman zihninde Alonso’nun kendisinden daha hızlı gittiği düşüncesi yer alıyor.”

“Ve o pite girerken de geçmeyi başardı. Bu sizin moralinizi bozar.” dedi.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    çin deki atağı massa alonso ya yapsaydı vay haline, sen nasıl takımdaşına bunu yaparsın, sen de hiç mi sportmenlik yok, tu kaka.

    sene başında dedik, alonso bir takıma geldi mi bu ayak oyunlarına hazırlıklı olmak lazım.

    en klasiği takım arkadaşının gönderileceği ve yerine başka bir pilotun geleceği. en basit ama etkili yöntem budur.

    ama massanın çok güçlü bir karşılık vereceğinden hala eminim, tabii ferrari yönetiminden (santander'den) massanın ekibine yazılı olmayan bazı emirler gitmezse.

  2. henuz degil ama turkiye gp'sinden sonra durum netlesecek. o zaman belki moral olarak cokertmese bile baski altina aldigini soyleyebiliriz.

    bence monaco'da elinden gelenin en iyisini yapti. zaten red bull pilotlari ile kubica kendi aralarinda egleniyordu.

    massa bu sezon galibiyet alacaktir. 1-2 belki de 3 ama 3. galibiyet cok zor.

    yine de bu benim icin alonso'nun sezonu massa'nin onunde bitirecegi gercegini degistirmiyor. oyle tahmin ediyorum.

  3. Massa iyi olacak.

  4. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    o zaman bırakalımda herkes oyle bilsin ve massa sezon sonu ( bitisi ) the end herkese gostersin forever massalonso

  5. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    massa the end 🙂

  6. "psikolojik olarak çökücek biri varsa alonso diil 8. sıradan başlayan ve 24. sıradan başlayan alonsonun arkasında tam 40 tur kalan son anda lastikleri bitmiş olan alonsoyu şaibeli bi şekilde geçen schumacherdir. "
    Psikolojik olarak çökecek birisi veya birileri varsa onlar da 1 sene boyunca bi araç yapmaya çalışıp öndekilerin hata yapmasını bekleyip şampiyon olmaya çalışan bir takım ve taraftarı! olanlar olmalıdır bence.Schumacher neden psikolojikman çöksün.3 sene ara verip 41 yaşında dönüp her şeye herkese meydan okuyan bir adam böyle şeylere kafayı takmaz emin olun.Siz zaten bunu anlayamazsınız.Çünkü yaşınız Schumacher in yarış kariyeri bile kadar değildir.

  7. Osman ERENER avatarı

    Alonso daha formda olabilir ama bence Ferrarinin pilotlarından çok OTOMOBİLİ KONUŞULMALIDIR.Redbull dan 1 sn yiyen aracın Ferrari olması beni utandırdı.Şunu herkes biliyor ki Massa yavaş aracı hızlandıramaz ama Hızlı bir aracı Alonsodan bile iyi sürebilir…

  8. Alonsonun geçiş yapması gerekmedi ki, 4-5 arabayı geçti, ardından muhteşem strateji sayesinde aynı lastikler ile 77 tur devam ederek yarışı bitirdi, iki yarış arasında çok fark var, birinde schumi inanılmaz agresif olmak zorundaydı, diğerinde ise Alonso aracı finişe ulaştırmak zorundaydı… 91 den beri izliyorsunuz ama olmamış, bir daha izleyin bence… Çünkü başarıyı sadece yapılan geçiş sayısına bağlayacak kadar dar görüşlüsünüz hala… ayrıca düzelteyim 7. olan rosberg, Alonso 6. oldu, iyi geceler(!)

  9. nur arkadaşım, bugün alonso hangi takımları geçerek 7. bitirmiş 3 aracı geçti onlarda malum pit stratejisiyle 7.oldu pilotajıyla değil!!! schumacher'in son sıradan kalkıp 5. bitirdiği yarışı bul ve izle schuamcher 14 araç geçti o geçilemez denen monaco'da…

  10. Larien Larien psikolojik olarak çökücek biri varsa alonso diil 8. sıradan başlayan ve 24. sıradan başlayan alonsonun arkasında tam 40 tur kalan son anda lastikleri bitmiş olan alonsoyu şaibeli bi şekilde geçen schumacherdir.

  11. bravo! ancak bu kadar abartılabilir.. felipe psikolojik olarak çökmedi sadece o büyük kazadan sonra yeniden adapte olmaya çalışıyor. felipe zaten her zaman en güçlülerle yarıştı shumi gibi kimi gibi pilotlarla.. evet alonso çok usta bir pilot ama ben ölümüne felipe hayranı olarak felipenin alonso ya üstünlük kuracağına eminim. bunu yakında herkes görecek.

  12. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bence bugün schumacher alonso'yu psikolojik olarak çökertti 😀

  13. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bence bugün schumacher alonso'yu psikolojik olarak çökertti 😀

  14. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bence bugün schumacher alonso'yu psikolojik olarak çökerti 😀

  15. mert merter avatarı

    Bu basin herseyi abartmakta üstüne yok massa gecen yil yarismadi bile kazadan dolayi Massa nin etkilendigini sanmiyorum sadece cocugun moralini bozmaya calisiyorlar

  16. alakası yok. kariyerinde schumi ve kimi gibi şampiyonlarla takım arkadaşlığı yaptı massa. başka hiç bir pilot arka arkaya 5 yılını 3 ayrı şampiyon ile geçirmedi. schumi pistteyken 3 pole 2 galibiyet aldı. kimi şampiyon olduktan sonraki sene şampiyonluğu son ana kadar kovaladı. şimdi alonso ile arasında öyle aman aman bir fark olmamasına rağmen, heidfeld gibi hele hele davidson gibi pistlerden uzak kalmış pilotların çenelerinin düşmesi sonucu verdikleri demeçlerin hiç bir göstergesi yok. schumi ile raikkonen ile takım arkadaşlığı yapmış ve gayet de başarılı olmuş bir pilotun, alonso karşısında psikolojik olarak çökmesi gibibir durum söz konusu olamaz. bunlar dünkü çocuk değil. 2 yarış geçer, massa atağa kalkar, şimdi bunları söyleyenlerin hiç birinin sesi çıkmaz.

  17. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    şimdi massa kaeriyeri boyunca fernando kadar inişli cıkışlı grafik islemedi arac bakımndan alonso 2 sene cok hızlı olmayan rennaultu sürdü gelişti. 2007 mclaren onu cok geliştirdi ee bide 2 şampıyonluk yani alonso massadan kesnlikel bi adım önde yasadıkalrndn doalyı massa ise hep i iarac sürdü gecen sana haric. onun için alonso pek sorun yasamıo aractan tam performans sağlıyor.

  18. Massa niye çöksün anlamadım. 7 kez dünya şampiyonu oldu da Alonsoya geçilmek mi onu psikolojik olarak çökertti ? Massa her zaman takım arkadaşlarına üstünlük sağlıyordu da ilk defa mı geçiliyor ? Dünya şampiyonlarıyla yarışmış ve bana göre en az kompleksli pilotlardan olan Massa için çöküntü söz konusu olamaz. Hele hele böyle bir durum için. Bu gün Alonso'nun geriden başlayacak olmasıyla da muhtelemen puan farkını da kapatacaktır.

  19. inci incili avatarı

    sezon ilerledikçe sıkıntılar daha da artacaktır.

  20. efendimayin  avatarı

    Massa sorununu söyledi zaten lastikler diye. Alonso takımı bencede kontrol altına aldı. Alonsoya lewis gibi sürücü lazım. Massanın renaulta geçmesini isterim.

  21. Antony beye katılmıyorum.Massa geçen sene geçirdiği kazanın etkisinde de olabilir ya da başka bi neden.Ben ferraride bir massa taraftarı olarak diyorum ki ARAÇ MASSA'NIN İSTEDİĞİ gibi değil.Alonso'nun da istediği gibi değil ama ona Massa'dan daha fazla uyuyor.Saygılar…

  22. kingofspain avatarı

    Ah be Massa.Kazanda bitsin şu yapamıyor,o gelecek,bu gelecek lafları.

  23. kimi mclarendan ayrıldığına neden pişman olsun ? nie kafasını duvarlara vursun ? kimi f1 de istediği koltuğa oturabilecek bir isim.alonso fanı olmam ayrı birşey.ama adamın hakkını yemeyin bu kadarda.

    evet massa kötü pilot değil ama bu sene hâlâ istenilen performansa ulaşamadı.alonsonun gelmesiyle gölge altında kalacağı zaten belliydi.yakında sorunlar artar ve meydana çıkar.

    massa 2008 deki massa değill..

  24. Massa asla kötü bir pilot değil, fakat Alonso-Massa ilişkisinin mükemmel olmasını beklemek bir hatadır zaten… bunlar evlenecek çoluk çocuğa karışacak değil, birbirlerini alt etmek için ellerinden geleni yapacaklar, burada önemli olan nokta şu; takım, bu ikisinden birine ne psikolojik olarak ne de fiziki olarak bir avantaj sağlamasın, eşit şartları sağlasın yeter… Ayrıca Kimi'nin aklı başka yarış serilerindeyken Formula1 de Massanın yerinde olmayı hakettiğini düşünmüyorum… takım patronu olsam çok istekli massa ile çok istekli kimi arasında tabiki kimiyi seçerim, fakat aklı başka yerlerde bir kimiyi yarıştırcağıma değil massa, kendini takıma adayacak takuma satoya bile razı olurdum.

  25. kingofspain avatarı

    Raikkonen,McLaren'e yakışıyordu.McLaren pilotuydu ve agresifti.Ferrari'de o beklenen performansı göremedik.2007 hakkında çok şey var ama eğer 2007 de Kimi McLaren'de olsa 10 yarış kazanırdı.Alonso'nun Ferrari'de ilk senesinde 5 yarıŞ Kimi'nin 2007deki beş yarışından iyi.Yani bence Kimi kafasını vuracak McLaren'i bıraktığı için.McLaren'de Kimi-Hamilton,Ferrari'de ALonso-Massa.Hem takımlar hemde pilotlar uyuşuyor.

  26. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    bilemiyorum ama bu hafta biraz daha gergin F1 ortamı, diğer yarış haftasonlarına göre

  27. evet katılıyorum ama en ideali Raikonen olurdu diye düşünüyorum çünkü Kimi pist dışı olaylarla ilgilenmiyordu ya da takımın kimi kayırdığı falan bu konular onu ilgilendirmiyordu cıkıyordu ve işini yapıyordu bu tip pilotlar zor bulunur Ferrari'de sanırım yaptıgı hatanın farkına varacak bigün

  28. Yok öyle birşey,Massa çok iyi bir pilot ama bu seneye kötü başladı,Alonsoyla başa çıkmak gerçekten çok zor kabul ediyorum ama geçen yılki geçirdiği kaza ile birlikte lastik sorunu Massayı zorluyor bu yıl,iyi bir Massanın yaptığı dereceler ve aldığı puanlar Alonsoya çok yakın olur.

  29. alonso daha takıma gelmeden massayla alonsonun anlasamıycanı herkes bılıyordu ve genellıkle bunu baslatan alonso oluyor takım arkadasına karsı cok agresıf sakınlesmesı gerek.eskı gunlerden berı aralarında soguk savas var.

  30. romain grosjean şimdi bana katılacaksın sanırım alonsoya takım arkadası olabilecek 2 kişi var biri hamilton biri raikkonen.Onun dışında herkese karşı bi üstünlük kurar yarışta veya piskolojik olarak.Massa bi türlü toplayamadı kendini açıkçası daha iyi olabilirdi ama çöktüğünü söylemek çok erken.Oda farkında zorlayacaktır.

  31. kingofspain avatarı

    Seni ne ilgilendirirki?f1'in iki konusu
    (alakasız kişilerce)

    1-Lastiklerini koru Lewis,üstünü ört,ninni söyle onlara.
    2-Alonso geçti Alonso ezdi,Massa bitti,geçemez yapamaz.

    SİZE NE!!!!???Her dk aynı tarzda sataşma yada akıl vermeler.Bilmiyorum sıkıldım bu tutumlardan.

  32. Alonso gibi bir pilotun takım arkadası olmak zordur ferni üst düzey bir pilot hep söylemişimdir massa asla bir alonso değil asla bir hamilton değil asla bir raikonen değil diye ozaman tepki çekiyordu bu sözler ama gerçekten Ferni'nin yanında Massa nın bu duruma düşeceği sene basında belliydi Kimi Fernando iyi bir ikili olurdu diye düşünuyorum sımdı akıllara lewis olayı gelecek ama Kimi karakteri itibariyle böyle şeylerle pek ilgilenmeyen biriydi sadece işini yapıyordu keşke kimi fernando takım arkadası olsaydı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir