2016 McLaren MP4-31 Resmen Tanıtıldı!

McLaren’in 2016 Formula 1 sezonunda kullanacağı MP4-31 isimli yeni aracı planlanandan erken bir şekilde internete düştü.

McLaren-Honda’nın yeni aracının yarın tanıtılması bekleniyordu ancak bu gece F1fanatic sitesi yeni aracın fotoğraflarını ilk yayınlayan site oldu.

Yayınlanan fotoğraflara göre McLaren’in ön tarafta S-kanala sahip olduğu ve arka tarafta yine sıfır beden yaklaşımının korunduğu anlaşılıyor.

Geçen seneki renk tasarımını büyük ölçüde koruyan McLaren’in Tag-Heuer yerine gelen yeni sponsoru Richard Mille’nin logoları yer alıyor.

 

mclaren-honda-2016 mclaren-honda-mp4-31-2016 mclaren-honda-mp4-31-2016-b

mclaren-honda-mp4-31-2016-d mclaren-honda-mp4-31-2016-e


Yorumlar

“2016 McLaren MP4-31 Resmen Tanıtıldı!” için 85 yanıt

  1. Araç genel olarak yine iyi duruyor ama o Monokoku buruna bağlayan yeri niye adeta 90° derece yapmak isterler gibi dimdik tasarlıyorlar anlamadım hem sürtünme katsayısını hem de aracın altından geçen havayı çok kötü etkileyebilir bence o durum.

    Bir de şu ön taraftaki buruna kadar uzanan turuncu dairesel çizgilerin olmaması çok köü olmuş araç çok sade ve boş durmus, bunu tek dusunen ben miyim 😀

  2. en azından burnu mach3 gibi değil

  3. şu görsel tasarım 4 sene içinde nasıl bu hale geldi insan şaşıyor.

  4. Blitzen Benz avatarı

    Hayirli olsun.Umarim yarislarin seyredilebilir olmasina yardimci olacak bir arac olur.
    En guzel arac kazanan aractir.

  5. Tüm yorumları okudum. Sadece şuna değineceğim ; Neden kimse aracın avustralyada tamamen farklı renk tasarımıyla yada aslında düşündükleri tasarımla başlaması gibi ihtimallerini konuşmamış ? Şahsen ben görünce öyle düşündüm bu araç renk konsepti olarak değişecektir bu hali prosedürden ibarettir umarım 🙂 ama diğer herkesin de dediği gibi mclaren zirveye oynasın da gerisi önemli değil . Honda Amin 😀

    1. niye öyle düşünsün ki insanlar? geçen sene de bunun aynısıydı. değişmesi için bir neden kalmıyor

      1. Tamam Mp4 30 böyle idi , fakat geçen senenin başında yaptıklarından ötürü biraz ihtimal düşündüm . Niye azarlıyorsun ki

  6. Araç geçen seneki aracın evrimi. Aero detaylarda Prodomou etkisini gösteriyor, unutmayalım bu araç onun ilk tam zamanlı aracı sayılır.

    Araç şasi olarak diğer büyük takımlarda olduğu gibi üstüne koymuştur, fakat Aerodinamik olarak Red Bull seviyesine daha da yaklaşmış olacaklarını tahmin ve umut ediyorum.

    Sıfır bedenden ödün vermeden motora biraz daha yer bırakmışlar sanki, ama sıkıntının ne olduğu herkes için oldukça açık. Motor içten yanmalı olan kısmında geçen seneki Mercedes motorunu, ERS de geçen seneki Ferrariyi yakalasa bile yeter. Bıraktım bu sene ki motorlara yakın olmalarını…

    Asıl önemlisi bu sefer aracın 2 turda bir bozulmaması gerekiyor. Adam gibi test yapsınlar da, hem Aerodinamik- Şasi gelişimi yol alsın, hemde motorda ki eksiklikler bulunsun.

    Renklere gelince… yavaşız diye göz önünde bulunmamak için mi bu kadar sıradan şeyler yapıyorlar bilemiyorm. Alonso ve Button’ın kask tasarımları a benzer zaten, artık 151343 punto ile yazılan numaralar ile ayırt ederiz araçları

  7. resmen kunduz gibi olmuş yada karga araç matem havasında..siyahlarr püff

    görsel görüntü vasatında altında nerde eski McLaren tasarımları hiç bir noktasına dokunulmamış gibi..

  8. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Arkadaşlar bu arada Alo ve Buttondan veya herhangi bir McLaren yöneticisinden bir açıklama gelmedi mi yeni araç hakkında ?

  9. Üzerinde 1 sene çalışılan bir araca benzemiyor. Williams’ınki gibi olmuş biraz sanki, ufak dokunuşlar yapılmış gibi. Beni tatmin etmedi açıkçası.

  10. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Ben beğendim umarım hızıda iyi olur Alo fanlarının dayanacak sabrı kalmadı çünkü

  11. Yine kara kuru saçma birşey olmuş, yahu kimse beğenmiyor biliyorsunuz, anket yaptınız geçen yıl onda da kırmızı beyaz istendi, madem bir önemi yok niye yaptınız, dalga mı geçiyorsunuz? Onu da geçtim, zaten sıfır beden araç soğutma problemleri var, siyahla iyice ısınır bunu da mı bilmiyorlar? Mclaren fanları kusura bakmasın ama araba görünümüyle benden birşey beklemeyin diye bas baş bağırıyor, umarım performansı da görünümü gibi olmaz.

  12. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Aracı gece internete sızdırmaları iyi olmuş. En azından sabah gündemlerinde Mercedes aracı ön plana çıkmadan tanıtmış gibi oldular.

    1-2 üstün körü teknik yorum kasayım. Aracın arka tarafı y iyi, downforce konusunda zaten Mclaren tepeye oynayan bir ekip. Fakat ön taraf büyük bir ihtimal bu sene de aracın dengesini bozacak.

    Özellikle kökpiti burna doğru bağlayan eğim açısı; yine fazla. Pilotların sürüş stilinden mi bunu yapıyorlar bilmiyorum ama bu eğim şasi gelişimini olumsuz etkiler. Ön tarafı oynak aracın arkada downforce’u iyi olsa bile mekanik anlamda gelişmesi zordur.. Mclaren aracının ön tarafını beğenmedim.

    Üstünde 1 sene uğraşılan araç bu olmamalıydı. Mercedes-Ferrari ve Mclaren’i yan yana koyunca bahsettiğim eğim açısını gözle bile görecektir herkes. yine de motor gelişimi olmuşsa ilk 5’e oynayabilecek potansiyelde bir araç olmuş. Başarılar, iyi şanslar.

    1. Kardesim sen bu konuyu muhendislere bi danis

  13. Hayırlı olsun araç iyi gözüküyor bence. Özellikle o öndeki saçma kımızı çizgi gitmiş on numara olmuş, hatta müthiş olmuş. Ron her zaman diyor bu McLaren rengi diye. Siyah bizim rengimiz. Bence saçma sapan tasarımlar olmadığı sürece siyah güzel olmuş.

    Tabi önemli olan renk yada başka bişey değil herkes biliyor motor! Motor iyi olsun. Motor iyi olsun McLaren zaten kürsü mücadelesi verir her türlü. Gerisini de Alonso yapar her zaman yaptığı gibi.

  14. Hayırlı olsun hepimize. Ben görüntüyü filan geçtim Bu araba dayanıklılık ve motor sorununu aşmış olsun yeter. Geçen sene hem çirkin hem yavaştık. Bu sene yavaş olmayalım sadece kötü görünsün araç çok önemli değil. Teknik analizleri bekliyorum merakla. Yüzümüzü kara çıkarma McLaren Honda,

  15. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hayatımda gördüğüm en kötü 14 numara fontu bu sanırım 🙂

    Ayrıca gerçekten simsiyah olması insanın içini karartıyor.Yani aracın tasarımı berbat olmuş bence.Ama araca gelirsek güzel gelişmeler var gibi ön kanat özellikle.Bir de sidepod’da radyatörlerin bulunduğu kısım sanki büyümüş gibi.Soğutmak için önlem galiba.

    Fanlarına hayırlı olsun ben ümitliyim bu sene bu takımdan 🙂

  16. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    McLaren Honda ve Alonso fanlarına hayırlı olsun. Araç renk tasarımı dışında güzel duruyor. Burun konseptinde hemen herkes aynı yolu izleyecek. Bakalım bu sıfır beden yaklaşımını seçen takımlar nasıl performans gösterecek bu sezon 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Button fanlarına hayırsızmı olsun 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        yok ya onun fanı az var ondan demedim 😀

  17. araç geriye gitmiş, motor iyi olsa bile bu sene 40-50 puan ancak toplarlar.

    1. kardesim masallah ne göz varmıs sende hemen anladın aracın nasıl oldugunu

      1. Göz göz değil yemin ederim rüzgar tüneli 🙂

      2. hocam 20 yıldır her sene araç lansmanlarını incelerim, ince detaylar, yenilikçi çizgiler ve ileriye adım atacak araçlar hemen belli oluyor genelde. Geriye motor kısmı kalıyor tabi. Benim görüşüm bu yönde. Diğer araçlardan çalıp çırpma şeklinde olmuş, risk alınmamış bu sene Motora konsantre olmuşlar belli ki. O da fos çıkacak fikrimce ancak yine de bekeyelim ve görelim yarın.

    2. Arıyorum Woking’i seni işe alsınlar hemen.

      1. ilk yarış sonrası görüşelim gençler. Ayrıca işimi hazırla, seni de f1 pc oyunu test bölümünde işe aldırırım sonra.

  18. Alonso.ElNano avatarı

    Ya şu sidepod üzerine niye iki tane McLaren logosu koyarlar ki ? İğrenç duruyor. Ayrıca o sayı fontu da rezalet.

  19. Öncelikle McLaren’ci arkadaşlarıma hayırlı olsun inşallah her şey istedikleri gibi olur.

    Bir F1 arabasında renk seçimine sponsor yerleşimine önem vermem ama renk biraz insanın içini karartıyor sıkıcı geliyor.

    Geçen sezon sezon sonunda ki araba ile bir karşılaştırma yaparsak bu araç evrim geçirmiş hali. Ön burun konisi süspansiyon geometrisi ve çok konuşulan o arka kısım keskin hatlara sahip umarım görünüşündeki keskinlik ve farklılık hızına’da yansır Peter Prodromou arka kısım çift egzoz ile bakalım neler yapacak…

    Honda-Renault gibi şuanda soru işareti bakalım neler yapacaklar ilk testlerden itibaren.

  20. Bu s kanalı ne işe yarar mercedes niye kullanmaktan vazgeçti ya da ferrari niye kullanmıyor? bilen biri açıklarsa sevinirim

    1. Aracın ön kısmının altında gelen hava akımını şasinin üzerine taşımaya yarıyor S kanal aracın ön kısmının daha doğrusal çizgide olmasını ve daha fazla DF üretmesini sağlıyor. İyi bir aerodinamik performans elde etmek için hava akımının istenilen yere gönderilmesi ile başlar S kanalda ön kısımda burada devreye giriyor.

      McLaren bu tür yenilikleri seven bir takımdır hatırlarsak 2010 yılında F Duct sisteminin mucidi McLaren’dir şuan ki DRS sisteminin öncüsü fikir babası’da McLaren’dir.

      1. teşekkürler

    2. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ferrari aracını dikkatli incelersen s duct orda da var. Scarbs analizine göre burundaki bazı kanal yada paneller buna işaret. En kötü ihtimalle Melbournde, Ferrari de s duct kullanacak.

      1. teşekkürler

  21. aslında sidepodların bomboş olmasından da kötü görünüyor. Sidepodlarda güzel bir sponsor logosu olsa bu kadar kötü görünmez.

    Ben aracı geçen senekine çok benzettim açıkçası. Sidepodlar daha da şişmiş gibi ama tam olarak geçen senekiyle kıyaslamak lazım

  22. http://www.mclaren.com/formula1/car/

    tanıtım videosu garip bişey olmuş :))

  23. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ne kadar da aerodinamik bi araç diyesim geldi 😀

    Şaka bi yana araçta en azın gecen seneki eğreti motor kapağı yok kanat ve burun cok hos gozoukuyor

    inşallah hızlı bi arac olur benim adıma devamlı Q3 e kalsa kafidir malum geceseden sonra şampiyonluk beklemek abest olur herkese hayırlı olsun iyi bi sezon olur inşallah…

    1. Şampiyonluğu boşver mercedes yine alır zaten 😀 siz gelin de redbul ferrari mclaren beraber takılsınlar o yeter tüm fanlara 😀

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        aynen birazda olsa ortalık şenlense yeter 🙂

  24. mclaren renk uyumu sıfır . estetik hiç yok simsiyah çıkmışlar . araya çok az kırmızı koymuşlar tamam .
    gördüğüm en göz keyfi bozucu mclaren

  25. Mc larenci arkadaşlara hayırlı olsun araç accayip görünüyor artık top hondada inş önlere dönüp 2 şampiyonla adına yakışır yarışlar izletirler ama ferrari taraftarlarında olduğu gibi bazı mc larencilerde de var hazımsızlık f1 kimsenin tekelinde değil her takımın dünya kadar çalışanı var f1 ferrari ve mc larenden ibaret değil lütfen artık bunu kabullenelim redbull dünya para yatırdı bu spora mercedes keze öyle williams öyle force india ve diğer her takım kendilerince bu spor için çabalıyor iyi o zaman redbull mercedes renault ve diğer takımlar gitsin sadece mc laren ve ferrari yarışsın ne anlayacaksınız bundan artık şu çocuk kafasında yorumlar yapmayın her takım üstün bir çalışma yapıyor bazen günlerce ailelerini görmüyor grajlarda uyuyorlar yorum yaparken lütfen bunlarıda göz önünde bulunduralım

  26. hayırlı olsun ferrari ile benziyorlar birbirlerine aynı değiller ama şöyle detaya inmeden bakınca benziyorlar araç yine iyi gibi duruyor ama motor ne durumda önemli olan o

  27. Burun force indianın burnunu anımsattı uç kısmı onun dışında simsiyah bir araç açık renk olsa daha iyi hiç bişey belli olmuyor pistte görmek lazım umarım honda çözmüştürde tekrar önlerde görürüz mercedesin önde olmasında nefret ediyorum f1 mclaren ferrari çekişmesidir

  28. Sanırım yeni ferrarinin arkası daha dar

  29. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Ufak detaylar dışında bir farklılık göremedim sabah sersemliğide olabilir.
    O sidepodlara insan girer la o büyüklük ne öyle 🙂 🙂

  30. admin uyuma taraftara sahip çık @kemal-sengul 🙂

    1. Bir gün erken uyuyup geç kalktık ya hemen lansman yapmışlar 😀 sinir oldum. Eline sağlık gece golü atmışsın bildiğin :))

      1. ya sizin işiniz gücünüz yok mu? yemez içmez uyumaz mısınız? bu ne formula 1 nirvana halleri 🙂 işin şakası bir yana gerçekten çok teşekkür ederiz, bütün fedakarlıklarınız için

  31. Burun falan değişmiş sanırım arka kısım fala dar. Detaylı fotoğraflar ve teknik analiz gelir yakında 🙂 Rengi dışında güzel görünüyor baya agresif.

    1. Ön kanat dehşet olmuş bu arada yeni fark ettim. Süspansiyon’da da birşeyleri ellemişler. Prodromou ve ekibi çok çalışmış belli. Şu sidepodlarda da bi sponsorumuz olsaydı keşke.

      1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
        14Sulonso (MP4-31)

        Az once 2015 araciyla karsilastirdim da ayni gibi gorunse de, ben teknikten hic anlamam ama gozle gorulur sekilde degisiklikler var. Teknik analizleri sabirsizlikla bekliyorum. Aerodinamik olarak cok saglam bir arac olmus gibi sanki. Honda da isi cozduyse ilk 5 e doner bu arac.

        1. Araç konusunda McLaren’e güvenim tam. Honda’yı bekleyeceğiz bakalım ne alemdeler. Sidepod girişlerini büyütmüşler motor ısınıp patlamaz artık 🙂

  32. Güzel olmuş,çoğu ayrıntıyı renkten dolayı göremiyoruz. Arka taraf çok dar. Diğer takımlarda da sıfır beden modası var. Sıfır bedenin kolay olmadığını McLarende geçen sene gördük. Bakalım her yarış mangal yapan kaç takın olacak. Bizimkiler en azından bir sene tecrübeli

  33. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Arka taraf biraz büyümüş gibi geldi bana. Honda’nın akıllandığını görmek güzel. 😀

  34. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Sabote edilmemek için gece lansmanı yapan takım gibi takım 😀 😀

  35. Herşeyi geçtim şu araç hızlı olsun yeter.

  36. Aerodinamisi muthis bir arac gibi gelmedi bana ama bakalim hayirlisi insallah siyah renkde hos durmuyor ama daha farkli bir sey denenebilirdi orjinal rengi olan turuncu olabilirdi mesela
    her seyden onemlisi insallah honda adam akilli bi motor yapabilmistir

  37. alo-official avatarı

    On kanatta yirtik var ona dikkat cekmek istiyorum kesinlikle yenilikci bir arac prodromou birseyler bulmus anlasilan

  38. Araç gayet güzel, ben beğendim açıkçası, gridde 3 takım 6 tane gümüş araç vardı, Mercedes, Force India ve Mclaren, saçma duruyordu. Ayrıca gridde bayadır siyah araç yoktu, iyi oldu bence 🙂 Sadece o numara fontu nedir ya! Acil değişmeli..

  39. alo-official avatarı

    Ayrica McLaren ve redbull araclari cok benziyorlar ufak farklar ayiriyor sadece

  40. alo-official avatarı

    Guzel arac olmus emegi gecenlerin eline saglik. Mclarenin siyah secmesinde detaylari gizlemenin yattigini dusunuyorum iyi bir motorla her sartta rekabetci olur bu arac

  41. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yatmadan son bir haberlere bakalım dedik araç düşmüş ya la. 😀

    Tipi, rengi geçtim ben artık. Hızlı olsun yeter. McLaren’i ön sıralarda görelim de tipi önemli değil.

    Siyah renk detayları saklıyor. Ama güzel olmuş. Umarım 2016’da çok daha iyi bir sezon geçiririz.

  42. hayal kırıklığııııı

  43. Takım sponsorsuzluktan kırılıyor. Araba bomboş. Dış tasarımını da çaycıya yaptırdılar heralde, oldukça amatör duruyor…

    1. MARLon BROndo avatarı

      kim gelsin arkadaş onlara da hak veriyorum tabi.

      1995 yılından bugüne kadar ki başarılarda demek ki hep mercedes motorlarının aslan payı varmış. 98-99 yılını mclaren başarısı saymayalım çünkü newey vardı. mercedes sağlam motoru vermemeye başladı kel göründü.

      1. Newey Redbull’da da var o zaman onların başarılarını da saymayalım ? Biraz saçma olmuş son kısım.

  44. Aglamak istiyorum bune cenaze arabasi gibi kapkara ya. Ya sen mclarensin yap turuncu bak işine hay yarabbim ya.

  45. MARLon BROndo avatarı

    O ESKİ HAAAAAALİNDEEEEN ESER YOK ŞİİİİMDİİİİİ.

    ağlıyoum şu an ahali. 🙁

    1. MARLon BROndo avatarı

      – tasarım tam bir facia.
      – pilotlar kariyerlerinin son yıllarında (button bu sene gidiyor,alonso bir sene daha yarışır gider)
      – sponsorlar kaçtı.
      – ron dennis moruk çıkmış ”mclaren için en doğru isim benim diyor.
      – yeni sponsor richard mille’de geldiği için uzaktan bakınca araç lotus’a benziyor.

      MCLAREN BU SEZONUN GALATASARAY’I GİBİ arkadaş

      1. MARLon BROndo avatarı

        he unutuşken şu da var tabi ;

        – araç büyük ihtimal bu sene uçsa kaçsa bile en fazla 2-3 takımın önüne geçebilir. AĞLAMAK İSTİYORUM

    2. Kardeş bana böyle resimler lazım yardımcı olur musun ?

  46. FAster Inside avatarı

    yaa o numara fontunun hali ne? Comic Sans kullansanız bu kadar çirkin olamaz…

  47. arka taraf geçen seneki gibi dar gelmedi bana

  48. arka tasarim yine sıfir beden ama daha farkli geldi biraz

  49. Ya bu ne simsiyah allahim kafayi yicem.

  50. Oo arka tasarim farkli geldi baya

  51. Ferrari ile çok yakınlar arka kısım olarak , güzel araç mühim olan honda ne halt yedi bakalım

  52. baya güzel paket yapmışlar gibi ama bilmiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir