Monaco'nun Yeni Kralı Webber, Schumacher Ceza Aldı !

yazar:

kategori:

Webber, pole pozisyonundan başladığı yarışın 4 kez güvenlik aracı tarafı rahatsız edilmesine rağmen üstün olduğu hafta sonunda galibiyet kazanmayı başardı.

Monaco’dan aldığı puanlarla Webber puanını 78’e yükseletek pilotlar şampiyonasında liderliğe yükseldi ancak bu liderlikte ona takım arkadaşı Sebastian Vettel eşlik ediyor.

Red Bull’un Alman sürücüsü Vettel, yarışa 3. sıradan başlamasına rağmen startta Robert Kubica’yı avlamayı başardı ve yarışın sonuna kadar pozisyonunu koruyarak 2. oldu ve takımına duble zaferi kazandırdı.

Renault ile etkileyici bir hafta sonu geçiren Robert Kubica, oldukça iyi bir yarış çıkararak yarışı 3. sırada tamamladı ve bu sezon bir kez daha podyuma çıkmayı başardı.

Ferrari ile bu sezon bekleneni veremeyen Felipe Massa, 4. sıradan başladığı Monaco’yu başladığı sırada bitirirken onu aynı şekilde yarışa 5. sıradan başlayan Lewis Hamilton takip etti.

Fernando Alonso, yarışa pit alanından başlamasının ardından özellikle ilk başta pite girmesiyle yumuşak lastiklerden erken kurtuldu ve yaptığı geçişlerle yükselmeyi başardı. İlk pitlerin ardından Alonso kendisini ön sıralarda mücadele eden isimler arasında buldu.

Alonso, yarışın büyük bölümünü Michael Schumacher’in önünde 6. sırada götürdü ancak Schumacher, son güvenlik aracının ardından damalı bayrağa giderken son virajda Alonso’ya beklenmeyen bir hamle yaptı ve yarışı 6. sırada tamamladı.

Hakemler yarışın ardından bu geçişi inceledi ve 40.13 maddesine göre Schumacher’e 20 sn cezası verildi.

Nico Rosberg, startta pozisyon kaybetmesinin ardından yarışın büyük bölümünü takım arkadaşı Michael Schumacher’in gerisinde geçirdi ve Schumacher’e verilen cezanın ardından 7. olarak klasmana geçti

Monaco’da son puanlar Force India pilotları Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi ve Toro Rosso’dan Buemi’ye gitti.

Sıra  Pilot       Takım                
1. Webber Red Bull-Renault
2. Vettel Red Bull-Renault
3. Kubica Renault
4. Massa Ferrari
5. Hamilton McLaren-Mercedes
6. Alonso Ferrari
7. Rosberg Mercedes
8. Sutil Force India-Mercedes
8. Liuzzi Force India-Mercedes
10. Buemi Toro Rosso-Ferrari
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
12. Schumacher Mercedes
13. Petrov Renault

Altıncı Yarış Sonrası Dünya Şampiyonası:

Pilotlar: Markalar:

1. Webber 78 1. Red Bull-Renault 156
2. Vettel 78 2. Ferrari 136
3. Alonso 75 3. McLaren-Mercedes 129
4. Button 70 4. Mercedes 76
5. Massa 61 5. Renault 65
6. Kubica 59 6. Force India-Mercedes 30
7. Hamilton 59 7. Williams-Cosworth 8
8. Rosberg 54 8. Toro Rosso-Ferrari 4
9. Schumacher 22
10. Sutil 20
11. Liuzzi 10
12. Barrichello 7
13. Petrov 6
14. Alguersuari 3
15. Hulkenberg 1
16. Buemi 1


Yorumlar

  1. onu bunu bilmemde Schumi hep alansonun yüzünden ceza yiyiyor.

  2. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    yarıs cizgisine bakıldıgında schumini cizgi dısından geldigi her iki fotodanda belli oluyor birinci fotoda ise arac mesafelerinin esit oldugu . ikinci fotoda ise sanırım liuzzi olmalı cizgi dısından gelip rosbergi gecebilirdi . sadece bu fotolara bakarak bile schuminin hata yaptıgı ve kurallara bir tek kendisi tarafından aykırı davranıldıgı belli oluyor olaylara sadece resim gozunden bakın belki f1 den anlarsınız !!

  3. ne yazacağımı bilmiyorum.ispanyadaki hami gibi oldum. sıralamalarda hata yaptık startta pistin kirli tarafından kalkan nerdeyse tüm pilotlar sıra kaybetti bizde sıra kaybettik.ross brawn strateji dahisi ross brawn yaktın bizi.herkes pite girdikten sonra en hızlı turları biz attık önümüzde boştu.webber pitten çıkar çıkmaz önümüze geldi o anda adeta kendimi parçaladım rosbergi derhal pite alın diye ama ross amca pite almadı.hemen pite girseydik en azından bi 4.lük gelebilirdi çokta önemli değil 4.lük ama olsun.ve bazı şeyleride kanıtladığımızı sanıyorum.monacoda cadde pistindede iyi olduğumuzu kusursuz sürebildiğimizi.ve kimsenin bizi hafife almaması gerektiğini gösterdik.
    alonsonun sürüşüne va stratejisine her zaman hayran oldum monacodada gerçekten çok iyi işti.alonso için.son virajdaki hatayı beklemezdim ondan.ve webber bazılarına katılmamıştım.webber monacoda vettele geçilir diyenler vardı.gördük vettel balonunu.kubicadan galibiyet yada 2.lik beklerdim olmadı.yarışta başkada dikkat çeken olay olmadı.yalnız bu monacoda güvenlik aracı çok girer demiştim aynen oldu.çaylaklar kaza yapabilir dedim hulkenberg ve chandok yaptı.

  4. Yanlız Alonso faktörünü saymazsak(kazasını) McLaren Ferrari rezil hazırlanmışlar Monoca ya.

    Red Bull olmasa Kubica kazanıcaktı Renault olmayan Renault suyla.

  5. Weber iki yarıştır Vettel e fark atıyor bu kolay kolay değişmez bana kalırsa. Çünkü bu saatten sonra Weber ayar paketini Vettel le paylaşmaz paylaşmıyorda belliki. Çin de ki pole son du bana kalırsa.

  6. Geçen seneki truli Sutil nin üstüne yürümesinden sonra Chankok şimdi çıkıpta truli yi dövse kim neder?

  7. Birde bu verilen ceza ne saçma şeydir itiraz edemiyorsun.

  8. "40.13 maddesine göre güvenlik aracı altında biten yarışlarda güvenlik aracı son turda pit yoluna yönelir ve araçlar birbirlerini damalı bayrağa kadar geçemez."

    Şimdi yarış güvenlik aracı altında bitiyorsa güvenlik aracı neden pite girer kuralda mantıksızlık var bana kalırsa.

    Hadi diyelim öyle oldu kural bu, neden yeşil ışık yanıyor?

    Hadi diyelim yeşil ışık yanıyor takım neden uyarmadı pilotunu geçme diye?

    R. Brawn dediğine göre yarış güvenlik aracı arkasında bitmedi. Gelen haber.

    Eğer böyleyse nasıl takımlara verilen brifing sonradan değiştirilir?

    Hadi diyelim R. Brawn yalan söylüyor, neden yapsın böyle birşey?(değer mi)

    Kafam karıştı gerçekten…

  9. efendimayin  avatarı

    Webberin hemen havaya girmemesi lazım. Monaco vettelin zayıf olduğu bir pist. Vettel varken webberin şampiyonluğu zor. Bundan sonraki yarışlarda ilk yarışlardaki gibi webber bence vettele ezilecek. Zaten vettel bugün gayet mutluydu kendisi için zor bir yarışı atlattı 2. olarak.

  10. elif çivici avatarı

    Webber müthişti,sonuna kadar hakketti.Üstünden yük kalktı,Vettelin arkasında ezilmekten de kurtulmuş oldu.Kubica zaten yapabileceğinin en iyisini yaptı.Alonso tam bir hayal kırıklığıydı benim için Virgin veya Lotus u geçmesi bana zevk vermedi,zaten Fernando Alonso isen bunu yapacaksın.Ama stratejimiz iyiydi ve şampiyona yolunda önemli puanlar almış olduk.BUmarım artık hata yapmayız çünkü kredimiz bitti.Son Schumi nin hamlesi de müthişti,Alonso ya bir darbe de efsaneden geldi ve bir anlık boşlamanın bedelini ağır ödedi.Olsun önümüzdeki yarışlara bakacagız umarım İstanbul da daha güçlü bir Alonso ve Massa göreceğiz.

  11. kelimenin tam anlamıyla son birkaç yıldır gözlenen F1 deki kalite düşüklüğü bu yıl iyice belirginleşti. toplam araç sayısının yarısı dayanıklılık sorunlarıyla, az da olsa pilotaj hatasıyla yarış dışı kalıyor. 4 saniyede de 13 saniyede de lastik değiştiren takımlar var. Bir de yakıt ikmali olsa ne olacaktı kimbilir.Aradaki uçurum inanılmaz. Bu kadar kalitesizliği tamamen maddi yoksunluklara da bağlayabiliriz ama böyle bir spora bu tür kalitesizlikler damga vurmamalıydı. Ferrari yönetimine de sormak isterdim bu alonso ve massa için raikkoneni gözden çıkarıp dünya genelinde yüzbinlerce F1 fanını küstürmenin alemi var mıydı? Çok insan olduğunu tahmin ediyorum sırf o yok diye F1 izlemeyi bırakan. raikkonen olsaydı bundan kötü olur muydu. Schumacher de bu kan kaybına engel olamamıştır. Böyle giderse bu spor iyi bir taban yapacaktır.Kobayashi gibi gelecek gördüğüm bir pilot bile bu kalitesiz araçların kurbanı olup gidecek.

  12. kingofspain avatarı

    Buna pek atak denmez.Eh hani Lewis lastiklerini koruyamıyordu yada aracını?Alonso6-7 fark etmez.Burda iki puana takılırsak sezon gidecek.Yarışın başında 1 puan alsın yeter dedik.Button'a yazık oldu.Bu takımlar nasıl yapıyor bu hataları?Ferrari ve McLaren son 2 sezondur çok ilginç hatalar yapıyorlar.Şaka gibi.

  13. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    valla ne yalan söyleyeyim bizim adımıza avrupa sezonu berbat başladı ve geçen yılların aksine ivme kazanacağımıza elimizdeki herşeyi kaybettik.. radyotorde unutulan tıkaç,monaco gibi bir yerde fren arıza yaşayabilen bir aracı yapabilme becerisi gibi unsurlar da bu duruma ayrı bir renk kattı,beceriksizlikler konusunda red bull ve ferrari den aşağı kalmamaya kararlı görünüyor mclaren takımı,keşke biraz da performans olarak red bull dan aşağı kalmamayı deneseler..
    webber olağanüstü sürdü ve kazandı,diğer aldığı galibiyetlerde yaptığı gibi,her sc çıkışı farkı açtı söke söke galibiyet diye buna denir,bu gidişle vettel in rüzgarı çabuk biter,ki zaten 2 haftadır karizma yerlerdse,herhangi bir sorun yasamaksızın kupkuru ve olağan yarışlarda webber e yaklaşamadı bile,valla böyle giderse webber şampiyon olmaya çok yakın,red bull aracının hızının yetişilemez olduğunu düşünürsek,bu webber için çok önemli bir sezon,ispanya için geliştirilen şeyler onun daha çok işine yaramış gibi görünüyor..
    kubica da harikaydı vettel in dibinden ayrılmadı nerdeyse bütün yarış,massa da son yarışlardaki cılız performansının çok çok üzerine çıkan bir sürüş yaptı..
    alonso da alabileceği maximum puanı aldı,o da oldukça iyiydi,strateji harika işledi ve 75 turu aynı lastikle götürmek ve hiçbir kayıp yaşamamak gerçekten bir beceridir..
    son tur hadisesi de ilginç oldu açıkçası,kural kesinse bu kadar tartışma neden onu anlamadım,ama sc altında bitmedi ki yarış,son tur çıktı adam,ve alonso kendisini geçemeyeceklerini kesin olarak biliyorsa,neden panik yapıp patinajda kaldı onu da çözemedim..
    ama ben de ne olursa olsun ne ceza gelirse gelsin,bunun kimsenin umrunda olmayağını düşünüyorum ve tarihi bir atak oldu,tıpkı 2008 spa da ki gibi adını enteresan ve anlamlı geçişlere yazdırdı şimdiden..

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    nasıl olduğu çok açık, illegal bir sistemleri var ve sıralama turlarında diğerlerinden farklı bir araçla yarışıyorlar

  15. kingofspain avatarı

    @Yusuf Hitay gerçekten bilmiyorum.Bir araç sıralama turlarında bu kadar üstün olup yarışta Ferrari ve Mclaren'den nasıl daha kötü olur?Daha kötü çünkü Hamilton,Vettel'i geçti.Burdada Massa ve Kubica Vettel'i zorladı.Bu adamlar önü açık olduğu için kazandı veya fark atabildi.Hamilton,Webber'dan fazla fark yemedi İspanyada.EEEE nasıl iş bu?

  16. Ahmet DEMİR avatarı

    "emete" arkadaşıma katılıyorum.Massa çizgi ihlali yaptı gibi geldi bana…
    ayrıca shuminin son atağı bana göre kurallara uygun. Çünkü SC çıktı ve ışıklar yeşildi….

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    pist temizlenmişmiydi onu hatırlamıyorum, ancak eğer son turda pist tamamen temizlenir ve güvenlik aracına gerek kalmaz ise güvenlik aracı pite nasıl yönelir geri geri mi ? ya da bu ikisini ayırt etmemizi sağlayan nokta nedir ? ben yeşil ışık bu olayın farkıdır diyorum ancak yanılıyorda olabilir, yanılıyorsam ışığı yakanlarda kabahat bende değil

    yani temel nokta şu ; yarış güvenlik aracı altında mı bitti (yani örneğin bir tur daha olsa o güvenlik aracı hala öndemi olacaktı), yoksa son tura girilmeden pist temizlendi ve son tur güvenlik aracı pite mi döndü ?

    @kingofspain, bazı pistlerde alonso hamilton massa gibi pilotlar redbull'ları geçmek için çırpınsada bir çoğu geçişe müsait değil, son eklenen ABUdik DHABİdik pistlerin catalunyadan bir farkı yok. Eğer fia mclaren'in üzerinde çalıştığı sisteme izin verseydi diğer takımlarda bunu uygulayıp rb6'ya sıralamalarda yetişebilirlerdi ancak bu şekilde çok zor.

  18. haftalarca günlerce saatlerce bekliyoruz. iki saatte şıp diye damlıyor ve bitiyor. işin yoksa iki hafta daha bekle. tadmaya izin var doymaya izin yok. bari her hafta olsa:)

  19. Elektrikler gittiğinden son bölümü izleyemedim.
    Yine fazla heyecan yoktu ama geçiş olmasada monaco'yu izlemek güzeldi.

  20. kingofspain avatarı

    mert merter evet İspanyaydı.:) Yusuf o zaman bir şekilde sıralamalara odaklanmak gerek.Yoksa illaki geçmekle uğraşacağız.Yapabilirsek tabii. http://www.youtube.com/watch?v=NrxMHo61G7s burda video var.Benim anladığım geçiş yapamazsın,sembolik olarak bitiyor yarış.Monza'da 2009 da neden güvenlik aracı arkasında bitti o zaman derseniz,çünkü hem çok fazla parça vardı,hemde bariyer zarar görmüştü.

  21. Yusuf  Hitay avatarı

    tamam canım bu kadar heyecan yapmayın bir süre sonra açıklanır nasıl olsa.

  22. çizgi geçilmeden önce düzeltiyorum ve yarış safety carla bittiği için

  23. kerim sisman avatarı

    o yeşil ışığı hakeme soracan. adamlar hata yapmış. belki bu yüzden schumiye para cezası vesaire gelmeyebilir ama alonsonun puanı mutlaka geri verilecek.

  24. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    kural açık da, o yeşil ışık neden yandı?

  25. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    kural açık da, o yeşil ışık neden yandı?

  26. İngilizcesini yazdım, arkadaşlar da türkçeye çevirmiş, bir de ben çevireyim ona göre yorum yapalım.

    40.13: If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal WITHOUT overtaking.

    diyor ki;

    Eğer yarış güvenlik aracı pistteyken biterse( ki bitmiş durumdaydı 78. turdaydık), güvenlik aracı son turun sonunda pite girer( aynen öyle oldu)
    ve pilotlar birbirlerini "geçmeden" damalı bayrağa gelirler. Gayet açık bence ceza gelmeli, şu konuda tartışma var, güvenlik aracının yarış çizgisinden geçmesi gerekmiyor, burada da belirtildiği gibi son turda olması, dolayısıyla yarışın bitmiş olması geçiş yapılmaması için yeterli.

  27. kerim sisman avatarı

    dostum kuralda diyoki sc altında biten yarışlarda sc son turda pite girer diyor. sc altında bitmiş demekki yarış. bende baştan geçiş normaldir dedim ama orjinal ingilizce kuralı okuyunca gerçeği öğrendim

  28. kesin ceza gelcek arkadaşlar safety carın çıktığı tur düzlükten sonra geçiş işlemi başlıyor + yarış kurallarına göre 40.13 eğer yarış safety carla bitcekse son anda safety car çıkıyor aradan birinci olan kişi ilk damalı bayrağı geçiyor fark ettiyseniz yarış bittiğinde kaza yapan araç hala pistteysi herkes o bölgeyi geötiği için safety car aradan çekildi yarış tekrar başladı ve çizgi geçildikten sonra geçiş yapıldığı içinde kesin ceza gelcek çünkü yarış safetycar la bitti anlamıyomusunuz

  29. murat levent avatarı

    Yusuf, Murat'tan kasıt ben isem, ben gördüğümü söylüyorum, yarış 78 tur, ve bunun sonunda SC içeri giriyor, siz yarış bittikten sonra SC nin 1 tur fazla attığını ne zaman gördünüz ?

  30. evet yusuf hitay'ın dediği doğruymuş sanırsam, yani sc ile bitmemiş yarış aslında… karışık bir kural… tabi hatayı yapan Alonso orası kesin, bir ara çok fena koptu arkası, acaba yarış sc altında bitecek diye düşünerek lastikleri mi ısıtmadı naptı…

  31. kuralda "yarış SC altında biterse" demiyor tam olarak. "SC dışardayken (yani pistteyken)" biterse diyor. o nedenle geçiş yasak olmalı.

  32. mert merter avatarı

    ReTBuL un illegal bisey kulandigini düsünenleer arasindayim FIA da bunu biliyor bence görücez ilerliyen yarislarda belki uyanik biri ortaya cikarir bunu .

  33. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Webber iki yarıştır hatasız performans gösteriyor Raikkonen ordayken sinyal verdi bence ona "koltuğumu sana kaptırmam" diye 🙂 .RedBull'un ikinci dublesi araçtan verim almaya başladılar sonunda hak ettikleri yerdeler

    Vettel eski formunu kaybetti nedense performansında gözle görülür bi düşüş var bence

    Kubica kalitesini gösteriyor ve aslında Massa'ya koltuğunu kapıcak gibi sinyaller veriyor.Renault takımı zaten alışık takımı bi pilotun etrafında toplamaya şimdi Kubica için çalışmalılar ve Kubica'yı Ferrari'ye kaptırmamak için çalışmalılar

    ve asıl konu 🙂 Schumi'nin Alonso'yu geçişi…resimde görüldüğü gibi yeşil ışık yanıyor ve Schumi Alonso'yu hiç beklemediği bi anda (bence)akıl dolu bi hamleyle geçiyor.bence ceza almaması gerekiyor görüldüğü gibi yeşil ışık yanıyor ama son karar yarış hakemlerinin ne diyecekler bakalım……

  34. kerim sisman avatarı

    minardi arkadaşımın yazdığı ingilizce kuralı çevirince şöyle bişe çıkıo. son turda sc pite girse bile pilotlar birbirini geçemez. ozaman schumiye ceza yolda

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    "http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8687/fia.html
    burada 40.13 ü okursanız, eğer yarış safety car altında biterse, güvenlik aracı son turun sonunda pite yöneliyor ve araçlar "sollama olmaksızın" damalı bayrağa kadar devam ediyorlar… resmi sitede yazan bu, açıkcası ben son iki turu izleyemedim o yüzden net yorum yapamıyorum… yinede gördüğüm kadarıyla ceza gelecek, çünkü videolarda gözüken o ki tam kuralda bahsedilen şey oluyor ve alonso damalı bayrağı görmeden schumacher'e geçiliyor… yanlışsam düzeltin lütfen…

    yanıldığınız bir nokta var, yarış sc altında bitmedi, yani normal yarışı devam ettirmeye yönelik bir pite yönelmeydi bu.

    murat, zekice yorumlarını daha ne kadar sürdüreceksin ?

    @kingofspain, ben pek umutlu değilim, evet yarışta 3 takım çok yakın ancak sıralamada yetişmek mümkün gözükmüyor. Bana öyle geliyorki illegal bir sistem kullanıyorlar, yarış ve sıralama farkı bu kadarda büyük olamaz.

  36. mert merter avatarı

    CiN de duble yaptik evet :))
    massa alonso pite girerken gecis olayini diyorsun bu takimin icinde haledecegi konu ama bana göre massa yavassa alonso gecmis olabilir gecmese iyidi 🙂
    biz ispanyada yaris disi kalmistik dimi :))

  37. yarisin ilk birkac dakikasini izleyemedim. acar acmaz button'in aracindan cikan dumanlari gordum ve dun yaptigim tahminlerden sadece birinin tuttugunu gordum. (red bull, ferrari ve mclaren'lerden biri yaris disi kalir demistim sanirim. ne dedigimi pek hatirlamiyor :))) )

    bu arada artik su "pilotu seviyorum ama…" veya "hic sevmem ama…" gibi baslayan cumlelerle yorum yapmayacagim. yanlis anlasiliyor(mus). gerci yorumlarda ister istemez belli ediyorsun :)))

    1. webber… gecen gp'deki gibi soke soke aldi yarisi. startta yerini korudu. surekli vettel ile fark acti ama guvenlik araci yuzunden surekli ara kapandi. yoksa monaco gp standartlarina gore hem de iki esit arac icin baya buyuk fark olacakti; tebrikler tebrikler tebrikler…

    zaten adamin monaco karnesi iyi. ilk podyumunu burada aldi (gerci o sezon ilk podyumunu malezya'da alacakti malezya'da fisichella ile temasi olmasaydi) ve kotu sayilabilecek araclarla bile iyi performanslar sergileyebiliyor. sonuna kadar hak etti.

    2. vettel… elinden gelen anca bu kadardi. temiz taraftan kalkti, kubica'yi gecti. zaten anca bu kadarini yapabilirdi. webber'i hicbir sekilde gecebilecegini dusunmedim. webber'in sorun yasamasi veya uzerine gunesli havada yildirim dusmesi gibi seyler olmazsa. dubleye yardimci oldu. tebrikler…

    ama 2 yaris ust uste webber'e yenilmesinin moral olarak onu cokertecegini sanmiyorum. aksine turkiye gp'sinde yaptigi hatadan ders almissa daha guclu donecektir 😉

    ayrica red bull su anda hak ettigi yerde…

    3. kubica… renault'nun yeni alonso'su, yeni kan… ben galibiyet alir demistim sanirim ama aceleyle fazla hayalperestce bir tahmin olmus. elinden geleni yapti. tempoyu korudu. tebrikler…

    4. massa… ilk 3'un temposuna cok uzak kalmadi ama super bir performans da degildi. elinden geleni yapti. yeterliydi… duzenli olarak ilk 5'te kalmali. keep going 😉

    5. hamilton… siralama kilit noktaydi ama daha ust siralarda yer alamadi… ben belki massa'ya atak yapamasa bile goz kirpar, denemede bulunur demistim ama hamilton da olsa senna da monaco'da atak o kadar kolay degil iste…

    6. schumacher… ceza da alsa diskalifiye de edilse son anda yaptigi atak hatirlanacak. baska yoruma gerek yok, schumacher farki :)))

    yaris icinde de bir ara alonso'ya yaklasir gibi oldu ama o kadar kolay degil tabi…

    7. alonso… puan alabilecegini tahmin etmistim ama ilk 5 zordu. oyle de oldu. son anda schumacher'in atagin beklemiyordu sanirim. gecis yapti ama kimlere? yeni takimlara… ben sauber'i gectigini bile gormedim. hrt, virgin, lotus. yaptiysa soyleyin arkadaslar bilelim yani… lastikleri hirpaladigi icin hamilton'in arkasina geldiginde trenin bir vagonunu da o olusturdu.

    8. rosberg… ozet geciyorum; cok daha iyisini beklerdim… bir ara pite girmeden once hizli turlar atti ama strateji pek bir sey getirmedi.

    9. sutil… gecis yaptigini gormedim. ama q3'e kalamamasina ragmen hem liuzzi'yi gecti hem de puan aldi. siralama kilit noktaydi ve elinden anca bu kadar geldi.

    10. liuzzi… cita yukseltti ama monaco'da trencilik oynayanlardan biriydi yine…

    —————–

    puan alamayanlardan.

    toro rosso pilotlari idare ederdi. kaza yapmamalari bile basariydi. puan alan pilotlarin hemen arkasinda yer aldilar. idare ederdi.

    petrov sorunlarla bogustu vs. ama daha iyisini beklerdim.

    chandhok icin korktum. belki o an idrak edemiyoruz ama cok tehlikeli bir kaza atlatti. gecmis olsun.

    trulli'nin goze carpan tek yaptigi sey alonso'ya eski takim arkadasi oldugu icin hic zorluk cikarmamasiydi.

    kovalainen ve senna'ya ne yorum yapayim ki. bitiremediler yarisi… senna hic olmazsa siralamada karun'u gecti, eh…

    barrichello.. yaptigi kazada bir sucu yoktu lastik patladi ama rubens amca (yasina saygimdan) sen ki genelde agzi kulaklarinda, sacinin dokulmesinin de etkisiyle yayla gibi bir alni olan sevimli, sempatik bir amcamizdin, ne de guzel bir amcamizdin sen rubens amca; ne oldu da sana oyle direksiyon firlatmalar falan? lutfen ama… hem sen o direksiyonun kac para oldugunu biliyor musun diyecegim ama benden cok daha iyi biliyorsun; her neyse…

    bu arada kaza cok tehlikeliydi. gecmis olsun. son demlerini yasiyorsun, williams ve hulkenberg icin veri toplasa yeter, puan icin fazla kasmasina gerek yok bence.

    sauber ve virginler yine hayal kirikligi…

    son olarak hulkenberg'in kazasi oldukca tehlikeliydi. ve kendi hatasi degildi. muhtemelen button'in puanlarina mal oldu.

    bu arada button'in yaris disi kalmasina uzulmedim ama mclaren'in kaybettigi puanlara uzuldum acikcasi.

    takimlardan red bull'un artik korkutucu duzeyde hizli oldugunu gorduk. diger buyuk takimlar farki kapatana kadar puan toplamaya baksalar iyi olur.

    simdilik konusmak icin erken mi bilmiyorum ama sampiyona red bull pilotlari ve alonso arasinda gececek gibi…

    genel olarak bol kazali, az gecisli, guvenlik araci ve mercedes'in reklaminin bol bol yapildigi bir yaristi.

    hepimize gecmis olsun diyorum.

    umarim bir sonraki yaris olan turkiye gp'si cok daha heyecanli olur.

  38. inci incili avatarı

    tebrikler webber, harikaydın. fernando'nun yarışın başında tünelden çıkarken yaptığı ataklar süperdi. michael yine monaco'da yine fernando'ya yaptı yapacağını. neyseki komserler var. çözeceklerdir olayı.

  39. _bianconera_  avatarı

    Efsaneye helal olsun yine yaptı yapacağını basit bir hamle gibi görülebilir ama onu orda farkedebilmek tepki verebilmek çok önemli.Yarış heyetinde D.Hill varmış ceza da gelebilir valla şaşırmam da..

  40. ferrari forewer hangi çizgiyi kastediyorsun start finish çizgisinimi:D bilmiyorum f1 i ne kadar takip ediyorsun yada ne kadar bilgin var ama o dediğin kural mazide kaldı. yarışı izlerken schuminin atağı sonrası sinirden zıplamak yerine serhan ı dinleseydin öğrenirdin!!

  41. Alonso Pit girişi MAssa'yı geçti..
    Sucumayer'de son virajda kapak yaptı Alonsa'ya..

    Alonso'nun dangalaklığı vırajı dıştan almasına ne gerek var..İç çizgide gitse Sucumayer atak yapma şansı yoktu..

    Üstteki resimde yeşil bayrak açıkça görünüyor..

  42. aslında arkadaşların söylediği fia kuralı açık. geçiş yapılamaz diye anlıyorum ben. ama işte, yukarıdaki yeşil bayraklar (ışıklar) işi bozuyor. buradan da geçiş yapılabilir anlamı çıkıyor..

  43. Yusuf  Hitay avatarı

    tamam tamam sc içerideydi, alonso'nun hakkı yendi , alonso'nun koca kaşlarını kurban olun, hepimiz alonso'yuz.

    eksi rep verenler mutlu olsun biraz 😀 ne anlıyosunuz şu olaydan ?

  44. http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8687/fia.html
    burada 40.13 ü okursanız, eğer yarış safety car altında biterse, güvenlik aracı son turun sonunda pite yöneliyor ve araçlar "sollama olmaksızın" damalı bayrağa kadar devam ediyorlar… resmi sitede yazan bu, açıkcası ben son iki turu izleyemedim o yüzden net yorum yapamıyorum… yinede gördüğüm kadarıyla ceza gelecek, çünkü videolarda gözüken o ki tam kuralda bahsedilen şey oluyor ve alonso damalı bayrağı görmeden schumacher'e geçiliyor… yanlışsam düzeltin lütfen…

  45. kingofspain avatarı

    Çinde duble yaptınız nasıl 😀 Hem ben ALonso-Massa olayını dile getimiştim herkes cephe almıştı.Dediğim gibi,ben 1 puana razıydım.Şu anda 6-7 farketmiyor.Şampiyona uzun daha.Ferrari güncellemeler yaapcakmış,Mclaren'de yapacak.Bizim derdimiz sıralama Yusuf.Hangi yarışta ulaşılmazlardı?Yarış performansları aynı.2006 dada kaç kere güvenlik aracı girdi yapmayın.Yoksa burda kimse öyle geçiş yapamaz.

  46. Red Bull ikilisini ve özellikle Kubica'yı tebrik ederim.Weber iki yarıştır harika yarışıyor. Umarım Vettel,acilen eski temposuna geri döner.

    Hem pilotlarda hem takımlarda liderliği ele geçirdiler.Bakalım İstanbul'da neler yapacaklar =)

    Barichello'nun direksiyonu fırlatması yaşına ve tecrübesine hiç yakışmadı.Başka bir pilotun yarışını bitirebilir hatta büyük bir kaza yapmasına sebep olabilirdi.(Direksiyonun maliyet açısından önemini de göz önünde bulundurursak takımdan tepki görebilir)

  47. Schumi 22'den 5'e çıkmıştı, Alonso 24'ten 6(veya 7)ye çıktı. eşit performans.

  48. 40.13: If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal WITHOUT overtaking.
    gayet acık.

  49. mert merter avatarı

    ben ceza gelmis gelmemis takilmiyorum son turda dikkate etmeliydi diyorum ama olur böyle seyler Motor sopru bu gecen yaris biz son 1,5 turda yaris disi kaldik .

  50. Bu arada öyle bir durumda hangi pilot olursa olsun geçişi yapardı.O anda kimsenin aklına kurallar gelmez.

  51. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yukarıdaki resme dikkat ettiyseniz yeşil ışık yanıyor. bu da demek oluyorki geçiş yapılabilinir…

  52. murat levent avatarı

    Bide yarış sc arkasında bitmedi diyenleri eleştiriyosunuz ya, zaten 78. turun sonuydu orası, ne yani SC 1 tur fazla mı atsaydı pistten çıkmayıp. Komik olmayalım. Olmadı SC de seyircilere el sallardı muhaha.

  53. Yusuf  Hitay avatarı

    bu gidişle redbull'u kimse durduramaz zaten, diğer takımların tek avantajı ilk bir kaç yarışta redbull'un yaptığı acemiliklerdir.

    @murat levent

    şumi'yi sevmem ancak şumi'nin 20. sıradan başladığı 2006 yarışını izlemediğin çok belli, o yüzden güzel yorumlarını kendine sakla bir zahmet

  54. Resim her şeyi açıklıyor.Ceza gelmesi bence yanlış bir karar olur.Bu arada Ferrari en sonunda doğru bir taktik yaptı ve çok değerli puanlar kazandırdı Alonso ya.

  55. kingofspain avatarı

    Yusuf Hitay katılıyorum.Ama Schumi 2006 dayken de güvenlik aracı girmişti.Yani burda geçiş imkansız ötesinde.Görüntü heyecan,bilinmezlik hat saffada ama,geçiş imkansız.Fakat Alonso lastiklerini harika kullandı.Lewis yine erken girmesine rağmen lastiklerini kullanamıyor diyenlere iyi bir cevap verdi.Aklıma 2 soru takıldı.
    1-Rubens ne yaptı direksiyona 😀
    2-Button'a ne oldu.

    Ceza gelir gelmez,cidden çok sinirli değilim.Nedenmi?12-15 bekliyordum en az 6 puan aldık.Uzak değiliz.Alonso'nun hatası var veya lastik.Ama süpriz sayılacak puanlar aldık.Bundan sonrası daha önemli.

  56. mert merter avatarı

    kingofspain
    bir McLaren ci olarak sana objektiv olarak cevap vereyim belki verdigim cevabi begenirsin begenmezsin,
    Ayni atak lewis e yapilsa ve alonso tarafindan yapilsa kural kuraldir derdim enayiligine doyma lewis derdim dikkatli olmasi gerekirdi ama lastikler o kadar bitmistiki arkayi toparlayamadi
    Cin de alonso ya neden kizalim ? KIZILACAK BIRSEY YOK ZATEN BIZ MEKANIK PROBLEMDEN DOLAYI YARIS DISI KALDIK ALONSODA HAK ETDIGI PUANI ALDI.

    Baska sorun varsa alalaim arkadasim.

  57. MagicAlonso avatarı

    eğer shumi ceza almaz ise bu yarış kontrolün yeşil bayrağı sallamasından kaynaklanacaktır çünkü shumi de haklı o an kuralı unutmuş olabilir ve yeşil bayrağı görünce geçiş hamlesi yaptı.Bence olacak şu Alonso ya sırası geri verilecektir shumi de cezasız kurtulacaktır bu durumdan Alonso zaten kuraldan haberdar olduğu için öndeki araca yaklaşmadan ilerliyor yoksa normalde bukadar fark bırakması olası değil

  58. yukarıdaki fotoğraflarda, SC tabelaları inmiş, yeşil bayrak sallanıyor (ışığı yanıyor). geçiş serbest demektir bu.

  59. aLonsoKenan  avatarı

    Tamam geçiş konusunu fazLa konuşmaya gerek yok komiserler kararı versinler.Fazla büyütmeyede gerek yok.

  60. murat levent avatarı

    Neyse benim tezim doğru çıktı, ya zirve ya ortaklık demiştim, shumi ceza alırsa 78-75(almassa 78-73) olur. 24->6 da hiç fena değil, herkes yazıyodu shmi 20 den 5 yaptı diye, o hesapla orantılarsak Alo 2. olmuş çıkıyor 🙂

  61. mükemmel bir atak ve mükemmel bir geçiş hakemler bunu inceleyeceğine 20.turda massanın pitten çıkışını incelesin sarı çizgi oraya neden çizilmiş acaba dikkat buraya araç park edilir diyemi?

  62. yusuf arkadasım ozmn canın ileri ki yarıslarda daha da sıkılabilir burası red bull'un durdurabileceği birkaç yarıstan biriydi Türkiye'ye büyük bir güncelleme pakediyle gelcek Red Bull Racing :))

  63. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ceza gelmeyecektir. o zaman niye yeşil ışık yakıyorlar…

  64. Yusuf  Hitay avatarı

    eğer güvenlik aracı yarışa hiç dahil olmasaydı alonso bi taraflarınıda yırtsa 10. luk tan öteye gidemezdi(tüm araçların yarıştığını varsayıyorum)

    alonso bu gün olağanüstü bir yarış çıkarıpta 7. olmadı,bu başarının sebebi ferri ve alonso'nun lastik kullanımında harikalar yaratmasıdır.

    eminim sonraki yarışlarda bu başarıyı görüp ona göre hamle yapıcaklardır.

    redbull yine duble yaptı işte canımı sıkan bu, biri çıkıp geçsin şunları artık

  65. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    @volver

    Eğer ceza gelirse güvenlik aracının içeri çağrılması anlamsız olur. Madem geçiş yasak oluyo neden güvenlik aracı düz devam etmedi. İçeri girdiğine göre bi farkı olmalı.

    süper bir yorum aynen katılıyorum

  66. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    @volver

    Eğer ceza gelirse güvenlik aracının içeri çağrılması anlamsız olur. Madem geçiş yasak oluyo neden güvenlik aracı düz devam etmedi. İçeri girdiğine göre bi farkı olmalı.

    süper bir yorum aynen katılıyorum

  67. pist üstünde geçiş yapan kimse var mıydı? ben mi yanlış izledim? massa'nın vasat sürdüğünü nereden çıkarıyor bazı arkadaşlar? herkes başladığı gibi bitirdi, vettel'in startta kubica'yı geçişini saymazsak. massa da hiç kopmadı önündeki gruptan. herhangi bir hata da yapmadı. sanki monza'da yarıştılar, millet atak üstüne atak yaptı da massa yapmamış gibi konuşuyorsunuz. bırak atağı, atak denemesi bile görmedik kimseden. alonso'yu saymıyorum, hrt lotus ve virgin'i geçmesi elbette beklenen ve stratejinin çalışması için şart olan şeylerdi.

  68. http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8687/fia.html

    40.13: If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal WITHOUT overtaking.

    Kural böyle geçiş yapmadan damalı bayrağı geçmeliler diyor. Buna göre ceza almalı çünkü sc son turun sonunda çıktı pistten.

  69. kingofspain avatarı

    Şu McLarencilere sormak istiyorum.

    1-Bu atağı Hamilton'a yapsa ne derdiniz
    2-Bu atağı Alonso yapsa ne derdiniz
    3-O zaman Çinde neden Alonso ya kızdınız.

    Gelelim yarışa.24ten 6-7 farketmez.Şans mans değil.Şanssa o zaman en kötü ihtimalle 3 olacaktı.

    Kızgınım ama farketmez.Puan alamayacakken 6 puan ve uzakta değiliz.Yarış güzeldi.Gerçek gücümüzü görmek güzeldi.Umarım bundan sonra daha iyi olur.

  70. ben ceza gelmeyeceğini düşünüyorum yarıs sc altında bitmedi sc yarıs bitiminden önce cıktı sanırım ceza gelmeyecektir schumi'ye

  71. alonso nekadar iyi bir f1 pilotu olduğunu bügün ferrainin mükemmel stratejisiyle birlikte tekrar bize gösterdi.ferrari muhtemelen burada massanın lastik sorunuu çözmüştü gayet iyiydi bugün massa hamiltonu arkasında tutmayı ve öndekielrle aynı tempoyu tutturdu.renaultla muhteşem uyum sağlayan kubica icin onları tebrik etmekten başka bişey gelmiyo aklıma.

  72. Yusuf  Hitay avatarı

    "yarış güvenlik aracı arkasında bitti" diyen zeki arkadaşlar kendilerine mi +rep puanı veriyorlar acaba 🙂

  73. Bu sene yapılan değişikliklere göre atak ilegal ama eski kurallara göre ceza var ama yeni kurallara göre yokmuş

  74. Son tur için güvenlik aracı kuralı farklı. Son turda güvenlik aracı girdikten sonra geçiş yapmak yasak.

    kural böylesine açık olmasına rağmen Schumacher'e ceza gelince insanlar Alonso'ya iyilik yapılmaya çalışıyor diye yorum yapacaklar ama kural kesin yani.

  75. kerim sisman avatarı

    ferrariforever arkadaşım o kural değişti.

  76. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    anlamadğim şey su. yarış sc ile bitmedi ama araclar birbirini start çizgisini gecmeden gecemez kural bu oması lazm

  77. Semo_Ferrari  avatarı

    Nolmuş benim yoruma öyle ya, çok pardon 😀

  78. kerim sisman avatarı

    minardi arkadaşım yarış sc arkasında bitmedi. sen başka yarışmı seyrettin

  79. Semo_Ferrari  avatarı

    İtiraf etmem gerekir ki gayet sıkıcı bir yarıştı. Malesef F1 öyle bir hal aldı ki heyecan olması için yağmur gerekiyor 🙁

    Red Bull'lar ve Kubica'ya kusursuz dışında bir şey demiyorum. Massa'nın ise acilen toparlanması lazım. Alonso ve Ferrari'nin taktiği süperdi gerçekten, söylemeden geçmeyeceğim.

    Mercedes'ler sıralamada kendilerini yakmasalardı bugün çok başarılı olabilirlerdi, olmadı. Ama Schumi ne yaptı öyle ya son virajda, eski performansını yavaş yavaş da olsa yakalıyor gerçekten 😀 Kurallardan tam emin olmasam da ceza geleceğini zannetmiyorum, çünkü orada geçişe izin olmasaydı yarış güvenlik aracı arkasında da bitirilebilirdi, nitekim öyle yapılmadı. Çok daha zevkli bir Türkiye GP izlemek dileğiyle.

  80. Semo_Ferrari  avatarı

    İtiraf etmem gerekir ki gayet sıkıcı bir yarıştı. Malesef F1 öyle bir hal aldı ki heyecan olması için yağmur gerekiyor 🙁

    Red Bull'lar ve Kubica'ya kusursuz dışında bir şey demiyorum. Massa'nın ise acilen toparlanması lazım. Alonso ve Ferrari'nin taktiği süperdi gerçekten, söylemeden geçmeyeceğim.

    Mercedes'ler sıralamada kendilerini yakmasalardı bugün çok başarılı olabilirlerdi, olmadı. Ama Schumi ne yaptı öyle ya son virajda, eski performansını yavaş yavaş da olsa yakalıyor gerçekten 😀 Kurallardan tam emin olmasam da ceza geleceğini zannetmiyorum, çünkü orada geçişe izin olmasaydı yarış güvenlik aracı arkasında da bitirilebilirdi, nitekim öyle yapılmadı. Çok daha zevkli bir Türkiye GP izlemek dileğiyle.

  81. Semo_Ferrari  avatarı

    İtiraf etmem gerekir ki gayet sıkıcı bir yarıştı. Malesef F1 öyle bir hal aldı ki heyecan olması için yağmur gerekiyor 🙁

    Red Bull'lar ve Kubica'ya kusursuz dışında bir şey demiyorum. Massa'nın ise acilen toparlanması lazım. Alonso ve Ferrari'nin taktiği süperdi gerçekten, söylemeden geçmeyeceğim.

    Mercedes'ler sıralamada kendilerini yakmasalardı bugün çok başarılı olabilirlerdi, olmadı. Ama Schumi ne yaptı öyle ya son virajda, eski performansını yavaş yavaş da olsa yakalıyor gerçekten 😀 Kurallardan tam emin olmasam da ceza geleceğini zannetmiyorum, çünkü orada geçişe izin olmasaydı yarış güvenlik aracı arkasında da bitirilebilirdi, nitekim öyle yapılmadı. Çok daha zevkli bir Türkiye GP izlemek dileğiyle.

  82. Semo_Ferrari  avatarı

    İtiraf etmem gerekir ki gayet sıkıcı bir yarıştı. Malesef F1 öyle bir hal aldı ki heyecan olması için yağmur gerekiyor 🙁

    Red Bull'lar ve Kubica'ya kusursuz dışında bir şey demiyorum. Massa'nın ise acilen toparlanması lazım. Alonso ve Ferrari'nin taktiği süperdi gerçekten, söylemeden geçmeyeceğim.

    Mercedes'ler sıralamada kendilerini yakmasalardı bugün çok başarılı olabilirlerdi, olmadı. Ama Schumi ne yaptı öyle ya son virajda, eski performansını yavaş yavaş da olsa yakalıyor gerçekten 😀 Kurallardan tam emin olmasam da ceza geleceğini zannetmiyorum, çünkü orada geçişe izin olmasaydı yarış güvenlik aracı arkasında da bitirilebilirdi, nitekim öyle yapılmadı. Çok daha zevkli bir Türkiye GP izlemek dileğiyle.

  83. lewis webber'i start finish çzigisine gelmeden geçmişti önceki yarış. SC aracı çıktıktan sonra, start finish çizgisine gelmeden geçiş yapma yasağı eskide kaldı. startfinish düzlüğüne çıkan son virajın bittiği yerdeki çizgiden itibaren geçiş serbest. kural böyle. bence de schumi ceza almaz.

  84. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ortalık karıştı:) shumi güzel atak yaptı ama kural değişmiş sanırım bakalm ne olcak

  85. Güvenlik aracı içeri girdikten sonra yarış yeniden başlarken alonsonun arkasıı kopuyorr ve arka kanadında olan sumide bu istifaden yararlanarak alonso geçiyor sumi

  86. Kural şu şekilde, sc çıkarken, sc'nin çıktığı yerden sonra atak yapılabilir yani burada bir sorun yok. Ancak, sc'nin arkasında biten yarışta ki öyle oldu, pilotlar birbirlerini geçmeden finişe gelmek zorundalar. serhan acar'ın söylediği kurala göre. bu yüzden ceza gelecektir diye düşünüyorum.

  87. ben güvenlik aracı periyodu altında biten yarışlarda geçiş yasak diye biliyorum. alonso da böle bir hamle beklemiyordu haliyle. bakalım ne sonuç çıkacak. bugün strateji harika işledi ve tabiki alonsoda yaklaşık 77 turu sert lastiklerle tamamlamayı başardı. üstelik bu 77 turun ilk turları hayli yıpratıcıydı.büyük iş başardı. alonso için alınabilecek en harika sonuç. tebrikler ferrari ve alonso.
    gelelim yarış galibine. webber e ne oldu böyle:)) gerçekten harika sürüyor. vettel 2 yarıştır webber in gölgesinde kalıyor. temposuna ayak uydurmayı bırakın yaklaşamıyor bile. kubica nın startta geçileceğini tahmin etmiştim. ama bunun dışında hatasız yarıştı. massa ve hamilton da suya sabuna dokunmadan başladıkları gibi bitirdiler. hatasızdılar. üstelik sanırım hamiltonda fren problemi vardı. genel olarak yarışın özellikle sonları sıkıcıydı. artık sıra bizde.

  88. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    aLonsoKenan schuminin ders alacak bir durumunu göremiyorum. yeni kurallar çerçevesinde sollama yapabilmek için araçların ilk çizgiyi geçmesine gerek yok… herhangi bir ceza adaletsizce olur. çok zekice bir ataktı tıpkı geçmiş yıllarda yaptığı gibiydi…diyecek söz yok…

  89. mert merter avatarı

    kubic a yi tebrik etmek lazim bu pistin gecis yapilamaz üstünlügünden de yararlandi,acilen yakit ikmali geri gelmeli yoksa cok zevksiz bir sezon olacak bakin basladigi gibi bitdi alonso pit stop yapmadi yapsa o da cok gerilere düserdi akilica bir taktikdi .Button a yazik oldu,summi ye tebrikler ,

  90. ''çizgiyi gecmedn birbirini gecemez kural bu'' O eski kural dikkatli olalım.Geciş Legal Ceza almayacaktır büyük ihtimal

  91. Sıkıcı bir yarıştıı genel olarak güvenlik aracaı damgasını vurdu webberi kubicayı vetteli son sırada başlayan alonsoyu tebrik ederim. Ayrıcaa yaşlı kurtada helal olsun halen eski sumi

  92. Ya geçiş geçiş diye basbas bağırıyorlar. Yarış boyunca araçlar tren gibi gidiyorlar sonra bir atak geçiş oluyor inceleme bu ne biçim iştir ya. Bu yıl değişen kuralda çizgiyi geçmedende atak yapılabiliyor ve SC de o esnada içeri girmişti neyin peşindeler ? Ustadan ustaca bir atak izledik ve bu bütün yarışa bedel olacak bir atak.

  93. kerim sisman avatarı

    arkadaş bıktım ben bu alonsonun hatalarından. resmen saf vatandaş. SC pistteyken bile herkes birbirinin dibinde gitmeye çalışıo bizim alonso efendi hamiltonın 50 metre arkasından takip edio. schumi baba çok iyi bi ders verdi alonsoya. hayatı boyunca unutmaz artık. bu kadar hatayı chandok bile yapmıo. montezomolonun alonsonun kulağını çekmesi lağzım. serhan acar bi kuraldan bahsediyo. yok sc ile biten yarışlarda pilotlar birbirini geçemezmiş. zaten yarın sc ile bitmedi. schuminin geçişi legal

  94. Eğer ceza gelirse güvenlik aracının içeri çağrılması anlamsız olur. Madem geçiş yasak oluyo neden güvenlik aracı düz devam etmedi. İçeri girdiğine göre bi farkı olmalı.

  95. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    erman araclar çizgiyi gecmedn birbirini gecemez kural bu 🙂 bak as sorna nası ceza geliyor

  96. düşündüğümden de sıkıcı bir yarış oldu. sabaha kadar da sürse atak göremeyeceğimiz belli oldu. umarım bundan sonraki yarışlar daha keyifli olur.

    startta vettel kubica'yı geçerek 2.liği kaptı. kubica ispanya gibi yine yavaş kaldı kalkışta.

    vettel'in başını tuttuğu vet-kub-mas üçlüsü kopmadan tıngır tıngır gittiler.

    webber'in başarısı, aracından daha çok kendisine ait bence. vettel ile arasındaki fark görüldü. şampiyonluk için çok kuvvetli geliyor webber. tebrik etmek lazım.

    alonso da, SC ve ferrari'nin pit stop stratejisi ile üst sıralara çıktı. lastiklerini kontrollü kullanması da önemliydi.

    bundan daha sıkıcı bir yarış seyredeceğimizi sanmıyorum. SC periyodlarında bile atak girişimi yoktu pistin hiç bir yerinde.

    bir de, mclaren gibi bir takım tıkacı nasıl radyatör üstünde unutur, çok ilginç.

    ceza alır almaz, o belli değil. ama son virajda yaptığı atak unutulmazlar arasına girdi bile.

  97. yarış güvenlik arıcı periyodunda geçmedi millet güvenlik aracı pistten çıktıktan sonra yarış bitti hatırlatırım. schuminin ceza alması çok saçma olur.

  98. bu arada barichello nun yaptığı hoş değildi. tamam kaza yapmış olabilirsin ama takımı küçümser nitelikte direksiyonu fırlatmanın bir gereği yoktu. başka bir aracı yarış dışı bırakacaktı. şımarık çocuklar gibi davrandı.

  99. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ceza geliyor :))) araclar start çizgisini gecmedn kimse kimseyi gecemiyor.

  100. Tebrikler Webber, Tebrikler Kubica ve Tebrikler Alonso 🙂

    75 turdan fazla aynı lastikle dile kolay, son virajdaki atağı görmedim, illegal diyenler var, legalse de canı saolsun, iyi puanlar aldık 🙂

  101. Sir Jack B.  avatarı

    Son tur SC ile geçilince sıralama bozulmaz. Hakemler inceliyor ama ne çıkacak bakalım. Tam Schumi Brawn klasiği oldu.

  102. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    shumiye ceza gelebilr ama shumi ahala 1.numara olduğunu gosterdi cok zeki:) ama alonsomu tebrk ederm 77 tur hard lastklerle gitti 🙂

  103. aLonsoKenan  avatarı

    forever mclaren dersi schumi alıcak aLonso deiL 🙂

  104. mert merter avatarı

    yYARIS daki tek heycan son FINAL turundaki summi nin gecis yapmasi varmi baska bisey YOOOK illaki pist i ISLATMAK mi lazim yagmur mu lazim ZEVK YOK .arada filim baktim netden filim daha heycanliydi .

  105. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Kurallara göre güvenlik aracı çıkarken, "ilk güvenlik aracı çizgisi" geçildikten sonra, atak serbest, yani start-finişe kadar beklemek gerekmiyor. "Sanırım" atak da bu çizgiden önceydi, yani ceza gelmez. Çin'de Hamilton ve REd Bullar'ın arasında böyle bir konu olmuştur, kurallarda yazıyor, bakılabilir

  106. Sir Jack B.  avatarı

    Tebrikler Webber. Bu adam burada da kazanır. Kubica da çok iyiydi ama startta kaybetti. Alonso ve Ferrari çok iyi iş çıkardı. Schumacherin geçişi çok tartışılacak. Bir kural açığı var.

  107. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    redbullar durdurulamıyor….efsane schuminin son viraj atağı mükkemeldi…adeta ders niteliğindeydi…çok sıkıcıydı…

  108. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    yağmur yağmıyorsa izlenmemeli

  109. yarışda hiç heyecan yoktu. sadece alonsobiraz heyecan kattı. umarım monaco tarzı pistleri daha fazla yapmazlar (singapur, valencia ve yeni yapılacak roma). bir tane yeteri kadar fazla. o da geleneksel olduğundan dolayı olması normal.

    webber kendini iyi hissediyor belli, takım arkadaşını geçti son 2 yarıştır.

    kubica altındaki otomobiller harikalar çıkarıyor. daha iyi bir araçta olsa şampiyonayı kazanacak bir yetenek.

    massa yine vasat yarış çıkardı. bence kendisini toparlaması gerekli artık.

    schumacher güzel bir yerde bitirdi altındaki araca göre, yine rosbergi geçmeyi başardı.

    button için üzgünüm, kendi hatasından olmayan bir sebeple puanlardan oldu. o puanlara çok ihtiyaç duyacağı kesin.

    sıkıcı bir yarış bekliyordum, aynı şekilde sıkıcı oldu, yağmur yağsaydı belki daha fazla heyecan katardı.

    istanbul parkta gerçek bir yarış seyredeğiz. heyecanlı ve geçişli..

    redbull u istanbulda f-kanal sisteminden sonra düşünemiyorum. ayrı bir grup oluşturdular kendilerine

  110. Webber gercekten mükemmel bir yarş çıkardı.Kubica ile beraber yarışı en iyisiydi.Son turda yer değiştirme olmaması gerekiyor ama bakalım

  111. Schumi'nin atağı inceleme altındaymış umarım ceza gelmez kuralı tam bilemediğim için birşey diyemem. Webber e de ne oldu da böyle coştu anlayamadım ama helal olsun harika iş çıkardı yine. Kubica bence hafta sonunun en iyisiydi. Tabiki doğru pit stratejisiyle Alonso ta puan kazandıran ekibi de unutmamak lazım.

  112. aLonsoKenan  avatarı

    Aracın kontrolünü kaybetti o sebebten dolayı geçildi.

    Ama yinede HeLaL sana aLonsoooo..!!!!!

  113. webber kesinlikle çok üstündü haketti keşke kubica kazanabilseydi.redbull burdan sonra tutulur mu?zor.

    ayrıca tuttuğun pilotun veya takımın ilk turlarda yarış dışı kalması kadar sinir bozocu bir durum olamaz.
    serhan acarın buttonın aracı için söylediği radyatördeki tıkaç durumu dooğruysa yazık mclaren gibi büyük takıma yakışmayan bir hata.

  114. Alonsomania  avatarı

    son virajda alonso nun geçilmesi kotu oldu beklemiyodu sanırım…

  115. Webber haketti bu yarışı. Kubica da çok iyiydi.

    Schumi son noktayı koydu 😀

  116. son derece sikici ve guvenlik aracinin damgasini vurdugu bir yaristi.

    son anda alonso'nun schumacher'e gecmesi haric. schumacher farki 😀

    ayrintili yorumum birazdan 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir