Yeni Mercedes W07 Ortaya Çıktı!

Art arda üçüncü dünya şampyionluğunu kovalayan Mercedes, bugün resmi internet sitesinden yeni W07’yi tanıttı.

Mercedes, yeni turbo motorlar döneminin başlangıcı olan 2014 ve 2015 yıllarında iki kez dünya şampiyonu olmuştu.

Takım 2016 aracını geçtiğimiz cuma günü Silverstone’da çalıştırdı ve takım yeni araçtan memnun kaldığını söyledi.

Bugün resmi internet sitesi üzerinden 2016 aracının fotoğraflarını yayınlayan Alman ekip, yeni W07’nin gerçek lansmanını pazartesi günü yapacak.

2016 aracına baktığımızda özellikle sidepod ve motor kapağında değişiklik yapıldığı görülüyor. Ayrıca takım araçta daha fazla siyah renge yer vermiş.

 

CbuTK6fWwAAsK6a.jpg large

CbuTzRXWAAAD-Ww

CbuUTJIXIAEr-w0mercedes-wo7-c mercedes-wo7-d mercedes-wo7-b mercedes-wo7-e mercedes-wo7-f


Yorumlar

“Yeni Mercedes W07 Ortaya Çıktı!” için 47 yanıt

  1. Aracı baştan tasarlıyorlar diye bir haber çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Baştan tasarladıkları dış görünümü değil içi herhalde.

  2. Gridin en hızlı aracı olduğu zaten herkes tarafından malum ama en güzel görünümlü aracı olduğunun da farkında mısınız arkadaşlar? 🙂

  3. Samet Demirel(GillVill) avatarı
    Samet Demirel(GillVill)

    Evet Mercedes W07 lansman serisinin 3. bölümü de gelmiş. Reklam videosu, araç çizimi gibi centilmenlikten uzak hareketlerden sonra. Konuyu uzatmak istemiyorum ama büyük rakiplerinin araç tanıtım yapacakları günlerde böyle ucuz numaralara kaçılması çok manidar gözüküyor. Araca gelecek olursak aracın genel hatlarında büyük bir değişiklik yok gibi duruyor ancak aracı doğru analiz edibiilmek için halefin ve selefin karşılaştırıldığı fotolara bakmak gerekiyor . Şu an için gözüme çarpan değişiklikler arka paketin daralması ve airbox girişinin genişletilmesi olmuş. Aracın liverysi ise gayet güzel duruyor. Yarın ise W07 lansman serisinin 4. bölümü gerçek lansman yapılacak ve testlere başlanacak

  4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    araç neden bu kadar alımlı 🙂

    1. Vettel ve Ferrari’nin birlikte mühür basma işine başlamadan önce kullanılan son Mercedes olduğu için olabilir mi? 🙂

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        ahahahah 🙂

      2. Blitzen Benz avatarı

        Bu arac henuz kullanilmadi.Kullanilan yazdigina gore bu yilda muhru biz basacagiz.

        1. Gayet güzel yakalamışsın ama 2017’den itibaren mürekkep bırakmayacak biçimde mührü basacağız, son kez sevinin. 🙂

  5. Şampiyon da tanıtıldı sonunda, hoş zaten çoğu yerini görmüştük ya. Ayrıca şu takımların tasarımcıları artık markalara yakışır tasarımlar çıkartamıyorlar. Simsiyah Mercedes’mi olur. 2 sezon sonra hiç gri kalmaz sanırım…

  6. Evrimsel değil devrimsel deyip duruyorlardı baca dışında bırakın devrimi neredeyse evrim bile yok. Zaten yorumlarda verimliliği artırmaya çalıştıklarını filan söyleyerek aslında çok da bir şey yapamadıklarını belirtmişler. Araç zaten mükemmele yakın olunca daha üretebilecekleri pek fazla şey yok. Ferrari yakalamış olabilir mi?

    1. Blitzen Benz avatarı

      Gecmis bile olabilir.Ama tersi de olabilir.Bunlar yaris araci.Iki kere motor gumlettinizmi isiniz biter.

  7. Siyahtan nefret ettim ya. En azından Bu aracın siyah geçişleri güzel olmuş. Hayırlı olsun Mercedes için.

  8. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Woking 6’nın revize edilmiş hâli. Her şey iyi giderken zaten tıkır tıkır işleyen saat değiştirilmez. Mevcut aracın devamlılığını sağlayabilecek bir araç. Başarılar, bol şanslar.

    Bu aracın ön tarafındaki uzantısız burun mekanik anlamda çok şey katıyor. Ötekiler kaza testini mi geçiremiyorlar bilinmez Mercedes benzeri katıksız burun yapamıyorlar.

    Son 2 seneyi domine ettikleri için tabiiki şampiyonluğun en büyük favorisi yine Mercedes. Fakat burası Formula 1 her şey çok hızlı değişebilir. Red Bull’un iniş çıkışları oluyorda ama Mercedes son 2 sezondur çok istikrarlı bir çizgide her şeyi aldı götürdü. Açıkçası yeni Ferrari aracının uzantıı burnu dışında her aksamının Mercedes’ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Belirleyici olacaksa o burundan kaynaklanan Mekanik gelişimler belirleyecek.

    Yanı sıra her yenilik zaman ister. Şişede durduğu gibi durmaz. Rüzgar tünelinde 1.5 saniye hızlı görünür, piste uyumu olmaz, push rod’a seneler sonra dönüldü be gibi geri dönüt yapacağı bilinmez. Bu yüzden Ferrari adına temkinli konuşuyorum.

    Ön burundaki o uzantı hariç Ferrari aracı görüntü ve denge olarak çok daha iyi. Mercedes’in estetistiki tarafı burundaki karizma. O zaten kilit nokta. Tüm mekanik başarılar o burun yapısına bağlı olarak gelişiyor bana göre. Araç olarak yorumlarım böyle, motor olarakta tabiiki Mercedes’in son 2 yılda ciddi avantajı vardı..

    Bu avantaj azalarak sürse de keskin bir kural değişikliği olmadan ortadan kalkmayabilir. O yüzden Ferrari Mercedesi yenecekse motor performansı olarak oldukça yaklaşıp araç sayesinde yenmekle mümkün olabilir. Yine tekrarlıyorum şişede durduğu gibi durmuyor. Aracın piste uyumunu görmeden yorum yapmam yersiz Ferrari için.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      piste çıkılmadan nasıl dengeli olduğunu anladın bilmiyorum ayrıca burun hariç nasıl diğer kısımlar mercedes’ten daha iyi onu da anlamadım illa gözle görülür değişikliklermi olması lazım hızlanmak için ?

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Bahsedilen denge geometrik dengedir. Hani aracın arka kısmında ok falan çizip karşılaştırıyorlar ya o dengeden bahsediyorum. Piste çıkmadan yarış dengesi anlaşılmaz. Ama geometrik dengesi iyi araçların iyi motoru varsa iyi performans gösterecekleri de neredeyse kesin gibidir.

        1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          Bu yorumuna göre Ferrari Mercedes’i yenecek o zaman ?

          1. Ferrari Racing avatarı
            Ferrari Racing

            Ferrari’nin aracı diğer 4-5 seneden oldukça farklı. Her yenilik yeni bir risk getirir. Kesin yener denemez, Mercedes’in V6 döneminde çok iyi bir birikimi var. Bu birikimi yabana atıp aha bir anda yıllar sonra en dengeli aracı çıkarttık hop yeniyoruz denemez ama eğer bu aşı tutarsa yenmemesi için de sebep yok.

            Tek bilinmez nokta yeni denenecek sistemler. Bir de motor performans gelişimi olacak. Araç olarak bence Ferrari çok büyük adım attı ama tüm parçaları birleştirmeden yenmek kelimesi çok abartılı olur.

    2. Blitzen Benz avatarı

      Woking Mclarenin merkezi degil mi?W harfi mercedes’te sasi kodudur.W196 W125 gibi.Takim F1e geri dondukten sonra bu kodlari 1den baslattilar.

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        +1. Karıştırmışım hafızam ve kulak aşinalığı önceden sık duyulan kelime durumu beni yanılttı. Karıştırmamdaki diğer nokta galiba W’den sonraki 0’ı O sanıp Mclaren günlerinde olduğu gibi bunlar Wokinng’te çalışıyor sanıyordum. Mercedes haberlerinde sıklıkla duymuyoruz tabii Brackley merkezli takım diye 🙂 Kulak önceden neye aşina oluyorsa onu doğru sanıyor.

    3. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Bu kadar sacmalamayi nasil beceriyorsun anlamiyorum. Helal olsun. Her haberin altina uzun uzun yorumlar yapip duruyorsun. Yemin ediyorum bir sey bildiginden degil. Bir aracin digerinden daha iyi oldugunu, kisa burunun çıkıntılı burundan daha iyi oldugunu, bir bakisla dengeli olup olmadigini, nasil oluyor da biliyorsun? Acikla biz de bilelim.

      Madem bu kadar bilgilisin, yap araclarin teknik analizlerini de yönetici arkadaslarimiz ceviri yapmakla zaman harcamasinlar.

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Hayırlı olsun Mercedes fanlarına. Kendi aracımızdan sonra en merak ettiğim araç ortaya çıktı. Ne yalan diyelim burnu bizimkinden daha güzel. Şu ana kadar tanıtılan araçlar içinde en makulu diyebiliriz en güzel görünen ise hem Ferrari hem Mercedes derim.

    Geçen seneki araca oldukça benziyor gibi görünse bile burun kısmı bana değişik geldi ve özellikle sidepodlarda bir güncelleme var. Deri altında iç aksamlarda da fazlaca değişme olabilir. Takım 2.testlere gerçek aracı getireceğini söylemişti sanırsam. Yine iyi bir performans kazanmış olabilirler ama soğutma sistemi ne alemde onu açıklamak gerek

  10. Mercedes gerçekten pist üstündeki üstün başarısının yanında bel altı vuruyor. Abi F1’de büyüksen centilmenlik anlaşması gibi bir şey vardır, aracını adam akıllı tanıtırsın, gününü belirtirsin. Yaptıkları cidden hoş bir şey değil. Terbiyesizlik.

    Araca gelirsek siyahlar değişik bir hava katmış. Bacadaki hava girişi değişik olmuş. Arka taraf da biraz daralmış gibi

    1. Abdullah çelik kardeşim bir çok konuda diğer mantıklı yorum yapan arkadaşlara olduğu gibi sanada katılıyorum ama bu konuda değil her markanın bir yol haritası vardır mercedeste bu tür bir yol seçmiştir hiç sanmıyorum mercedesin kendi ilkelerinden ödün verip ferrariyi veya başka bir markanın tanıtımını baltalamak istemesini ayrıca bir bak bakalım ferrari yıllardır bu sporda keza mc laren williams ve renault bu markaların fanları kendi araçları tanıtılırken dönüp mercedese bakmazlar yani baltalama yada terbiyesizlik yakıştırman bence yanlış mercedes ferrari mc laren williams yada renaultun 20 de 1 i kadar bilmem anlatabildim mi ve ayrıca burak kardeşim yapıcı yorumların için tşk ederim yorumlarını her zaman zevkle okuyorum iyiki varsın

      1. F1 taraftarları futbol ya da başka sporlardaki gibi değildir. Sadece kendi takımının değil, diğer tüm takımların araç lansmanlarını yakından takip ederler, hepsinin ortaya çıkmasını heyecanla izlerler. Takımlar X tarihinde tanıtılacak dendiğinde bir heyecanla o günü bekleriz. Ferrari, McLaren, Red Bull vs vs önemli değil. Bunların günü öncesinden belliydi.

        Geçen sene de tam olarak aynısını yaptı Mercedes. Önceki seneler nasıldı hatırlamıyorum ama son iki senedir yaptıkları böyle. Ben şahsım adına bunun doğru olduğunu düşünmüyorum, bir çok kişinin de aynısını düşündüğünü sanıyorum.

        Tesadüf olamaz bunların hepsi.

        1. Blitzen Benz avatarı

          Adamlarin tanitim icin kullandiklari yontem bu.Korku filmlerindeki gibi once sesini verdiler.Sonra uzaktan goruntuler ve eskizler geldi.En sonunda resimleri yayinladilar.Sosyal medyayi ve interneti iyi kullaniyorlar hepsi bu.
          Ferrarinin twitter adresine girip kendi tanitimlarinin linkini atsalar dediklerinize katilirdim.Ayrica aslinda F1de olan sey aslinda bir savas.
          M1chaelin dedigi gibi istenen sey daha fazla arac satmak.Boyle olunca her sey mubah sayiliyor.Eskiden her takim tanitim yapardi.Milyonlarca dolar harcanirdi.O yuzden ayni gun tanitim yapmalari nirmaldi.Dusunsenize Mclaren ile Ferrari ayni gun Bernieyi tanitima cagiriyor.Birine katilamazdi mecburen.
          Simdi cogu takim oyle buyuk masraflara girmiyor.Bazilari yasam savasi veriyor zaten.
          Gecen sezon bitiminden beri etrafa Ferrari yeni sezonda Mercedesi gececek gibi bir hava yayildi.Insanlar bu beklentiye sokuldu.Olur yada olmaz bilmiyorum.Bu pist ustunde belli olur.En iyisi bekleyip gorelim.

    2. Ferrari ve Mclaren tanıtımlarını sabote ettiler resmen. Araba da birşeye benzese W06 bu.

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Şu ana kadarki en yakışıklı araç bu bana kalırsa ama takla barı kısmı haricinde önemli bir yenilik yok gibi.Biraz da sidepod işte o kadar.

  12. Blitzen Benz avatarı

    Sonunfa canavari gostermisler.
    Esas arac ikinci testlere gelecek.

  13. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bu arac Mgpnin şasi olarak sona geldiğinin göstergesi bence artık diğer takımlar Mgpyi yakalamaya calışacak buda motor kısmında olacak cunku bu araca 2015in aynısı!!!

    1. Blitzen Benz avatarı

      Bozuk degilse tamir etme
      Ingiliz atasozu.

  14. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ferrari’de şu an 100 km’lik test yapıyor barcelonada

  15. Tamam yine en güzeli en iyisi sizsiniz de nedir bu siyahlık sevdanız.

    1. Didem o siyah renkler mc larenden hatıra sonuçta onca sene beraber çalıştık dimi

      1. Yalnız McLaren’deki siyahlar ahenkli, aracın renk bütünlüğünü tamamlayan bir siyahtı. Son yıllardaki siyah trendi iğrenç, yas tutuyorlar sanki anasını satim.

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Paddy Lowe aracın içinde minik minik yenilikler yaptıklarını söylüyorlar.

  17. benim gördüğüm ferrarinin koltuğunda başkası olsa vettelin yerine . ferrari uçanı kaçanı kovalar
    vettel koltukta olunca herkes mutavazi olmuş
    alonsocu raici vs sanki vetteli orada en son göreceği pilottu ferrari koltuğunda
    hala kinleri bitmemiş vettele

    1. Blitzen Benz avatarı

      Vettel91?

  18. Büyüksün mercedes yine süper görünüyor ön kanat tasarımı gridin en güzeli inş aynen devam ederiz de şu lansman olayını anlamadım kardeşim niye mercedes diğerlerinin lansmanını baltalasın ki mesela ferrari yıllardır yarışıyor dünya kadar seveni takip edeni var 2 takım lansman yapsa hangi ferrari taraftarı kendi takımını bırakıp mercedesi takip eder gülünç olmayın ya bırakın bu kıskançlığı ve çekememezliği

  19. Yine en şık araç mercedes olmuş 😀 onunda dışında öyle bir havası var ki silip sürür gibi duruyor podyumları 😀 inşaAllah rekabet olur ferrari mclaren de girse potaya tadından yenmez ama bakalım 1. belli gibi 😀

    1. Alonso herkesi tokatlayacak! Tokatcı geliyor tokatcıııııı dadasdasasasa

      1. hala unutmadın mı yav 😀

  20. Burun olarak çok güzelde bu nasıl bir renk Dağılımı….. Mclaren in o aracı ne öyle…. Bunlar nasıl lansman!!!!! Heyecan falan kalmadı..

  21. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    çok güzel olmuş.Yanlız Paddy Lowe’un konuşmalarını dinledimde kaputun altında yine iyi işler çıkarmışız 😀 😀

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Andy Cowell pardon

  22. dikkatli bakarsanız ferrarinin aynısı renk tasarımı ferrari gibi üçe bölmüşler
    aynı ferrari

  23. 2 gün önce Ferrari,bugün de McLaren nasibini aldı.En şık duran araç şu ana kadarkiler arasında ama böyle yapmaları gerçekten büyük bir F1 takımına yakışmıyor..

  24. gene mclarenin lansmanini baltalamaya calismislar. cok da bir sey degistirmemisler tahminimce aeroda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir