Ecclestone “Formula 1 En Kötü Dönemini Yaşıyor”

yazar:

kategori:

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, sporun tarihinin en kötü dönemini geçirdiğini söyledi ve FIA Başkanı Jean Todt’u harekete geçmeye çağırdı.

Daily Mail’e konuşan Ecclestone “Şu anda ailemi yarışa götürmesi için paramı harcamam. Bunun imkanı yok.”

“Sonucu büyük ölçüde bilirken gitmenin manası ne… Lewis Hamilton muhtemelen aracını pole pozisyonuna koyacak ve muhtemelen yarışı kazanacak… Diğer Mercedes de podyumda olacak.”  dedi.

Ecclestone ayrıca F1 Komisyonu’na açıklık getirdi ve iki büyük motor üreticisinin 2020’ye kadar kural değişikliklerini veto etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Ecclestone “Bu tür şey daha çok kartel olarak biliniyor ve karteller kurallara aykırıdır. Biz kurallara aykırı bir şeyle devam ediyoruz. Ve bunun dışında bu rekabet dışı bir şey.”

“Jean ne yazık ki diplomat oldu. Yol güvenliği için çok iyi iş çıkarıyor. Ancak Formula 1’e ilgisi sadece FIA Başkanı olmasının sonucu… Birleşmiş Milletlerde yapmak istediği şeyi olumsuz etkileyecek bir şeyler yapmak istemiyor.”

“Diğer şeyleri devam etmeli ama F1 sorumluluğunu muhtemelen başkasına vermeli.” dedi.

F1’in heyecanlanması için Ecclestone “Sıralamaları olduğu gibi tutarım. En hızlı olanın kariyerine pole sayısı eklenir. Ancak pole pozisyonuna ve şampiyonadaki pozisyonuna göre mesela 10. sıradan başlayabilir. Bunu nasıl yapabileceğimize bakıyoruz.”

“Sıralamalarda 3. olan 7 ya da 8. sıradan başlayabilir.”

“Bu tamamen ters gridden daha iyi çünkü o şekilde hızlı olan ilk turda yavaş olan herkesi geçer. Bu şekilde benzer hızdaki pilotlar arasında daha fazla rekabet olur. İnsanları geçmek kolay olmaz.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone “Formula 1 En Kötü Dönemini Yaşıyor”” için 5 yanıt

  1. Spor gerçekten çok kötü ama değiştirilmesi gereken sıralamalar değil. Bernie sürekli konuşuyorsun bi icraatını göremedik.

  2. gerçekten bunamış bu adam

  3. kurcalarsa bellki dahada bozucak ben bunada razıyım

  4. Şu saçma sıralama formatını getirirse F1 Nascar’a döner. Öyle saçmalık olmaz.

  5. Ağlama bernie, saçmalama bernie..
    Onu mercedes’i kral etmeden önce düşünecektin bernie.
    Sana saygı duyup lafını ciddiye alanın aklından şüphe ederim bernie.
    Bu sporu bitiren adamların başında geliyorsun bernie.
    Spor kötüyse, senin ve kurmayların yüzünden bernie..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir