Sezona Başlarken: 2016’nın En Güzel Aracı Hangisi?

yazar:

kategori: ,

2016 Formula 1 sezonu öncesinden artık neredeyse tüm takımlar yeni araç tanıtımlarını tamamladı. 1 Mart’ta Katalunya’daki testlerde görücüye çıkacak Sauber dışında, tüm takımların araç tanıtımlarını gördük ve araçlar bugün gerçekleştirilen testlerde piste çıkmaya başladı.

Peki, sezon öncesindeki görüntüleriyle 2016 sezonun en iyi görünen aracı sizce hangisi oldu?

[poll id=”26″]

 

Araçları görmek için:

[table id=43 /]

 

 


Yorumlar

“Sezona Başlarken: 2016’nın En Güzel Aracı Hangisi?” için 58 yanıt

  1. Herkes gargamel burunlu ferrariye oy vermiş, bende Ferrari fanıyım ama göz var, nizam var arkadaş.

  2. Kesinlikle Haas. 2014’ten bu yana gördüğüm en güzel araç diyebilirim. Tabi 2008’den sonraki araçların hepsi eskiye nazaran hilkat garibesi gibi, o ayrı.

  3. Renk olarak Siyah İnci McLaren. Renault’yu da yanına yazabiliriz.
    Görünüm olarak Mercedes. Haas’ı da onun yanına yazabiliriz.
    Force India da hoş ancak en iyisi diyemiyorum.
    Ferrari beyaz rengi kullanarak hata yapmış, burun da berbat. Ama yine de Ferrari.

  4. Benim gözümde gördüğüm en güzel f1 arabaları 2007 dekilerdi hatırlayın o seneki ferrariui öc lareni bmw yi ve diğerlerini o ön ve arka kanatlar süperdi 2016 da bu araçlara en yakın olarak mercedes hele hele 2017 mercedes süper neredeyse 2007 araçlarıyla aynı ama tabiki o ön kanatlar böyle değildi o yüzden açık ara mercedes

  5. Resimde Force India yok.

  6. bir tifosu olarak redbull çünkü böyle bir renk düzeni çıkarmaları aracı gerçekten çekici yapmış 😀

  7. Ferrari aslında başka bir burun yapmıs ama çarpışma testinden gecirememis , gecici olarak torro rosso willams tarzı yapmıs.

    1. Öyle birşey varsa ne mutlu bize söylentiler çok takımdan çıt yok

    2. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      İddaa kime ait ? 🙂

      1. f1analistca die bi italyan sitesi. dogru yazmamıs olabilrim. twitterdan takip edin robopj diye bi eleman orda calısıyor sanırım.

        1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

          Her gün bakıyorumda adam italyanca yazıyor sürekli anlamıyom yani 🙂

          1. beyin artık italyan moda girdi 😀 cogunu anlıyorum translatten 😀

    3. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Evet ben de duydum onu. Yenilikçi ve çok kısa bir burun ama patlamış

      1. Peki yapacaklarmıymış kesin mesela redbull geçen sene çok uğraştı geçirmek için ?

  8. Araçlar çok az farklarla benzerler aslında,ama Ferrari nin burun kısmı açık ara en kötü görüneni.Renault ve Haas bana güzel gibi göründü.

  9. Mercedes ve Force india arasında gidip geldim. oyu kapan force india oldu. ferrari’nin kullandığı buruna tonla laf edildi geçmiş senelerde. şimdi en güzel araç sıralamasında önde gidiyor. şaşırdım mı, tabii ki hayır 🙂

  10. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Burası arada kaynadı.Katılım iyi seviyede.Sonuçta bi o kadarda şaşırtıcı desem inanmayın 🙂

  11. zekeri sayın avatarı

    Bunca elektrik supurgesinin icinde en cok oyu ferrarininki almis.Tamamen sacma.
    Birakalim bu isleri en guzeli gecen yilki gibi force india.

  12. Ben araçların değerlendirirken renk düzenine ve burun tipine bakarak oyumu kullandım. Ferrari’nin açık ara birinci olması normal çünkü parlak kırmızının yanında diğer araçlar çok kötü börünüyor. Keşke böyle bir gridi F1’de hiç görmeseydik. Bu seneki renk tasarımları çok kötü. Yukarıda bütün araçların olduğu resmi büyütüp baktım içim karardı. Kabus gibi bir sahne. Takımların açık renge alerjisi mi var anlamadım. Her ne kadar Ferrari’yi güzel bulsam da Haas renk kullanımı konusunda güzel bir çalışma yaptığı için oyumu ona verdim. Adamlar web site tasarlar gibi uğraşmışlar. Diğerleri estetik kaygısı güdülmeden yapılmış renklendirmeler gibi geldi bana.

  13. Acik ara Mclaren ve Renault benim fikrim.Siyahla sari mukemmel yine. Ferrari Ferrari’yi degilde sanki Samsunspor’u temsilen cikmis gibi.Mercedes’in grisini hicbir zaman sevemedim zaten. Williams da fena degil.

  14. Hepsi tipsiz. Ama yenidir diye ilk tasarımını beğendiğimden Haas a verdim.

  15. Ben Manor’u çok beğendim. 🙂

  16. Bir başlıkta daha yazmıştım en iyi iki araç Ferrari ve Force İndia diye. Aynı başlıkta herkesin tuttuğu takımın aracı kendisine güzel gelir de dedim. Yanılmamışım.

  17. Alonso.ElNano avatarı

    Red Bull

  18. bir tarafsız bakın artık ne olur ya ben mclarenciyim ama en güzel görünen araç force indiada nasıl ferrari çıkabiliyor saçmalıyorsunuz.

    1. Milli iradeye saygı lütfen.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        😀 😀

    2. zekeri sayın avatarı

      bravo.

  19. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Mesele katıksız burunsa bana göre katıksız burunu iyi yapan takım ilk yılları olmasına rağmen Haas. Yine Renault’un katıksız burnunu çok beğendim. Mercedes son 3 sezondur aynı tarz katıksız burun yaptığı için onları yarışmaya dahil etmiyorum. 2015’te oyu verdik her sene Mercedes’e oy vermem.

    Sadece ön profilden bakınca tabii burnu katıksız olanlar dikkat çekiyor. Ama üst kadraj, yakın markaj ve yan profilden bakınca Ferrari kırmızının da çekiciliğiyle en güzel araç. Ên estetik demiyorum bakın. Estetiklik önden bakınca fazlalık veya uzantı görmemek olarak yorumlanabilirken, güzellik ise renk ile zarafet ile arka taraftaki geometrik oranla falan bir bütündür.. Red Bull da yan profilden güzel. Hatta renklerinin cansız olmasına rağmen Mclaren bile bahsettiğim kriterlere göre güzel araçlardan biri.

    Ferrari’nin burnu kötü. Bunu ben lansman’ın yapıldığı ilk gün yorumumda da belirtmiştim. Lakin burnunda fazlalık var diye tamamen çirkin araç’ta değil. Sadece ön taraftan hoş görünmeyen fazlalıklı bir ucube diyebiliriz. Ucube’de kötü bir anlam ifade etmez. Acayiplik gösteren, alışılmışın dışında görünen demektir. Lakin aracın bütününe baktığımız zaman gayet hoş alımlı, hani beli ince zarif manken tipi bayanlar olur onun gibi bir araç.

    Mercedes aracına geldiğimiz zaman ön tarafı katıksız ve estetikliği sağlıyor. Estetiklik puanı açısından kaybı yok. Ama gri veya gümüş rengi doğada renk olarak tanımlanmıyor. Ana renkler sarı-kırmızı-mavi; ara renkler bunların karışımıyla ortaya çıkan farklı tonajlardaki renklerdir. Siyah ve Beyaz tam anlamıyla bir renk değildir. Beyaz tüm renklerin ayrıştığı yansıtıcı bir prizmayken; siyah bunları soğuran’dır.

    Dolayısıyla siyah ve beyazın belli tonajda birleşip oluşturduğu gri yahut gümüş rengi bir renk değildir.Akromatiktir. Gümüş rengi tamlamasındaki renk kısmına da takılmayın. Sonuç olarak Mercedes renksiz bir araç olduğu için renk puanı alamayan sade bir tasarıma sahip.

    Araç tam bir renge sahip olamadığı için üst kadrajdan falan çekilen görüntüler de çok etkileyici değil. Böylelikle Mercedes ön taraftan sağladığı estetiklik hariç renk teması ve çekicilik bakımından güzellik kriterlerini tamamiyle karşılamıyor. Yine de herkesin zevki farklıdır, istediği kriterleri ön plana koyup oy verebilir.

    Ama burada hatırlatacağım bir şey var. Kimse kimseye siz tarafsız değilsiniz, şucu olduğunuz için şuna oy veriyorsunuz demesin. Adamın kriteri sıfır bedenli tabir-i caizse ince bedenli kadındır gider Mclaren’e oy verir. Diğerinin tericihi yine ince bedenli bu sefer hoş bir elbiseli kadındır sağdan soldan oldukça çekici geliyordur gider Ferrariye oy verir.

    Diğeri’nin tercihi estetik kaygılar ve orantıdır. Fazlalık istemeyen bir yapıya sahiptir gider Mercedes’e oy verir. Red Bull’a oy veren de yukarıda saydığım sebepleri örnek göstererek kriterlerden birine göre oy verebilir. Mavi rengi seven ; kendine göre kriteri olan Sauber’e oy verir falan filan diye liste uzar gider.

    Bu yanlış düşünce bende de var bakın istiyoruz ki herkes bizim çizgimize gelsin. Örneğin ben Ferrariyi tutuyorsam herkes Ferrariyi tutsun. Ferrari’nin hiçbir çalışanı, pilotu, yapısı falan eleştirilmesin. Ama herkes aynı düşünemez. Farklı düşünenler eğer saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde bunu dile getiriyorlarsa da başımız gözümüz üstünedir. Zaten her spor bir rekabete göre vücut bulmakta,insanlar da belli bir sosyal rekabete göre yetişmektedir. Bu olmazsa hayatımızda aksiyon hiç olmaz kimsede hırs ve azim de kalmaz.

    Farklı düşünceler zenginliktir. Farklı düşünenleri ötekileştirmeyelim. Herkesi tek bir kalıba sokmayalım. Özgür seçimlere karışmayalım. Seçimlerini yapanlar da başkası şuna buna oy vermiş, şu aracın oyu çokmuş öyleyse ben de buna oy vereyim diye değil kendi kriterlerini en iyi karşılayan araca oy versin.

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      +1

    2. Asagida bir arkadas yazmis yureklice Mercedes en guzeli ancak oyum Ferrari ye diye. Al buyur sana kriter. Yani kriter olan tasarimsal bir sey olsa anlarimda takimin kendisi bir kriter. Halbuki tasarim soruluyor. (kimi nickli arkadas alinma hic olmazsa soyledin ?) Hangi takimi tutuyorsunuz anketi yapilmisti yanlis hatirlamiyorsam onda boyle bir durum yok. Soru net. Ferrari tanitiminda bircok Ferrarici arkadas da tasarimin bazi yanlarini begenmediler kimi renk uyumu kimi burunu vs. Ancak yeterki hizli olsun goz zamanla alisir dediler. Dogruda ne tasarimlara alistik senelerce. Ancak lansmanda ki o yorumlardan sonra boyle bir sonuc cikmasi dusundurucu. Bu suna benziyor F1 de ki gelirin adaletsiz dagitilmasi gibi. Bazi takimlar geride olsa da digerlerinden cok aliyor. Yani FIA nin 3-4 takimi kayirmasi gibi olmus biraz.

  20. FAster Inside avatarı

    Ben siyah içindeki beyaz yazılar ve kanatlardaki sarı detayları çok sevdim Mercedese oy veren arkadaşlar gibi burnunun sadeliği ve üstündeki baklava logosunun kontrastı Renault’ya oy verme sebebim.

  21. Size en guzel görünen burunu sormadılar. İsteyen istediğine verir oyunu. Ben kendi takımımın aracını beğensem de beğenmesem de ona vermem gayet normal. Ayrıca Ferrari gridin en eski takımı olduğu icin bu sitede ferrari fanlarınin sayısı da gayet doğal olarak fazla galiba. Bununda anketlere boyle yansıması cok normal yanı. Anketlerde çıkan sonuçlar sitedeki fan sayılarının hangi takımlari tuttuğunu assagi yukarı ortaya cikariyor. Hadi iyi geceler. Forza Ferrari … ????

    1. Size de hangi takimi tuttugunuzu sormadilar.

  22. Buda fena değil ama şimdi eğri oturup doğru konuşalım en güzel araç mercedes ancak oyumu ferrariye verdim 😀

  23. Bence redbull çünkü gün ışığı görünce araç ateş eder olmuş ve özellikle ön kanattaki redbull yazisi çok hoş duruyo

  24. mclaren ve ferrari fena değiller ama mercedes çok başka duruyor

  25. Ankette objektif olmaktan cok Ferrari taraftarligi cikmis. Bundan bir kac sene once patlican burunlara laf ediliyordu simdi sevdalisi olunmus sanki. Ayni Vettel gibi ona da laf ediliyordu simdi toz kondurmuyor bazi arkadaslar. Bana gore en guzel arac Mercedes ozellikle burun yapisinin sadeligi ile. McLarende de burun cikintisi var ancak daha makul. McLaren de kotu olan bence S-duct sisteminin burunda simetrik bicimde olmayip kambur durmasi onun disinca fena degil.

    1. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Aa kardeş vettele toz kondururlarmı daha dün vettele demedigini bırakmiyorlardi şimdi hepsi vettel sevdalısı oldu malum kendisi kainatın gelmiş geçmiş en iyi pilotu?

  26. Aslında bütün araçlar rezalet ama aralarında en iyisi Force İndia. Burundaki saçma uzantıyı en güzel tasarlayan takımlardan biri. Bunların arasında Mercedes’te fena değil ama Force İndia biraz farklı duruyor.

    1. kesinlikle öyle tarafsız oy vermiyorlar.

  27. Mercedes, adam gibi burnuyla, agresif hava katan air box’ıyala diğerlerinden çok daha “makina”ya benziyor. Renkleri de hoş.

  28. kusura bakmayın ama tarafsızlık nedir bilmiyor, taraftar olarak yanıt veriyorsunuz 🙂 tuttuğunuz takım hangisi değil de beğendiğiniz takım soruluyor 🙂 Allah’ını seven söylesin “Neresi güzel, estetik, hoş bu Ferrari’nin?”. rengi hariç 😉

  29. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Mercedes diyordum ta ki Redbull’u gün ışığında görene kadar. Lansmandakinin aynısı araç ama gün ışığı vurunca çok daha farklılaşmış gibiydi.Çok güzel duruyor o yüzden RB12 diyorum.

    Mercedes diyenlere bir şey diyemem çünkü o da bayağı asil duruyor.Üzgünüm ama Ferrari kesinlikle en iyi gözüken araç değil bu sene.

  30. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Mercedese en güzeli. Bizim aracı profilden çok beğeniyorum ve evet burnu kötü. Ama diğer tüm araçların burnu öyle. Sanırsın macun uzuyor

  31. tabikide mercedes şu karizmaya baksana.

  32. Kırmızı olsun, 3 kuruş fazla olsun 😉

  33. Mer-ce-des

  34. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Adim gbi eminim bu ankettede Ferrari önde bitirir 🙂 Bana görede bayildiğim araç tabikide SF 16-H

  35. McLaren ve Force India bu sene bana göre en hoş görünen araçlar. Ferrari de fena değil.

  36. Ferrari nin bu seneki burnu çok kötü görünüyor aldığı oylar da fanatizmle alakalı. Bence Mercedes Force India en güzel görünen araçlar. Özellikle Mercedes eski güzel araçları hatırlatıyor.

  37. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    TRF1.net sitesinde anketler yapılması güzel birşey ama kimse objektif davranmıyor.herkes desteklediği takımı seçiyor.Ferrari o burunla nasıl en güzel seçildi anlamadım.Mercedes renk kominasyonu ve tasarımla en güzeli

  38. manor,un rengi çok hoş

  39. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Her ne kadar mercoyu sevmesemde bana göre en güzel araç diğerlerinin yanında daha bir asil ve olgun duruyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir