Takımlar Yedek Araç Konusunu Görüşecek

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Monako’da son antrenmanda kaza geçirmiş ve araç zamanında onarılamadığı için sıralamaya katılamamış, böylelikle Pazar günkü yarışa pit yolundan başlamak zorunda kalmıştı.

Geçmişte takımlarda yedek araç bulunur, bir kaza veya buna benzer bir durum olup yeni araca ihtiyaç durulduğunda pilot yedeğe geçerdi. Artık yeni yönetmelikte bu kural, maliyetlerin düşürülmesi kapsamında seneler önce kaldırılmıştı.

Şimdiki kurallarda takımlar, yarışlara yedek karoser götürebiliyor ve Alonso’nunkinde olduğu gibi diğer aracın hasar görmesi durumunda yeni bir araç ortaya çıkarabiliyor.

Ferrari takım patronu Domenicali, maliyetlerin düşürülmesinde hemfikir ama yedek aracın olmaması ile diğer konularda daha büyük kayıplar yaşandığına inanıyor.

Diario AS’a konuşan Domenicali: “İzleyicileri, sıralamada en büyük yıldızlardan birini izleme keyfinden mahrum bırakamazsınız”

“Değişiklik yapıp yapamayacağımızı görmek için diğer takımlarla bunu görüşeceğiz”

Tuttosport’a da konuşan Domenicali: “Henüz bir karar alınmadı ama umarım yakında olacak.”


Yorumlar

  1. Tekrar okuyunca gördüm orda karoser demişim o yanlış. Gövdeden kasıt şasi'yi tam ifade edebilmekti.
    Yarış araçlarında aslında monokok şasi demek gerekiyor.

  2. Yaşananlar birşeylerin değiştirilmesini gerektiriyorsa, yarışmaya yarıyorsa tabi ki görüşülmeli, tartışılmalı.
    Bu konunun görüşülmesini tabiki isterim/isterdim. Düşünün praticlerde veya sıralamada bir şeyler oldu ve 4-5 tane yıldızın aracı pert oldu. Bu her manada F1'e kayıp oluşturacak bir şey. Burada şahsi kayıplar önemli değil bence. Normalde desteklerim derdim ama şimdi değil. Çünki bu ek bütçenin altından kalkamayacak takımlar var. Büyük takımların şimdi buna izin verilmesini istemeleri direk adaletsizlik oluşturacak bir şey. Diğerlerinin hatalarından doğacak şansı onlara tanımak lazım. (Ben Panis'i unutmuyorum, yeni Panislerin olmasını da niye istemeyeyim.) Siz şimdi çıkıp sizin paranız bizi ilgilendirmiyor biz yedeğe istiyoruz "1 tane zaten problem demek" 2 tane derseniz bu iş bozulur. Varsın yıldızlar düzgün kullansın hata yapmasınlar. Bir kaçı hata yapıyorsada Karun, Hrt, Grassi felan da kazansın yani bana göre. Ama bu f1 felan diye düşünmeyin bence şuan tüm yarış sektörünün böyle takımlara ihtiyacı var.
    Vegacım bilmeyenler için güzel hatırlatma. Bence F1 tarihinin en o biçim kazası yaşanmıştır orda. Yarışın başından sonuna kadar oha üstüne oha olduyduk amiyane tabirle. 😛

    Salih bey arabalar için perte çıkma tabirini biliyorsunuz. Bu perte ayırma maliyet odaklıda olmuyor sadece. F1 makinelerinde de bir gövde diyeceğim (karoser) temel var. Her şey onun üzerine montajlanıyor, kuruluyor. Bu gövdede aynen bizim düdütlerdeki gibi kırılma, yamulma varsa zaten o araçtan, makineden ümidi kesmek gerekiyor artık. Benim tahminim Ferraride de böyle bir durum var. Aracın ayrıntılı durumunu bilemiyorum tabi.

  3. salih yildiz avatarı

    Benim burada itirazım Renaultun aracı toparlayabildiği halde Ferrari neden toparlayamıyor ki onların beceriksizliği olarak algılanmasın, ben artık kuralların tüm takımlar için geçerli olduğunu ve bundan sonrada her sorun çıktığında bu kuralları değiştirelim diye ortaya çıkılmaması gerektiğini anlatmak istemiştim… Çünkü hangi konuda olursa olsun a veya b takımı başı sıkışsa kuralları değiştirelim diye ortaya atlıyor…

  4. Ben böyle bir kararın getirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.

    Pilotlar kaza yapamaz diye bir şey yok. Tabi ki doğal bir olay. Alonso da yapar, Hamilton da, Petrov da. Bu kaza her an olabilir ve kaza sonucunda aracınız onarılamayacak kadar hasar görebiliyor.

    Kanımca eğer Alonso yerine Hamilton kaza yapsa ve sıralama turlarına katılamasaydı kesinlikle Martin Whitmarsh da yedek araçlar hakkında düşünelim derdi.

    En baba yedek araç akını 1998 yılındaki Belçika GP'sinde olmuştur. İzlemenizi tavsiye ederim.

  5. Sir Jack B. kardeşime katılıyorum. O 2002'deki kaza sonrası tekrar start bekledim ama verilmedi. Nedenini anlayan anladı.

  6. salih kardeş… petroz un şasisi kırılmadı da ondan toparladılar.Bir şasi düzenlemenin kaç parçayı bir araya getirmek ;bir onaru-ımın kaç parçayla uğraşmanın demek olduğunu bilsek belkide böyle demeyiz.Ferrari mekanikerlerinin Renaultdan aşağı kalır tarafı yokdur ama hir yarış haftasında bir aracın hazırlığının ne kadar zaman aldığını bilirsek daha iyi yorum getirebiliriz. Youtube da bir yerlerde şasi toplaması vardı oradanda izleyebilirsin.

  7. salih yildiz avatarı

    Petrov olacaktı özür dilerim..

  8. salih yildiz avatarı

    Madem büyük takımsın aracı toplamayıda bileceksin.. Geçen hafta Petroz aracı dağıttı Renault toplamayı başardı bunu sizde yapın kurallar sadece size değil ya…

  9. Sir Jack B.  avatarı

    Gereksiz bir düşünce. Millet Alonso'yu izleyemediyse bu Alonso'nun hatasından kaynaklanıyordur. Yarışın startında da bir yıldız kaza yapıp milleti kendinden mahrum edebilir. O zamanda yarışı durdurup yeniden mi start verilecek yedek araçla beraber.

    Haa bunlar olmadı mı oldu. 2001 Almanya GP si Schumacher kaza yapıyor. Çok büyük olay olmamasına rağmen yarış durduruldu yeniden start verildi. Schumacher de yedek araçla yarıştı.

    Çok daha fazla aracın yarış dışı kaldığı 2002 Avustralyada ise yeniden start verilmemişti.

    İnsanlar ister istemez düşünüyor. 🙂

  10. Her takım kendi fikrini söylemezse f1 nasıl gelişir,demekki ferrari sadece kendini geliştirmiyor,f1i de geliştirmeye çalışıyor,neymiş niye bütün fikirler ferraden çıkıyor diye doğru olan şeye karşı çıkmak ne kadar doğru olur,
    kaldı ki ferrari böyle bir karar almış değil diğer takımlarla görüşmek istiyor ve dahada önemlisi,sadece kendisi için değil diğer tüm takılar için geçerli olacak bir düzenleme,

  11. kingofspain avatarı

    Şimdi Alonso'dan mahrum olmadık,yarışta vardı.Ama bu herkesin başına gelebilir.Takımlar ortak karar alıp uygulyacaklarsa yapsınlar.Maliyetleri azalatlım diyorsunuz,Fduct ı kaldırıp kers getiriyorsunuz,her sene kural değişiyor baştan araçlar yapılıyor.Difizöre o kadar para harcandı yine kaldırıldı.Tabiki yeden araç olsun,yada olmasın.Bunu kim hangi takım isterse istesin.

  12. Heyhat,biz yorumcular burdayken domenicali bize sormadan nasıl böyle bir açıklama yapar,bizim f1 den soğuyup başka bir seriyi takip etmemiz durumunda f1 hali ne olur düşünebiliyormusunuz,(sahi biz izleyicimiyiz yoksa karar mercisimi tam çözemedim)

  13. selam arkadaşlar.
    olaya birde şöleye bakmak gerekir diye düşünüyorum. evet takımlar yarışlara hazır kurulu yedek bir araç getiremiyor fakat; belki iki – üç araç üretebilecek kadar yedek parça getiriyorlar. (bunun maliyetler üzerindeki yansıması nedir bilmiyorum)nüans bu.

    ayrıca ferrarinin teklifi kabul edilirse; (fota üyesi takımlar kabul etmeyebilir) ferrari monaco yarışından ekstra bir kazanç elde etmeyecek. giden gitti… bu kural değişikliği sadece gelecek yarışlarda her takımın başına gelebilecek muhtemel kazalar için geçerli olacak. bu noktada takımların kaybının olmayacağı düşüncesindeyim.

    (bazen kendimi ferrari taraftarı gibi hissediyorum.)

    sanırım yorum yapan arkadaşlar; bazı kural değişikliklerinin ilk olarak ferrari tarfından istenmesinin manidarlığından duymuş oldukları rahatsızlığı dile getirmişler. haksızda sayılmazlar hani.

  14. evet ferrarinin kuralları etrafında döndürebilme yeteneği bir gerçek çokta hoş bir durum değil ama kazalı bir aracın sonraki seansa yetişememeside organizasyon imajına negatif bir etki değilmi??

  15. alonso gibi bir yıdız daha varmı.adamlar haklı yıldız izlemek istiyorsanız onu izleyeceksiniz yok ben yüreğiyle yarışan kasaplar istiyorum diyorsanız o zaman izlemeyeceksiniz olacak bitecek.

  16. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    iyi o zman bu pilotlar ilk virajdada karmaşaya girmesin, bende hatırlıyorum hamiltonun ilk virajda kaza yapıp gittiğini ama yinede izliyorduk yarışı torpil yapılsın demeye hakkımız yok.
    Ayrıca burada bahsedilen eskiden olduğu gibi her yerışta tamamen hazır bekleyen yedek bir aracın bulunmusı değil mi, ayrıntılara bakmaya gerek yok, bu boş yere masraf yaratılamsıdır

  17. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    ferrari istediyse olur.

    tez yerine getirilsin buyrukları.

  18. Domenicalli hislerime tercüman olmuş.En büyük yıldızlardan birini izleme keyfinden mahrum olmak istemem.Bunu diğer takımlarla da görüşeceğini onlarında fikrini alacağını söylemesi ve bu olayın herkesin başına her yerde gelebiliceğini de düşündüğümüzde ortada ne sorun olabilirki.Yapılması muhtemel veya gerekli değişikliklerden diğer takım ve pilotlar faydalanmayacak mı.Kimikolik arkadaşım 2005 amerikayı can ı gönülden izleyebildin mi.

  19. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Diario AS'a konuşan Domenicali: "İzleyicileri, sıralamada en büyük yıldızlardan birini izleme keyfinden mahrum bırakamazsınız" Emir Büyük Yerden..Resmen Formuladan Nefret Etmeye Basliycam Ya Yeni Bir Spor Bulma Vakti Geliyor Yawas Yawas

  20. ferrarinin başına geldiya 🙂 hemen karar alınır şimdi bir dahaki yarışlarda arabasız kalmasın ferrariler puan kaybederler mazallah

  21. Kimikolik bey kardeşim… Ferrari F kanal a itiraz etmeyen yegane takımdır. Milletin itirazından sonra açıklanmalıdır diye bir açılımda bulunmuşdur(RedBull ile karıştırmayın).

  22. Tamam da Aarank bey.Neden ferrari hep kendi başına bi olay geldiği zaman harekete geçiyor.F kanal sistemi,difüzör olayı bunlarda hep en aktif rolü ferrari oynadı.Bi de benim bildiğim Fota nın bi başkanı var.Neden bu adam sürekli konuşuyor.?

  23. :<<< Şu hale bakın…. heyyy baylar Monako GP bitti ve Fernando nun tekrar bir şasi harcama durumu muallakda olmakla birlikte Macaristanda Hamilton Sıralama turu öncesinde şasisini parçalarsa ne diyeceksiniz. Baylar… Monako 2011 e 1 sene var.Unutmayınki; 2009 da Hamilton yaptığı kazada şasisi zarar görseydi belkide siz taraftar olacaktınız.

  24. @ alonso massa
    geçen sene Hamilton aynısını Monaco da yaşamıştı.

  25. Schumii Kimi avatarı

    kendini beğenmişliğin son noktası Montezemolo daha ileri gidermi bu kendini beğenmişlikte? herşey beklenir.
    neymiş seyirciler alonsodan mahrum kalıyormuş. çarpmasaydı kardeşim bizim suçumuz mu. 4-5 senede bir olan bir olay için sen istedin diye kural değişecek. oh ne güzel.
    ona kalırsa senin yüzünden F1'in en büyük yıldızlarından biri olan Kimi'den bütün sezon boyunca mahrum kaldık. dansöz gibi kıvırmayıp zamanında erkekçe konuşsaydın belki kimi yarışıyor olacaktı. o zaman seni de değiştirmek lazım.

  26. ferrari açıkça takımlar üstü bir takım olduğunu formula 1 in onsuz olamayacağını bildiği için her fırsatta kullanıyor. çimeni yerken iyi de bıçağa gelince hopluyor. ne zaman ucu kendine dokunuyor hemen kuralları eleştiriyor. yahu bu kurallar sana rağmen mi alındı?
    domenicali ye bak. izleyicileri en büyük yıldızlardan birini izlemekten mahrum bırakamazsınız mış. vay bee…madem büyük yıldız düz yolda toslamasaydı duvara demek lazım ama haksız bir cümle olur bu zira kaza bu işin doğasında var. berni ne yapıp edip başka şampiyon takımlar çıkarmalı yoksa ferrarinin her zaman mahkumu olur formula 1 organizasyonu…

  27. alonso massa avatarı

    yarın birgün mclaren en kritik yarışta böyle bişey yaşasa görürüm ben sizi

  28. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ferrari sıkıntı yaşayınca ardından hemen çözüm veya ceza… anlamıyorum diğer takımları neden bunların her kararına uyuyorlar???

  29. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    ama yuh bir kez oldu diye kural mı çıkartıcaksınız. Sebepte seyircileri Alonso dan mahrum etmeyelim.
    Ki kimsede mahrum olmadı, abrtmayın şu kural koyma aptallığını

  30. Vay be fiarrari her kararın ana fikircisi oluyor.Çok tuhaf.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir