Renault Kubica'nın 2011'de Takımda Kalacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Etkileyici bir starttan sonra 2 podyum başarısı ve geçen hafta Monako’ da  kazanma mücadelesi yaptığı görülen Kubica, Renault’u sezonun büyük süprizlerinden biri haline getirdi.

Ferrari Kubica için olası bir seçenek olmasına rağmen, Polonyalı pilota yakın olan kaynaklar eğer Renault şimdiki momentumunu devam ettirirse, kalbinin onun olduğu yerde kalmasından yana  olduğunu söyledi.

Kubica’nın geleceği hakkındaki kararı İngiltere GP’nden sonra vermesi bekleniliyor.

Autosport’a konuşan Renault takım patronu Eric Boullier,Ferrari peşinden koşsa bile  Kubica’nın takımda kalacağına çok emin olduğunu söyledi.

“Takımla çok iyi çalışıyor, takım ruhunu çok seviyor.”

“Getirmeyi planladığımız yeni paketler ve gelecekteki hedeflerimiz herşeyi olumlu kılıyor.”

“Onu bilgilendiriyoruz, eminim ki bu,onu kalması için mutlu etmeye yeter.”

Boullier Renault’un bu sezonki başarısının anahtarlarından birinin takım ve sürücü arasındaki güçlü uyum olduğuna inanıyor.

“Yarışta en önemli şey bu.”

“Geçmişteki günlere baktığımızda,Alonso takıma çok iyi uyuyordu, şimdi istediğimiz de bu. Sürücülerinin takıma uyum sağlaması en önemli şey.”

“Takım çok büyük bir drama yaşadı.Takımı yeniden inşa ederken, bu takımın morali için çok önemliydi.”

“Takım şampiyonalar kazandı, bu yüzden nasıl yarışacaklarını, nasıl başarılı olacaklarını ve nasıl araç üreteceklerini biliyorlar. Sürücülerle olan uyum ve sonuçlar birer övgü kaynağımız oldu.”


Yorumlar

  1. bende kubica nın renaultta kalmasından yanayım tabi Renault'un biraz daha gelişip rakipleri ile aradaki farkı kapaması kubica nın kalmasında etkili olacak. Renault'un ayrıca iyi bir ikinci pilota ihtiyacı var eğer Petrovda her yarışta puanlar alabilse idi Renault un yeri şu anda dördüncülüktü, buda Kubica nın Renault'da kalması için bir nedendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir