Alonso: "Monako'yu Kazanabilirdim"

yazar:

kategori:

Alonso, Monte Karlo caddelerindeki ilk iki antrenmanda en hızlı isimdi ama Cumartesi günü son antrenmanda kaza yaptı ve ağır hasar alan araç öğleden sonraki sıralama seanslarına yetişmedi, böylelikle yarışa pit yolundan başladı.

Yarışın başında güvenlik aracının girmesi ile erken pite girmesi, ona ön sıralara yükselmede büyük fayda sağladı.

Son sıradan başlamasına rağmen iyi puanlar alan Alonso, yine de durumdan memnun değil ve yarışı kazanma şansının olduğuna inanıyor.

Alonso: “Cumartesi sabahı olanları hepiniz biliyorsunuz. Dolayısıyla Pazar günü altıncılık, farklı bir his. Bu sonuç, zor şartlarda ortaya konan çabaları nedeniyle takımın gurur duyacağı bir şey olmalı”

“Sıralama seanslarına katılamamak önceden başıma gelmemişti. İlk başlarda piste çıktığınızda bir hata veya teknik sorun nedeniyle bu olabiliyor. Ama başından beri kendinizi ekranda seyretmek gerçekten çekilmez bir şey.”

“Pazar günü çok tatminkârdı. Puan almak istiyorsak her şeyi mükemmel yapmamız gerektiğini biliyorduk: araç, strateji, geçiş ve lastikler. Ve durum da böyle oldu. İlk turlar yoğundu, 6 geçiş hamlesi yaptım. Ardından stratejiden azamisini elde etmek için çalıştım, diğerlerinin pite girmesini bekledim.”

“Monako GP benim için hem acı hem de tatlıydı. Açıkçası aldığım puanlar açısından yeteri kadar iyi değildi, özellikle de kazanmak için iyi durumdayken”

İspanyol pilot, son anlarda tartışmalara konu olan geçişte Schumacher’e karşı savunma yapmadığını belirtti.

Alonso: “Sonunda Michael ile olan olay gerçekleşti. Pit duvarından bana son turda yarışın güvenlik aracı altında devam ettiği, geçişe izin olmadığı söylendi, bu yüzden sakindim. Zaten daha sonra komiserler durumu doğruladı, işleri yoluna soktu”


Yorumlar

  1. Jetman ilk defa yorumlarına katılıyorum : )

  2. aşağıdaki yorumun devamı:

    bu adamı biz ve medya zaten bu tip yorumları olduğu için hep takip etmiyormuyuz.bu adamların sponsorları bu durumdan gayet memnun olduğunu düşünüyorum.çünkü reklamın iyisi kötüsü olmaz reklam reklamdır.bakın kimiye çok fazla konuşmayan biri olduğu sponsor faaliyetlerine katılan biri olmadığı için sponsorsuz bana göre.

  3. Alonso: "Cumartesi sabahı olanları hepiniz biliyorsunuz. Dolayısıyla Pazar günü altıncılık, farklı bir his. Bu sonuç, zor şartlarda ortaya konan çabaları nedeniyle takımın gurur duyacağı bir şey olmalı"

    şu yukarıdaki cümlede alonso kendinimi övmüş yoksa takımımı.

    "Pazar günü çok tatminkârdı. Puan almak istiyorsak her şeyi mükemmel yapmamız gerektiğini biliyorduk: araç, strateji, geçiş ve lastikler. Ve durum da böyle oldu. İlk turlar yoğundu, 6 geçiş hamlesi yaptım. Ardından stratejiden azamisini elde etmek için çalıştım, diğerlerinin pite girmesini bekledim."

    şu cümledede iki sefer strateji kelimesini kullanmış ki stratejiyi belirleyende takım olduğuna göre yine takımını övmüş sayılmazmı.

    onuda geçtim bu adam f1 in en iyi pilotları arasında gösterilirken çok fazla mütavazilik bekleyemeyiz herhalde

  4. Bazı arkadaşlar haklı, Alonso'nun başladığı pozisyona göre aldığı puanların tek müsebbibi takımıdır. Ben pitstop'a girdiğini gördüğümde şaşkınlıkla sevinci karışık duygularla yaşadım. O noktaya gelebilmesinin tek nedeni olan olaylar sonucundaki takımının müthiş stratejisi.
    Açıkçası ben bunun üzerine düşerek ikrar ile açıklamalar yapmasını beklerdim.

  5. schumiye karşı savunma yapmadım demiş.objektif olmak gerekirse ben öyle görmedim alonso hata yaptı ve alonsonun schumiye savunma yaptığını gördüm.bana kalırsa alonso bazı hatalarına kılıf uydurmaya çalışıyor.ben yanlışmı gördüm acaba.

  6. burak bocek avatarı

    Arkadaşım sizin anlamadığınız şu;varsayımın her zaman her yerde geçerli olduğunu söylüyorum.O halde Alonso'nun bu yarışı kazanma ihtimali nedir?=23te 1 yani yaklaşık yüzde 4.347 tabi bu tüm pilotların aynı kazanma ihtimali olduğunu gösterir ancak normal şartlarda biraz mantıksızdır.Hele Monako gibi geçişin imkansız olduğu bir pistte ve diğer rakiplerinde yarışı kazanacak kadar güçlü bir araçları olmadığını düşünürsek.Alonso'nun şansıda gridin ön kısmında oldukça kazanma şansınında artması veya x pilotu içinde geçerli tabi haftasonu boyunca hızlı gözükmüş ve aracı rekabetçi olabilecek bir pilotsa bu onun kazanma ihtimalini arttırır.Yoksa f1 iddaa diye birşey olmaz.Her zaman ihtimal vardır olucakta f1de yoktur demek bilimsel bir gerçeği reddetmek demektir.Açın araştırın olasılık nedir diye bence.Tabiki f1 -se ve -sa kipleriyle dilek kipleriyle yürümüyor bunun farkındayız ancak bu ayrı o ayrı bir durum.Ve hiçbir zaman olasılık gerçeğini değiştiremezsiniz.Artık geçti ölmüş ile olmuşa çare yok oturup burda kaçan galibiyete ağlayacakta değiliz.Anlatmak istediğim ihtimalin varlığıdır buna yoktur diyemez kimse

  7. o kaza olmasaydı kazanma ihtimeli elbette vardı. ama malesef kendi zaferini kendi engelledi. neyse o gün alonso ya çok kızmıştım da yarışta kendini affettirdi gene. şampiyonada iyi bir konumda. önemli olan da bu. istanbulda bana kalırsa podyum bile çok zor görünüyo. ama tabi bu bir tahmin. belki yapılan güncellemeler bize diğerlerinden daha çok artı kazandırır. en azından böyle olmasını umuyoruz.

  8. burda hiç kimseye gönderme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın şunu demek istiyorm.yani f1 de varsayımlar kaale alınmıyor.pilotunuz polü ve yarışı alabilecek kadar iyiyse ve hata yapıp yarış sonucu istediğiniz gibi değilse ise.varsayımlara sarılıp tesselli olmaya çalışabiliyorsunuz.

  9. alonso işte kelimelere dikkat edin hep ben yaptım takım harika iş çıkardı deme yok takım mükemmel strateji uyguladı ve puanları aldın burda en çok tebrik takımınındır

  10. alonso antrenmalarda kaza yapmasa polü alırmış yarışıda kazanırmış varsayım.olabilir tabi olamaz demiyorum
    rosbergte q3 te q2 gibi hızlı olup hata yapmasa polü alıp yarışıda alabilirdi.varsayım.tabi olabilir olamaz demiyorum.
    yani alonso için varsayımdan yola çıkarsanız diğer pilotlar içinde varsayım üretmemiz doğal olur.

  11. mus çakıcı avatarı
    mus çakıcı

    redbulların arkasında birinci gelebilirdim demek istedi birde schumiyi ben baktım diyor peki rosbergi neden bırakmamış acaba o da gecmeye çalıstı her halde onu sevmiyor ….

  12. Redbulların arkasından 3 olarak kazanabilirdim demek istedi alonso yanlıs anlaşılmasın 🙂 Schumiyide bilerek gecirmis komik acıklamalar bunlar.

  13. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ya beraber yarış izliyoruz hepsi bu,çok mistik birşey değil:D bütün atraksiyon bu ama oldukça keyifli oluyor,hatta yarışın büyük bir bölümünü de kaçırabiliyorsun,o kötülüğü var sadece.
    hangi yazın olursa olsun makul şeyler söylüyorsun bana göre,ama fazla inceleme kurcalama genel konuş ki anlaşılsın:D
    umutu tanırım kardeşim olur:D
    bir de adımın kullanıldığı diğer yazıdan herhangi birşey anlamadım,ve bunu yazan kişiyle ilgili de birşey söylediğimi hatırlamıyorum.saygın olmak vs gibi kavramların burada irdelenmesi bana çok doğru gelmiyor,bir yere kadar anlatabiliyorsun,ve karşındaki anlamadığında ve bunda ısrar ettiğinde yapabileceğin bir şey yok % de 500 haklı olsan da ve daha sonraki muhabbet in de saygı çerçevesinde kalması zor bir hal alıyor,durum budur bama kalırsa.

  14. EDİTÖR EFENDİ; dünün sidiklileri bize oturma kalkma öğretecekler yetmemiş verdiimiz cevaplarıda size şikayet edip müdahale edin diyecekler ve bunu yaptıklarını söylediğimiz yazılarımızı dahi sileceksiniz diimi… Fernando Alonso haberinin altına yazdılarmı cevaplarını alacaklarını bilerek buraya yazıyorlarda siz bizim yazımnızı neden silersiniz.Türkiyede Türkler esaret altındamıdır ki esaret yaşatıyorsunuz bize.

  15. Bu adamın sevmediğim tek yönü konuşmaları. Bu kadar yıl geçti gelişti, öğrendi dedik ama bir konuşmayı öğrenemedi, ağzını geliştiremedi. Yok arkadaş bu sene duyduklarımdan sonra da artık düzeleceğini düşünemiyorum. Bana göre bu alanda bu sene rekor kıracak galiba.
    Neyse napalım böylemi kabul edeceğiz onu.

    Hakaret değil, şahsi düşüncem.

  16. Fatih bey bu grup olayı nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim. Atraksiyonları çok severim 🙂 Görkem ve Umut ile F1 Challange'de çok online kapıştık 🙂 Yanıtın için şimdiden teşekkürler.

    djarum, Öncelikle zeka konusu için estağfurullah diyerek söze başlamak istiyorum. Zekamın herkes kadar olduğuna inanıyorum. Bir artım yok kimseden yani. Ancak irdeleme konusunda evet sana katılıyorum, ama yapım bu ne yapayım. Söylenilen kelimenin en ince noktasına kadar bakıyorum.

    Zaten anlaşamayacak bir nokta yok ki. ben Alonso'yu 1 kere sevmedim. Daha da sevemem ancak ona kötü pilot diyemem. Burdan sonrası da zaten ufak tefek görüş ayrılıkları oluyor. O kadarda olsun insanız be 🙂

  17. Benim söylediğimin aksini ispat edebilirmisin.Editör e sesleneceğine kendine sahip ol da bizlere nasihat etme.

  18. sen düşmansın.Burada yazdığın hiçbirşeye saygın yoktur ve sadece kendi görüşlerini yutturma modunda insanlara yaklaşımda bulunan bir insansın.İyiyim hoşum laflarıyla sevmediğini söylediğin pilotun haberinin altına bol bol yazmaya çalışmanın başka anlamı varmıdır? Sizler bu spordan bi haber iken ben seyrediyordum.Malonso,*******,… vss gibi kelimeleri bolca kullandığını ben gibiler iyi biliyoruz.Sizlerin arasında biraz adam akıllı adam olan kişi kirve idi.Bu kısımlardan kendini alamadı ve Alonso düşmanlığınıda gizleyemedi bizim bunları dile getirmemizdende darlanıp buraya yazmama kararı alıp bunuda uyguladı.Oysa siz….

  19. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ayrıca buradan site yöneticilerine de sesleniyorum. AARank nickli üyeniz iki yorumunda da düşmanlıktan bahsetmesine rağmen neden herhangi bir girişimde bulunulmuyor anlamış değilim…
    – Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,

    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.

    – İki yada daha fazla kişi arasında karşılıklı kavgaya dönen tartışmalara izin verilmez.
    bu arkadaşın yorumları yukarıdaki maddelere nekadar uygun siz karar verin…

  20. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    AARank söylediklerim seni kapsamıyor zaten… ortalığı bulandıranda sensin…ayrıca 50 yaşına dayanmış yaşına uygun sözler sarfetsen iyi olur. ne demek temiz ve saygılı??? senden mi öğrenecem bu kavramları?? daha öncedende vurgulamıştım senin durumunu… 2007 deki alonso olayından sonra senin psikolojin iyice bozulmuş… takmışsın kafayı oaraya. Mclaren taraftarlarından herhangi bir kimse ne yorum yapsa sen olayı 2007 ye taşıyorsun. oyuzden söylediğim sözler seni kapsamıyor. bundan böylede doğrudan bana cevap vermeni istemiyorum. ben ortaya konuşurken sen hemen atlama , yaşına uygun yorumlar yap. senin gibilerin insanlara nasihat vermesi gerekirken sen çıkmış düşmanlıktan bahsediyorsun. sen git amatör küme karşılaşmalarını izle orası sana daha uygun…

  21. forever sen ne anlatıyorsun Allah aşkına… Kendini temiz ve saygılı olarak gösterme;sen bir numaralı düşmansın.Yazdığın her kelimenin altında Fernando ya hakaret etme arzularını göremeyenler kör yada senin tarafından olmadır.Ben sizi iyi bilirim.

  22. fatih küskü,Ben herkesle tartışabilirim,ama samimiyetle söylüyorum herkese karşı saygılı olmaya çalışmıyorum saygıyı hakettikleri için saygı duyuyorum sende bu saygıyı hak edenlerden olabilirsin ,hatta Bülent şahin gibi zekanla tebesüm ettirebilirsin mesela,nasılmı?soruyu ben sorup ben cevapladığım için verdiği cevaptan. +Bülent bey yorumlara mercekle değilde geneline bakarsanız daha iyi anlaşbiliriz.

  23. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bülent seni de alabilirz bak bizim gruba,malum seçkin bir grup oluşturmak amacımız,yarışları beraber izlemek açısından:D
    herkül abi est ne borcu,sadece onuru motive etmek için söyledim:D
    bazı hafıza eksikliği yaşayan arkadaşlar ın eskilerden yanlış örnekler vermesi de acaip derecede gereksiz olmuş,haa doğru olsa yine neyse,eyvallah diyeceğiz ama yine uydurmuş bir yerlerinden birşeyler

  24. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bununla ilgili bir örnek vermek istiyorum … f1 racingin bir sayısında okumuştum …bir muhabir monzadaki yarışa üzerinde Mclaren tulumuyla binlerce tifosinin arasına girip yarışı izlemişti ve bunu yaparkende kendi kendine şöyle düşünmemeişde değil … acaba bana birşey derler veya yaparlarmı … sonrada hayır hayır kesinlikle olmaz bu f1 , futbol değilki bana saldırsınlar veya sözlü sataşmada bulunsunlar… velhasıl kelam diyeceğim şu ki düşüncelerimiz ve tuttuğumuz takımlar farklı olabilir ancak bir birimize olan saygımızı kaybetmeyelim ve lütfen f1 de futbola benzetmeyelim… herkese saygılar…

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @THY-F1e sponsor olsun …avatarım gözükse Mclaren fanları 10 – veriyor diyorsunda ozaman bana verilen (-) eksilerin sebebide Mclaren nikli olmamadanmı kaynaklanıyor…yani yorumların bir önemi yok değilmi tıpkı futbol fanatikleri gibi mi davranılıyor burada. ayrıca bir arkadaş herkes onu çok iyi biliyor , düşmanlıktan bahsediyor… nasıl yani ya ne düşmanlığı Allah aşkına … ben buradaki hiç kimseye herhangi bir düşmanlık beslemem imkansız herkese çok saygım var…f1 de böyle düşüncelere yer olmamalı … bir f1 taraftarı asla böyle duygular beslememeli…

  26. Bize soruyorsan biz cevap verelim ama bize sorupta sen cevap verirsen biraz abes kaçıyor. Gelelim yanıtlara.

    Ben McLaren yada Mercedes yada Ferrari taraftarı değilim. Yeri geldiğinde Hamilton'u da beğendiğimi söyledim Alonso'yu da. Bunun için alacağım eksiler yada artılar zerre kadar da umrumda olmaz.

    Evet Alonso pilottur. Hemde çok iyi bir pilottur. Ancak küstah tavırları, daha öncelerinde takım arkadaşlarına karşı yada ekiplerine karşı söyledikleri onu bana göre sadece çok iyi bir pilot olmakla sınırlı bırakmıştır.

    Komple bir pilot örneği vereceksek Suzuka 2006'da son 5 turda patlayan motoru ile birlikte Schumi'nin tavırlarına ve açıklamalarına bakabilirsin.

    Ayrıca Fia öyle karar verdi diye Fia'nın arkasında duracaksanız Monza 2006'da Alonso ceza aldı diye de eleştirmeyeceksiniz, onunda arkasında duracaksınız.

    Saygılarımla.

  27. siz – lere fazla takılmayın ben mc larenle ilgili bir haberde değil gülücük avatarım çıksa enaz 10 – alırım da benim anlamayacağımı iddia etmenize şaşıyorum,

    size şunu soracağım
    alonso pilotmu ? pilot
    şcmi atak yapınca reflex olarak cevap vermesi kadar normal bişey olabilirmi olamaz
    Şucmi sıkıştırınca oda zorlamaya gerek yok diye cevap vermedi,ben böyle anladım ve öyle olduğunu düşünüyorum,fia da bu yönde karar verdi.

  28. Gerekirse 5 kitapta yazarım. Ama değil 5 kitap 500 kitap yazsam size yine nafile.

    Gözü kara sadece Schumi mi var dedim ben. Artık söylemediklerimide söyler gibi anlıyorsun herhalde. Senin kurduğun cümlelerden gayet net karşılıklar verdim. Karşılığını da bulduğuna adım gibi eminim. Ancak anlamak yada kabullenmek işinize gelmiyor sanırım. Sizin bileceğiniz iş.

    Aşağıda bir gülücük işareti koydum, tam 5 tane eksi var. Bu da sanırım çekememezliğin fotoğrafı oluyor. Bari 2 tane daha eksi verin de Schumacher'in şampiyonluk sayısına tamamlayayım. Daha manâlı olur.

  29. m-sc efsane nin madem ceza alacağını biliyordun niye rosberge yol vermedin sorusuna cevaben öyle yazdım yani sizde neye istinaden yazdığımı bilin diye söylüyorum.

  30. m-sc efsane avatarı

    aracını sürtecek kadar zorlamadımı zaten.. neden anlamak istemiyorsun..

  31. Bülent Şahin,bir kelimemden kitap yazsaydın bari,Alonso zorlasaydı çarpışma kaçınılmaz olurdu,belki o anlamda bilerek yol verdim demiş,bir tek gözü kara şcmi mi var f1 de.

  32. m-sc efsane avatarı

    aracını sağa sola park etmesi neticesinde rakipleri ceza alacaksa ferrari simülatörde pilotlarına bir araç nasıl en iyi park edilir diye test bile yaptırır

  33. THY-F1e sponsor olsun ;

    Senin mantığına göre ;

    1. Alonso kendi beyanında bilerek yol verdim beyanını kullanmış mıdır? Evet kullanmıştır. O halde senin tabirine göre sportmenliğe aykırı hareket etmiş midir? O halde sana göre etmiştir.

    Hani ceza?

    2. Alonso kendi beyanında bilerek yol verdim beyanını kullanmış mıdır? Evet kullanmıştır. O halde senin tabirine göre Ferrari ekibinin "sen kahya mısın" sorusunu sorması gerekmez mi? Evet gerekir.

    Kendi içinde çelişiyosun. Neyin mücadelesini veriyorsun arkadaşım?

  34. m-sc efsane avatarı

    quva. alonso schumi beni geçerken ceza alacağını biliyordum diyor ama geçilmemek içinde herşeyi yapıyor.. yani schumi onu geçtiğinde düşündüğüyle yaptığı birbiriyle örtüşmüyor..eğer ceza alacağında eminse neden bu kadar zorladı.. bir kazada olabilirdi bunun neticesinde.. 7. lik bile gidebilirdi..bana göre alonsonun böyle bir demeç vermesinin tek nedeni şu.. ben schumiye geçilmedim.. ama pist üzerinde schumiye karşı yaptığı savunma bunun böyle olmadığını açıkça gösteriyor..

  35. m-sc efsane alonsonun görevi diğer sürücülere ceza aldırmak değil

    2-fia derki sen sportmenliğe yakışmayan tutum sergilediğin için sanada 20 saniye ceza

    3-ferrari de alonsaya biz sana arabayı sürmen için veriyoruz sağa sola park etmen için değil,sen kahyamısın demezmi?

  36. M sc efsane .İki takım pilotundan daha telsiz konuşmalarına ait bilgi geldi.Birisi Luizzi diğeri buemi.Telsiz talimatına göre 'Geçiş yapma, pozisyonunu koru ve finişe gel'.Şimdi bu pilotlar Başka pilotlar tarafından geçilselerdi Fernando nun düşündüğü şeyi düşünmezlermiydi yoksa karşı atağa falan mı geçerlerdi.Fernando takıma birkaç kez sorduğunu söylüyor.Takım ise olumsuz diyor.Mesela bir örnek verelim.Bir çocuk düşünün,annesi diyor ki yavrum yanına şemsiye almalısın yağmur yağarsa ıslanırsın ve hasta olabilirsin .Çocuk peki diyor ve sokağa çıkıyor.az sonra bakıyor ki arkadaşlarından biri şemsiyesiz ceketsiz montsuz dışarı çıkmış.İliklerine kadar ıslanmış.tabi ertesi gün ıslanan çocuk hastalanıyor.Diğeri diyor ki Ben onun hastalanacağını biliyordum…!!!!

  37. eksi verenlerede bol selam:) Allah sizi çok sevsin.

  38. m-sc efsane avatarı

    THY-F1e sponsor olsun eğer alonso ceza alacaklarından bu kadar eminse herkese buyur etmesi iyi bir fikir

  39. yaşar bey denizliye bol selam:)

  40. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    biliyoruz alonso kazanabilirdin maalesef olmadı ..

  41. ulen herkül sen şu bizim hakan olmayasın:)

  42. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Teşekkürler forever-Mclaren.Öyle olacak,tabiki hepimizin düşüncesi ve tarafı ayrı ama öbür taraftan baktığımızdada hepimiz aynı yoldayız.

  43. Eşit güçdeki takımların araçlarının burada birbirlerini geçmesi imkansız gibi değerlendiriliyor diimi…
    2007 yılında Fernando ya atak denemek isteyen pistin acemisinin aracının aynı olduğunu söylemeye devam edecek olanlar parmağını kaldırsında kırayım o parmağuni.

  44. fatihim kirli çamaşırlarımızı ortaya döküp bizi rezil etme:) iyiki birşeyi yanlış hatırlamışız. ara kirveyi buluşalım. neyse borcumuz öderiz. onuruda davet ettik ama ne hikmetse kendini saklıyor bizlerden:) halen bir çay içeceğiz bakalım ne zaman randevu verecek:) bir tanede ferrarici arkadaş bulmak lazım gruba:)

  45. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @Fern4ndo-4LonSo çok doğru söylüyorsun söylediklerine tamamiyle katılıyorum. ayrıca üslubun ve yaklaşımından dolayıda seni tebrik etmek istiyorum… senin gibi f1 taraftarlarını burada görmekten çok memnunum. umarım bundan sonrada yorumların ve yaklaşımların bu yönde olur…

  46. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    @forever-Mclaren

    Alonsonun kazanması için anormal şeylerin olması gerekmez sizinde bildiğiniz gibi.Monaco'da Hamilton'ı önünde bulunca yavaşladı doğal olarak,ancak Mclaren'in Hamilton'ı pite almasının nedenide Alonso'nun hızlı olması değilmiydi?Oda Başlarda Massa'dan hızlıydı ama oda Massa'yı geçemedi.Cadde pistlerinin dezavantajıda bu zaten.Harika görüntüler ama geçişin imkansız olması.Geçiş olabilmesi için gp2 deki gibi pilotların gözünü karartması lazım ancak oda imkansız.Takım'ın alacağı puanlar ve şampiyonadaki pozisyon.Evet bazen her pilot yada taraftarı objektif olamıyor,ancak Alonso'yu kazanabilecekler listesinde görmemek abesle iştikaldir.

  47. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    @forever-Mclaren

    Alonsonun kazanması için anormal şeylerin olması gerekmez sizinde bildiğiniz gibi.Monaco'da Hamilton'ı önünde bulunca yavaşladı doğal olarak,ancak Mclaren'in Hamilton'ı pite almasının nedenide Alonso'nun hızlı olması değilmiydi?Oda Başlarda Massa'dan hızlıydı ama oda Massa'yı geçemedi.Cadde pistlerinin dezavantajıda bu zaten.Harika görüntüler ama geçişin imkansız olması.Geçiş olabilmesi için gp2 deki gibi pilotların gözünü karartması lazım ancak oda imkansız.Takım'ın alacağı puanlar ve şampiyonadaki pozisyon.Evet bazen her pilot yada taraftarı objektif olamıyor,ancak Alonso'yu kazanabilecekler listesinde görmemek abesle iştikaldir.

  48. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    valla onur doğru söylüyor herkül abi:D keşke diğer taraftaki arkadaşlarda da böyle şeyleri kabul edebilme basireti olsa,böylesi çok daha iyi olur,kazanmak için yeterince şansı vardı,ama bu sezon çok az eline geçebilecek bu fırsatı basit bir hata ile çöpe attı,normal şartlarda kazanamasaydı sorun olmazdı pek ama bu şekilde kaybetmesi ister istemez,şüphede ve pişmalıkta bırakır adamı..
    schumi-ve rosberg hakkında söyledikleri de doğru zaten her yerde belirttim o açıklamanın yersiz olduğunu,ama burada çıkıp da bir arkadaş da demedi ki '' ya kardeşim iyisin hoşsun da madem öyle bıraksaydın rosberg de geçseydi'' demedi,diyemedi.biz diyebiliyoruz ama alonsocu kitlenin % de 90 ında bazı şeyleri kabul edebilme idrakı yok malesef..
    herkül abi türkiyeden sonraki yarışa onur u da alalım zorla bizim gruba:D
    bak onur garanti ediyorum,ansızın çıkan bir bilgi ve belgeye dayalı bir konuda pahalı bir gömlek kaznama şansın oluyor herkül abiyle yarış izlerken:D dimi abi:D

  49. Webber ultra iyiydi be fernando kaza yapmasaydın da zordu mark webber formunu yakaladı monaco ve ispanya'da onu durdurmak için Sebastien Vettel bile cok yavastı :))) ayrıca burası F1 şu olsaydı bu olsaydılı yorumlar biraz sacma oluyor ama monaco'da alonso gerçekten hızlıydı fakat ben Mark Webber'in ve Robert Kubica'nın daha hızlı olduguna ınanıyorum son yarısta

  50. kaza yapmasaydı belki kazanabilirdi demek istedim ben..varsayımlarnla yarış kazanılmıyor sonuçta kaza da kendi hatasıydı

  51. kaza yapmasaydı belki kazanabilirdi demek istedim ben..varsayımlarnla yarış kazanılmıyor sonuçta kaza da kendi hatasıydı

  52. herkül, saygılar ağabey 😉

  53. ahmet karlı avatarı

    Bence alonso biraz daha rahat yarışmalı Red Bull u yakalayacağım diye ne hallere girdi. Takım da ona fazla akılvermiyr galiba. Red Bull tamam bundan sonra takımının gelişmesine bağlı. Yarışın ortalarında sanki schumacherin yaklaşmasına izin verdi ve sanki denemesini istedi yanlış anlamdıysam.

  54. Alonsonun massadan 03 sn daha iyi olduğunu varsayarsak monacoda polü kazanabilirdi sonucu çıkıyor ortaya,
    2 bazı arkadaşlar da,niye bu kadar zorladı eleştirisinde bulunuyorlar,
    ben hiç yarışmadım ama tahminen diyorumki cadde pistlerin limitini bilen varmı aramızda,yoksa adı üstünde,antreman turları,yani kendi ve aracın limitlerini öğrenmeye çalışıyor,ve daha önce hiç olmadığı gibi şasiyi parçalıyor,herkes emin olsun alonso bir daha kaza yapmamak için sırf araca zarar gelmesin diye(yarış kazanmak önemli değil)daha dikkat edecek.

  55. burak bocek avatarı

    Nasıl olmaz olasılık dünyanın her yerindedir nereye giderseniz gidin olasılık=ihtimal vardır.Ya kazanmak ya kaybetmek demek bile %50 ihtimal değil midir zaten mpalmer kardeş

  56. f1 de ihtimal yoktur ya kazanırsın ya kaybedersin monaco yarışını alonso kaybetmiştir o kdr..Kimse alonso beyefendiye antremanlarda aracı o kdr zorla demedi..

  57. onurum aybarsım:) bu ne objektif yaklaşımcılık? nerde mclaren cilik ruhu nerde rekabet…hep böyle yazarsak zevki kalmazki? rekabet ruhunda var sporun. yoksa her yarışı bitirene ödül verirlerdi:) bazı arkadaşlar hiç şakadan anlamıyor. gerçek hayattada bu kadar ciddimiyiz acaba? rahmetli metin oktayın gol isminde bir restoranı vardı. orada yazarmış. hayat hoş gerisi boş. bize bir kuruş kazandırmayacak şeyler için burada belkide boşuna uğraşmıyormuyuz? ne için zevk için değilmi? öyleyse zevk alalım. ben bu site sayesinde iki tane adam gibi adam tanıdım. bu bile yeter:) dahada tanıyacağım inşaallah…

  58. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    AARank yine saçmalamaya başladın.. ne düşmanlığı ilk önce yorumlarımı , alonsonun fanatik bir taraftarı gibi değilde , normal bir f1 taraftarı gibi okusaydın bukadar hidetlenmezdin. gerçi sana pek söyleyecek sözüm yok senin hangi takımı tuttuğun belli değil , laf olsun diye Mercedes taraftarıyım diyorsun sonrada schumi alonso olayında alonsodan yana tutum takınıyorsun. ayrıca böyle bir ortamda herkes kendi fikirlerin söylerken senin sana düşmanım demen senin ruh yapını ele veriyor… biraz sakinleş , alonsoyu bukadar üstün görerek bağlanma , yoksa inan ruh sağlığına zarar verecektir…

  59. burak bocek avatarı

    Ya boşverin arkadaşlar cidden buradaki bazı insanlara laf anlatmak dağı yerinden oynatmaktan zor.O yüzden kimse bir parça değişmeye gayrette etmiyor iş dahada zor hale geliyor.Bu adam haftasonu boyunca çok hızlıydı muhtemelen Kubica gibi oda ilk çizgide olabilirdi pist şartlarıda günden güne,seanstan seansa değişiyordu ve Alonso daha iyi derecelerde yapabilirdi.Yazık oldu çok daha fazlasını alabilridi ama sezon uzun önümüzde çok yarış var.Sürekli geçtiği araçlar gp2 araçları tırdı vesaire deniyor.O zaman arkadaşlar soruyorum;peki sizce tüm araçların aynı kapasitede olması mümkün mü?Alonso en arkadayken en önde yarışan Redbulları yada Mclareneri mi geçicek?Lütfen mantıksız konşmayın.Şurda arkalara düşüp atak seyrettiren,yarışa heyecan katan kaç pilot var Alonso ve Hamilton o kadar.Hamilton biraz daha agresif tabi daha heyecan veriyor atakları belki çoğu kişiye ama objektif bakarsak durum böyle

  60. antremanlarda cok iyiydi evet. keza kubica da oyle. zaten red bull'lar olmasa ya kubica ya da alonso kazanacakti. gerci webber monaco'da hep iyiydi. ama adamlar her pistte de iyi olunca yapacak bisi kalmadi. keyfini surdu.

    hamilton'in arkasina geldiginde atak denemesinde bulunmamasi normal. cunku o kadar tur gitmis ayni lastikle. bir de hamilton yani. garantiye aldi isini mantikli. gecis yapabildigi yerler tunel cikisi. e zaten yuksek bir hiza cikiyorsun. inanilmaz turbulansi da hesaba katarsan 1-2 turda gecemezse hem motoru bogacak hem frenlerde sorun yasayacak hem de lastikleri soylemiyorum bile. ben de olsam ben de denemezdim hani. monaco bu boru degil 😀 hamilton'in da frende sorun yasamasina ragmen gecit vermemesi iyiydi. ikisi de yarisi iyi yonetti.

  61. Alaycı yaklaşıyorsunuz ama "Kazanabilirdim" demesi bence gerçekçi. Antrenmanlarda çok iyiydi. He sıralamada Webber'in hızına ulaşabilir miydi bilmem ama en az Kubica kadarını yapabilirdi. İkinci kalksa strateji ile birşeyler yapabilirdi. Hatta Cuma akşamı, "Acaba Red Bull'un pol pozisyonunu serisini sona erdirebilir mi?" diye kendi kendime sordum.

    Schumacher'in geçişi konusunda bana biraz sıkıyor gibi geliyor. O kadar emin olan adam rakibi kendini geçerken o kadar kasmaz. Hatta ben Alonso'nun yerinde olsam madem bu kadar eminim Rosberg aralık kolladığında Rosberg'e de yer verir böylece şampiyonada iki favoriyi bu yarıştan eli boş gönderirdim.

  62. alonso açıkçası çok akıllı bir pilot. geçtiği 6 araç gp2den yavaş araçlar. ondan sonra hamilton düştü önüne yanına bile yanaşmadı. kontrollü gitti.

  63. forover… düşmanlığınız hiç bitmeyecek diimi.Sizin Fernando ya karşı olan bu tavırlarınız sonucunda benim gibilerin Fernando taraftarlığı aşırıya gitmeye başladı.Bu tavırlarınızla dewam ettiğiniz sürece ben gibilerde size düşman olacağız.

  64. tabi tabi…

  65. m-sc efsane,sana göre kenara çekip herkese buyur etmesimi lazımdı?

  66. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonso çok doğru söylemiş pistteki tüm pilotlarında kazanma ihtimali vardır. f1 pistlerinde bazen herşey olabiliyor…

  67. m-sc efsane avatarı

    schumi onu geçtiğinde geçmesine izin verdim deyip aynı zamanda geçilmemek için aracını oraya buraya sürter ve nedense rosbergin de geçmesine izin vermez.. kazalar sayesinde 6. olur ve çıkar derki kazanabilirdim!!! antremanlardaki kazadan sonra bu adama bişeyler oldu.. yada schuminin geçişi başını döndürdü bilemeyeceğim artık.. bilincini yitirdi sanki..

  68. Kimikolik bey kardeşim… senin F1 pilotu olmanı hapimiz isterdik amma senin olma ihtimalin 1/1000 0000 dir.Alonso nun Monakoyu kazanma ihtimali 1/6 idi.

  69. Sayın KimiKolik, subjektif bakış açısına çok güzel bir örnek vermişsiniz, tebrik ederim.

    Alonso'nun kazanma şansı vardı evet. Ama kesin kazanır mıydı, kazanamaz mıydı bilinemez tabii ki. Ama ortada öyle bir ihtimal vardı.

  70. Ben de formula 1 pilotu olabilirdim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir