Red Bull Sadece Alonso ve Hamilton'dan Korkuyor

yazar:

kategori:

APA Haber Ajansı’na konuşan Marko “Dünya şampiyonluğunda korktuğumuz iki isim var. Zirve noktasına ulaşan Fernando Alonso ile Lewis Hamilton.”

“Diğerlerinin yaptıkları bizleri pek alakadar etmiyor.”

“Sahip olduğumuz paket ile önümüzdeki yıllarda şampiyonluklar için mücadele edeceğiz.”

“İhtiyacımız olan insanlara sahibiz ve değişiklikler için gerekli araçlarımız da var. 2008 ve 2009’da da kazanan bir aracımız vardı bu yüzden 3 sene üst üste böyle üst düzey araçlar yapmak şans eseri olmaz.” dedi.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    mahmut tuncer,anlatamazsın derdini,bunu başarabilen kimse yok henüz,ortaya elle tutulur gerçekleri koyarsın,kimse de çıkıp'' aa evet haklıymışsın '' demez,diyemez,sadece susar.

  2. ben kendime şu soruyu soruyorm vettel: kimi-schumi-alonso-hamilton gibi yetektemi onlar gibi yıldız olabilirmi ?
    benim cevabım şimdilik hayır.

  3. keza rbr de schumi-rosberg ikilisi olsaydı vettel ve webber dahil tüm pilotlar rosbergin gerisinde olurdu. yine schumi başlangıçta zorlanırdı uyum sorunundan ama sonra yine toparlanırdı.ve şampiyonada rosbegin arkasında rekabetçi bi durumda olurdu.

    yani her zaman söylediğim gibi en hızlı araba kimde ise yani mühür kimde ise süleyman odur.

  4. peki tersten bi soru soruyum rbr nin pilotları alonso-hamilton olsaydı vettel ve webberde ferrari yada mclarende olsaydı ne olurdu.bence vettel ve webber için hezimet olurdu.

  5. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Öncelikle fernando su anda griddeki en iyi pilot. Sonra adamı cekemiyosunuz olmasın.
    şimdi Fern4ndo-4LonSo arkadasım burak bocek demiski "Alonso şu ana kadar Redbullara en çok direnen isimdi belkide.Özellikle sıralama turlarında". ben sıralama turlarında red-bull'lara direnen bir arac gormedim. siz fernando fanları adama tapmaktan adamın yapmadıgı seyleri de yaptıgını iddaa ettiginizden adama uyuz oluyoruz. en antipatik pilotlardan biri alonso.

  6. elif çivici avatarı

    Jenson u saymaması büyük eksiklik olmuş bence.Kural değişikliğikleriyle birlikte banko yarışlarda ön plana çıktıgını gördük.Kendisini hız anlamında da geliştirdi ve araca kolay adapte oldu,yeni çıktıgı takımıyla 2.yarışında zaferle tanıştı.Lewis ezer geçer diyorduk ama öyle veya böyle yanıldık.öte yanda Hamilton da şu anda klasmanda pek varlık gösteremese de yakında şampiyonluk savaşının daha da içine girecektir,ihtiyacı olan tek şey bir galibiyet.Massa ya gelince,geçen yarışta kendini toparlamış gözüküyordu,İstanbul onun için şampiyona şansını belirleyecek yarış olacak ki ben iyi bir performans gösterecegine inanıyorum.
    Alonso ise kesinlikle yarışın içinde ama gereksiz hatalarla oldukça puan kaybetti.Ama Redbullarda sorun yaşadıgı için bu durum dezavantaj oluşturmadı şimdilik,ama İstanbul da kesinlikle arasına girmesi gerekiyor bu ikilinin.Ayrıca öte yandan Kubica esas favorilerden puan çalarak şampiyonayı farklı bir yere sürüklüyor.Keza Rosberg de öyle.

  7. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Hamilton: Bahreyn 4
    Avustralya 11
    Malezya 20
    Çin 6
    İspanya 3
    Monaco 5

    Hamilton'da ilk 2 ye girememiş.Alonso'nun sıralama dereceleri daha iyi.Yorum yazmayacaktım ancak objektif olmak istedim.Heralde Mahmut kardeşim,Marco f1'in sıralama turlarından ibaret olmadığını kavramış.Çünkü Redbull'un çekindiği pilotlar Alonso ve Hamilton ise,bu sıralama turları performansına bağlı değil,yarış performanslarına ve kariyerlerine bağlı.

  8. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    sıralamalarda red-bull'ları en çok zorlayan fernandonun,bu sezonki sıralama turlarındaki en hızlı red-bull'la arasındaki fark ve sıralamalardaki yeri

    bahreyn – 0.507 – 3 (Massa'nın gerisinde)
    avustralya – 0.192 – 3
    malezya – 3.717 – 19
    çin – 0.355 – 3
    ispanya – 0.942 – 4
    monako – – 24

    Henuz hiç bir sıralama turlarında 2. olamayan fernando red-bull'ları en çok zorlayan pilotmuş.

  9. formula1'e giren onca takım içerisinde red bull'daki yöneticiler kadar bulunduğu yeri hazmedemeyip sonradan görme olan bir takım hatırlamıyorum. "diğerlerinin ne yaptıkları bizi alakadar etmiyor" gibi mahalle ağzıyla konuşan, saygısız ve ne oldum delisi insanlar, yıllarca ezilmişliklerinin karşılığında elde ettikleri başarıyı da, hazmetmeden yuttukları için kaybeder. bu günler geçer, daha 1,5 yıl önce finish göremeyen dandik araçları ile bir kaç puan için gırtlak gırtlağa gelen red bull'un şimdiki dönemi de biter ve ait oldukları yere geri dönerler.

    red bull'dan birisinin şampiyon olması yerine alonso ya da hamilton'un şampiyon olmasını gönülden dilerim. daha şampiyon olmadan bu kadar şımarmış bir takımı, şampiyonluktan sonra düşünemk bile zor. bahsettiği kişiler massa button schumacher ya da her kim olursa olsaydı da yine aynı şeyleri yazardım. isimlerin önemi yok. bir yönetici, her şeyden önce saygılı olmayı öğrenecek. ama cemaat-imam ilişkisi var gibi red bull'da. yöneticinin ağzıyla hareket eden pilotu da millete parmak çıkarmakla meşgul.

  10. 2008 de ki Red Bull yarış kazanan bir araçmıydı? Herhalde ben yanlış hatırlıyorum.

  11. bu araca kimi lazım. çok korkmayın takımlar şampiyonluğu böyle giderse rahat ama pilotlarda bir süpriz olabilir.

  12. yamayı unuttum şu anki puan sistemide dayanıklılığa ve istikrara puan veriyor.
    sırasıyla ilk 10 pilota 10lu puan sistemine göre puanlama
    10- 7,2 – 6,0 – 4,8 – 4,0 – 3,2 – 2,4 – 1,6- 0,8 – 0,4

  13. ve sayın marko bu kadar büyük laf ederken.büyük lokma ye büyük söz konuşma demişlerki rbr nin dayanıklı olacağındanda emin sanki.
    gridin en dayanıklı arabaları arasındada rbr yok.buda onlar için büyük bi handikap.

  14. Tabelacı kelimesini bazıları için kullandık ama hemen öğrenip başkalarına yakıştırmışlar.
    Yazdıklarınız Fernando ya hakaret içerdiği sürece bizleri aşırı taraftar kitlesine katıyorsunuz ki sonrada bununla baş edemeyip Mclaren taraftarı editörden medet umuyorsunuz.
    Arkadaşlarım kimse tavuğunuza kış demeden leylek gibi lak lak etmeyin… gagalarınızı kaybettiğiniz zaman lak-lak da edemezsiniz.

  15. Dayanıklılık sorunu yaşamadıkca Red Bull'u birilerinin geçebileceğine inanmıyorum ancak Red Bull sorun yaşarsa ya da hava şartları bozuk olablirse diğer pilotların şansları var

  16. burak bocek avatarı

    Son olarak tabiki yağmurda rekabet iyidir onlarda yarış sayılıyor ancak Hamilton bu kadar güçlüyse yağmurdan medet ummasın.Burada taraftarlarda onları alt edebilecek durumun sadece onlar sorun yaşadığında yada yağmurda odluğunun farkında.O yüzden rekabetin ve gerçek gücün aslı kuru havada ortaya çıkıyor.Bende diyorum ki madem bu kadar hızlısınız iyisiniz direnin geçin onları,geçiş ataklarını yapın kuru zeminde de bende tebrik edeyim.Yada tozlarını yutarsınız sezon sonunda yaptığınız geçişlerle övünürsünüz

  17. burak bocek avatarı

    Yağmur o yarışlarda herşeyi karıştırdı bunu unutma Fatijh ve merak etme neler olduğunu senden iyi hatırlarım.Ayrıca prestijli geçişlere puan vermiyorlar sezon sonu hadi kal sağlıcakla

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    avsutralyada 10. turdan sonra yağmur yağmıyordu,ki bütün atraksiyon o andan sonra oldu,çinde de kuru bölümde yapmıştı red bulla olan ataklarını ama sen heralde 2-3 yarış öncesini hatırlayamayacak durumdasın,bunun için yapabileceğim bir şey yok burak arkadaşım.hem yağmurdaki yarışlar sayılmıyor mu onu anlamadım,yağmur herkese aynı oranda yağıyor pist üzerinde,ben mi yanlış biliyorum acaba?
    herkes kendine göre haklı tabii,oversteer gibi tabelacı olup mutlu olabilmek de bir seçenek,herkesin bakışı farklı olabiliyor tabii buna da yapacak birşey yok.ispanyada 2 red bull un arasına girebilmesi takım için ve aracın gücünün ispatı için prestijliydi bana göre,dalga konusu olabilecek birşey görmüyorum burada.

  19. Bizim buralarda bir söz vardır: "Ummadık taş baş yararmış." ,diye. Sanırım Bay Marko'nun bundan haberi yok, bu gidişle Türkiye'de bunu öğrenmeleri olasılık dahilinde.

    Şu anda geride kaldı diye düşündüğümüz Mercedes pilotlarının bile şampiyonluk şansları var. Çünkü bütün takımlar Barselonaya bir sürü yenilik getirdiler ama bir çok takım 3 gün içinde getirdiği tüm yenilikleri istenildiği gibi verimli kullanamadı. Türkiyede hem bunları daha verimli kullanabilirler hem de yeni parçalarla bunu destekleyecekler. Bundan dolaydır ki bizim burada takımlar birbirine daha yakın olabilirler.

  20. Fiaya başvuralım prestijli durumlarada ekstra puan versinler… belki o zaman yetişir birileri

  21. burak bocek avatarı

    Ve ayrıca Lewis birazda onları kuru havada geçsinde görelim.İşler yağmur yağarken güzel değil mi fatih arkadaşım?Hamilton bir ara yağmur duasına çıkıyordu bildiğim kadaıyla:)Sonuç ne oldu o geçişlerden sonra Hamilton 7. sırada 19 puan farkla geride.Hamilton iddaalı olmak istiyorsa ne az 1-2yarış kazanmak zorunda oda şu an zor görünüyor.

  22. burak bocek avatarı

    En çok Alonso diremmiyorsa neden bu adamlar en çok ondan yada Hamiltondan korkuyoruz diyorlar.Madem direnmedi o zaman neden puan tablosunda 3. Alonso arkadaşım.Yazımı okuduysan özellikle sıralama turlarından bahzettim ve onları hep zorladı ilk çizgi için.Buna karşı senin pilotların hep 5-6 veya daha arkadaydı.Bahreynde de yine hemen ardında bekledi ve hataları ile yarışı kazandı olay bu kadar basit.Ayrıca yazımda anlattım her 2 tarafında hata ve şanssızlıkları ile durum nötrleşti diye yoksa yarışlarda kafa tuttu onlarla mücadele etti demedik.

  23. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    en çok alonso mu direndi,ne olarak sonuç olarak mı? hangi yarışta bir red bullu geride bıraktı ya da buna benzer birşey oldu ben hatırlamıyorum,lewise bakalım,avustralyada ve çinde pist üzerinde onları kaç kere geçtiğini hatırlamıyorum,hele ispanyada onların arasına girmeyi başarabilmişti ki bu oldukça prestijli bir durumdu ama sonuçta olanları hepimiz biliyoruz.

  24. burak bocek avatarı

    Alonso şu ana kadar Redbullara en çok direnen isimdi belkide.Özellikle sıralama turlarında.Bazı hataları onu zirve yerine 3. sıraya itti ve mavilerin sorunlarıyla bu hatalar denkleşmiş oldu.Yani durum nötrlendi dersek Alonso gayet iyi durumda şu an.Hamilton ise bir türlü yarış kazanamadı.İstikrarlı olarka puan alıyor ancak bu sezon yeni puanlamada yarış kazanmanın önemi ortada.Ben Vettel yada Alonso'nun yada Hamilton'un eğer Ferrari ve Mclaren güçlenirse şampiyon olabielceğine inanıyorum.Webber büyük tehlike aynı zamanda çok iyi sürmeye başladı.Bakalım neler olucak

  25. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    o araç alonso'da da olsa tüm yarışları kazanamazdı. pilotların hatası olmaksızın yaşanan sorunlarla pek çok galibiyet kaçırdılar.

    öte yandan monaco'da pit yolundan alınan startın sorumlusu alonso.

    webber de, vettel de gayet iyi iş çıkartıyorlar.

  26. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    @ bekir pehlivanlar

    Alonso ve Hamilton doğru yoldalar.Ferrari veya Mclaren herzaman iyi araç yapar,ancak Redbull kaç sene daha sürdürebilir bunu?Newey gibi bir kozları var elbet,ancak bu seviyeye gelebilmek için kaç yıl beklediler.Bu sene iddaalı olabilmelerinin en önemli sebebi geçen seneden aldıkları dersler ve geribildirimler.Pilot kombinasyonları belki bir Ferrari yada Mclaren aynı zamanda bir Mercedes kalitesinde değil.Ancak şartlara uyum sağlayabilen pilotları var.Hersene işler iyi gitmeye bilir.Korkuyoruz demiş,ama belki sezon bir yerden sonra kopacak.Bu sene hala Ferrari ve Mclarenin Redbull'u geçtiğini göremedik.

  27. ne kadarda emin konuşmuş.sanki her 2 pilotlarıda gridin en iyi 2 pilotundan biri gibi.ummadığın taş baş yarar.bence massa ve button ıda kaale almamlılar.mercedesten bahsetmiyorum çünkü mercedes şu an için hepsinden güçzsüz bi takım.ama umarım mercedes güçlenir.ve şunuda kesin olarak söylüyorum.mercedes güçlenirse tüm hesaplarınızı çöpe atın.

  28. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    korkmakta haklılar ancak. çıkıp sadece ikisinden çekiniyoruz diğerleri bizi alakadar etmez demek markonun çok iyimser olduğunu gösteriyor. geçen sene jenson elini kolunu sallayarak kazandı ve de brawnla üstelik. orda da lewisle alonso mu yarışıyordu??

  29. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ah be şu araç (redbull) alonsoda olacak. valla tüm yarışları kazanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir