Esteban Ocon, Mercedes ile DTM’de Yarışacak

yazar:

kategori:

2015 GP3 şampiyonu ve 2016 Formula 1 sezonunda Renault için test pilotluğu yapacak olan Fransız Esteban Ocon, ART GP’nin Mercedes takımında mücadele edecek.

2005-2014 yılları arasında Mclaren’de test pilotluğu yapan, 2005 DTM şampiyonu Gary Paffett ile takım arkadaşı olacak olan ve geçtiğmiz sene aracı test eden Ocon, Lucas Auer’in yerini alacak.

ART GP patronu, aynı zamanda adı Renault ile anılan Frederic Vasseur ; ” Geçtiğimiz sene takımımz adına GP3 serisini şampiyon tamamlayan Esteban ile yeni bir macerada yer almaktan mutluyuz. Umarım GP3 gibi başarılı bir birliktelik yaşarız ” dedi.

Pascal Wehrlein’in F1’e geçmesiyle Mercedes, DTM takımlarında değişikliğe gitti. Geçtiğimiz sene ART GP’de çaylak yılını geçiren Lucas Auer ve Wehrlein’ın takım arkadaşı Christian Vietoris ; Mucke Motorsports adına yarışacaklar. Mucke’de yarışan Maximillian Götz ise HWA AG II’de 2010 şampiyonu ve eski F1 pilotu Paul Di Resta ile takım arkadaşı oldu. Gooix takımı kapatılarak yerine HWA I takımı kuruldu, bu takımda Robert Wickens ve Daniel Juncadella mücadele edecek.

Mercedes DTM başkanı Ulrich Freitz ; ” Biz yeni bir ivme sağlamak için sürücülerimizin yerini değiştirme kararı aldık. Ben çevre değişikliğinin insanlara ekstra motivasyon sağladığını düşünüyorum. Özellikle sorunlarla başa çıkmak konusunda yeni fikir ve yaklaşımlar kazanmak adına değişimin herkes için yararlı olduğuna inanıyorum.

” Yaptığımız düzenlemler ile genç ve tecrübeli pilotlarımızı kombine ettik, 14. yılına girecek Gary üst üste 2. kez çaylak bir pilotla, bu kez Esteban ile yarışacak. Bu pilotlarımıza güvenimizin bir göstergesi. ” ifadelerini kullandı.

2016 DTM sezonu 7 Mayıs’ta Hockenheim’da başlayacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir