Büyük Sürpriz: Yasuhisa Arai Görevinden Ayrılıyor!

Son gelen haberler Formula 1 dünyasına bomba gibi düştü. Honda, Formula 1 programında değişiklikler yapıyor. Bu kapsamda Honda’nın motor sporları patronu Yasuhisa Arai ay sonunda görevinden ayrılacak.

Honda’nın McLaren’in motor partneri olarak F1’e döneceğini duyurmasının ardından bu projenin başına Arai getirilmişti. Honda geçen sene spora döndü ancak çok yüksek tutulan beklentilerin aksine çok başarısız bir sezon geride kaldı. Honda’nın 1.6 turbo V6 motoru hem performans hem de dayanıklılık anlamında çok zayıf kalınca Arai sürekli olarak eleştirilerin odak noktası oldu.

Honda kış döneminde yaptıklarıyla bu sene daha iyi bir sezon geçirmeyi umuyor ve dünkü testlerde motorda herhangi bir sorun yaşanmadı.

Arai hala F1 programının başında yer alıyor ancak emekliliği öncesinde bu ay sonunda görevinden ayrılacak.

Bu karar, bugün Japonya’da gerçekleştirilen Honda Yönetim Kurulu toplantısında onaylandı.

Honda’nın yıllık değişiklikleri kapsamında Arai’nin ayrılığı personel dağılımında yeniden yapılanma sürecini başlatacak.

F1 projesinin başına Yasuke Hasegawa geçerken Arai’nin diğer motor sporları aktiviteleri AR&GE ve Sakura’nın başında yer alan Kenji Ohtsu’ya verilecek.

Arai bu devir sürecinde danışman olarak bir süre F1 programında kalmaya devam edecek.

 


Yorumlar

“Büyük Sürpriz: Yasuhisa Arai Görevinden Ayrılıyor!” için 26 yanıt

  1. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Kimi kandırıyorsunuz? Bir de “emeklilik yaşı 60” diyorlar. Devlet dairesi mi bu da “yaş 60 hadi seni emekli ediyoruz 1 gün daha çalışamazsın” denilsin…

    Zaten emekli edilecek bir adama böylesi bir misyon yüklenmezdi. Gerçekten emekli olacaksa da en azından geçen sezonun sonunda kademeli olarak yetki ve sorumlulukları elinden alınırdı.

    Vaziyeti kestirmek güç değil. Dünkü test verileri hayal kırıklığı ve fiyasko çıkınca, arai’nin hayal tacirinden başka biri olmadığı tescillendi ve kellesi alındı. Bakalım bu şok tedavisi sonuç verecek mi. McLaren’ci arkadaşlara bol sabır…

  2. Alonso.ElNano avatarı

    Değişikliğin, Honda’nın performansıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Umarım yeni gelen patron iyi işler yapar.

  3. takımı batırdım ve kapanışı yaptım resimdeki gülüş.

  4. Ve böylece Arai, “tüm sorunları çözeceğim” sözünü tutmuş oldu.

  5. Hizli takimlar yine hizli.isin ilginc tarafi geride kaldikca fomdan alinan para azaluyor kaynak azaldikca arac geride kaluyor sponsorlar gelmiyor ve bu fasit daireye girdikcede isin icinden cikilmaz duruma geliniyor.komik ilan 2013un sonunda en hizli takim olan macca nasil herseyi bu kadar cabuk cope atti.

  6. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Millet karalar bağlamış ama aksine işler yolunda. Sıfır sorun ile 71 tur attı Alonso. Gelecek testlerde de performansını göreceğiz zaten. Şimdi yorum yapmak anlamsız.

  7. Yosuke Hasegawa buymuş hayırlı olsun 😀

  8. birçok arkadaşında dediği gibi arai dün ki testten sonra motorda beklenen olmadığından gönderilmiş olabilir. ki şuan testlerde de McLaren yine sondan ikinci gibi duruyor. tamam test diyebiliriz vs fakat uzun süredir başa oynayamayan takım enazından işlerin yolunda gittiğini göstermek için iyi bir hızlı tur kaydederdi, ancak o olmadı, zaten hızlı takımlar şuan öndeler ve sürpriz olmuyor. Bu sezona girişte te geçen yıla benzerlik olursa başta alonso olmak üzere birçok ses yükselmeye başlayacaktır. umarım dediklerim olmaz…

  9. Dunku testen sonra bu olayin olmasi cok tuhaf. Kesin Arai’nin Vaadettiklerinin onda birini goremediler aracta dun. Bu da Arai’nin suyunun buhar oldugunu gosterdi muhtemelen.Baska birsey olamaz. Olsa zaten bu adam sezon gecen sezon bittiginde emekli olur giderdi. Sonuc: Mclaren,Fernando ve button icin bir koca bos sezon daha gorecegiz.Yazik..

    1. Blitzen Benz avatarı

      Kelle alma gibi duruyor.Bazen iyi olur bazrn kotu.Mesela Mario Ilien ki kendisi motor gurusudur. gittikten sonra Mercedes motorlari patlamayi birakti.

      1. Umarım sen haklı çıkarsın da,eğlenceli bir sezon izleriz.Senin dediğini temenni ediyoruz zaten 😉

  10. Mercedes tüm takımların umutlarını daha ilk günden gömdü,hiçbir takımın bu yıl şampiyon olmak gibi bir hayali yoktur sanırım.

  11. Arai tuhaf bir adamdı ama nehir geçerken at değiştirilmez diye de bir atasözü vardır. Umarım yeni gelenler bizim futbol kulüp başkanları gibi enkaz devraldık falan deyip bu seneyi boş geçirmezler.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Yeni gelen patron : ”Enkaz devraldık.”

      derse iyi gülerim 🙂

  12. vw-tdi-power avatarı

    Zamanlama kritik, ama iyiye işaret de olabilir. Bekleyip görmek lazım, en azından inatçı Japon gidiyor. Hoş, yerine gelen Yasuke Hasegawa umarım adamları kanser etmez 😀

  13. Şu atmosferde bu haber çok ilginç ancak yine de herhangi bir duruma yormak için çok erken.

  14. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ortada hiçbir emeklilik açıklaması falan yokken birden görevinden alınıp başka kişinin getirilmesi de sanki ”düşündüğümüz tarzda bir sıkıntı mı var ?” sorusunu getiriyor akla. Kısacası zamanlaması manidar olduğu için her şey düşünülebilir.Tabi düşündüğümüz gibi olup olmadığını da bilemiyoruz daha.Dün güzel bir gün geçirdi çünkü Honda.

  15. Dün yediğin hurmalar bugün…

  16. Giderken zarar vereyim demez inşallah 😀

  17. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    ne alaka adam emekli oluyo siz motor tırt cıktı diyosunuz !!!!

    1. Tamam,samuray şampiyon olacak.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        sana göre halleyde pasta dimi!!!

      2. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
        14Sulonso (MP4-31)

        😀 😀

  18. FAster Inside avatarı

    Dün beklenen olmadı çok belli ki…

  19. Yani motor gene tırt çıktı demek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir