2017’de Yüksek Downforce Planı Tekrar Gündemde!

yazar:

kategori:

2017 Formula 1 sezonunda ciddi aerodinamik değişikliklerle yüksek downforce gücünün F1’e dönmesi planları tekrar gündeme geldi.

Bugün Cenevre’de gerçekleştirilecek F1 Strateji Grubu ve F1 Komisyonu toplantılarında yüksek downforce gücünün F1’e tekrar dönmesi konusu ciddi şekilde masaya yatırılacak.

Red Bull 2017 için daha büyük difüzör ile daha fazla yere basma gücünün olması yönünde teklifte bulunmuştu. İlk başta bu planlar kabul edilse de Mercedes’in başını çektiği grup Pirelli’nin yüksek yere basma gücüne uygun lastik hazırlamakta zorlanacağını dile getirerek araştırma sonuçlarıyla bunu kanıtlamıştı. Sonuç olarak bu planların çoğu rafa kaldırıldı.

Şu ana kadar taraflar bir çok kez bir araya gelse de hala 2017 kuralları için bir anlaşmaya varılamadı. 1 Mart öncesinde kurallara karar verilmesi gerekiyor.

Kaynaklara göre son günlerde yüksek downforce planı tekrar gündeme geldi. Bernie Ecclestone ve Jean Todt’un bu fikri destekledikleri söyleniyor.

2017 kurallarının kabul edilmesi için 29 Şubat’a kadar oy çoğunluğu yetiyor ancak 1 Mart’tan sonra tüm takımların onay vermesi gerekiyor ve bunun neredeyse imkansız olduğu biliniyor.

O açıdan bugünkü toplantılar kritik olacak. Christian Horner “İlginç bir gün olacak. Sabah Strateji Grubu toplantısı olacak. Ardından öğleden sonra F1 Komisyon grubu toplanacak. Umarım orada bir şeyler konusunda anlaşırız.”

“F1’in 2017 kurallarını belirlemesi için harika bir fırsat olacak ve bu fırsatı kaçırırsak çok kötü olacak.” dedi.

 

Horner, Pirelli’nin bu konuda günah keçisi olarak kullanıldığını düşünüyor.

Horner “Pirelli ile bir kaç hafta önce çok üretken bir toplantı yaptık. Bir çok takım ve pilot Milan’a gitti. Orada Marco Tronchetti Provera ile tüm endişeleri görüştük. Bize çok açık bir şey söylendi: Bize kurallarla gelin ve size o kurallara uygun istediğiniz lastiği yapalım.”

“Kuralları etkilemek için Pirelli’yi günah keçisi olarak kullanmak yanlış. F1 ihtiyacı olan ve istediği arabayla ortaya çıkmalı. Pirelli’nin başkanınının da belirttiği gibi gerekli ürünü yapabileceğinden eminim.” dedi.


Yorumlar

“2017’de Yüksek Downforce Planı Tekrar Gündemde!” için bir yanıt

  1. Umarım oy çokluğuyla olsa da kabul edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir