F1 2016 Barcelona Kış Testleri 2. Gün – Vettel Yine Lider

2016 Formula 1 Şampiyonası öncesinde İspanya Katalunya’da gerçekleştirilen testlerin 2. gününde Ferrari pilotu Sebastian Vettel yine en hızlı isim oldu.

Dün başlayan testleri ilk sırada tamamlayan Ferrari pilotu, bugün Pirelli’nin getirdiği ultra yumuşak lastiklerle 1.22.810 yaparak günü zirvede tamamlayan isim oldu. Vettel bugün 125tur atarak güçlü bir günü geride bıraktı. Bu hafta iki gün çalışan Vettel, kokpiti yarın takım arkadaşı Kimi Raikkonen’e devredecek. Vettel son dakikalarda pist üstünde kalınca kırmızı bayraklar sallandı ve seans bir kaç dakika erken bitti.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, Vettel’in dışında ultra yumuşak lastikleri kullanan tek isim oldu. Ancak Ricciardo’nun derecesi Vettel’den 0.7 sn daha yavaş kaldı.

Force India’da görevi devralan Sergio Perez süper yumuşak lastiklerle 1.23.650 yaparak 3. olurken onu Mercedes’te görevi devralan Nico Rosberg takip etti. Testlerde sürekli turlamasıyla bilinen Rosberg, bugün 172 tur ile çalışmaları damalı bayraktan önce bitirdi. Mercedes bugün çok parçalı barge board kanat ve yeni ön kanat test etti.

2015 aracı ile çalışmaları sürdüren Sauber’de Marcus Ericsson 5. olurken onu Formula 1’in yeni takımı Haas’tan Esteban Gutierrez takip etti. Dünkü ön kanat kırılma sorunundan sonra yeni kanat getirten Haas, piste biraz geç çıktı ancak buna rağmen iyi turlar atmayı başardı.

Günün en çalışkan 2. ismi olan Williams’tan Valtteri Bottas 7. olurken Manor-Mercedes’ten Pascal Wehrlein 8. oldu.

McLaren’de görevi devralan Fernando Alonso, yeni araçla ilk gününde oldukça fazla zaman geçirdi. McLaren pilotu 119 tur ile günü kapatırken dayanıklılıkta ciddi mesafe kat ettiklerini göstermiş oldu.

Turbo sorunu nedeniyle günü erken bitiren Renault pilotu Jolyon Palmer’in arkasında, son sırada yer alan isim Toro Rosso’dan Max Verstappen oldu.

Vettel’in son anda kalmasıyla bugün 3 kere kırmızı bayraklar sallanmış oldu. Bunun dışında 7 pilot 100 tur bandını aştı.

 

Poz Pilot Takım Derece Tur
1 Vettel Ferrari  1:22.810 126
2 Ricciardo Red Bull  1:23.525 112
3 Pérez Force India  1:23.650 101
4 Rosberg Mercedes  1:24.867 172
5 Ericsson Sauber  1:25.237 106
6 Gutiérrez Haas  1:25.524 79
7 Bottas Williams  1:25.648 134
8 Wehrlein Manor  1:25.925 71
9 Alonso McLaren  1:26.082 119
10 Palmer Renault Sport  1:26.189 42
11 Verstappen Toro Rosso  1:26.539 121

Yorumlar

“F1 2016 Barcelona Kış Testleri 2. Gün – Vettel Yine Lider” için 46 yanıt

  1. vettel motor patlattığı için mi yolda kaldı ?

  2. Mercedes kendinde o kadar emin ki fantezi peşindeler. Ferrari ise geçen yıla oranla çok daha zaman kazanmıştır. Yalnız yine her şey Mercedes’te bitiyor ne kadar ilerlediler neler yaptılar asıl önemli olan bence bu. Mclaren’im ise 2009 tarzı sezon içinde hızlı bir gelişim kat edip özlediğimiz podyumları getirecektir. Redbull ve Williams öndeki ikiliden biraz daha kopmuş olabilirler.

  3. Alonso hâlâ bir açıklama yapmadı, ilginç 😀

  4. Manora bak 3 takım sollamis 🙂

    1. @bocek Tavsiye üzerine çalışmıyoruz 😀

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        vayy aşkolsun.dur tamam ben çeviriyorum

        takımlar yeni sıralama seansı için anlaşmışlar henüz resmi değil ama bu eleman yani Jonathan Noble sağlam güvenilir kaynaktdır resmi olmasa da şovu geliştirmek adına bir sırlama formatı değişikliğinden bahsediyor.

        konuya gelecek olursak ; sıralama ilk seansı 16 dk olacak.ilk 7dk içerisindeki en yavaş pilot elenecek.her 1.30 dk bu döngü devam edecek ve toplamda damalı bayrak sallandığında q2ye 15 pilot geçecek.

        q2 ise 15dk sürecek.6dk ardından en yavaş eleman elenecek.yine aynı şekilde her 1.5dk bir bu döngü devam edecek.yani ilk 6 dk sonra kalan 9dk içerisinde 1.5 dk bir kim en sondayda o elenecek

        son seans 14 dk olacak ilk 5dk sonunda en yavaş olan pilot elenecek.ve yine aynı şekilde bir buçuk dakikada bir son 2 pilot kalana kadar sürecek.son 1.30 dk kala 2 pilot pole için yarışacak 😀

        1. Geç kaldınız 🙂

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            ya ben muhabbete daldım abur cubur yiyordum abdullahın yorumdan sonra 3-5dk zaman ayırdım anca bu çıktı.sonra baktım zaten siteye haber olmuş 😀

            1. Doğrusunu söylemek gerekirse modemim sorun çıkardığı için ben de birkaç dakika kaybettim 🙂

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                🙂

  5. ForzaFerrari avatarı

    Vettel verdiği röportajda çok fazla tur atamamalarını şöyle açıklamış.Araçta çok fazla değişiklik var.Özellikle güç ünitesi nerdeyse tamamen yeniden tasarlandı ve bu değişimlerin pist üzerinde nasıl bir uyum yakalayabileceğini bilemiyorsunuz bu yüzden zaman zaman pite gelip elde ettiğimiz verileri incelemek zorundayız.Benim anladığım kadarıyla ferrari nin şuan az tur atmasının sebebi bu.Vettel dolaylı olarak bunu kastetmiş.

  6. Panpişler Formula sürelerle kazanılmıyor. Yarışta zibilyon tane değişken var. Bu sene kapışma daha yoğun geçecek. (Honda patlamadı ya la. Valla helal olsun.)

  7. bence 2. testleri bekleyelim derim 2. testlerde herşey belli olur. ama merco ve ferrari yine digerlerinden 1 adım öndeler..

  8. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Bu seneden de beklentim yok,sıkıcı bir Mercedes serisi izleyeceğiz anlaşılan bu, Rosberg’in stinleri bu ise sahiden o paylaşılanlar yani kastettiğim hayalcilik olur bu sene 3 yarış vermelerinin dışında.

  9. 2016 F1 sezonu İlk Q3 sonunda Hamiltonun o asık suratıni göreceğiz gibi geliyor.Ultra yumuşak lastikleri tur bitmeden yiyip bitirecek bir Mercedes olacak.Bu geçen sene cadde pistlerinde lastikleri çalıştıramayan Ferrariye büyük bir kazanç sağlayacak.Özellikle soğuk pistlerde daha yumuşak lastikle piste çıkacak bir Ferrari göreceğiz.İşte o zaman Mercedesi göreceğiz.

    1. hala çok erken bence 😀

  10. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Mclaren Honda gerçekten dayanıklılık’ta çok önemli mesafe kat ettiler. Şimdi hızıda hallederlerse Alonso kesin şampiyonluğa oynar.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Hizli ve dayanikli Mclaren olmaz.Ikisinden biri olur.

      1. +1 😀

    2. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Maalesef arkadaşım motor fos çıkmış yoksa durduk yere araiyi sutlamazlardi yazıkki Alonsoya yazık oluyor Mclaren Honda bu sene en fazla orta sıra mücadelesi verebilir acı ama durum bölge

  11. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bu McLaren niye hızlı tur atmıyor şimdi diceksiniz hız saklıyo ama arkadaşlar bu mclarenin sponsoru az hızlı tur atması lazım yani en azından çıkıp bir tane hızlı tur atmaları gerekirdi arainin ayrılması yaştan dolayı denmisti ama tamda dün iyi bir test seansı geçirmesinden sonra ayrıldı ki büyük ihtimalle motorun performansı beklendiği gibi çıkmadı baksaniza manor bile mclarenden daha hızlı tur atmış çok mu zor çıkıp 1-2 tane tur atmak yada gerçek hızları bu mu alonsonun açıklamasını bekleyecegiz

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Benim dilimde tüy bitti bakın.Cumartesi sıralamadan sonra güç sıralaması görecez ama en net tablo pazar sabah yarıştan sonra

  13. Bu dayanıklılık seviyesi çok iyi Honda için, artık Manor ve Haas düşünsün, Alonso rahat bırakmaz zira.

  14. vw-tdi-power avatarı

    Dünkü Vettel’in sert lastik derecesi ile bugün Rosberg’in derecesine baktığımızda çok yakınlar yaklaşık 0.07 sn var.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      sert değil medium

      1. vw-tdi-power avatarı

        Aynen haklısınız, orta sert lastiklerle demek istemiştim ben de 🙂

  15. Yalnız biz hep en iyi lastik koruyan aracın geçen seneki gibi ferrari olacağını tahmin ettik ama bugün rosberg medium lastiklerle 50 tur civarında atıp 1.27 tutturdu.Acaba bu sene gridde en iyi lastik koruyan araç mercedes mi olacak?

  16. Şimdiden yorum yapmak doğru olmaz ama geçen yılın benzerini bu senede yaşıycaz gibi inşallah yanılırım

  17. Araç bazında fikir sahibi olunabilecek bir testi daha geride bıraktık.2 muhtemel sampiyona rakibinden Mercedes hızlı ve dayanıklı.Ferrari de hiç de fena değil bakalım sürprizler olabilir.Araçları kıyaslamak içinse oldukça erken neticede bu bir test kimin hangi dolulukta depo ile tur attığını bunların stintlere etkisinin ne olduğunu bilmiyoruz.

  18. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Orta hamurda stintlerde 1.5 saniye fark varmış tabii ki bu turlar dolu depoyla mı boş depoyla mı atıldı , dayanıklılık mı saf hız mı ölçmek için atıldı bilemiyoruz lakin farkın 1.5 saniye olması iyi bir durum çünkü bunun gerçekçi olmadığını çok iyi biliyoruz sezon bir an önce başlasa da anlasak artık neyin ne olduğunu ☺

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      Rosberg bir set lastikle 46 tur bitirdi. Tur zamanları 1.27 ve 1.29 arasıydı. Rosberg’in deposunun dolu olma ihtimali yüksek.

    2. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      + grafikte 23 tur gösterilmiş. Farklı bir stint grafiği olabilir.

      1. Emin misin 1 setle 46 turdan? Pite girip yeni set takmış olmasın ispanya gibi bir pistte mediumla 46 tur gerçekçi değil pek

        1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
          14Sulonso (MP4-31)

          Evet 46 turu bitirdi.

          1. O zaman niye test yapıyolar ki sezonu kapatın arkadaş 😀

            1. Doğruysa harbiden kapatalım gidelim 😀

    3. aşağıdaki 46 turluk stint doğruysa boş depo olması bence imkansız. grafiği de kontrol ettim. Mercedes lastik korumasa bile ekstra pit stop zamanı kazanabilir 🙂 her lastiği böyle kullanamazlar orası da ayrı konu. tabii ki bunlar test. kim ne halt yiyor bilemeyiz. ve umarım, Lewis’i desteklesem de stintlerde ki kadar fark yoktur. yoksa pılı pırtı toplayalım 🙂

  19. Mercedes acik bir sekilde vanayi tam acmiyor. Asil sorulmasi gereken şu ya ferraride açmiyorsa ? 😀

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Salak değiller gidipte boş depo 1:22.810 atmazlar 🙂 Muhtemelen vardır bir şeyler önemli olan Mercedesin ne kadar atacağı 🙂

      1. emin olun o turun en az bi 0.8 saniyesi daha var ben tur rekorunun egale edilmesini bekliyorum, ultra soft merso için uygun olacagını dusunmuyorum, hem yeni bir lastik sonuçta ve 1000km illegal testte bu lastik yoktu, hemde cok yumuşak olduğu için silgi gibi erir o lastik mersoda. tek temennim yeni ferrarimiz mersoyu tokatlıcak bi araç olamıcaksa bile başa baş olması.

  20. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Günün gerçek lideri dünkü gibi yine mercedes her şekilde en hızlı oldular ultra soft taksalar sıralamadada 1. olurlardı. Ferrari ‘ de gelişme olduğu kesin fakat mercedes 1-2 tık daha önde.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Rosberg gecen yil 1.22.792 yapmis.Ultra soft ve bir yillik gelisim goz onune alinirsa 1.21 alti soz sonusu olabilir.

      1. bencede geri gitmiş olamazlar numeru yapıyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir