2017 F1 Araçları 3 Sn Daha Hızlı Olacak

Autosport, Formula 1’in patronlarının dünkü toplantıda 2017 kuralları için bir anlaşmaya vardıklarını ve araçların bu kurallar sonucunda 3 sn hızlanacağını söyledi.

Dün Cenevre’de F1 Komisyonu toplanmıştı. Bu toplantıya Ecclestone, Todt, 11 takımın temsilcisiyle birlikte bazı sponsorlar ve organizatörler katıldı.

Resmi bir açıklama olmasa da Autosport, günün ilk bölümünde gerçekleştirilen F1 Strateji Grubu toplantısının ardından F1 Komisyonuna 2017 kural önerilerinin sunulduğunu söyledi.

Red Bull 2017 için araçları 5 sn hızlandıracak bir çözüm önerisinde bulunmuştu. Bunun dışında McLaren de bir öneride bulundu ve McLaren’in önerisinden 3 sn kazanılması bekleniyor.

Pirelli’nin lastikleri daha rahat üretebilmesi için McLaren’in teklifinin kabul edildiği ve bu sayede araçların 3 sn hızlanacağı söyleniyor.

Yapılan oylamanın kabul edilmesi için % 66’nın evet oyu vermesi gerekiyordu. Toplam 26 oyun bulunduğu oylamada McLaren’in teklifine 20 evet, 3 hayır, 3 çekimser çıktı.

Mevcut kurallara göre 2017 kurallarının 1 Mart tarihine kadar imzalanması gerekiyor ancak takımlar bu konuda da sürenin 30 Nisan’a kadar uzatılması yönünde anlaşmaya vardılar.

30 Nisan tarihi, 2017’de motor kurallarında yapılacak değişikliklerin netleşmesi için de geçerli.

Geçen ay 4 motor üreticisi motor fiyatlarını düşürme konusunda anlaşmaya varmışlardı. 2018’den itibaren 1.6 turbo V6 güç ünitesini takımlara maliyetinin 12 milyon Euro olma sözü verildi. O zamana kadar da senelik 1 milyon euro indirim yapılması istendi.

Bunun yanında 2019’dan itibaren üreticilerden sezon başı pilotlara 1 motor daha az vermesi istenecek.

Şu anda her pilota 20 yarış olduğunda 4 motor, 20 yarışın üstünde ise 5 motor kullanma hakkı veriliyor.

Bunun dışında yarışlarda daha fazla yakıt kullanımına izin verilmesi konusu da görüşüldü ancak bu reddedildi.


Yorumlar

“2017 F1 Araçları 3 Sn Daha Hızlı Olacak” için 4 yanıt

  1. Otomobiller gittikçe limuzine benzemeye başlamışlardı. Oh be sonunda safkan otomobillere geir dönüş başlamış oldu.. Birde V8 ler geri dönse..

  2. 2018 de 50 sn daha hızlı araçlar görmek (yada görememek ) istiyoruz..hemen uygulamaya konulsun lütfen..

  3. Orhan Tifosi avatarı

    2017 şampiyonu belli o zaman

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hiçbir şey değişmeyecek gibi.İlk haberleri çıktığında heyecan vericiydi.Ama şimdi pek önemseyemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir