F1 2016 Barcelona Kış Testleri 3. Gün – Hulkenberg Liderliğe Yükseldi

2016 Formula 1 Şampiyonası öncesinde İspanya Katalunya’da gerçekleştirilen testlerin 3. gününde Force India pilotu Nico Hulkenberg en hızlı isim oldu.

Pazartesi günü başlayan testlerde ilk kez VJM09’u kullanma fırsatı yakalayan Nico Hulkenberg, süper yumuşak lastikler ile attığı 1:23.110’luk turuyla günü zirvede tamamlayan isim oldu. Sabah seansında da en hızlı zamanı kaydeden Hulkenberg, kokpiti yarın takımın test pilotu Alfonso Celis’e devredecek.

Güç içerisinde elektrik problemi yaşayan Haas’tan Romain Grosjean yumuşak lastikler ile bitime 20 dakika kala attığı 1.25.874’lük turuyla en hızlı ikinci zamanın sahibi oldu.

Sabah seansında yakıt sisteminde sorun yaşayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ise 1.25.977’lük derecesiyle üçüncü oldu.

Kevin Magnussen, ilk iki günün sorunlu takımı Renault ile çıktığı ilk testte 1.26.014’lük derecesiyle dördüncü olurken sabah seansında piste çıkan Mercedes pilotu Nico Rosberg 5. oldu. Alman pilot günü 74 tur ile tamamladı.

Günün en çalışkan ismi şüphesiz Sainz’di. 150’den fazla tur atan Sainz, 3.1 saniye geride altıncı olurken, 2015 aracıyla piste çıkan Felipe Nasr yedinci oldu.

Normalde bugün tam gün piste çıkması beklenen ancak program değişikliğiyle sadece öğleden sonra piste çıkan Hamilton 87 tur attığı günü 8. sırada tamamlarken, sabah seansında büyük bir zaman kaybı yaşayan Red Bull’dan Daniil Kvyat 9. oldu.

Günün çalışkan isimlerinden Massa yağ sızıntısı nedeniyle günü 109 tur ile 10. sırada tamamlarken, hidrolik sızıntısı yaşayan ve öğleden sonra sadece 11 tur atan Button 11, Manor’dan Rio Haryanto 12. oldu.

Sürücü Takım Şasi Derece Fark Tur
1. Hülkenberg Force India VJM09 1:23.110 99
2. Grosjean Haas F1 VF-16 1:25.874 +2.764 82
3. Räikkönen Ferrari SF16-H 1:25.977 +2.867 75
4. Magnussen Renault RS16 1:26.014 +2.904 107
5. Rosberg Mercedes W07 1:26.084 +2.974 74
6. Sainz jr Toro Rosso STR11 1:26.239 +3.129 161
7. Nasr Sauber C34 1:26.392 +3.282 115
8. Hamilton Mercedes W07 1:26.421 +3.311 87
9. Kvyat Red Bull Racing RB12 1:26.497 +3.387 74
10. Massa Willliams FW38 1:26.712 +3.602 109
11. Button McLaren MP4-31 1:26.919 +3.809 51
12. Haryanto Manor F1 MRT05 1:29.808 +6.698 74

 


Yorumlar

“F1 2016 Barcelona Kış Testleri 3. Gün – Hulkenberg Liderliğe Yükseldi” için 16 yanıt

  1. bu nasil bir test günü olmuş ilk defa rastladım uçurum var 1 ve 2 arasında

  2. Hız saklama muhabbeti bu sene başlamamış henüz.
    sanırım ikinci test günlerinde bu mesele yine açılır.

  3. Her pilotun koltuk ayarının ayrı olduğunu sanıyordum. Bu demektir ki RAİ VET’in aracıyla çalışmış olacağını sanmıyorum. Bir ara plotların popo ölçüsü fabrikalara popo ölçüsü vermeye gittiklerini yazmışlardı. Şimdi RAİ ile VET in ölçüsü aynı mı. Tek araçla mı çalışıyor takımlar. Ben iki ayrı araç hazırladıklarını sanıyordum. Eğer tek araç ise bence de mantıklı VET aracı yeterince yedi bitirdi RAİ de bu bitik araçla çalıştı. Ama benim neticede düşüncem 2 pilot 2 araç olduğunu sanıyorum.

    1. Normalde oyle de canli yayinin altindaki yorumlarda murnout aciklamis onun soyledigini aktariyorum test oldugu icin takimlar tek arac getiriyormus ve o gun calisacak pilotun koltugunu yerlesitirip aracta ona gore ayar yapiyorlarmis

  4. ForzaFerrari avatarı

    Burak Karadüdük bu arkadaşlar hangi kanalın yorumcuları biliyor musunuz?Bi de gerçekten heyecan verici açıklamalar Force india-Ferrari yakıt karşılaştırması açıkçası çok da mantıklı gözüküyo.Ferrari de ful depo çalışıyo artık herhalde.

  5. Yorumumu başlamadan önce Bu vatan için bu bayrak için şehit düşmüş tüm vatan evlatlarının mekanı cennet yattıkları yer nur olsun… Üç gün önce benim’de arkadaşım şehit düştü Rabbim yattığı yeri nur eylesin kalbim onunla.

    Lansmanları ve testleri pek takip edemedim bu gün biraz sadece bakabildim…

    Mercedes yine her zaman ki gibi güçlü görünüyor yine önde olacaklardır diye düşünüyorum.

    Ferrari’nin umut vadeden bir aracı var Mercedes’e ne kadar yaklaşabilecekler bakalım.

    Willams şuan’da kapalı bir kutu gibi güçlü olacaklardır lakin 2014-2015 sezonlarında ki motor avantajlarının bu yıl olacağını düşünmüyorum.

    Red Bull’da işler yolunda gibi özelliklede dayanıklılık anlamında büyük adımlar atılmış gibi Newey 2015 arabasında yapılan hataların giderildiğini Renault’un beklenenden kış testlerine iyi başladığını söylüyor.

    Force India her yıl düzenli olarak gelişeb bir takım istikrarlı olarak. Bu sezon neler yapacaklar görelim kendilerine has çözümleri var aracın önünde.

    Renault’a gelirsek takım olarak harika bir iş yapmışlar diyebilirim Mercedes motoruna göre tasarlanmış bir arabayı bu kadar kısa bir süre zarfında Renault motoruna göre yapmaları ve ilk testlerde pistte olmaları büyük bir alkışı hak ediyor. Şasi ve Motor nasıl gelişecek sezon içerisinde hep birlikte göreceğiz.

    Sauber için işlerin pek yolunda gittiği söylenemez takımın maddi olarak sıkıntılar içerisinde olduğu söyleniyor ki bunu 2016 araçlarının ortada olmaması destekler nitelikte umarım Sauberin şanına takım ruhuna yakışır bir geri dönüş yaparlar.

    Toro Rosso için Renault hakkında düşündüklerim ile hemen hemen aynı diyebilirim Ferrari motoru ile yarışacaklarını geç öğrenmeleri bazı aksaklıklara neden oldu gerçek araçlarını yakında görürüz. 2015 motoru takım için bir dezavantaj özellikle de sezon ilerledikçe rakiplerine karşı geride kalabilirler.

    McLaren geçen sezon ki kış testleri kabusunu atlatmış takım hem şaside hem motorda yenilikler yapmış bu yapılan yenilikler McLaren Honda ikilisini ne kadar öne taşıyacak sezon içerisinde göreceğiz.

    Manor için en büyük yenilik şuana kadar Ferrari 2014 motorundan kurtulup En iyi motor olan Mercedes’e geçiş olduğunu düşünüyorum. Araba’ya bakarsak dikkat çekici çözümler yok özellikle de o ön burun çözümü olmamış. Küçük bir ekip yüksek umutlar beslememek gerek diye düşünüyorum.

    Gelelim F1’in yeni çiçeği Haas’a yeni bir ekip genç bir oluşum Amerikan takımı ekipman para sıkıntısı yok ama burası F1 zafere giderken asla çiçekler arasından yürünmez. Ferrari ile güçlü bağları var Dallara ile çalışıyorlar Grosjean gibi bir pilotları var iki yıldır bu proje üzerinde çalışıyorlar umarım zaman zaman Q3 mücadelesi verip başarılarının üzerine başarı ekleyerek F1 gibi zorlu bir sporda Force India gibi yükselirler.

  6. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Toro Rosso’da uzun zaman sonra buldu güzelim motoru pestilini çıkartıyorlar 🙂 🙂 Raiye helal olsun bir boğa gibiydi bugün 🙂

  7. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    McLaren sorun yasamadi dedik dedik sonunda geldi ilk sorunumuz. 😀

    Yine de iyi gidiyoruz. Bu tur sorunlar testlerde ciksin ki çözülebilsin.

  8. Müşteri motorlu Force India 2015 Rosberg’in pole turunu geçiyor…

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Up at Turns 1-3 again. Interesting watching Sainz chase Hamilton with both on the medium tyre. Sainz has gradually lost ground and doesn’t accelerate as well out of Turn 2 but otherwise the STR again looks a decent chassis.
    There is not much to choose between them on corner entry, though the Merc is obviously travelling a bit faster when it gets there…
    The works Merc and Ferrari are noticeably faster than others under acceleration up the hill from Turn 1 to Turn 3, but it’s difficult to split them. The 2015 Ferrari engined STR is next best, a step ahead of the works Renault and the similarly-powered Red Bull RB12.
    Ben Anderson

    “That 1:23.110 from Hulkenberg on the super-soft is interesting – it is 0.5secs quicker than Sebastian Vettel went on that tyre on Tuesday and only 0.3secs slower than the Ferrari managed on the ultra-soft. That suggests Vettel was running significantly more fuel than the Force India – which is encouraging in terms of Ferrari’s margin to the Mercedes, in the context of what we discussed earlier this morning.”
    Andrew Benson

    Güzel haberler arkadaşlar eğer doğruysa. Kimi,dünden kalan arıza ile boğuştu sanırsam. Sorun için vakit kalmadığından bu sabah öğlene kadar garajda kalmış olabilir. Şanssızlık gerçekten. Suyunu çıkardı verdi Sebastian 😀 Her şeye rağmen tur sayısı gayet iyi

    1. Blitzen Benz avatarı

      Yalniz Force indianin dusuk yakit yukuyle ayni lastikle Vettelden yarim saniye hizli olmasi iyiymis.Sampiyonluk yarisina bir Mercedes daha mi katiliyo ne?

      1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

        Sende buna inandın 🙂

      2. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

        Ferrarinin tribüne oynadığı felan yok.Tribüne oynayan bir takım varsa kendi tuttuğun takım ve pilotu Hamiltondur.
        Bizi sizle karıştırmayın.

  10. Blitzen Benz avatarı

    Haas Ferrarieen hizli.Anlasilan Rai yanlis arabaya bindi.
    ;@)

    1. Mercedes ten de hizli simdi. Bu tarz yorum ile tartisma yaratmamak gerekli. Espri bir yana bugun cok belirsiz bir test gunu gibi geldi. Bariz yavas bir takim yok gibi 3 gunun sonunda sanki. Orta grup bile cok cekismeli olacak gibi.

      1. Blitzen Benz avatarı

        Test sampiyonlarina gonderme yapmak istemistim.Hani tur zamanlarindan sampiyonu belirler ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir