Raikkonen: Yeni Ferrari 2015’ten Daha İyi

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, yeni Ferrari SF16-H’nin 2015 aracından çok daha iyi olduğunu söyledi.

Fin pilot sabah seansında yakıt sistemindeki sorun nedeniyle piste çıkamamasına karşın öğleden sonra yoğun bir çalışma yaptı ve 75 tur attı.

Raikkonen “İdeal bir başlangıç değildi. Yarım gün kaybettik. Bu sorunları düzeltmek biraz uzun sürdü ancak epeyce bir tur atmayı başardık”

“Başlarda pek fazla tur atamadık. Ancak öğleden sonra uzun mesafeli turlar atmaya başladık”

“İlk hissim oldukça güzel. Elbette en güzel gün değildi. Ancak daha iyi olacağından eminim.”

“Araçta daha fazla zamana ihtiyacımız var. Farklı şeyler üzerinde çalışıyoruz ve daha iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Daha iyi bir aracımız olacağından eminim. Zaten geçen yılın sonundaki araçtan daha iyi bir araca sahibiz. Bu doğru şeyler yaptığımız anlamına geliyor”

“Sabah yaşadığımız sorun yeni araçlarda ortaya çıkan bir yakıt sistemi sorunu. Daha büyük bir sorun olsaydı muhtemelen daha fazla zaman kaybederdik”

“Yine de büyük bir zaman kaybı oldu. Bu acı verici. Herşeye rağmen yeterli sayıda tur attık. Tüm günü kaybetmektense gece analiz edebileceğimiz birkaç turun olması iyi” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: Yeni Ferrari 2015’ten Daha İyi” için 20 yanıt

  1. kimi handling açısından çok memnunum demiş.Handlingi nasıl tam olarak çeviririz bilemem ama kabaca sürüş kontrolü diyebiliriz sanırım.Kiminin araçta en önem verdiği şey bu dolayısıyla bundan memnun olması iyiye işaret.Vettelde araçta kaptan gibi hissettim araç ne dediysem yaptı açıklamasını yaptı.Yani yuvarlak laflarla iyiyiz iyiden çok böyle kesin noktalarla yorumlamaları aracın iyi bir araç olduğunun bir ipucudur bence.

  2. Ferrari F2004 avatarı

    Kimi’nin geçen sene test döneminde verdiği demeçler oldukça sağlıklıydı. Aslında test döneminde değil, 2 önceki sezonun ortasından beri geçen sezonun aracı hakkında verdiği demeçler de oldukça sağlıklıydı. O açıdan olumlu haberler bunlar.

    Bu arada her bulduğu Ferrari ortamına Raikkonen’e sabotaj yapılacak imajı vermeye çalışanlar hiç boşuna uğraşmasın. Fernando Alonso dönemi bitti ve o günler geride kaldı.

  3. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Arkadaslar Marchioneden emir gelmiş : ” Eğer Rai ilk yarışta vetteli geçerse Rainin aracını bozun diye” Bugün sabah Rai piste çıkıp tur atamadığı için vettel bayağı sevinmiş

  4. Ferrari’nin şampiyonluk için şansı olsa -ki hiç sanmıyorum- Vettel’i şampiyon yaparlar. Sen test pilotluğuna devam et.

    1. Alonsoyuda son siralarda gormeye devam et.bitti gitti alonso siz gidin kendi b..unuzla oynayin

  5. Son 4-5 senenin tüm araçları Alonso’ya göre yapıldı, Rai ile Alo’nun sürüş stilleri tamamen farklı, neyse ki Vettel ile Kimi’nin stilleri çok yakın, nihayet Alonso’nun tüm izlerinin silindiği bir Ferrari göreceğiz bu sene, hayırlısı olsun, pilotlar mutluysa gerisi gelecektir..

  6. Alonso duymasın, zira gece uykusu falan kalmadı oğlanın, yalan oldu.

  7. ”Daha büyük bir sorun olsaydı muhtemelen daha fazla zaman kaybederdik”

    Kimi den ibretlik tespit 🙂

  8. vw-tdi-power avatarı

    Raikkonen bu sene daha rekabetçi olacaktır. Ferrari en azından geçen seneye göre daha da zorlu bir rakip olacak Mercedes’e. Ah keşke 2010’da olduğu gibi en az 4 pilot şampiyonluk için son yarışa çıksa 🙂

  9. Kimi araçtan his olarak çok mutlu olduğunu söylemiş.Ferrari’nin Kimi’ye uyan bir araba yapması iki sene sürdü, bu işler öyle kolay olmuyor.En az 1.5 sn geliştiğini düşünüyorum yeni Ferrari’nin özellikle şasi anlamında büyük adımlar atıldı, motor kısmındada 50 70 hp bulunduğu muhtemel.

    Çok hızlı bir şekilde aracın optimize edilmesi için 1 tur bile kaçırmamalıyız.Bugün yaşanan problem programı biraz sekteye uğratsada günü kotaracak kadar tur atabildik.Bu kadar büyük değişikliklerin olduğu bir araçta iki pilotunda araçtan özellikle çok memnun olması, üstüne basa basa aldıkları hissin hoş olduğunu belirtmesi Ferrari’nin harkulade bir iş yaptığını gösteriyor.

    Bunlara ek olarak bu sezon bir set lastiğin takım tarafından seçilecek olması Ferrari için büyük bir avantaj yarışlar için.Geçen sene sert lastikleri sevmeyen Ferrari zorunlu olarak kullanınca ilk turlarda özellikle lastikler ısınana kadar Mercedes uçup gidiyordu.Sert ve orta sert lastikleri soğuk havada çalıştıramıyordu.İşte bu sorunlar hep Mercedes’in avantajlı hale gelmesini sağlıyordu.Şimdi yeni sezonda Mercedes’in bu haksız avantajı ortadan kalkmış her takım şasi yapısına göre istediği bir hamuru seçebilecek.

    1. Geçen seneki araç rai ye uygundu onun için tasarlanmıştı hani

      Çok hızlı fikir degistiriyorsunuz fanlar olarak

      1. Geçen sene Kimi’nin istekleri doğrultusunda yapıldı araç ancak bütün talepleri karsilanmadi.Bunun için yeterli zaman ve kaynak yoktu.On süspansiyon geometrisi üzerinde bizzat Kiminin istediği his alınması için Rory Bryne özel olarak çalıştı.Bu sene ise daha hassas ayarlanabilen ve daha pratik Push roda geçildi.Bunlar biranda olabilecek şeyler değildi ki bunu James Allisonda belirtmişti.

  10. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Icimde bir his bu Ferrarinin Raiye daha çok uyacigi yonunde

    1. MARLon BROndo avatarı

      ferrari’nin öyle bir şey yapacağını hiç sanmam.

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yarın testlerin ilk haftasını en güzel şekilde tamamlarsın umarım. Hazırlıyoruz mühürleri bak 😀

  12. Bahtsız bedevi kimi reyiz 😀

  13. rai böyyle konuşuyorsa tamam demektir 😀

    1. Aksine bana da sanki araç kötüymüş de geçen senekinden hallice diyerek kamufile ediyormuş gibi geldi ama inşallah benim düşündüğüm gibi değildir 🙂

      1. Aynen banada öyle geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir