Massa “Yeni Sıralama Formatı Kaos Yaratacak”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, 2016 Formula 1 sezonundan itibaren uygulanacak yeni sıralama sisteminin kaos yaratacağı konusunda uyarıyor.

FIA, 2016 Formula 1 sezonunda yeni bir sıralama sistemi getirildiğini doğruladı. Bu sisteme göre seans ilerledikçe yavaş kalan sürücüler elenecekler.

Massa “Sevdim mi sevmedim mi bilmiyorum. Yeni kuralları anlamak, değişikliği anlamak için oturup biraz düşünmek lazım. Anladığım tek şey kaos yaratmak istedikleri ve bu kesinlikle olacak.”

“Bunun olacağından, kaosun olacağından eminim. Önde olması gereken araçlar sorun yaşayabilirler ve böylece geriden başlarlar. Bu sizin için (medya) ilginç bir şey olabilir ancak iyi mi olacak yoksa kötü mü henüz bilmiyorum.” dedi.

Taraftarların düşüncesi için Massa “En önemli şey taraftarların mücadele, geçiş, araçların birbirine yakın olmalarını görmek istiyor olmaları. Taraftarlar tek bir aracın yarış kazanmasını istemiyorlar.”

“Şampiyonayı daha iyi yaptığınız zaman taraftarlar mutlu olurlar. Ana sorun bu.”

“Bunu düzeltmek kolay değil. Belki bunun dışında, taraftarlar araçlardan daha fazla ses duymak istiyorlar. Asıl amaçlarımız bunlar olmalı ancak F1’de bu yapılması en zor olan şey.” dedi.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir