F1 2016 Barcelona Kış Testleri 4. Gün – Raikkonen Lider Tamamladı

2016 Formula 1 şampiyonası öncesinde Barcelona’da gerçekleştirilen testlerin 4. ve son gününde Ferrari pilotu Kimi Raikkonen en hızlı isim oldu.

Sabah seansında ultra yumuşak lastiklerle 1.23.477 yapan Raikkonen bugünün ve haftanın son lideri oldu. Ancak Raikkonen’in bu derecesi, aynı lastiklerle 1.22.8 yapan takım arkadaşı Sebastian Vettel’in derecesinden oldukça geride kaldı. Radyatör sorunu nedeniyle öğleden sonra uzun süre piste çıkamayan Raikkonen 76 tur ile günü kapattı.

Bir diğer ultra yumuşak lastik kullanan Red Bull’dan Daniil Kvyat 0.8 sn geride 2. olurken onu Force India ile çalışan Alonfo Celis Jr takip etti.

Renault ile yoğun bir gün geçiren Kevin Magnussen toplam 153 tur attı ancak seansın bitmesine yaklaşık 20 dk varken yaşadığı sorun nedeniyle kırmızı bayraklarla seansın durmasına neden oldu. Seans günün bitmesine bir kaç dk kala tekrar başladı.

Toro Rosso’dan Max Verstappen 110 tur ile 5. hızlı zamanı kaydederken onu Sauber’in 2015 aracı ile Felipe Nasr takip etti.

Mercedes ile öğleden sonra piste çıkan Nico Rosberg 86 turla 7. olurken sabah piste çıkan takım arkadaşı Lewis Hamilton 99 tur ile 8. sırada yer aldı. Mercedes bugün agresif ve S kanallı yeni burun ve ön kanadı ile dikkatleri üzerine çekti.

Williams pilotu Felipe Massa, uzun süre pitte kaldı ve ancak 54 tur atabildi. Brezilyalı sürücü günü 9. sırada tamamladı.

Haas’tan Esteban Gutierrez 89 turla 10. olurken onu Manor pilotu Haryanto takip etti. Haryanto sabahki kazası ile kırmızı bayraklara sebep oldu.

Testlere iyi başlayan McLaren, dün yaşadığı sorunun ardından bugün neredeyse tüm günü garajda geçirdi. Su sızıntısı nedeniyle Alonso ancak 3 tur atabildi.

Barcelona testlerinin ilk ayağı 4 günlük testler ile sona ermiş oldu. İkinci test seansı haftaya gerçekleşecek.

 

Pilot Takım Şasi Süre Fark  Tur L
1. Räikkönen Ferrari SF16-H 1:23.477 80 PIT
2. Kvyat Red Bull Racing RB12 1:24.293 +0.816 96 PIT
3. Celis jr Force India VJM09 1:24.840 +1.363 75 PIT
4. Magnussen Renault RS16 1:25.263 +1.786 153 PIT
5. Verstappen Toro Rosso STR11 1:25.393 +1.916 110 PIT
6. Nasr Sauber C34 1:26.053 +2.576 121 PIT
7. Rosberg Mercedes W07 1:26.187 +2.710 86 PIT
8. Hamilton Mercedes W07 1:26.295 +2.818 99 PIT
9. Massa Willliams FW38 1:26.483 +3.006 54 PIT
10. Gutierrez Haas F1 VF-16 1:27.802 +4.325 89 PIT
11. Haryanto Manor F1 MRT05 1:28.266 +4.789 51 PIT
12. Alonso McLaren MP4-31 no time 3 PIT

 

 


Yorumlar

“F1 2016 Barcelona Kış Testleri 4. Gün – Raikkonen Lider Tamamladı” için 24 yanıt

  1. Arkadaşlar Mercedes Ferrari üzerinde oyun oynamaya çalışıyor.Bu testde şov yapan tek takım Mercedes, hiç korkmaya gerek yok, Ferrari en kötü Mercedesin ensesinde.Mercedesde değişen birşey yok küçük küçük güncellemeler, Ferrari ise iki sezonda koptu geldi 2 2.5 sn fark kapattı.Kuralları önceden bilip birde lastik testi yapınca tabi bazı avantajlarınız olur.Ferrari bu sene çok agresif bir gelişim içinde, deneyecek o kadar çok şey varki daha şimdiden Aero test ve parça denemeye başladılar.Mercedes küçük bir evrim olduğu için dayanıklılık üzerinde çalışıyorlar.

    Biz kimseyi tehdit edip korkutmaya çalışmıyoruz, sessiz sessiz Melbourne bekliyoruz.İki sürücümüzde aracın net şekilde hızlı olduğunu ve çok rahat hissettiklerini söyledi bırakın Mercedesin içten içe acaba mi lan yoksa korkularını izleyelim.İnsanları korkutmaya çalışmanın aslında bu korkularının olduğunu düşünüyorum.

    Mercedes sürücüleri kartlarını açmadığını söylüyor, Ferrari veya diğerleri kartlarını açtı da biz mi yanlış biliyoruz?Niye böyle açıklama yapıyorsun ki?Korku olabilir, Kırmızı korkusu?

    1. rosbergin açıklaması benim babam senin babanı döver olayı ile aynı, ama bakalım kimin babası kimi dövecek izleyelim avustralyada.

  2. Herkeste bir umursuzluk var. Korkmayın bu sene geçen seneden daha iyiyiz. Takımlar önce kendilerini geçmelidir zaten. Sonra gerisi gelir.

  3. Kanaatimce ferrarinin yapması gereken öncelikle kendine özgü bir burun yapısı oluşturmaktı. Kopya burun bence araca uyum sağlayamadı. Araç temelde çok iyi ama burun ve ön kanat her şeyi bozuyor gibi. Tabii takımdaki mühendislerin bileceği bir şey bu. Bizimkisi tahmin. Ferrari özgün bir şeyler üretip çalıştırmadıkça mercedesin yenilmesi zor. Umarım yanılıyorumdur.

  4. Ferrari çok sessiz.Araç beklenildiği gibi çıkmadı mı acaba?

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu karamsar ortamı Ignasyo dağıtır. Neredesin ignasyo bir zira’lı yorum yapta geleceğe umutla bakabilelim. 🙂

  6. Şuana Kadar Manor Hayal Kırıklığı oldu.

  7. Mercedes geçen yılki gibi önde. Hemen hemen geçen yılın aynısını izleyeceğiz. Kafamdaki tek soru Ferrarinin geçen seneden bir tık geriye gidecek gibi görünmesi. Hiçbir açıkl a vs yok. Ferrari adına pek iyiye işaret değil.

    1. Garip bir durum ama bende öyle düşünmeye baladım umarım yanılırım..

  8. Sıralama ve yarış temposu da önde görünüyor Mercedes in . Bir sonraki testte Ferrari ve diğer takımlar bakalım mevcut durumu değiştirebilecekler mi?

  9. Yeter artık Lewis vura vura kırdın mühürü.

  10. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    http://www.skysports.com/iframe/widget/video/11dWZhMTE6EAn9KwcvSthDlV8PZN_-3k#ooid=11dWZhMTE6EAn9KwcvSthDlV8PZN_-3k

    Ted Kravitz 3 göre Mercedes, Ferrari’den yarış temposunda 0.2-03sn kadar ilerde. Sıralama turlarında bir o kadar yada biraz daha fazla. Genel farkın kendi gözlemine göre 0.2-0.3sn olduğunu ve Williamsın kendisini en hızlı 3. takım olarak gördüğünü yada umduğunu söylüyor

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Herkes bi kahinlik pesinde 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Sezon öncesi normal bu tahminler. Gerçeği bilemiyoruz ama bu eleman sağlam yorumcudur hatta Ferrari hakkında pek iyi konuşmaz ve dedikleri genel itibari ile çıkar. Umarım bu seferki yorumu da gerçekleşir ben 0.2-0.3sn razı olacağım 🙂

        1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

          0.2 0.3 yetmez sampiyonluga bizim icin.Stintlere bakinca lastiklerde suana kadar Mercedese gore cok gerideyiz..Bide bizim sidepodlar buyutulmus ve motor kapagini felan degistirmisler.Galiba yarisa getirecekleri motora hazirlik yapiliyor.Bakarsin bi guncelleme kendimize geliriz.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Görmedim ben büyüdüğünü yada gözüme aynı gelmiştir. Bu motor ilk yarışta kullanıcak motor değilmiş. İlk yarışa güncellenmiş motor geliyor. Ben araç olarak en çok değişimi ; Rbr, Ferrari ve Haas dan bekliyorum. Sidepodlarımız umarım büyümez çok. Daraltmak için o kadar uğraştılar şimdi büyütmek olmaz. Şu ön kanadı değiştirsinler ama lütfen

            1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

              Dediğin gibi umarim buyumez.Ön kanat cidden çok kötü S kanal verim sagliyormu onu bile bilmiyoruz.Aracin onu ciddi genis dur bakalm ya onumuzdeki testleri bekleyelim bakalm

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                s kanalı öyle yada böyle takıcaz ilk yarışa yada önümüzdeki teste ciddi güncellemeler gelir.ben yeni air vane falan da bekliyorum.mercedesin güncellemesini kopyalayan çıkarsa belki onu da ekleriz ama onlar genel olarak 2015 çözümlerimizi ilerlettiler 😉

  11. Oraya bir şampiyonluk daha yazmanızı rica edeceğim

    1. Ferrari adınamı :))

  12. Mercedes gayet güçlü bu çok açık.Ancak büyük bir değisim yasayan ve yüksek beklentiler le gözlemlenen Ferrari halen büyük bir soru işareti.Elbette bazı problemler yasamaları ve zaman zaman az tur atmaları onları su an için sampiyona dışına itmez.Bilinmezliğin gizeminde gözler heyecanla önümüzdeki test de:)

  13. Ferrari sorunlarla boğuşurken mercedes gelişmeye parçalar denemeye devam ediyo haftaya farkı görürüz büyük ihtimalle ama şimdiden bu yılında nasıl geçeceği az çok belli oldu mercedes yine baya önde

  14. Blitzen Benz avatarı

    Tek motorla 3128 km

    1. H-100'lü tüpçü avatarı
      H-100’lü tüpçü

      Bizim H-100 sorun çıkarmadan 500 km gitmiyor .s.s.s.s

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir