Montezemolo: Alonso Konusunda Pişmanlığımız Yok

yazar:

kategori:

2010’daki birkaç hatanın ardından (Avustralya’daki ilk viraj kazası, Çin’de erken start alma ve ardından da Monako antrenmanlarındaki kaza) Alonso’nun sürüşü eleştirilmişti.

Montezemolo bu hatalara rağmen Alonso’nun tamamıyla arkasında olduklarını ve Michael Schumacher’i Ferrari’ye geri döndürmek gibi bir ikinci düşüncelerinin olmadığını belirtti.

Montezemolo Gazzetta dello Sport gazetesinin pişmanlık duyup duymadıkları sorusuna, “Zerre kadar değil.” yorumunu yaptı.

Montezemolo, “Michael ile iyiydi ama bitti. Pişmanlığımız yok. bugün, hem pist üzerinde hem de pist dışında Alonso’dan memnunuz. Alonso takım ruhuna sahip, dürüst ve takıma bağlı. Ve yarışıyorken de harika bir savaşçı.” diye devam etti.

Di Montezemolo, Alonso’nun kabul etmesi gereken tek hatasının Monako’da yaptığı kaza olduğunu ancak yine de şu anda şampiyonada üçlü bir durumda bulunduğunu bu yüzden çok fazla üzülmeye gerek olmadığını söyledi.

“Sadece Monako’da aşısı güven yüzünden olan kazayı hata olarak sayıyorum. Polü düşünürken limitlerini test etmek istedi ve kaza yaptı. Çin’deki erken atart alma gerilim nedeniyle oldu. Ama şu anda şampiyonada harika bir pozisyondayız. Oyun devam ediyor.”

Di Montezemolo  ayrıca Felipe Massa’yı da cesaretlendirecek sözler söyledi. Massa’nın yeni bir anlaşma için neye ihtiyacı sorulduğunda Montezemolo, “Takıma ve kendisine dikkat ederken aynı ruh ile çalışmaya devam etsin.” dedi


Yorumlar

  1. Büyük geçmişler olsun arkadaşım.Elimde fazladan bilet vardı o yüzden sordum.Ben de Konya da ikamet etmekteyim.Tabi ki öncelikle sağlık sıhhat afiyet.Allah acil şifalar versin.

  2. Teşekkür ederim Deniz Gökhan kardeş…

  3. AARank arkadaşım geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin…

  4. Allah aşkına… Türkiyede bir yarış hafta sonu yaşanacağını söyleyecek olanınız varmımı?? Şu F1 haber sitelerimizin ekranlarının ölülüğüne bakrmısınız.Hangi takımların tırları geldi ne yaptılar ne ettiler… pilotlar geldimi sahayı gezdilermi.Futbol harici bir organizasyona katıldılarmı (Mercedes,Ferrari bol bol bişeler yapıyorlardır).Yabancı yayınlardan çeviri yapıp buralara yazmanın hızına bile erişemedik. Üstelik haber tam İstanbul da. Ondan sonraa F1 miş seyirciymiş, falanmış filanmış. Nerdesiniz efendiler … işlerin sadece yapılan yorumları silmekden ibaret olmadığını söyleyebilecekler çıkmayacakmı.

  5. quva kardeş merhaba… İstanbul dan uzakta olduğumdan ve işlerim izin veremeyeceğinden dolayı gelebilmem zor.Bununla birlikte sağlık sorunlarım sebebiyle sürekli doktor kontrolündeyim bir hafta yada on gün civarında hiçbir yere ayrılamam.Yaşamım boyunca bu kadar sorunu bir arada yaşamadım.Allah sağlığı zorda olanlara kolaylık versin.

  6. Speed Park'a gelecek olan arkadaşlarla tanışmak isterim.Hangi takım veya pilotun tarafarı olursa olsun farketmez.Neticede hepimiz bu spora gönül vermedik mi.AARank arkadaşım bu yıl gelecek misin?

  7. Yeni bir takım ,yeni bir araç ve belkide bugüne kadar hiç karşılaşmadığı bir sorumluluk baskısı ve beklentisi varken bu kadar hatanın adı bile olmaz.Tüm gözlerin (iyi veya kötü) üzerinde olduğunu kendisi de biliyor.Elbette bunlarla başa çıkabilecek tecrübeye ve olgunluğa sahip olduğunu düşünüyorum.Kendi söylemiyle 'mutluluk ve huzur 'varsa başarı da elbet gelecektir.

  8. burak bocek avatarı

    O hatalar olmasaydı bile şu anda pek fark olmayacaktı bence.1-2 yarışa Redbul liderliği alırdı.Ancak onalrda hata yaptı yada talihsizlik yaşadı.Bu yüzden durum dengelenmiş gözüküyor.Şimdi yapılması gereken onlara olabildiğince yakın olmak,farkı kapatmak ve hataları değerlendirmek.Her pilotun belli bir hata limiti olucak,aracını zorlayacak fakat bu sezon ortası-son kısımlarına doğru minimize edilmeli.Alonso kariyeri boyunca sürüş olarak pek az hata yapan bir pilottu

  9. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    aynen djarum dogru soledin alonso gibi bir pilot su an griddeki en tecrubeli 2 ci pilot 1 ci schumi 2 ci alonsonun kendisi takım ruhuna sahip ve araç icin gerekli bilgiye sahip red bull için ne dedi biliyosun rb6 kopyalarsanız ama bu onun hızına yetişmek değildir dedi yani burda bir gizli çalışma var onu bilmek önemli ferrari ne kadar hızlı olsa bile rb6 ya yetişemiyor bunun bir nedeni var downforce ve yere basma kuvvetinin guclu olması hızlı giderken araci pistte tutmak hicde kolay deildir iste bunu red bull kolay yapıyor red bull hızlı virajlarda 211 km yaparken ferrarinin hızı 198 ile 205 arası bunu 10 tur ile carp ne yapar cok fark yapar aranın acilmasi demek ve sadece 1 virajdan bahsettim aradaki farkın ne kadar oldugunu gördünüz red bullun sırrı bu bunu ferrariyle yapmaya kalkış araba pistten fırlar gider o yuzden cok calısmak lazım bunun gibi bir cok neden var rb6 umarım bu yıl dayanıklılık sorunları sık yaşar yaşarsa mclaren ferrari ikilisi arayı sabit tutar

  10. Alonsodan memnun olmayanın cenaze namazı kılınmaz luca bey:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir