Ferrari Amerikan Takımı İle Bir Birlikteliğe Göz Kırpıyor

yazar:

kategori:

Youtube’nin kurucu ortağı Chad Hurley’in danışmanı Parris Mullins’in, şu anki takımlarla birlikte olarak Amerikan yatırımını F1’e sokma yönündeki planlarının ortaya çıkmasının ardından Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, üçüncü araçlarının Amerikan renkleriyle yarışmasından keyif alacağını belirtti.

Gazetta dello Sport’a konuşan Montezemolo: “Yıldız ve çizgilerden oluşan bayrağıyla bir Amerikan takımının idaresindeki üçüncü Ferrari’yi hayal ediyorum”

Daha önceki açıklamasında Mullins, bu sene başlarında Ferrari ile, USF1’in kurtarılması çalışmalarında gelecekte potansiyel bir anlaşma için temas kurduğunu, yarınlarda birlikte çalışma konusunda karşılıklı isteğin olduğunu söylemişti.

Mullins: “Stefano (Domenicali) ile görüştiğümde açıkçası Ferrari’nin 2010’da USF1 için bir çözümü yoktu.”

“Ama kurallar içerisinde her türlü desteği verebileceklerini taahhüt etmişlerdi. Bir Cosworth anlaşmamız var ama (Ferrari), Amerika’nın, onların en büyük pazarı olduğunu biliyor ve bizimle çalışmak istiyorlardı”

Üçüncü araç fikrinin yanı sıra Montezemolo, F1 hafta sonlarını iki güne indirme fikrini de destekleyebileceğini belirtti.

Bu fikri destekleyip desteklemediği sorusuna Montezemolo: “Kesinlikle. Yarışlar arasında testler yapmamız şartıyla. Araçlarımızı denemek, uzmanlaşmak için testlere ihtiyacımız var, özellikle de yol araçlarına çok bilgi transfer etmemiz nedeniyle.”

“Bunun yanında Fiorano pistini tekrar kullanmak istiyoruz, oraya para yatırdık. Biz üreticiyiz, hobi olarak yarışan insanlar değil”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    3.araç fikri çok saçma buna bende katılıyorum ve fanteziden öteye gidemez.Bu adamı eleştirecek çok yön var ancak bu tür işleri bırakıp şu f1 takımımızı daha güzel yönetip aracı geliştirseler ve zaferden zafere koşsak artık.Bunu istiyor taraftarlar sizden boş işler peşinde koşmanızı değil.Ayrıca üreticilerin spordan ayrılmasıının sorumlusuda Luca Di Montezomolo değil herhalde o kadar da abartmayın.

  2. Arkadaşlar F1 canlanıcak diye her önüne gelen spora alınırsa sonuç böyle olur.Daha yarışı tamamlıyacak kapasiteleri yok

  3. Valla hiç fena bir fikir değil. Eğer bu takım kurulursa, Ferrari'nin B takımı niteliğinde olur aynen Toro Rosso – Red Bull gibi. Böylece Ferrari Jules Bianchi'yi F1'e getirirse kendi takımında yarıştırır.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    "Bunun yanında Fiorano pistini tekrar kullanmak istiyoruz, oraya para yatırdık. Biz üreticiyiz, hobi olarak yarışan insanlar değil"
    iyi diyorsunda Montezemolo , zamanında sizi üretici olarak kabul etmeyen mosley size birçok avantaj sağlamıştı.şimdi durumlar değişti ikide bir 3. araç diyorsun çok saçma bir fikir.iki aracı zor getiren takımlar varken 3 nasıl olacak.senin ve mosleyin politikaları yüzünden üreticiler bir bir ayrıldı şimdi de üreticiiz deyip küçük takımları küçümsüyorsun…

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çok dogru konusmus USF1 de gelirse f1 canlanır rekabetci konumda olamsa bile sonucda f1 de arac sayisi fazla olması sevindirici 2006 da 18 arac yasiyiordu hayel kırıklıgıydı bu sene 24 arac var ve f1 tekrar canlanıyor bole devam eder umarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir