Sainz: Formula 1 Kilo Sorununu Çözmeli

yazar:

kategori:

Carlos  Sainz, Formula 1’de yaşanan kilo probleminin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Formula 1’de artık daha kilolu pilotlar takım için bir dezavantaj konumunda ve pilotlardaki fazla kilo tur zamanına etki ediyor.

Pilotların çoğu bu nedenle diyet yapmak ve zayıflamak zorunda kalıyor.

Carlos Sainz “Bir insan kendi ağırlığını en az 3 veya 4 kilo düşürmek zorunda olduğunu bilerek maksimum performans ortaya koyabilir ki? Bu kendisiyle çelişiyor. Rekabetçi olmak istiyoruz. Ama bunu kilo vererek yapamayız. En iyi durumda olmamız gerekiyor.”

“Bu sorun bir şekilde çözülmeli. Jean Eric bu konuda neler yapılabileceği konusunda bazı korkunç şeyler anlattı. Bu güvensiz ve yanlış bir uygulama” dedi.


Yorumlar

“Sainz: Formula 1 Kilo Sorununu Çözmeli” için 3 yanıt

  1. Bu çok saçma bir olay zaten gerçekten çözüm bulunması gerekiyor. Hulkenberg gibi uzun pilotların en az 70-75 kilo olması lazım o da en az. Bununda altına inilirse vücuttan istenilen verim alınamaz. Pilotlar yağlı insanlar değil. O yüzden verdiklerinin çoğu kastan gidiyor. Kısa boylu bir pilotun 65 kilodayken sahip olduğu kas oranıyla uzun boylu pilotun 65 kiloda sahip olduğu kas oranı doğal olarak aynı olmaz. O yüzden uzun boylu pilotlara haksızlık oluyor bu durum.

  2. MARLon BROndo avatarı

    formula 1’in çözmesi gereken tonlarca sorun varken bir de kilo mu çıktı.

  3. Gercekten buyuk sorun.Nasil bir zamanlar sifir beden manken icin firmalar bastiriyor tercihlerini bi yonde kullaniyordu kisilerde bu nedenle kisiler zayiflatiyordu kendini aynisi f1 de var ki spor deniyor bu aktiviteye nasil sporsa insanlarin sagligi ile oynayan bir zihniyete insanlari itiyor.Insan haklarina aykiri baski olusturuyor pilotlar ustunde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir