Basın: "Pirelli Lastik Yarışını Kazandı"

yazar:

kategori:

Autosprint ve Italiaracing, Milan kökenli markanın, takımlar ve Bernie Ecclestone tarafından Bridgestone’nin yerine gelmesi için tercih edildiğini ifade etti.

Haberlere göre Pirelli’nin yanı sıra seçenekler arasında Michelin, Avon, Kumho ve Hankook da bulunuyordu.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo’ya tercihi sorulduğunda cevabı: “Bir İtalyan olarak Pirelli’yi tercih ederim ama tecrübelere göre Michelin.”

“Sonuçta durum herkes için aynı olacak.”

Autosprint, yumuşak-orta sert-sert hamur olmak üzere üç alaşım tedariği, hizmet ve ilgi karşılığında takımların 2011,2012 ve 2013’te sezon başına Pirelli’ye 1’er milyon avro vereceğini iddia etti.

En azından başlangıçta lastikler, bu seneki Bridgestone’ye benzer şekilde 13 inç olacak, uzun vadede de bir değişim düşüncesi şimdilik çok güçlü değil.

Haberlere göre bu karar, yakın zamanda Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanacak.

İspanyol El Mundo Deportivo’nun haberine göre ise rallinin yanı sıra GP3’ün lastik tedarikçisi Pirelli gelecek sene GP2’ye de lastik sağlayacak.

Pirelli en son 1991 senesinde Formula 1’deydi.


Yorumlar

  1. lastiklerin 18 inç olması, maliyetlerin azaltılması konusunun revaçta olduğu şimdiki zamanda, tüm takımlar için onlarca milyon doların harcanması demek olacaktır. araç baştan ayağa tümüyle değişecek. kabul edileceğini pek sanmıyordum zaten.

    eğer b.stone'da olduğu gibi "yarış içinde bilmem hangi hamurları kullanmak şart" gibi saçma sapan bir kural getirilmezse, 3 alaşım fikri de iş görebilir. ama macaristan, monaco, singapur gibi pistlerde yumuşak lastikler yeteri kadar yumuşak olmazsa eğer, lastiğe iyi davranan araçlar için sıkıntı oluşturabilir.

    yıllarını michelin ile birlikte geçirmiş olan mclaren ve renault'un, michelin'in gelmesi halinde avantaj sağlayacağı kesin. bu nedenle, pirelli'nin gelmesi daha yerinde olur. ferrari'yi kayıracakları için değil; sonuçta ferrari de diğer takımlar gibi pirelli ile yarışmadı. ama en azından, tüm takımlar için şartlar eşit olacak. aksi türlü michelin gelseydi, bunun mclaren ve renault'a olan faydası tartışılmaz olacaktı.

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    al o 13inç i…

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Michelinin renaultu kayırdığı gibi , Pirellide ferrariyi kayırmasın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir