Ryan: McLaren Uyuyan Bir Dev

yazar:

kategori:

Manor’un Yarış Direktörü Dave Ryan, McLaren’i ‘uyuyan bir dev’e benzetti.

McLaren son galibiyetini 2012, son pole pozisyonunu 2012, son podyumunu ise 2014 yılında aldı. İngiliz takım geçen yıl ise 10 takım arasından 9. sırada yer aldı.

Dave Ryan “Dürüst olalalım, McLaren şu anda uyuyan bir dev gibi. Onlar iyi birkaç yıl geçirmedi. Geçen yıl özellikle zordu. Ama iyi bir potansiyelleri var”

“Zaman zaman rekabet edebilirlerse elbette bu harika olur. Ama onların hedefi her zaman en tepe”

“Kimseyi yabana atamazsınız. Onları oyun dışında bırakmıyorum. Çünkü inanılmaz insanlara ve inanılmaz bir kaynağa sahipler.”

“Elbette Manor olarak onlarla mücadele etmekten mutlu oluru<. Bekleyip göreceğiz. Onlarda çok zeki insanlar var ve bu her zaman bir soru işareti olacak” dedi.


Yorumlar

“Ryan: McLaren Uyuyan Bir Dev” için 18 yanıt

  1. Alonso reise bu projede yazık olacak gibi görünüyor,şu kadar büyük bir pilot kariyerinin sonlarındada bi şampiyonluk mücadelesini hak ediyordu aslında.

  2. McLaren gibi bir takım bu hallere düşmemeliydi,bu yılda istenilen gelişim sağlanamadı gibi geliyor ama kaynakları çok fazla bir takımdan bahsediyoruz ki Manor gibi düşük bütçeli takımlar rakibi olamaz,zira her şey motorla bitmiyor.

  3. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Şu komik olayıda atayım ve gideyim hayırlı günler herkese 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=EdqYgeWzbWY

    1. Vettel çok zeki, bu yüzden hepsinden daha iyi

  4. Koca hondasin haas in yaptığı başlangıcı yapamadin utanç verici

    1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Dikkatini çekerim Haas,Ferrari motoru kullanıyor 🙂

      1. Ahahahha aynen de manor da ferrari motoru kullanıyordu. Honda nere haas nere sonuçta yeni takım. Bu arada yaptığın ironinin farkındayım baskan 🙂

        1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

          🙂

    2. Beyler böyle yorumlar sizi sadece hiç birşey bilmeyen biri gibi gösterir. Ya bilgi sıfır ya muhakeme kabiliyeti sıfır olacak ki insan böyle konuşabilsin.
      Bu işleri takip eden biri sporun en köklü takımı ferrarinin teknoloji desteğinin haas’da olduğunu, kuralların izin verdiği bütün parçaların Ferrari’den geldiğini bilir. Bu durumda da senin kurduğun cümleyi kuramaz. Hatta bu web sitesinde bile haas yeni başladığı halde … diye devam eden saçmalıklar oluyor. zaten bir yarış takımı olan elemanlar formula 1’de yarışmaya karar verdiler ve parçaları büyük oranda Ferrari parçaları ki ferrari de her zaman dayanıklılıkla ünlü oldu bu klasmanda. Hatta merso ve mcl sürekli motor arızası ile yarış dışı kalan bi takımken ferrariden çalınan bilgilerle sağlamlıkta mesafe katetti. Bugün merso sağlamlığı bile belki o hırsızlığa dayanıyor.
      Ayrıca mesele nerde başladığın değil nerde bitirdiğin.

      1. Blitzen Benz avatarı

        Hic bir sey bilmeden yorum yapmamak gerekir.Casusluk skandalinda motor bahsi hic gecmedi.

      2. Şimdi önce sen bi düzgün konuş bizim burada kendimizi bişeyler biliyor yada bilmiyormus gibi gostermemize gerek yok. Burası keyifle takip ettiğim bir site o yüzden saygı çerçevesini asmadigim süre içerisinde istediğim yorumu yaparım buna sen dahil kimse karışmaz. Ki seninde muhakeme kabiliyetin hayatın boyunca olmamış ki böyle konusabiliyorsun. Ayrıca bir kez daha söylüyorum haas istediği kadar ferrari parçası kullansın manorda mercedesle dirsek temasına geçti. Neden manor fırlayıp gitmedi. Ve bir kez daha söylüyorum ne olursa olsun koskoca honda bu kardeşim ciddi bir geçmişi var f1 de yakışmaz böyle durumlar bu şirkete. İki dünya şampiyonları var ki birisi bence muhteşem bir pilotajı olan Alonso ki fanı falan da değilim kendisinin. Sonuçta bu adamları da isyan ettirdiler ve sanki bu sene de pek gelismemis gibiler ki inşallah öyle olmaz. Burada ukalalık yapmak istemem ama yaşım 42 ve yöneticilik yapmaktayım. Eğer senin bize yaptığın şu yaklaşım tarzını personellerimize uygulasaydik kimse calismadi yanımızda. İnsanlar birşeyleri senin kadar bilemeyebilir ve seninle aynı fikirleri de paylaşmak zorunda değiller. İnşallah bundan sonraki yorumlarına bu çerçevede dikkat edip insanları kırmamanı temenni ederim. Saygılar.

      3. Adamlar parçaların çoğunu Ferrari’den alıyor olabilir ama bu Honda’dan iyi başlangıç yapmalarına gölge düşürmez ki. Honda spora gireceği zaman gereken önemi gösteremedi, o kaliteyi ortaya koyamadı. Haas ise tüm kartları doğru oynadı. Honda gibi bir takımın F1’deki geçmişi düşünülürse hakikaten rezil halde oldukları görülür. Sonuçta sen Mclaren’la çalışıyorsun ve 25 yıl önce F1’i domine ediyordun. Haas’a geçilmek kabul edilebilir olmamalı.

        1. Haas’a geçildiklerine dair bir veri mi var ? 24 tur fazla atmalarını geçmek mi diyorsun ? Tur sayısı olarak evet. Başka.
          2014 yılında pistte mevcut kurallara göre motoru olan bi takımın parçalarını kullanmakla, 2015 yılında piste motoru çıkaran ve bi süredir F1’de olmayan ve geri dünüşüm sistemli F1’de hiç bulunmamış Honda’yı böyle değerlendirmenin manası yüzeysel bir izleyicilikten bir adım bile ötede değil. Dikkat ettiyseniz diğer takımlar sizin söylediklerinizi söylemiyor. Özellikle de mühendisler. ONların durumun farkındalar. Neyse Rıdvan Dilmen yorumcu olması ile aynı durumdayız hepimiz. Bazılarımız daha fazla ….
          Takdir edililecek şeyi bile ayırdedememe gibi bir durum var.

          1. Kardeş Haas-Ferrari ortaklığı mı Mclaren-Honda ortaklığı mı diye sorsan millet Haas kim diye sorar. Honda şampiyon olmaya geliyoruz diye girdi spora. Alonso böyle olacağını bilse gider miydi Mclaren’a? Ortada bariz bir çuvallama söz konusu. Haas’la Mclaren’ı kıyaslarken Haas Mclaren’ı geçiyor demedim. Son cümlemde geçilmek kabul edilir olmamalı dedim. Fakat Haas’ın 3 günlük haliyle bile Mclaren’dan çok tur atabilmesi de Mclaren Honda’nın ne kadar kötü bir durumda olduğunu gösteriyor. 1 senedir pisttesin, 20 GP’de yarışmışsın. 3 günlük takım senden çok tur atıyorsa bir dur düşün yani. Onca yıllık F1 geçmişin var, yol otomobili deneyimin var. Madem tecrüben yok geri dönüşüm sistemli motorlarda, o zaman şampiyon olacağım diye girme spora.

  5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Arai dingili Mclarenden teknik yardım alsaydı gecen sene en azından Ers de gelişim kaydedebilirlerdi

    Ama saçma sapan bi inatla işi b*ka sardırdı japonlar

    Kaldıkı Mclarenın 2009 da Kersde yaptıkları

    ortadayken bu deneyimden yararlanmaları gerekirdi Belki Arainin bileti bu yüzden kesildi!!!

  6. Manor bence eline verir McLaren’in.

  7. 2017 kurallarıyla yapıcaz bir şeyler bakalım 🙂

  8. Manor gözune Mclareni kestirmiş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir