Palmer, Renault’nun Haas ile Mücadele Etmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Renault’dan Jolyon Palmer, Renault’nun sorunları çözüp Haas ile mücadele edebilecek seviyeye gelebileceğini düşünüyor.

Renault testlerin ilk iki gününde sorunlar yaşasa da Magnussen’in direksiyona geçtiği 3. ve 4. günde kötü gözükmedi.

Palmer “Yeni araç ile ilk tur atmak güzeldi. Ama bazı sorunlar var ve bunları henüz çözmedik. Daha fazla tur atmalıydık”

“Eğer bunu yapamazsak o zaman sezon bizim için kötü başlar”

“Haas’ın neler yapacağını söylemek zor. Birkaç yıl önceki HRT ya da Virgin gibi olmayacakları bir gerçek. Haas ile mücadele etmek istiyoruz” dedi.


Yorumlar

“Palmer, Renault’nun Haas ile Mücadele Etmesini Bekliyor” için 6 yanıt

  1. Her pilotun açıklamasına düşüncesine saygım sonsuzdur lakin Renault takımının iki pilotunu’da karşılaştırdığım zaman açıklamalarına göre Palmer’den Magnussen daha olgun ve yapıcı duruyor…

    Palmer’e Mercedes motoru ve Renault motoru sorulduğunda cevap verirken Magnussen’e 2014’de kullandığı Mercedes motoru 2015 de kullanma şansı yakaladığı Honda motoru ve son olarak 2016 Renault motoru değerlendirilmesi istendiğinde cevabı şu oluyor 2014,2014’de kaldı 2015,2015 kaldı hepside farklıydı bir değerlendirmem yapamam çünkü teknik olarak farklılıklar var diyor yıl olarak.

    Magnussen daha sıcak ve akıllıca geliyor bana.

    Takım olarak bakarsak Lotus’un 2015 yılında nasıl bir durumda olduğunu biliyoruz her yarış bir vukat kapıda kalmalar alacaklarının arabalara el koydurması maalesef bunlar yaşandı. 2015 arabası bir güncelleme almadan eski parçalar dayanıklı hale getirilerek yarışıldı. Takım bu gibi durumlarla uğraşırken 2016 arabasını tasarlamakla meşguldü hemde geleceğini bilmeden… Renault takımı geç satın aldı ve takımın tasarım departmanı bir çok zorluklarla karşılaştı her şey Mercedes motoru için tasarlanmışken bir anda her şey çöpe gitti çünkü artık Renault’a ait bir takım ve motor vardı. Testlere 45-50 gün kala en basitinden söylenen Mercedes motorundan 10 kg daha ağır olan Renault motoruna göre şasi yapılması yada düzenlenmesi takdire şayan’dır benim için. 2014 F1 kış testlerinde şasi motor kombinasyonunda küçük bir hata’nın neler doğurduğunu Red Bull Renault’da gördük. Son anda tamamlanan bir araç ve piste çıkıp 4 gün boyunca 343 tur atmaları buda 1597 km mesafe demek yaşanan sorunlar ise ilk gün yazılım sorunu ikinci gün ise turbo sorunu diğerlerinin uzun zaman üzerinde çalıştıkları arabalar’da sorunların çıkması Renault’un sorunlarını normal gösterdi.

    Takım kiminle mücadele eder ? Bunu hep beraber ilk yarıştan son yarışa kadar hep birlikte izleyip göreceğiz. Tek gerçek bütün zorluklara rağmen ilk testlere yetişen bir ekibin olması.

    1. Kevin McLaren’de yarışırken özellikle açıklamalarını dikkatle okur incelerdim.O kadar teknik ve açıklayıcı konuşurdu ki 15 yıldır F1’de olan Lewisin o şekil konuştugunu hiç görmedim. Baya bilgili, net, teknik detaylara fazlaca önem veren, boş konuşmayan biri. O yüzden seviyorum kendisini 🙂

      1. Kesinlikle bende şimdi fark ettim çok yapıcı ve teknik konuşuyor. Genel olarak aracın dengesinden memnunum kısa bir zaman diliminde burada olmamız diğerleri ile hemen hemen aynı turları atmamız ciddi sorun olmadan büyük bir başarı demiş.

        Bende kendisini seviyorum zaten Renault’un alt serilerinde kendisini takip ederdim zaman zaman. McLaren’den gönderildiğinde üzülmüştük ikinci bir genç yetenek harcama vakası gibi olmuştu neyse ki ikisi de koltuksuz kalmadı. Magnussen gelecek vadeden bir pilot umarım Alonso’nun yaptıklarını Magnussen’de yapar Renault’da ismini altın harflerle yazıdırır duvara.

  2. Bu çocuk çok konuşuyor,Magnussen varken Renault un bu pilottan bir şey bekleyeceğini sanmıyorum.

  3. Magnussene yazık olmuştu, çocukta potansiyel vardı, bazen Buttona delice farklar atıyordu, belki de istese bu kadar şeyi biraraya getiremezdi.Onun şanssızlığı önüne yeni bir kapı açtı.Hayatının fırsatı önüne geldi önümüzdeki sezonda Palmeri pist üstünden silip Renaultu etrafında toplaması lazım.Gelecek için takımı kendi üstüne kurdurabilirse şampiyonluk ve şampiyonluklar yaşayabilir.Hayat tuhaf sürprizlerle dolu..

  4. HRT ve Virgin gibi takımlar olmaz daha. Şimdi herkes akıllandı, üreticilerle iyi geçiniyorlar. Örnek Manor ve Haas. Beklenilenden çok daha iyi gözüküyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir