Mclaren: "Red Bull'un Avantajı Fazla Sürmeyecek"

yazar:

kategori:

Mclaren, Çin’de duble zaferi elde etmesinin ardından Lewis Hamilton’ın tekerlek ve lastik sorunlarıyla bunun yanında Jenson Button’ın aracında unutulan tıpa nedeniyle motorun aşırı ısınmasının ardından bir çok puan kaybetti.

Neale, Red Bull’un mevcut hız avantajının çok sürmeyeceğine inandıklarını, bu yüzden sezonun bu bölümlerinde Red Bull ile aradaki farkın açılmasına izin vermemeleri gerektiğini düşünüyor.

Neale “Formula 1’de tolerans yoktur ve olmamalıdır. Çin’e kadar yükseklerde geldik ancak son 2 yarışta puanlar kaybettik. Ve şampiyonada pilotlar arasındaki puan farkının az olduğu ve farkların yakın olduğu dönemde mümkün olan tüm puanlar için mücadele etmeliyiz.”

“Şu anda Red Bull önde ancak sezon ortasında bunun olmayacağına eminim. Bu kadar yakınsak yaptığımız türde hataları kaldıramayız. Bu yüzden herkes gibi biz de bu tür hataları artık yapmamalıyız.”

“Red Bull da aynı şeyi söyleyecektir. Araçlarının hızına ve ona göre aldıkları puanlara bakarsanız onların da kızgın olduğu zamanlar vardır.”

“Bazı pistlerde bizden 0.8 sn hızlılar. Biz geçen sene sezon başıyla Macaristan yarışı arasında 2.5 sn farkı kapadık bu yüzden biz bu tür farkları kapatabilecek yeteneğe sahip olduğumuzu gösterdik.”

“Hızlı bir araçları var ve artık onları yakalamak bizim elimizde. Tüm sezon boyunca bu avantaja sahip olmayacaklarını düşünüyorum ancak Adrian Newey ile konuşursanız, size zirvede olmak için çalıştıklarını söyleyecektir. Eğer onlar yakalanabilirlerse bunu başarmak da bizim görevimiz.” dedi.

Neale ayrıca, pilotları Jenson Button ve Lewis Hamilton’ın araçtan maksimumu aldıklarını, Button’ın bazı pistlerde geride kalmasının takım tarafından çözülmeye çalışıldığını söyledi.

Neale “Dürüst olmak gerekirse Jenson’ın bazen yavaş kalmasının kendisiyle hiç alakası yok, bu tamamen bizimle alakalı.”

“Henüz pilotlarımıza gridin ilk çizgisinde olabilecek araç vermedik ve onlar üzerine düşeni yaptılar.”

“Jenson ve Lewis çok iyi çalışıyorlar ve sürüş açısından her ikisi de pistte bir şey bırakmıyor. Takım olarak şu anda görevimiz aracı gerekli seviyeye getirmek.” dedi.


Yorumlar

  1. forever; sen , ne demek istediğimi hala anlamamışsın.Benim demek istediğim şey:Araçda küçük farklarla pilotlar arasında büyük farklar yarayılabilinir.Anlarsın yaa… 2007 ye işi götgürüyorum.Sizler eşit davranmakdan bahsediyordunuz ve ortalığa çıkan araçların tipinin aynı olmasından dolayı aynı araçlar olabilieceğinden bahsederken bende olamaz diyordum yaaa… işde ondan.Sana defalarca söyledim… anlamadan anlamış gibi cevap verme !

  2. sürüş stilini bahane etmek yan yatmak çamura batmaktır.başka bi izahı yok.çok iyi pilotsan her halükarda her şarrta takım arkadaşını geçersin.

  3. sürüş stilide ne demek.zırvalık.ben buna tamamen karşıyım.yani her pilota özel arabamı yapacak takımlar.sen eğer süper pilotsan her türlü arabayı rahat sürer stiline uydurursun.kem küm etmezsin.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    AARank sen Mclarenin pilot kayırdığını ima ediyorsun ancak , Neale jenson bazen istediği gibi bir araç verememekten bahsediyor. ama sen yine istediğini anlıyorsun. eğer öyleyse Mercedeste schumiye daha kötü bir araç mı veriyorki 7 yarışın 5 inde geride kaldı?? birde şu (-) , (+) olayına gelirsek Mclaren fanlarının şu adamı eksiye boğalım diye bir kaygısı yok. ancak başka takım ve pilot taraftarlarında bunu bariz gördük…

  5. Neale ;ayrıca Mclaren’in iki sürücüsüne de sürüş stillerine uygun araç verme konusunda zorlandığı söylentilerini kabul etmedi.

    “Button ve Lewis’in sürüş stilleri arasında çok büyük farklar yok. Fren noktalarında belli farklılıkları olsa da lastikleri benzer şekilde aşındırıyorlar.Onlar için farklı süspansiyon ayarları yapmaya mecbur değiliz. Baş mühendisimiz de iki üç farklı gelişim programı izlemek zorunda değil. Bu yüzden bizim yapmamız gereken tek şey daha fazla downforce elde etmek. Bu da Red Bull’u yakalamak için yapmamız gereken şey.”

  6. Ben de McLaren'den bu hafta sonu en azından 1 pilotun podyumda olacağını düşünüyorum. Hatta sorunsuz bir yarış olursa ve Monaco'dan beri takımdakilerin açıklamalarını da düşünürsek bir sürpriz de bekleyebiliriz. 2005'ten beri kutlamaya hasret kaldık 🙂

  7. Buton ile Hamilton'u karşılaştırmak pek mantıklı değil arkdaşlar , Hamilton'u kimle karşılaştırırsın Alonso ile, Kubica ile , Schumi ile , Senna ile . Hani bazen üstün yetenekli insanlar olurya bu saydıgım plotlar üstün yetnekli plotlar o yüzden Hamilton ile Button arası çok fark var ancak Button'da asla küçümsenecek bir plot degil bu sene ve geçen sene bunu ispatladı.

    Ben Mclarenin Redbull ile ilgili bişeyleri anladıgını düsünüyorum çünkü Mclaren tarafındadn bu akdar iddalı açıklamalar çok ilginç her açtıgımda ya Hamilton ya Button yada Mclaren takımı , Redbull' u yakalamanın an meselesi oldugunu söylüyor . Ben bunun taktik oldugunu düsünmüyorum , kesinlikle bi gerçeklik payı var gibi , Mclaren İstanbul parkta double yaprsa hiç şaşırmayın arkadaşlar .

  8. hayır hayırrr button da şampiyon olmuş bir pilot ama hamilton'un ayarında bi pilot asla degil.

  9. Neale "Dürüst olmak gerekirse Jenson'ın bazen yavaş kalmasının kendisiyle hiç alakası yok, bu tamamen bizimle alakalı."

    Yukarıda yazılı olan kısmı ben kopyeledim ve yapıştırdım.Neale gibi üstdüzey bir teknik adamın kelimelerinin ne anlama geldiğini sormamak elde değil.Neale i tanıdığım kadarıyla kendiside yazışma sorularını benzer nitelikde sorar.Teknik adamınızı bilimiyorsanız öğrenin.

  10. Bu düşüncede bir tek benim olmadığım ortada… verdiğiniz puanlarla -15 lerde olmalıydım… İnanınki; söylediğim gerçeklerden olsa gerek McLaren taraftarlarından bile oy almışım ve + lardayım.Hepinize teşekkür ediyorum.forever McLaren , senin oyunuda istiyorum azizim.

  11. Adı üstünde,düşünce!herkes düşüncesini yazacak(zaten bu site onun için değilmi,eylem varmı?yok)kimse kimseyle aynı fikirde olmak zorundamı?hayır o yüzden başkasının fikri benim hoşuma gitmiyorsa,sen böyle düşünemezsin deme hakımda yok.

  12. burak bocek avatarı

    Bir süre daha kimsenin onları durduracaüını sanmıyorum.Hele pole almak imkansız gibi.Ama sezon yarısında işler değişebilir tabi.Herkes gelişim yarışında Mclaren ve Ferrari'nin,Redbulları geride bırakacağını düşündü ama fark dahada açıldı

  13. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    not:Ferrari daha iyi derken Monaco'ya göre söyledim.İspanyada Mclaren iyiydi.Simdiye kadar ise yakınlar.Yanlış anlaşılma olmasın.

  14. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    nedense AARank birtek sen bu düşüncedesin…başka birilerinin senin düşündüğün gibi düşündüğünü sanmıyorum.senin bir sonraki düşünceninde nerelere uzanacağı şimdiden belli. boşverin arkadaşlar istediği gibi düşünsün yorumda yazsın bu sitedeki herkes arkadaşı iyi tanıyor…

  15. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Ferrari bu listede görmemek imkansız.Hatta Ferrari daha iyi bir araca sahip.Sorun f-duct'ı kullanabileceklermi yada kendi yollarınamı gidecekler.Kanada'dan sonra Ferrari ve Mclaren'in öne çıkacağını düşünüyorum.Ama Redbull yada Ferrari-Mclaren ikilisi son yarışa kadar bu yarışın içinde olacak.Bu puan sisteminde fark hem çok kolay açılır,hemde çok kolay kapanır.

  16. mert merter avatarı

    Fotograf harikaaa
    McLaren sezon icinde gelisip yakalayacaktir ReTBuL u sadece bunu demek istemisler saga,sola cekmeye gerek yok.

  17. McLaren in kabül ettiği şeyleri bizim dilimizle anlatmak uslüp bozukluğu değildir.Bilakis uslübun ta kendisidir.

    Birileri küfür ederken biz dinledik ve şimdi eleştiriyorsak sizde dinleyin.

  18. TAHRİK İÇEREN YORUMLARIN KİMSEYE FAYDASI YOKTUR…

  19. McLaren veya başka bir takım mutlaka Red Bull'un hızına erişecektir. Erişmemeleri düşünülmez. Zaten geçen sene de Red Bull, son yarışlarda Brawn'ın hızına ulaşmıştı.

    Ancak bu hıza ulaşma eylemi uzun zaman alırsa, Red Bull şampiyon olabilir.

  20. Neale "Dürüst olmak gerekirse Jenson'ın bazen yavaş kalmasının kendisiyle hiç alakası yok, bu tamamen bizimle alakalı."
    Bu açıklamanın nerelere gittiğini bi düşünsenize… :). Umarım başarırsınız.

  21. Daha önce ki bir yorumumda bir iki problemi çözdük mü kusursuz bir aracımız olur demiştim. Monaco gösterdi ki kusursuz olmasada iyi bir aracımız var. Ama bu bir iki problemi çözemedik hala.

    Türkiyede hiç olmazsa bir ikincilik bekliyorum daha altı başarısızlık olur bu saatten sonra.

  22. Biz de taraftarlar olarak McLaren F1 takımını desteklemek ve sezon sonu kazanacağımıza gerçekten inanıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir